Fred och kärlek. Och musik.

Mando Diao. Jay Z. Miss Li. Oskar Linnros. Bob Dylan. The Kooks. Vampire Weekend. The Sounds. Veronica Maggio. Johnossi. Håkan Hellström. The Strokes. Kings of Leon. Andreas Grega. Donkeyboy. Timbuktu. Movits. Europe. Teddybears. M.I.A. The Ark. Daniel Adams Ray. Carl Norén. John Fogerty. Nationalteatern. The Hives. Journey. Ziggy Marley. Lilly Allen. Hästpojken.
 
Alla dessa musiker (och fler därtill!) har jag lyssnat, dansat, sjungit, hoppat, svettats, trängts, skrattat, gråtit, skrikit, vilat, festat, väntat och längtat till under mina två besök på Peace & Love i Borlänge. Två festivalbesök i gassande hetta och god stämning. Hatkärlek med festival javisst, det är långt ifrån ett enda rosa moln dessa dagar, varmt tält, duscha i vattenslang, tubost och skitigt nanting, men mycket kul har man haft också!
 
Peace & Love har ställt in årets festival. Ännu ett offer har drabbats i festivaldöden. Det var inte längesedan som Siesta kom med samma tråkiga nyhet. Och Hultsfred är inte Hultsfred. Jag hoppas att den festival och tillställning som ligger mig varmast om hjärtat - Trästockfestivalen - kommer att klara av att hålla igång flera år till och får stöd och hjälp av kommun och företag runt om Skellefteå och dessutom fortsätta få ha sina drivande människor kvar i föreningen. Beskeden om att de två stora, ovan nämnda, festivalerna har tvingats lägga ner/ställa in, gör att det i mitt hjärta gör extra ont att jag inte har möjlighet att besöka Trästock i sommar. Jag vill vara där för att hjälpa och visa mitt stöd och uppskattning. Trästockfestivalen är ett årligt återkommande arrangemang som samlar människor i alla åldrar att tillsammans njuta av musik, gott sällskap, sommaren och den fina omgivningen på Nordanå. En höjdpunkt på året. Något att sa fram emot. 
 
 
 
Peace & Love - Peace and love och tack till er.
 
 
 

Jag visste väl det!

Jag sa ju det, att maj skulle gå fort. Det här är ett par roliga saker som jag har gjort under den tiden.
 
Prommat.
 
Bussat till Oslo. 
 
och denna jenta. Som jag dessutom såg skymten av när hon var på blixtvisit i Gbg några dagar senare.
 
I Oslo lagade vi massa god mat.
 
Partade med kända ansikten.
 
Strosade i byen, bl a när det var Holmekollenstafetten.
 
Och förstås fikade en hel massa (Kaffebrenneriet<3!).
 
 
Jag har ritat en hel del.
 
Och tränat likaså. Och sett kämparna i Göteborgsvarvet. Med åskväder och uteserveringshäng. 
 
Tillsammans med kollegiet blivit hembjuden på trevlig och supergod söndagmiddag i Uddevalla. 
 
Fått trevligt besök av Backpackar'n back in Scandinavia. 
 
Varit på megaloppis i Majorna. Jeansskjorta, pajform, mjölkflaska och roligt skärp för tot. 40:-.
 
 
Och ja, på lördag är det juni. (F.ö, ursäkta att typ det mesta jag skriver om numera är hur fort tiden går. Den kan få gå fort till 17juni sen gör det ingenting om den saktar ner lite.) Men ialla fall. Förutom lite hemlängtan så mår jag bara bra. Nu börjar PR! Ta hand om er people. 
 
 

(för)Sommar-pepp

Pang, så slog det till och sommaren kom. Värmen är äntligen här, förhoppningsvis för att stanna, och med regnet har grönskan kommit med stormsteg och träden har slagit ut och det är så grönt så grönt, och skönt. Jag har börjat räkna ner till "semester" och vad som komma skall under sommarmånaderna. Lite hem- och stuglängtan har jag allt. Pratade precis med mor som kunde rapportera att det kl 22.45 fortfarande är totalt ljust ute, inte ens skymmning. Helt sjukt. Helt fantastiskt. Inget går upp mot norrländska sommarnätter. En sak top10 bästa saker att göra; cykla i en ljus och varm sommarnatt. Längtar. Och att man aldrig behöver gå o lägga sig, att det bara känns onödigt. 
 
