Påskledigt

Jag är inte alls inställd på att det är påsk nu, att den börjar i morgon. Skärtorsdag. Inte för att man brukar ha "påskkänslor" som "julkänslor" men ändå. Inte har jag tänkt något på att vi borde fixa påskris med fjädrar i och dylikt. Och måla ägg! Det är ju kul. Är inte alls förtjust i att äta ägg, men att färglägga dem är roligt.

Är så frukansvärt torr om händerna idag så det är obehagligt. Vill bara gå och tvätta händerna hela tiden så de inte ska kännas lika torra. Jag känner mig som en sim (i spelet sims) som fått ordningssam-mätaren full och hela tiden vill diska och tvätta händerna så det skummar i handfatet;)

Det var det.
Trevlig kväll


Kontaktbar

Jag tänkte på en grej.. att det är egentligen galet vad man är uppkopplad och kontaktbar på massa olika sätt. Har du räknat din mailadresser? Jag tror jag har sex mailadresser totalt, då inräknat de jag inte kollar..

- hemnummer
- mobil
- privat mail
- jobbmail
- jobbmail
- hemmamail
, som jag visserligen aldrig kollar

- skolmail, nog för att jag inte går skola nu men kan ev kolla fc fortfarande
- blogg2mail
- blogg 1
- blogg 2
- hemmadress
- stugadress
- stugtelefon


Ganska sjukt egentligen.


Humörsvängningar

Nu ska ni få höra på grejer. Igår fick jag ett samtal från en från Västerbottens Skidförbund som talade om att jag hade vunnit på en utlottning i AC-cupen (har ens aldrig hört talas om den förut..!:/:P). Och inte vad som helst hade jag vunnit. 1000 kronor!?! Jag, Elin Johansson, vann på lotteri!?!?! Tusen spänn?!? Helt otroligt.

Fick hoppa in och jobba igår kväll också. Det var ju lite roligt. Hade tänkt att, å det ska ändå bli kul att åka på friskvårds ikväll och sen bara slappa och sova. Men så blev det inte. Det blev alltså minsann jobb istället:)

Jösses vika humörrsvängningar man får när vädret också har "humörsväxlingar". Igår morse var jag fly förbenad då jag skulle cykla. Moddigt, slirigt och oplogat. Förvånar mig om någon i närheten hörde mina grymtande och irriterade skrik. Då var jag arg. Idag när jag skulle cykla hem var det en helt annan visa. Solen har kommit fram och på vägarna hade det smält mycket, lite slask och lite asfalt framme. Solsken och ett leende på läparna. I ställer för att skrika utöver mig trallade jag medan jag cyklade hem. Tog till och med en miniomväg som jag annats inte brukar idas göra. Bryddemig inte ens speciellt mycket om att kedjan hoppade.


Snälla, sluta snöa nu. Omg.

Extremt mycket vädertjat på den här bloggen kan jag tycka.. Men alltså, detta är ju helt otroligt!! Nu får det faktiskt ta och sluta snöa! Det är idag den 27 mars. I Morgon ställer vi fram klockorna en timme till sommartid. Snälla. Kan det sluta vara snöstorm!? Då vi kom hem i afton var hela gården igendriven, alltid är det vår gård som det driven igen mest på. Det bara blåser och snöar. Jag kan lova att det kommer vara superfint väder på måndag då tävlingarna på stadion är över, det skulle bara vara så typsikt. Men då är ju tävlingarna över för den här säsongen (redan..det har gåt jättefort tycker jag) och då gör det liksom inte så mycket om snön skulle börja att smälta bort och det blir vår.

Idag skulle jag heja på mina klubbkamrater ute i spåret och precis när de ska åka förbi mig börjar min telefon att ringa. Försökte dölja ljudet och överrösta det så gott jag kunde.. men jag tror inte det hjälpte helt. Pinsamt. De fick lite stämmningsmusik där av Håkan.. Eller snarare irritationsmusik i den situationen, upp för den tyngsta backen. Varför ska mobilen alltid ringa, och man inte har på ljudlös, på olägliga stunder.. När vi var i Paris blev det också en sådan situation. Vi hade precis gått in i Sare Coeur och möttes av en skylt: "This is a holy place, please remain silence", då får jag sms och hade världens längsta sms-signal med ba ba ba ba ba, ba-ba (..som man brukar knacka..:P) om och om och om igen. Inte heller på ljudlös. Pinsamt.

