Energi-tisdag

Efter en något trög start på dagen, fick temperaturen fnatt och steg mot tjugostrecket! Helt otroligt. Därför passade jag på att sticka ut och springa, ute alltså, då jag kände lite sug för det i detta vackra väder. Utomhuspremiär. Det var ganska skönt ändå. Sommarvibbar onekligen. Men än dröjer det ett bra tag innan man kan kalla det sommar, det ska nog både bli kallare och varmare ett par gånger innan dess. 

Idag har jag varit på s k assistentforum på jobbet. Det var riktigt intressant och nyttigt, även om det handlade om ganska grundläggande saker. Men det är bra och viktigt att få höra och reflektera över sådant flera gånger om. Att jobba i barnehage är verkligen ett roligt jobb! För det första är det omväxlande och man har alltid saker att göra, men sedan är det framförallt roligt och inspirerande att se barnens utveckling, samtal mellan varandra och vuxna, deras initiativtagande, tankar och idéer. Visst tar det energi, men man får så mycket tillbaka. 

Imorgon har vi personalmöte. I väntan på det ska jag dra mig mot gamla trakter tänkte jag; en promenad till/på Ekeberg. Nu: te, yoghurt och Project Runway :)

Spännande!


Excellent uttryck - expression



IKEA

Juni eller mars??

En helg helt i min smak har snart passerat. Vädret har fortfatt att vara fantastiskt bra hela helgen så måånga timmar har spenderats utomhus. Efter att jag, då det är min tur denna vecka, städat i kollektivet samt i mitt rum tog jag mig ner till stan och gick planlöst omkring i city en liten stund, sedan ner mot Aker Brygge för att därefter ta trikken mot Frogner och Vigelandsparken där det blev häng med övriga och årets första glass avnjöts. 

Vi åkte hem för att byta om och ta en stödmiddag innan vi sedan drog vidare för att spela fotboll. Jentene vs gutta, eller Skandinavien vs Frankrike om man så vill. Fick lite känslan av att vara i en förort till Paris. Det var verkligen längesedan sist jag spelade fotboll så det var jättekul. Jag måste dock erkänna att det känns litegrann idag då muskler som det var längesedan man använde fick vara lite aktiva. Kvällen avslutades med grillning i parken här brevid, o gurimalla så gott det var! 

Jag har under veckan känt något mystiskt i halsen men det har liksom inte blommat ut i något.. Jag har inte någon som helst lust att bli förkyld igen och har därför varit avhållsam med träningen. Men idag provade jag att gå på Zumba och so far so good.. peppar peppar.. Därefter stekte jag pannkakor som spisades ute i vårsol- och värmen. Det är ju våffeldagen idag! Det fick bli pannkakor då det inte det inte fanns något våffeljärn att tillgå men det gick prima det med. 

Det märks att man bor i norra europa i såna här tider. Så fort det blir vår och någon riktigt varm dag så kastar folk kläderna och går i kortärma't och bara ben. Det skulle inte ske i sydeuropa i första taget. Jag minns att jag såg en kille i vinterjacka med sån päls på luvan då det var april och +20 grader i Montpellier. Ännu ett vårtecken är att folk har börjat klä sig i mer färglada kläder nu. Trevligt. 

Och, grattis till stora lillebror som fyllde 20 (!) år igår! Och på torsdag kommer han minsann på besök till Oslo. 













Alla heter Glenn i Göteborg









Slänger upp lite bilder från allt möjligt so far detta år när jag ändå är igång. Var ju med Malin till Kungsbacka i januari. Dock hann det inte bli så många bilder därifrån då kameran (Nikonen<3) lade av. Men lite Kungsbacka tågstation och lite GBG-city. 

St Patrick's Day

Tja, firande och firande (av St P's Day) ... det kan man ju diskutera. Men kul hade vi! 









Vinter-Oslo





Line up. Caroline, Magnus, Anton, Elin och Sarah.

Ready - GO! Rekommenderas varmt en januaridag i Oslo. Ta en tur i kälkbacken, Korketrecken. Där snackar vi kälkåkning, svängar, fartvindar, en och annan krasch och en hel del skratt! Kjempegöj!

Paint-battle



Sådant man kan roa sig med då internet barkar ur hela tiden. 

