Upprymd och beundrad av musikens makt

Nu har jag lov!! Eller jag vet inte om man kan kalla det lov på universitetet, men jag gör det ändå. Och jag vet inte riktigt om jag kan kalla det lov som i lov och ledigt, för en hel del plugg kommer att fylla det samt en internetbaserad tenta. Men ändå. Det känns så skönt. Skönt att slippa åka buss på mer än en vecka.
MEN!: Det är snart slut på pendlandet, för jag har fått ett studentrum i en korridor på Ålidhem. Det kommer nog att bli toppen. Vad är väl universitetstudier på UMU utan ett leverna på Ålidhem... Lite i "åh typiskt"- tid kom beskedet om att jag fick en bostad, då jag hade börjat tänka att nu är snart terminen slut så det är nästan lika så värt att fortsätta pendla och att de kommande tre veckorna har vi bara två lektioner. Men näe ändå, det ska bli kul att flytta till Umeå på riktigt. Och ja, än är ju inte terminen helt slut ju..

Och i Umeå har jag i helgen haft en bra helg. Började dock med tenta på lördagsmorgonen/förmiddagen. Men efter det så har det roats på i Norrlands huvudstad. Jag och Helena tog en fika på NK på lördagseftermiddagen och sedan mötte jag upp Malin som kom med bussen och då blev det middag och sedan jazzfestivalen och idag lite shopping innan det bar iväg med bussen till Skelletown.

Jag lever som i ett musikkaliskt lyckorus idag!

Det är så skoj att lyssna och se band spela då det syns att de har roligt på scenen, och det fick vi i publiken se på jazzfestivalen. Livemusik då den är som bäst. Jag säger det igen, jag tycker det är häftigt hur mycket musik kan påverka humör och känslor och ja allt- livet! ;)


                   

Nu ska jag inleda en ny trend, lägga in mkt mer bilder från det skriver om. Då blir det så kul att titta tillbaka och minnas vad man gjort.

Bara, bara, bara, bara så sjukt!!!!

I går såg jag lite av det här programmet. Så obehagligt och så upprörande. 14-åriga tjejer gifts bort till släktingar och äldre män, pojkar kastas ut ur sekten för att antalket kvinnor inte räcker till åt antalet män och pojkarna kommer till ett samhälle det inte känner till utan tillgångar eller nånting, kvinnor som flyr sekten jagas och lever på flykt för sitt liv. Näe alltså. Jag blir bara så ..... aaaaaaargg upprörd. Att sånt här finns på riktigt!?! Inte okej någonstans!!!!!!!!!!!!

Vad gjorde vi med tiden? Vad gjorde vi av alla dessa år?



Ta mig gärna tillbaka till Bolaanche. Typ nu. Bara för en dag.


It's make it work time

Då var det på tal igen, allas vårt favoritprogram Project Runway! Ännu en gång har de börjat att visa repriser på gamla säsonger. Det gillas, fast börjar kanske ha sett dem för många gånger. Men det är kul ändå. Kunde se det idag och då började en ny säsong. (Gissar att du blev glad nu Ethel då det var/är Christians säsong?;)) Jag blir ändå inspirerad av att se deras kreationer.

Inspirationen kanske börjar komma tillbaka. Nu var det längesen jag sydde något. Och för ett tag sedan då jag var inne på tygaffären kände jag ingen större inspiration ens. Då jag går runt och tittar på alla tyger, material och mönster brukar det dyka upp nya idéer typ "å av det här tyget skulle jag vilja göra en sån där klänning" och "hmm det där tyget skulle bli en snygg kjol med nåt snyggt band och kanske några knappar", men då kom det inte någon sån inspiration alls. Men.. snart kanske det blir nåt nytt sytt, det hoppas jag på.


En bra söndag

Jag har haft en bra söndag idag. Jag har hunnit med litegranna pluggande, tagit en springtur i det härliga vädret, sett på Solsidan och gjort storbak. Har båda gjort bullar - kanel och kardemumma - och morotskaka. Smarresmarr. Jag längtar efter att julbaka!

Det känns som att den här helgen har varit lång. Det är ju bra, då blir man redo för en ny vecka.

I går lördag var jag på jobb i Norsjö. Det var trevligt, man blir så väl omhändertagen där och det är så kul att se hur folk går man ur huse för att gå och se sitt Norsjölag spela volleyboll. Dessutom kikade jag förbi skidspåret där det hade ett väldigt optimistitstkt uppdraget spår, men dock, ett skidspår.