Känns lite synd att jag inte kunde åka på Umeå Open i helgen. Typ ändå många bra som skulle spela där. Kul saker på hemmaplan också i och för sig. Hoppas att det kan komma några och spela nånstans, nångång i Skellhell också. Det vore på tiden. Föresten bokade jag biljett till Stockholm den där kvällen då målet var att göra det innan dagen var över. Så den 23 april bär det av till den kungliga huvudstaden, jag tror det kommer bli jätteroligt, eller, det kommer det!

Känns att man har varit ute i två dagar. I morgon en tredje. Även om solen har lyst med sin frånvaro, känns det i kinderna att man varit ute i friska luften, gillas. Jag hoppas det blir fint väder till påsk.

Just ja, Earth Hour ikväll.
Mörkret lägger sig.


Kom på SM i helgen!:D

Förståss blev det mulet och tråkigaste vädret evah när jag inhandlade nya solglasögon. Men i morgon är en annan dag;)

Får se om vi får träna med några OS-medaljörer ikväll då! Det skulle vara invigning av en skidlekplats som skidklubben har byggt och då kanske det kommer nån stjäna på besök nu när de ändå är här. Det är egentligen otroligt vad framgånger i ett OS kan göra för berömmelsen. Jag och Matilda var ute och tränade en dag för några veckor sedan då OS precis hade slutat och när vi var på väg tillbaka till stadion igen mötte vi ungefär hela Morö Backe skolan som var ute på skiddag. När vi åkte ner möttes vi av "Är du Anna Haag?", "Heja kom igen, du slår henne!" osv.. Ganska kul!

Imorgon drar allvaret igång. Fredag stafetter, lördag Juniorcup, söndag 3&5 milen.
BE THERE:D

www.skellefteaskidklubb.se/skidsm2010

Och ps. Morotskaka är vääldigt gott!

Hade!:)


Som en hyllning till "Rajbans" ...

... har jag idag köpt




fast fin hyllning med fake.. då blir han kanske besviken..:P



"AA-möte" kl. 21

Veckan fortskrider. Dock har jag torsdag idag. Och vädret är suveränt. Jag ÄLSKAR sånt här väder. Sol, blå himmel, upptinad asflat, vårkänslor. Har använt mina skråmisar i veckan. Ja, de är ju liite för små..men ändå. Lite vårkäslor med det också på nå vis.

Let's make a confession..: Klockan 21 ska jag se på tv. På ettan. (då är det nu meningen att ni ska lista ut själva vad det är på tv då, eller så kan ni ju kolla upp det. Men det är inget bra program, det är ett sånt där program som är så dåligt att det nästan blir bra). Ja, jag vet. Jag skäms lite.. Men jag måste följa upp om de får tag på den där våldtäktsmannen någon gång. Det tar ett tag.. Det lär väl bli i sista avsnittet man får veta det så man måste följa serien till säsongens slut. Men jag har mina teorier om vem det är..! Det lär väl typ bli som i Days of our life, (sjukprogrammens program, när man är hemma och vilar i soffan blir det Days of our life) man tittar lite en gång och nästa gång, flera månader sedan, har det inte hänt nåt. Det är fortfarande samma mordutredning/otrohetsaffär et c.

Tänk att lillebror blir 18 idag, grattis. Känns nästan konstigare att han fyller 18 än att jag fyller 20 i år..

Varning, för dubbelmoral!

(Jag hatar bloggnäll men nu bara måste jag wajna på onödigheter, så ni som också hatar bloggnäll läser fortsättningen på detta inlägg på egen risk)

Nu skiter jag i träningen. Orkar inte. Men vill ändå. Eeeh. Men väntar på att mor kommer hem med bilen igen så åker jag iväg och tar en tur, antingen i spåret eller på Friksvårds. Då har jag en tid att fundera på vad än.. Eller så tar jag helt enkelt cyklen och drar iväg till Friskvårds nu. En seg period i träningmotivationen nu. Vet ju att det kommer ibland också, men det är då man bara ska fortsätta.. Och ska jag köra till helgen så är det bara att åka iväg. Och nu när jag har fått wajna lite så känns det lite bättre.

