Grease is the word!



Hur bra som helst! Härlig musik härliga kläder och härliga skådisar.
En härlig film som man kan se tusen-tusen-tusen gånger utan att bli less på.

Grease is the word
it's got groove, it's got meaning
Grease is the time, is the place, is the motion
Grease is the way we are feeling

27 MAJ

Har nu lämnat i det sista skolarbetet så inget mer pluuugg! Om 15 dar är det avslutning fast inte vilken avslutning som helst - STUDENTEN!!!!! Kan inte fatta att man star studenten. Det är bara en riktig skoldag kvar sedan är det nästa vecka, visserligen med lektioner men kommer nog bli en kul vecka med utklädning osv. Och veckan efter det är den sista i gymnasiet med massa roligheter som bal och fixa skrinda och sedan studentdagen!! Jag längtar. En del saker är kvar att göra och en del att planera men det närmar sig med stormsteg.

Foto Frida E.
Från skolavslutningen i ettan. (Foto FridaE)


Ikväll blir mkt fotboll. Först jobb med Sörböle på Norvalla, skriva artikeln och sedan kan man nog inte undvika att det blir lite tittande på Champions League-finalen, inte i vårt hem iallfall.. Heja Barcelona iaf.
Idag är det ett år sedan jag tog körkortet, tänk vad bra det är med körkort ändå.

Känns scenariot igen?

Ajaj varför ska detta typ alltid hända. Sitter och ska göra klart en bokredovisning till i morgon, ska argumentera varför ens författare (i mitt fall Stig "Slas" Claesson) ska få Nobelpriset i litteratur. Har lite kvar att göra och nu har jag fastnat. Kollar runt på nätet och koncentrerar mig mer på det jag lyssnar på än vad jag egentligen ska skriva om. Just nu äre mix megapol och jag måste bara undra vem det är som kommer på och gör alla reklamer som går på radio, dom är quite enerverande....... hur många gånger har man ine hört "Furniturebox.seeee" eller "När guld blir pengar, sms-guld" ooäah! Hur som helst så ska man alltid dras in på andra grejor när man pluggar. Word har ibland en kraft som liknar baksidan av en magnet, att det skjuter ifrån sig sakerna istället för att dra dem till sig om ni förstår..?:P

Vi var några som var politiskt engagerade idag och var och lyssnade när det snackades eu-val på torget. Rösta den 7 juni äre alltså som gäller. Jag vill rösta och jag hoppas att jag vet vad jag ska rösta när dagen kommer. Inte nu på söndag men nästa alltså..

back to work ... !
Hade!

arbetet går vidare...

Tjabba tjena. Kan bara meddela att arbetet med studentklänningen går fort framåt. Nu fattas bara att sy upp den och bestämma om jag ska ha ett band i nederkanten av kjolen plus lite småjusteringar i sömmarna. Jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet, bra jobbat mor! Kan erkänna att det är hon som har gjort det allra mesta med klänningen. Jag har övervakat arbetet och iaf gjort underkjolen i tyll själv;) Känns nästan som det avsnittet i Vänner då Chandler har gjort tranbärssåsen till Thanksgiving och är inte sen att påpeka att han just gjort den - dock typ det enklaste med hela middagen..
Thank's mum:)

Har vart i stugan i helgen. Händigheterna fortsatte lite där med, med att räffsa och plocka lite på stranden osv. Krattning är en sån sak som jag tycker kan vara kul när man inte måste göra det. När man spontant hugger krattan i handen och börjar kratta bort löv (löv är bra, för då ser man fort resultat) kan det vara skoj, men om man bli tvingad att kratta så är det bara jobbigt och långtråkigt.
Såg också en bit av Henrik Schyfferts show igår: The 90's - ett försvarstal. Jag blev possitivt överraskad, det var riktigt bra. Mycket genomtänkt föreställning och riktigt rolig!

20 dagar kvar!


Efter regn kommer solsken



Efter gårdangens åskskur blev det sol och varmt igen. Det känndes som att allt blev så mycket grönare och det luktade GOTT ute. Väldigt fint ute var det!
(Jag kommer troligtvis att skriva lite "out-of-tema-inälgg" då och då också.)

Pyssel och händigheter

Denna veckas tema får bli nåt slags händigt-tema. Lite Project Runwayinspirerat tema. Det är bra att börja veckan med att inspireras av project runway man blir verkligen värsta sugen på att sy egna klänningar, kjolar, tröjor osv osv. Jag skulle verkligen vilja kunna slänga ihop ett plagg utan att behöva tänka så mycket, hålla på att mäta och jämföra mönster och allt sånt. Jag önskar att man bara kunde smälla ihop nåt snyggt, hur kul skulle inte det vara egentligen?:)

Händighet #1. Jag, med hjälp av mor, ska sy min studentklänning och nu har vi börjat på allvar. Alla delar är utklippta och nu kan man äntligen börja sy ihop allt. Jag hoppas att slutresultatet kommer likna det man har i huvudet. Det har en tendens att bli så när man ska göra nåt eget att det inte riktigt liknar det man har tänkt sig. Lite pirrigt är det innan allt är klart, men det ska bli kul när den är klar. Bilder kommer senare när man börjar se hur det blir.
Händighet #2. Tandemcykeln "Erlan" har fått en ny färg. Från att förra året varit guldfärgad (guldfärgen försvann med tiden och nu var den inte så guldskimrande som den varit) till årets giftgröna kullör. Fett nice. Vi körde med sprayfärg denna gång med, mycket enkelt. Det är lättare att pricka alla svåra ställen och det är mindre risk att få färg på sig själv. Det är iofs typ oudvikligt att få det ändå men inte lika mycket som om man skulle måla med pensel. Och kors-i-taket men jag lyckades mycket bra att inte färga mig själv grön, tror till och med jag fick mindre färg på mig än vad Helena gjorde (?). Jag är en sån som alltid lyckas kladda ner sig när man ska måla, men inte denna gång, kanske det berodde på skyddsmunderingen (?) ;)
    
           före (årgång2008)            efter (årgång2009)

Händighet #3. För ett tag sedan såg jag ett par jeansshorts på Carlings i Umeå som jag ville ha. De var dock rätt dyra och jag tänkte att man ju lätt kan fixa ett par jeansshorts själv. I veckan var iaf på Kupan och köpte ett par jeans för 45:- och klippte av dem till shorts. Mkt enkelt och sparade typ 250 spänn. Rätt värt ändå.

Underbara vår!

En underbart varm och solig vårdag idag! ..eller försommardag kan man väl kanske säga. Jag älskar den här tiden på året då träden börjar bli gröna och det är soligt, man blir glaad! Alltså mitt första blogginlägg ever, känns lite konstigt faktiskt men kul också. Näpp, ut och njut av solen och värmen nu, hoppas det håller i sig.
Tjing!

"Vilken dag, helt otroligt - varmt och soligt!"

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0