Och för att vara lite nördig och summera idolkvällen med Beatlestema litegrann... Det blev väl sådär. Bäst tyckte jag var Twist and shout och A hard days night. Det var väldigt otippat att Jay skulle göra det temat så bra. Det var nog ingen höjdare att ha Beatlestema i idol. Beatles är Beatles, så är det bara.
Sen for ju då jag och Malin på Nocks och såg Salenko och Den svenska björnstammen, - det var så de hette.

Jag tittade även på programmet då artister tolkar varandras låtar i går. Vad hette det nu då ... ? Jo!- Så mycket bättre. Det var faktiskt ett ganska härligt program. Roligast är ändå hur de tolkar varandras låtar. Petter rappade Stockholm i mitt hjärta, det blev bra. Kommer bergis bli en radiohit.

Jaja. Måndag i morgon. Jag har en bra vecka framför mig! Går 10-12 varje dag, förutom torsdag då jag är ledig, tjihoo.

Aah, les rêves ...

Att i sin enamhet köra bil genom ett vintrigt landskap i Västerbottens inland får en att tänka. På allt möjligt och på möjligheter. På drömmar och på verkligheten. Vad vill jag egentligen göra? Flera drömsenarion fanns på min näthinna.

- Åka till New York.
- Bli bra (och då menar jag bra) på att sy.
- Lära mig prata franska flytande.
- Åka till Frankrike och läsa franska.
- Åka till Norge och jobba.
- Plugga på en utbildning.



       







Men vart slutar det... Jag kan säga "Det är bara att göra det!" till andra. Men till mig själv... Jag är inte så bra på att "bara göra" saker. Jag inspireras av människor som gör det, bara gör. Far och åker och tar tag i saker som de vill och känner för att göra. Så vill jag också vara.

2010 skulle bli ett år där jag skulle just så, göra saker. Det har väl iofs gått rätt så bra, har gjort en del roliga saker i år, men nu är det lite större och mer omfattande saker det gäller. Men det är bara att bestämma sig. Det är bara att göra det. Vad man vill och vad man känner för! Man kan alltid prova.

Att åka bil i ett vintrigt landskap i Västerbotten får en också att inse att jag också älskar just det. Ett vinterlandskap i Västerbotten.


Men:

Hej hej världen!


VACKERT SNÖFALL

DET ÄR TYDLIGEN INTERNATIONELLA CAPS LOCK-DAGEN. VAD KUL. DET MÅSTE VI JU UPPMÄRKSAMMA MED ATT SKRIVA ETT BLOGGINLÄGG MED VERSALER. VERSALER, DET FÅR MIG ATT TÄNKA PÅ ANDERSTORPSSKOLAN. DÅ HADE VI MINSANN TYPOGRAFI OCH FICK LÄRA OSS OM VERSALER, GEMENER, HORUNGAR OCH SÅNT DÄR.

NÄR MAN SKRIVER MED VERSALER, ELLER STORA BOKSTÄVER SOM DET I FOLKMUN KALLAS, TYCKER JAG DET BLIR VÄLDIGT KÄNSLOMÄSSIGT. ANTINGEN VERKAR DET SOM ATT MAN ÄR JÄTTEARG ELLER JÄTTEGLAD. IDAG PASSAR DET VÄL EGENTLIGEN GANSKA BRA MED BÅDADERA. JAG HAR VARIT JÄTTEARG, ETT LITET TAG. JAG VAR TVUNGEN ATT SKRIVA AV MIG REDAN DÅ, PÅ MOBILEN: "HUR JÄVLA LÅNG TID KAN DET TA? EN DEL BUSSCHAUFFÖRER BORDE PENSIONERAS!! FRÅGAR OM MAN SKA TILL SKELLEFTEÅ NÄR DET ÄR EN FÖRSTÄRKNINGSBUSS SOM VI HAR BLIVIT HÄNVISADE TILL AV EXPRESSBUSSEN. DESSUTOM BLEV VI VARVADE AV EN KUSTBUSS TILL-KOMFORTBUSSEN! SATAN VAD JAG ÄR ARG. 20101022. "
DET HÄR MED PENDLINGEN HAR GÅTT OVÄNTAT BRA, OCH JAG HAR HAFT OVÄNTAT TUR MED RÄTT TREVLIG PERSONAL OCH INGA STÖRRE MISSÖDEN MED FÖRSENINGAR E DYL. DEN HÄR BUSSCHAUFFÖREN IDAG GJORDE MIG BARA VÄLDIGT IRRITERAD FÖR ATT HAN TOG SÅ FÖRGRYMMAT LÅNG TID PÅ SIG!

