Hemsöborna

Igår var jag med Helena och såg årets (igen) sommarteater Hemsöborna. Det var himla bra måste jag säga. Det är ju extra kul att teatern spelas utomhus också! Jag läste boken i skolan i våras och det kändes faktiskt kul att känna till teatern lite innan, men jag tycker man ska/kan se den ialla fall även om man inte har läst boken. Skådespelarna är duktiga och det var en trevlig föreställning man bjöds på i det härliga vädret på Nordanå.


+ + + + +

Respekt tack

Låt bli tycker jag. Läste du aftonbladet igår? Eller såg löpsedlarna? På aftonbladets löp stod det följande (igår måndag):
Rättsläkarens rapport om Jackson
* Fyra sticksår rätt in i hjärtat
* Brutna revben och blåmärken
* Undernärd och flintskallig

(Läs hela artikeln:)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/michaeljackson/article5444540.ab

Jag tycker det är rätt respektlöst och onödigt och rätt utsagt hemskt att man avslöjar så mycket om en människa som precis har dött. En människa som kämpat så för att inte berätta hela sitt privata liv för i princip hela jordens befolkning. Nu är han död och då verkar det nästan som att man struntar i allt. Allt för att göra det så smaskigt som möjligt för läsarna/tittarna, någon måtta måste man ha och respekt måste man visa, för död eller levande.

   
MJ 1958-2009

Popkungen är död

Måste bara säga "va?!". När jag cyklade till jobbet i morse hörde jag på radion att Michael Jacksson har dött. Han var som han var, men iallfall var han en bra sångare och gjorde väldigt bra musik. Började som liten och fortsatte, han är en världskändis och man kommer alltid att minnas honom kanske både för bra och dåliga saker, kommer bli en legend helt klart. R.I.P.





Han är verkligen världsberömd. På detta klipp R.I.P-kommentarer strömmat in redan och det kommer väl fortsätta med det ett bra tag till (och på fler klipp och andra ställen också!)

Vaaarmt ! :) :)

Ah, vilket väder! Snälla gör att det stannar hela sommaren. Alltså det här börjar bli värsta väderboggem, det var väl inte tanken precis.. men de e sommaaaar!!
Haha alltså ja..för att fortsätta lite på gårdagens inälgg kan jag säga att jag sover i en röra (lätt uttryckt). Sägen är som sagt såld och hämtad. Hantverkarna håller på med badrummet på övervåningen och därför är massa grejer från hallen instuvade i mitt rum, jag har grejer från skrivbordet på golvet och jaa allt är en enda blandning.  Var tvungen att fota det bara för att det är så sjukt mycket grejer där. Vet inte ens om jag vågar visa bilden.. Själv sover jag på madrass på golvet mitt i allt detta. Har inte kollat på/köpt någon ny säng, men jag har ingen brådska med det, jag vet ju att jag kommer få en ny säng nu äntligen så bara det är jag glad för. Hittade min affish på Kimpa (kim källström), måste kanske göra nåt med den så den inte bara ligger ihoprullad, aja..den dagen. Det får bli Timbuk istället för ett rörigt rum.

Taggar till att se honom i Piteå::::


Business

Äntligen har jag sålt min säng! Och fort gick det. La ut en annons på blocket i söndagskväll och fick sålt den på tisdag. Idag kommer köparen och hämtar den. Ska bli riktigt nice med en ny riktig säng i normal höjd, där man inte känner bottenplankorna i ryggen. Okej, kanske jag överdriver lite med ryggplankorna men..ni hajjar. Jag har faktiskt vaknat med ryggont många gånger och jag hoppas det ska bättra sig med en ny säng. Mitt run känns mycket större nu än tidigare. Det är verkligen övervägande fördelar detta hära.

Jobbet fortsätter. Det har flutit på bra nu och det är mer att göra vilket jag tycker är kul, det är inge vidare då man bara sitter. Testade kaffeapparaten idag höhö. Man hör alltid folk som kommer dit och tar en kopp. Men ingen höjdare inte! Tog först en kopp kaffe latte men det var starkt som tusen, det gick inte att dricka fick hälla ut det. Sket i kaffet och tog varm choklad istället, bättre men ingen hit det heller. Märktes att det mest var fakechoklad med kakaopulver typ. Aja får give it a try en annan dag. En sak är synd..det är lite surt att sitta inne vid en dator i långbyxor när det är tjugofem grader varm utanför, nice det vore om man kunde sitta på en terass och jobba. Men jag ska absolut inte klaga! jag har ett jobb som jag gillar och framförallt har jag ett jobb. Hoppas värmen fortsätter hela helgen så man kan vara ute och njuta av den i fulla drag.