Vuxenpoäng - Iafton har jag varit på föräldramöte. Gick bra det med. (Dock känns det nu som att vuxenpoängen bleknade lite då jag skriver om föräldramöte i samma veva som bilden ovan..) Och så var det fredag imorgon, igen.

Det är upp till dig nu var saken står, 0910 är min telefon

Nämen hallå?? Detta var litt rart da.. 
På blogg.se's startsida möts jag av rubriken "Stöd Barnarbete". Läser artikeln och i texten nämns det inte något om detta, det handlar om klimatförändringar, samt att man kan gilla Plans fb-sida som heter just Stöd Barnarbete! Men nu har de väl tänkt precis tvärtom? Hoppas jag..
För stödja barnarbete är det väl ingen som vill göra? Stödja kampen mot barnarbete kanske?!

Nu är det vår. Punkt. Det var riktigt varmt idag, redan från morgonsidan. Det är baara skönt. 

Jag skulle typ kunna leva på knäckebröd tror jag. Knäckebröd med ost, knäckebröd med brunost, knäckebröd med leverpastej ... Gohoott.

Funderar titt som tätt på framtidsplaner nuförtiden. Stanna eller inte stanna? Jobba eller plugga? Fram och tillbaka. Men jag veet inte, jag önskar av hela mitt hjärta att jag visste hur jag skall göra. Om jag bara kände mig säker på vad jag vill plugga så vore det hela inte så svårt. 

En kaffe på detta då. 

Hade

Jodåsåatteh ...







För alltid - för evigt - trogen

Idag krävs en dagens out-fit





Julklappstisha från Curva Nord. Och Västerbottensring. Lite hemmakär sådär..
Idag är det St Patrick's day, tydligen något man ska fira. Alltid trevligt att ha något att fira. 
Kos

Fredag igen

Hur trött kan en männska vara en fredagkväll? Onekligen väldigt.
Åkte och tränade litegranna efter jobbet och bastade på det. Riktigt skönt faktiskt. Tänkte minsann laga någon god mat till middag, det blev lax och potatis+morötter i ugnen, det var gott det. Och nu ska jag ta ut äppelpajen som jag lagat. Samt göra en latte. Det är min vardagslyx här i Oslo-land, kaffe-latte. Investerade ju i en mjölkvisp på IKEA i höstas och den har använts flitigt, 12 spänn var det SÅ värt!
Äppelpajen (och vaniljglass-det var längesedan!) och de ugnsstekta grönsakerna fick mig osökt att tänka på sommar hemma på gq och middag på altanen. En längtan sprider sig..

Bara för det tar vi en gammal goding:


Så blev det. Gold kveld. 


Det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

Denna vecka har gått så sjuukt fort! Redan fredag (fredagsstämning @ D.) imorgon alltså. Och helg igen. Vad skola jag då finna på? Jag hoppas att det är fin-fint vårväder så man kan sitta ute och lapa sol och öka vitamin D-intaget. Timbuktu ska ju spela på Blå i Oslo, det är imorgon. Men - biljetterna är slutsålda sedan en tid tillbaka och jag hann inte med att fixa en innan det hände. Surt. Funderar på om man skulle gå dit och försöka ta sig in direkt vid dörren.. Vill ju se/höra en skymt av min favvo. Och dessutom är det en intimsplening och han har med sig några vänner. Tingsek? Måns i Damn lär ju vara med. Movits? Frej L? ...Åh, jag vill dit! Kunde jag bara inte ha köpt bille direkt. Varför är jag så, det är ju bara att göra't direkt inte vänta om du är säker på din sak. Blir så trött på mig själv. 

Men i afton åkte jag och tränade och pushade mitt psyke att springa 30 minuter på bandet. Fact is, 30 minuter på löpband känns längre än 30 minuter utomhus. Kanske det blir en tur utomhus i helgen? Åh, Tjärnrundan blev jag nästan sugen på nu ju!

I övrigt har jag typ sko-abstinens. Vill ha massa nya skor nuu! Det är någon man kan fönstershoppa var dag. Synd bara att man inte verkligen kan shoppa det var dag. Om man hade pengar la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la-la. 

Umeå Open verkar bli a-place-to-be i år, många stora namn såg jag. Thåström, Deportees, Krunegård, Slagsmålklubben, Maskinen, The Libertines frontman, Anna Ternheim ... mfl. 