MEN RÄTT GLAD ÄR JAG NU FÖR DET SNÖAR SÅ VACKERT UTE. DET DALAR SÅ SAKTELIGA NER FRÅN DEN MÖRKA SKYN OCH GATULYKTORNA LYSER. ÅÅH DET ÄR SÅ VACKERT OCH DET ÄR SÅ KVISTEN.

IKVÄLL BLIR DET EN TUR TILL NOCKS DÄR DET SPELAS MUSIK. OCH INNAN DESS KANSKE MOTORSÅGEN ÅKER FRAM, DET ÄR BEATLES-TEMA PÅ IDOL. DET FINNS DESSVÄRRE EN RISK ATT DET BLIR KATASTROPHE... BEATLES ÄR BEATLES. KÄNNS INTE SOM IDOL-MUSIK, MEN VI FÅR SE, DET KAN BLI ANTINGEN ELLER.

ÅSSÅ HAR JAG HAFT FONETIKTENTA IDAG. NU ÄR DEN INLÄMNAD OCH JAG KAN INTE LÄNGRE PÅVERKA UTGÅNGEN AV DEN, SÅ DÄRFÖR KAN JAG NOG SÄGA ATT DET ÄNDÅ KÄNNDES RÄTT SÅ BRA. OCH JAG BEHÖVDE INTE SKÄMMA UT MIG HELT OCH TOTALT MED TONANDE KONSONANTER.








IKVÄLL BLIR DET EN FAVORIT I REPRIS KAN MAN SÄGA.

TREVLIG HELG OCH HA EN FORTSATT TREVLIG CAPS LOCK-DAG! :)

Åsså försvinner fantasin, som på beställning

Jahejsan.
Åh asså varför alltid när jag har massor att skriva om glömmer jag det då jag väl ska börja..!?
Men jag har iaf,
- varit på 90-års kalas. Det blev trevligt, god mat och kul med alla släktingarna.
- köpt en parkas, så nu är jag redo för vinter!
Tjaa.. det var väl som det. Så kul är livet just nu. Fast idag var det lite roligt på skolan, blandat med jobbighet. Vi var i underjorden och spelade in oss själva då vi pratade franska. Det är väl kanske egentligen inte så märkligt som det låter. Vi var i någon datasal i en gång under marken mellan Humanist- och Samhällsvetarhuset.
Men så himla mycket roligare blir det inte av att plugga. Särskillt inte när det är dömycket att göra.
För en gång skull vill jag faktiskt läsa böcker, men det hinns inte nu.
Men allt som allt är det är ändå rätt kul att gå i skolan, det kunde bara få vara lite mindre med massor av jobb som man måste göra hemma....!
Å guuu vad jag blir avis då jag kikar på bilder från vännerna i Barcelona. Jag vill också dit!
Jag återkommer med roligare nyheter.
Jag är inte på så dåligt humör som det låter som. Är bara lite less och arg på att jag inte har någon vidare värst självdiciplin!

I morse var det vitt ute då man vaknade

Idag kom första snön. Poetiskt.
14 oktober, då vet vi det, då vi nästa höst talar om hur tidig/sen snön är då och funderar på när den kom förra året. Jag vet då inte när första snön kom ifjol. Men orka. Jag vet att det var grönt och skönt i november ovh sedan blev det ett enda winterwonderland typ första december, sen försvann nog aldrig snön förän i april/maj. Man kan ju undra hur wajld dem kommande vintern kommer att bli, jag har hört några säga (att de hört) att det ska bli värsta vintern på typ 1000 år. Tjaa...man kan ju undra.

Det känndes som att det var lite första snön i stockholm-kaos känsla i morse. Bussen var typ 20 minuter sen och det blåste blötsnö och var slaskigt som bara den. Kanske vårens uteblivna slask också kom idag..

I helgen blir en riktig släkthelg. I morgon ska farmor bjuda på middag då hennes bror och hans son kommer upp. Och på lördag är det 90-års kalas i Umeå, vi ska fira pappas moster (dvs farmors syster). Barn, barnbarn och barnbarnsbarn till henne kommer och firar. Det ska bli kul att träffa alla tycker jag!

Ett annat trevligt 90-års firande var för Nelson Mandela. Det sändes en stor konsert på tv då, jag tror det var från Hyde Park, eller nåt liknande iaf. Många, många och bra artister spelade för jubliaren och den megastora publiken. Kolla på det säger jag.









Jaja, nu ska jag läsa i Les Bridgades Verte eller kanske Bonniers Franska Grammatik.
Take you pick!


Jaaaaaa!

Satt nästan hela dagen igår och en del i lördags.
Total jävla ångest.
Men nu är det över.
Första utkastet till resumén är klar.
Helelujah!