Så! Ja, nu känns det lite bättre. Nu ska jag skriva om något positivt i stället...

Tänkte på en sak. Att egentligen får man tjå sig lite med vårivern tror jag. Det är ju faktiskt bara den 22 mars idag och det är ju ändå fortfarande vinter i mars. Nog för att det är väldigt mycket snö ute, men ganska mycket snö ska det väl ändå vara mot slutet av mars. Så än får man nog bara hålla sig med att längta till våren, den kommer nog inte komma än. Och det är ju mycket snö som ska smältas bort. Och jag tycker faktiskt också det är skönt att vårvintern fortfarande är i full gång och jag gillar vintern, men nu får det vara nog med nederbörd. Och ja, jag längtar ju också efter riktig vår. Men en sak i taget.. Gilla vårvintern! Ska nog köpa ett par svarta (bågar) solglasögon tror jag.

Bäst att jag går och byter om nu då..

Och innan den här dagen är slut ska jag ha bokat flygbiljett till Stockholm. Nu är det snart bara en månad kvar till Last Bounce!

Tiden går ruskigt fort.

Trevlig kväll på er!


Äntligen en dag i backen!

Jäkla underbart väder idag alltså! och ÄNTLIGEN SCHLAAAALOM!!! BYGDSILIUM!!! Helt suveränt härlig dag i backen alltså. Och med detta vädret alltså, man blir helt kär i det!

Har haft lite filmtime i helgen. I afton har vi sett Coco-livet före Chanell, den var sådär, ingen superbra film det hände inte så mkt tyckte jag och jag hade hoppats att det skulle vara mer syning i filmen:) Igår såg jag och Fridaw Bröllopsfotografen, den var bra och rolig. Inte precis som jag hade trott att den skulle vara, men bra. Inom en snar framtid ska jag också se New Moon (hyrde de i helgen- Coco, Bröllopsf och New Moon) och Män som hatar kvinnor. Filmer som man ändå kanske "måste se". Och nu så "ser" jag Johan Falk, inte så seriöst tittande dock. För jag har inte sett Joel K än. Han kanske inte ens är med i den här filmen, för han skulle väl avgå som spanare åt polisen.. Det är då mest därför jag vill se Johan Falk, för Joel K är med. Själva Johan Falk, Jakob Eklund (eller vad han heter) är inte så bra tycker jag, han kommer alltid att vara pappan i Pip-Larssons.

En rolig helg går mot sitt slut och en trevlig vecka börjar i morgon.

Jobba på i veckan hörrni:)


KÖPT en CDskiva!

Tog en sväng på stan idag. Och bland annat köpte jag en CD-skiva. Det är minsann inte ofta man gör det nuförtiden! Men det borde man. Jag tycker det är roligt med skivor, att hålla en riktigt skiva i handen. Det är mest då jag verkligen vill ha en speciell skiva som jag köper en för jag lyssnar mest på olika låtar från olika artister och band. Men jag vill samla ihop en bra och stor skivsamling, nu och inför framtiden. Nu har jag knappt någon samling, men vill och ska bygga på den allt eftersom jag ska bättra mig med skivköpen. Älska spotify, men ändå att köpa en riktig är kul.  

Hur som helst var det denna jag införskaffade idag. Det var ingen ny skiva, men en bra;) hittade den på nedsattprissidan och slog till dirr haha.


Framtiden ... ?






Egna smycken

Jag har inte visat vad jag gjort för smycken. För ett par veckor sedan köpte jag två vanliga glasstenar och en "grund" för en ring och ett halssmycke. Limmade på stenarna och så här blev det. Enkelt och fint. "Grunden" till halssmycket var format som ett hjärta så det blev lite fint då det syns igenom den röda stenen.



Det där med tid ...