(man gör alltså musikvideor fortfarande??;))

IT-generationen

Året är 2012, då spelar vi fyrhändigt på digitalt piano - komp på iPad och melodi på iPhone. 



Våren är här!

Det var nästan femton grader varmt och sol idag på eftermiddagen. Ett konstaterande är att min vinterjacka nu kan hängas in i garderoben och Conversen kan plockas fram. Jag har sett årets första Tussilago och spontant gjort årets första park-häng i grannparken. Kom innanför dörren, vände, Malin blev med ut, vi sprang och köpte jordgubbar och fann en plats i solen. Gött! Perfekt läge att ha parken så nära hem. Sedan blev det att köra sig riktigt svettig och slut i ett spinningpass. Jobbigt men väldigt gött. Likaså ostmackorna till kvällsmat. Äntligen är sista texten till skidjobbet inskickad. Då går jag och lägger mig då. Natta!





Söndag i Oslo















Härliga helg!

En fullspäckad helg! Det känns att jag gått en hel del de senaste dagarna, ikväll blir det en lugn sådan. Mor och far har alltså varit på besök och vi har hunnit med att gå, gå, gå och titta på staden, ätit goda middagar (bl a Moules Frites!), hejat på VC-åkarna i 5-milen på Holmenkollen, jazzspelning, fika och ett besök i Vigelandsparken. Fullspäckat var det ja. Väldigt roligt! Kul att ha dem här. Jag måste säga att jag är imponerad över dem, de har hunnit se nästan alla delar, från nord-syd, öst-väst, av Oslo på drygt tre dagar. Bra jobbat! 

Idag har jag varit ute heela dagen. Vårväder! Efter prommande i Vigelandsparken och sedan jag vinkat av päronen, blev jag med Sarah och Malin till Grûnerlökka där vi mötte upp Magnus och Caroline och tog en kaffe, gick på Birkelundsmarknaden - där jag köpte Beatles LP "Help"! -, och strosade på gatorna. Sedan mötte vi även Ida och gick vidare genom staden. Inte konstigt att jag är trött i hela mig efter att detta gående dessa dagar! 

Ja, nu har jag ju en kamera och därmed inga ursäkter till att inte visa lite bilder (?) !















Los päros




Imorgon kommer maamma o paappa till Oslo!


You can make me whole again

ÄNTLIGEEEEN - JAG ÄR ÅTERIGEN ÄGARE AV EN KAMERA!!!
LYYYHYCKLIG!!! 

Så nu är det bara för mig att ta igen allt fotande jag missat de senaste månaderna. Kommer säkert bli ett villebråd för lätt irriterade blickar och kommentarer om ett tag tror jag, då jag kommer vara den där störande typen som alltid ska plocka fram kameran. Men det får jag ta, har en del plåtande innestående som sagt var. 

Men roligare är att jag kan lägga upp mer bilder från Oslo här, har ju som inte vart något av det vilket är en skam. 

Sees da!

Typ vardag? - JA!



Jordebaersmums



Har skrattat mycket i helgen. Ett fördjävla långt liv kommer jag få.

Kreativ inspiration

Saknar en symaskin och tyger. Men inte inspiration. 

Jag är jättepeppad på att sy, nu var det ett tag sedan sist jag gjorde det. Får försöka hitta på något att sy som man kan slänga ihop bara med nål och tråd, helt för hand. En kjol skulle kanske kunna funka, en lång, lätt, fladdrade långkjol kanske. Men måste ju ha tyg också, undrar vart det finns en sådan butik i Oslo - det måste jag ta reda på.

Imorgon skall jag iaf låta kreativiteten flöda litegrann ialla fall men på ett annat sätt. Dessutom ska jag göra det ute i det fina vårvädret som jag hoppas skall fortsätta imorgon också. 

I övrigt är jag lite övertrött, och dricker för tillfället kanske lite för mycket kaffe. En fin kombo....lätt till skratt var det ja. Men!- kom på att jag kan ju i vart fall virka mormorsrutor! Det ska jag göra så här vid köksbordet där vi tre sambos som är hemma i helgen just nu huserar. Fredasmys töp. Dessutom, igår bjöds det till kafferep hos Carro. Väldigt trevligt och gott!  


sommar vid skelläfteälven i fina vänners lag. och där har jag faktiskt en hemmargjord topp på mig. nåh, taggadåsyy.

God helg folkens!

RSS 2.0