Midsommarplaner håller på att smidas och det längtar jag förstås också till. Det känns så himla roligt att en idé som såddes i augusti förra året fortfarande lever och numera helt spikat kommer gå i verket. Åh, pepp!
 
Ändå mera pepp på sommaren blir jag nu förstås också då jag ikväll bokade flygbillen och vet precis att och när jag sätter fötterna på Scheleftemark! Åh, längtar. 
 
 
 

Gratulerer med dagen

Solen klämde fram några svaga strålar bland de misstänksamma regnmolnen i morgonen som bara väntade på att komma från startfållan ut för att bli en dag utöver de andra 364 på året. Golvet i källaren var som vanligt kallt och de antal timmar sömn efter föregående kväll/natt var få men behövliga. Somliga var mer eller mindre lättväkta och andra glada i hågen och startade dagen trallande. Pyjamasen byttes ut mot finklänning och off we went. Till ett långbord uppdukat med oändligt av delikatesser, champagnen flödade och solen gjorde intåg. 
 
Genom slottsparken gick, tillsammans med hundra-/tusentals andra firare, för att sedan se prinsar och prinsessor vinka från balkong och ett hav av flaggor och banderoller. Genom staden vi fick och insöp atmosfären och kände att sommaren var på lut. 
 
En dag som den här sommarvarma fredagen i maj är, några timmar härifrån, inte alls vilken fredag som helst. Idag klär de upp sig i det finaste de äger och firar sin dag. Våra grannar i Norge. Ifjol fick jag uppleva deras dag, 17 mai, och det var med stora förväntningar och längtansfullhet som jag närmade mig dagen och firandet. Det är verkligen speciellt, och mycket trevligt. Jag kan inte annat än påstå att jag helst skulle vilja befinna mig några timmar västerut idag. 
 
 
 

Här kommer natten

01.24
02.15
02.34
03.18
04.05
 
Typ så.
Sist jag kollade på klockan i natt visade den 04.05 och det hade nästan ljusnat ute. 
Det är så drygt. Men det är tur att jag inte mår dåligt eller så. Nä, det är mest längtansfulla tankar som rör sig i skallen, och kanske var det inte så himla klyftigt att dricka te halv tolv på kvällen. 

Välkommen värme

Nämen hejsan! Längesen sist. Ny månad har det blivit också, en som kommer gå så sjukt fort har jag en stark känsla av. Idag har den första sommarvarma dagen visat sig, som vi väntat, som vi längtat. Direkt kommer blekbenen fram på gator och torg. Jag har spenderat dagen med träning och lite kaffe i solen sedan jag hittat världens finaste Lilla Svarta vintageklänning på favvobutiken på 2a Lång (många fler fina fanns men tjå mä nalta fick jag bestämt göra). Veckan har startat bra, för även igår måndag var en bra dag. Den startade jag med klippning vilket var fett behövligt! Nu såhär i efterhand känns det som om Oj det kanske blev lite väl kort men mitt hår, speciellt luggen som återigen fick komma fram, växer nästan som ogräs så det ska nog inte dröja allt för länge innan det är vildvuxet igen så jag ska passa på att njuta av lätt och fräscht hår! Nästan 2 dm rök men det är fortfarande hyfsat långt, vilket säger en del om hur långt håret faktiskt var! Personligt rekord med hästlängder. 
 
Måndagen fortskred vidare med arbete och efter det mötte jag upp Piteå-Sofia för fika och babbel, om Montpellier, (norra) Norrland och massa catching up. Riktigt trevligt var det! Arbete imorgon igen och jag hoppas att vädret är fint även då för då ska jag traska dit. En bra veckostart ja, och än är den inte slut, nej långt ifrån, för på torsdag sätter jag mig på bussen mot OooooSLOoooo!
 
Jahapp men förra veckan då, då var ju Sussi på besök och det var några väldigt roliga dagar med ett trevligt retro-tema. Väldigt mycket second-hand-shopping, amerikanskt 50-tals diner där pankakorna var så mättande att man stod sig hela dagen lång, 70-talscafé. Vi tittade på valborgsparad och dansade in på småtimmarna i gött dunka-dunka-digg (inte unz-unz-house för en gångs skulle) på Nefertiti och avrundade med efterlängtad fika på uteservering. 
 

RSS 2.0