Leif: Lillan, att flytta en tv-satelit är nåt av det svåraste du kan ge dig in på. Det är som att ungefär skaka ut lagom mycket ketchup ut ketchupflaskan. Antingen blir det för mycket eller så blir det för lite, men det blir aldrig lagom.
Lillan: Men det bli det alltid för mig.
Leif: Ja men det är bara för att du inte kan bestämma dig hur mycket ketcupp du vill ha. Om du bestämmer att du vill ha exakt precis 3.197 mm ketchup, varken mer eller mindre, så blir det antingen mer eller mindre. Förstår du?

Fast med tid. Det blir aldrig lagom. Antingen har man för mycket eller så har man för lite, men det blir aldrig lagom. Först ledig hela vekorna och "hinner" inte göra saker för att man ibland skjuter upp sakerna och inte utnyttjar tiden till fullo. Sedan 'arbete' 8-16 och verkligen inte ha tid till något. Nu tänker jag herregud vad mycket tid till övers jag hade förut. Nu har jag ju verkligen inte mycket tid över. Men det är det som är normalt. Det är egenligen inte konstigt om folk blir stressade. Och det värsta är ju faktiskt att man hinner mycket mer om man har mindre tid på sig.. varför är de så? Som sagt, det blir aldrig lagom. Men man lär sig väl, förhoppningsvis. Jag ska bli bättre på att ta vara på tiden och utnyttja tiden.

Inte ljust

Såg att det hade skett ett mord i Umeå på Ersboda. Hemskt. (Kanske låter lite väl ego.. men) det känns lite extra obehagligt att man var där för inte alls så längesedan, typ 1,5 vecka sedan. Men hemsk är det i vilket fall som helst att det har hänt!

norran.se
vk.se

det har legat på förstasidan hela dagen..
usch. hemskt.


Nu börjar den här tiden som jag inte gillar. Då det fortfarande är ljust på kvällarna när det är skidträning. Jag tycker inte om det. Vill att det ska vara mörkt och elljus på.


Har jag sagt det förut eller? Annars säger jag det igen, jag längtar till våren.

Då har man var i Hudik och vänt. Och haft jätteroligt för den delen också!!

7.55, bussen avgår från Skellefteå.
13.45, bussen anländer till Sundsvall centralstation
14.08, tåget avgår från Sundsvall centralstation
14.57, tåget anländer till Hudiksvall där syskonen Henriksson hämtar med bil och vi åker till huset.

En reslördag. Bussresan gick som smort, jättebra. Elin som aldrig gillat att åka buss tycker nästan det ska bli lite roligt. Tre filmer och man kommit till hälften av Sverige (dock dåliga filmer..såg bara den första av tre). Lite läsning. Lite sovning. Lite fikning. Åka över högakustenbron. Utsikt. Typ så.

Säger man att man rest i sju timmar för att åka skidor i typ 9,5 minuter kanske det inte låter riktigt klokt. Men det var värt. Det blev en jätterolig helg och jag fick hinna med att vara på JSM i alla fall. Stafetten var jätterolig och även om vi kanske hade hoppats på en lite bättre placering så gick det bra tycker jag. Kände mig riktigt stark i uppförsbackarna. Vädret var gudomligt, solen sken på en klarblå himmel. När jag anlände till resten av gänget tyckte jag de alla var väldigt bruna, de syntes at de varit ute hela veckan. Men till och med jag hann få lite solbränna i fejan!:D än finns det hopp.

Det ska också sägas att snyggast på banan var nog Skellefteå SKs stafettlag. Vi hade målat oss i ansiktet med rött, blått och vitt. Samt addat en kulörtare färg i barret. Jag hade röd hästsvans, Matilda halva håret rött och halva vitt och Anna Erika helblått hår!

Efter tävlingen då vi gjort oss klara för att bege oss, väntade sedan då en bilresa på sex-sju-åtta timmar hem. Vi stannade på IKEA i Sundsvall och åt lunch. God mat var det. Men ingen shopping blev det. Kan säga som så att bilen tillät inte det, det var så att säga proppfull. Och ett stopp i Umeå för en liten middag blev det också. Sen var vi hemma på kvällskvisten igen.


     

        


Mot Glada Hudik!