Då är det bara att fortsätta.
Plugga,
plugga,
plugga.

Men nä inte mer idag.
Jag ska istället ta en cykeltur i mörkret och känna friheten att jag har gjort klart och maliat in. Får väl se hur mycket det är som ska rättas och fixas till då jag får tillbaka den, men det är en senare fråga. Som sagt, nu ut i fria, friska luften. Sen kan man kasta sig i soffan och bah slappa ett tag. Eller fortsätta med bilderiet - de har kommit, drygt 150 bilder!! Jajajmen underbart! Asså, 150-160 bilder för 72 kr - VÄRT!


Man ska inte ropa hej innan man hunnit över bäcken

Objekt 1: Verkade helt okej!
Objekt 2: Verkade helt okej!
Objekt 3: ... Återstår att se.

Har varit och tittat på två rum och ett ska jag titta på i morgon. Hoppas jag kan få något iaf, men som sagt så ska jag verkligen inte ropa hej ännu. Det känns nog närmare än vad det är. Idag tittade jag på ett rum på Ålidhem, rummet var fräscht men korridoren mindre fräsch. Dock är det ett bättre läge än Mariehem, närmare till allt. Men ja, egentligen går allt nu.

Här om dagen fick jag en bra språktanke. Jag satt brevid en kille på bussen som frågade något om biljetter och sedan började vi prata mycket. Han kunde inte alls mycket svenska, men pratade mycket och försökte förklara och visa och visst förstod jag vad han menade, ett ord här och ett ord där skapar ett sammanhang! Då fick jag mig en "tankeställare" att man måste våga prata och våga försöka prata, även om det blir helt fel. Men man lär sig av att öva och att fråga och man lär av sina misstag. Det är bara att köra på, jag ska försöka och jag ska våga prata mer franska, även om det blir fel.


I morgon är det fredag. Realia och fonetik står på schemat. Vi tar liksom förgivet nu för tiden att vi har fonetik, det är ett intensivt moment. Jag tror att det är tenta i ämnet om typ två veckor och vi har läst det i ... ja också två veckor! Fort vare gjort. Och innan skolan ska jag titta på rummet och efter skolan traska till Gnejs. Det vankas middag. Det vankas There's a party aaat Gnejs!


5 oktober

Nu är det höst på allvar. Mest gula träd i omgivningen och "lite" blåst och kallt. Har börjat sticka en lång halsduk som jag hoppas kommer bli varm och skön.

Det kanske börjar röra på sig så smått med boendefrågan ändå. I veckan ska jag iaf få titta på två rum på Mariehem, återstår att se hur det blir. Men än ropar jag inte hej, det är några före mig i kön. Hoppas mest på att hitta en liten lägenhet, men allt duger nu.

Grattis till min mamma som fyller år idag!


Än är inte undrens tid förbi!

Nu äntligen har jag valt ut och framkallat bilder! Höst, vinter, vår och sommar kommer snart att dimpa ner i ett brevinkast nära mig i färgglatt pappersformat! Tillslut tog jag mig i kragen och gjorere, men det tog sin tid (både att komma till punkten att jag tog tag i det hela och att välja ut bilderna). Men snart håller jag i dem och kan klistra in i "albumet". Tjihooo vad kul!


Jag var peppad på att plugga men hamnade här ...

Hej hej hallå, hej hallå, hur är det läget?

Nu har jag iaf skapat mig ett eget Spotifykonto då jag fick en invite av Jennifer. Helt ok. Tack! Nog för jag kmr väl ändå gå in på den som jag och Petter har tillsammans och glömma att jag har ett eget.. Ska iaf ta över min Peace & Love-spellista: Peace & Love 2010. Check it in if you want to.

I dag ser vi fram emot fotboll på (jag antar) ett svinkallt Norrvalla. Täckbyxorna på. Men jag hoppas att spelet och the outcome av matchen blir värmande. Det är nämligen avgörandet i division II och FF har det i sina egna händer. Vinner de matchen idag vinner de serien och går upp i divison I. Det vore skoj. Kul för Skelltown. Måste också säga att jag tycker faktiskt också att det var roligt att Moröns herrar gick upp till tvåan. Vilken bragd efter allt som hänt denna säsongen för dem, med bussolyckan o så. Jag tycker det borde uppmärksammas på någon riksomfattande gala eller liknanade.

Varför hamnar man alltid på annat när man ska göra plugg på datorn. Disciplin Elin, disciplin. Ska göra en resumé av en text. En oerhört objektiv och inte fasligt lång, men korrekt, resumé på franska.

[Bõ wiken]!


RSS 2.0