Vädret. Det underbara vädret.
I morgon bär det alltså av mot Glada Hudik då. Blir ett par (par?! snarare...evigheter) timmar i buss. Ska åka vid åtta här hemmifrån Skell och är framme vid två i Sundsvall. Där ska jag byta till tåg sista biten till Hudiksvall. Det ska ändå bli roligt att åka tåg. Och i Norrland. En kort bit i Norrland. Jag har visserligen åkt sukt mycket tåg i mina dar men aldrig en sån kort bit i Norrland. Det är buss och bil annars. För åker man tåg härifrån/hem så är det nattåget mellan Bastu och .. destination i söder, kanske Hallsberg, oftast för min del. Jag håller iaf alla tummar och tår för att det inte ska bli några förseningar med bussen så jag skulle missa tåget. Nog lär det väl gå fler men. Aja känner mig positiv inför resan. Har en stor massäck med mig. Så ska jag komma på nåt mer att göra, tar nog med mig en bok och stickning och hörelurer.

Nu jag ska ag och brodern kalasa på en glammig frysepizza till lunch, sen ska jag packa klart mina grejer, kanske träna och sen bli det jobb ikväll igen. Snart är den här veckan slut. Då kan Elin pusta ut.

Lär troligtvis inte bli några fler uppdateringar i helgen så..
Ha en supertrevlig helg!!

Fast jag kanske skulle lära mig att mobilblogga, då har jag nåt mer att göra på bussen;)
ni lär väl märka om jag gjort det eller inte haha.
wish me luck.. haha, både mobbebloggandet och stafetten:]


                


Inkallad (..inkallad..konstigt ord..?!)

Och veckan fortskrider.
Ska om ett tag cykla upp till Norvalla för att göra lite praktikgrejs. Sen lunch, sen till kansliet. Så kan det gå. Jag som hade stigit upp lite tidigare för att fixa lite på smhemsidan, men det var redan gjort. Aja. Ikväll är jag free! Det känns nice. Men måste träna. För det bli en sväng till Glada Hudik trots allt. Fick ett samtal igår, blev inkallad till stafetten. Gabban har tyvärr skadad sig så hon kunde inte köra och Sara är fortfarande sjuk. Det blir lite som i OS, ett försvagat stafettlag, men whatteva, det ska bli kul och Skellefteå SK får äntligen ställa upp med ett lag i stafetten. Det är bara att köra på gärnet och göra sitt bästa så ska det gå bra. Bara gasa på de 3,3 km man ska köra. Dock blir det inget Älgstråket då, det känns ju lite tråkigt, för det är ett roligt lopp det.

GRAAAAAAATTIS till Anna-Erka som blev fyra på 5km igår och Matilda som kom på 17e plats. Huuur bra kört som helst tjejer!!

Känner att jag börjar vilja ha en ny look på bloggen. Åtminstone ett nytt typsnitt. Men det känns som att det tar hundra år när man ska börja labba med designen därför orkar jag aldrig ta tid att byta. Men nu har jag övervägt det några gånger så det bli nog verkstad av det inom en snar framtid.


Ha en trevlig dag allehopa!

Schleten .. redan

Jag var beredd på att detta skulle bli en hektisk vecka. Och det har det hittils varit. Fast det är ju bara tisdag än så länge. Men jag tror att det var värst i början, blir nog lite mer utsrpritt sen. Återstår att se.
Jag har börjat göra praktik hos Sunnanå SK, typ skriver på hemsidan och hjälper till med en bilaga och så. Och i veckan jobbar jag kväll alla dagar utom torsdag. Så det är lite att göra, men det är ju roligt. Också lite tröttsamt. Får ta powervilor och powernaps då jag kan. Det behövs. Näsblod har också påträffats ett igår och idag. I afton ska jag till Guldvallen på fotbollsmatch. Det ska bli roligt. Lager på lagerprincipen tror jag på, det kommer bli kallt. Det är alltid kallt att titta på fotboll, och nu kommer det väl vara ett par minusgrader och bergis blåsigt också där vid kusten.

Jösses vad snön smälter fort. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. En blandning. Allt kan ju inte bara försvinna på en gång. Det måste vara kvar till SM. Men det finns ju en del snö att ta av om man säger så.. så än ska det väl inte vara nån fara. Jag är lite rädd att det inte ska bli nån tid till att fara o åka slalom, för jag är så taggad på det!

JSM startar i morgon, det hade verkligen varit roligt att åka dit. Men nu blev det så mycket på hemmaplan. Som sagt, allt kom på samma vecka:S Först händer ingenting, sen ingenting och sen allt på samma gång. Men jag vill verkligen önska mina klubbkamrater och andra som ska åka LYCKA TILL!!! Det kommer gå som en dans. Håller tummar och tår här hemma.



Märkligt. | Härligt.

Hej o hå! Det var ett tag sedan sist..
Idag är det första söndagen i mars. Vasaloppet. Jörgen Brink vann. Kajan åkte. Dock har jag inte sett så noa. Ska se om man kan få se Kajan i spåret på nätet. Det är ju roligt att man kan följa sina bekanta på nätet också.

Nu börjar det gå mot vår och vårvinter. Det är ljust ute fortfarande! Jag gillar inte det så supermycket, det ska fortfarande vara mörkt på kvällarna. Men jag längtar till våren. 

I helgen åkte jag o Frida till Umeå på äventyr och shopping. Dock blev det inte något shoppande av någon hög grad för mig, var inte så nöjd med Umeås utbud den här gången.

Till veckan är det väl sportlovsvecka minsann. Jag kommer då inte ha nåt sportlov, det blir en hektisk vecka. Allt på samma gång.

Nu dusch
Sen sy lite
Sen Project Runway final (tror jag iaf det är final?!)


Tisdag


Smurfhits!

Nu vet jag.
Den mestaste smurfhitslåten:

Gangsta's Paradise-Colio - Alla smurfars paradis!!!

samt, Lemontree-Fool's Garden - Grubbelsmurfen


(ja såklart börjar asociationerna vidare på andra klassiska smurfhits som:
"Spelarsmurfen"
"Sjung hej hå små smurfar blå.."
"Smurf-Macarena"
"Smurfaren har ingenstans att gå"
"Om du vill bli min smurf.."
"Gå och smurfa.."   )


HAHAHAHHA
omg xD





Sweet home Chicago

Ännu en hektiskt helg är till ända. Igår var det en lång dag, steg upp redan kl 06.00! Då bar det av till Vännäs på tävling, vilken inte gick så speciellt bra. Plus att föret var ungefär sämst, djupsnö, och tungt som stryk.

Nu är ju minsann OS slut också. Och det avslutades för Sveriges del med ännu en medajl till Johan Olsson och längdåkarna:) Kul, kul. Jättekul att skidisiarna tog så många medaljer! Blir kul när de kommer till sm.

Ikväll har jag provat på dans på friskis&svettis, vilket var väldigt roligt!

Fattar inte riktigt att det kan forsätta att snöa så här mycket hela tiden. Igår när vi åkte hem var det förståss mycket nörök på vägarna och vi blev omkörda av en långtradare (japp det var långtradaren själv som körde om, inte chauffören, not!;)) som inte verkade tänka speciellt mycket innan omkörningen. Snörök+omkörning/möte=ett stort moln av snörök, snörök+omkörning av en långtradare=ser nada! Den här vintern har varit lite märklig, antingen har det varit sviinkalt eller så har det snöat.

Märkte precis att tv3 har fått börja visa utländska serier på tv3play. Bl a Project Ruway! Vilket jag är mycket lycklig över då jag har missat ett par avsnitt på senaste tiden. Dock tycker jag inte den här säsongen har nåt upp till normal standard. Det är ju alltid kul att se vad och när det syr osv, det är ett roligt program, men jag tycker att man inte har lärt känna deltagarna ordentligt den här säsongen. Måste kanske se den ingen för att den ska bli riktigt bra.. Har som ingen favorit i den här säsongen än ens.

Aja, snart är ännu en måndag till ända. Imorgon är det tisdag, så då är ni beredda på det. Då blir det iaf konsert och det ska bli roligt. Hade!


RSS 2.0