Måste ju gratuera min kompis Helena som tog körkortet igår! Såklart firades det med en tur till Bersan och megaglassarna. Grattis grattis igen!

Oh, nu har vi ett nytt badrum!! Det var verkligen i behov av en renovering och nu har det skett. Det andra är påbörjat så snart kommer båda badrummen vara råfrääscha. Känns väldigt kul!

Ingen sommar utan Barnaby

Det är ingen brist på deckare i tv-tablån. Välj en dag, det är bara att välja och vraka mellan deckarna.

Måndag: Kommissarie Montalbano SVT1 kl:21.00
Tisdag: Morden i Midsomer SVT1 kl: 21.00
Onsdag: Miss Marple TV4 kl: 20.00
Torsdag: Agata Christie: Mord är lätt KANAL9 kl: 21.00
Fredag: Murder rooms-den verklige Sherlock Holmes TV8 kl: 20.00
Lördag: Kommisarie Morse KANAL 9 kl: 21.00
Söndag: Poirot TV4+ kl: 21.00 (två avsnitt på rad)

Har ingen erfarenhet av vad det som går på torsdag och fredag kan vara, men det andra är bra! Man kan också se Morse på fredag och Sherlock Holmes på lördag om man vill (båda går båda dagarna). Bäst är i allafall Morden i Midsomer, ingen sommar utan det!

Blåbyxorna på. Har gjort första arbetsdagen idag, nu är det igång. Var en lång dag idag, dock inte speciellt slitsam. Imorgon blir det nog roligare då jag ska ut på jobb. Tidiga morgnar nu, det finns en risk att jag kommer somna till Montalbano ikv..

ps. Jag ska inte se deckare varje kväll, någon måtta får det vara haha. Men möjligheten finns om man säger så.


Som en räkmacka med marmelad

                        

Avan

Sommar.

Stockholm i bilder


Hammarby Sjöstad

Chill i Järna

Systkonen Astrid o Tuva

Fika i staan. Tuva o Liva

Boats

Astrid o Elin

Semester!

Är nu hemkommen från en mycket trevlig och rolig visit i Stockholm. Har besökt "landet i Stockholm" -Sörmland (Södermanland), bio, shopping, gått runt i sjöstan, tittat på båtarna i Volvo Ocean Race, chillat mm.
Ska kirra bilderna, kommer inom en snar framtid.

Ha en bra midsommar imorgon hörrni! Hoppas på goda jordgubbar och att vädret är ok. Att vädret ska vara bra kanske är en hög önskan en svensk midsommar, men de senaste dagarna har det väl varit många fel i vädreutsiktsväg? Jag hoppas såklart på sol i morgon och resten av sommaren, vet inte vad man ska tro om utsikterna till veckan men tydligen ska det bli sommarväder. Vet som sagt inte vad man ska tro, men hoppas kan man göra!


Trevlig midsommar

Å vad det regnar!

Efter en helg med massa jobb, ska strax göra klart dett sista jobbet, blir det kul att åka på en lite semester i morgon. Ska åka till Stockholm och hälsa på familjen H/Å i några dar.

Sedan är det midsommar, stugan och nästa måndag börjar jobbet på allvar. Sommarvikarie på norransporten. Känns kul och spännande.

Vilket väder idag, och särskillt just nu! Det verkligen spöregnar. Kanske ska gå ut och bara stå.. Jag har alltid tyckt om när det SPÖÖÖregnar och det verkligen vräker ner. Då ska man klä på sig massa regnkläder och stövlar och gå ut, det är riktigt gött. När jag och bror min var små och vi var i Gullspång och det vräkte ner regn, gick vi ut i badkläder och ställde oss under stuprännorna och dränktes i regn. Låter kanske galet, men det är skoj.

Baj Baj Skell, see ya torsdag.

Helt fantastiskt faktiskt

Äntligen har vi trådlöst bredband/internet (vad heter det?) i huset! Det känns fett med nice. Ända sedan jag och mor köpte vår laptop i slutet av förra sommaren har vi inte kunnat fara runt med den som man vill med en laptop. Man vill kunna surfa runt lite var som helst, eller hur?;)  Men nope inget internet i soffan eller nere i köket. Nej nej en lång internetkabel har ständigt behövt till den bärbara datorn. Datorn är bärbar och det ska väl innebära att man kan ha den lite varstans(?). Flera kablar har gått åt när de har förstörts utav att man flyttar dem mellan dator och xbox, i vårt fall. Men nu, inget mer sånt. Fri att vara uppkopplad när och var man vill. Äntligen har vi en bärbar dator utan långa sladdar och med fungerande internet var man vill. Riktigt fett som Jason Diakité skulle säga;)


För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenteen - fy faan vad vi är bra!

Jag kan inte riktigt fatta det, men vi/jag har tagit studenten!?! Nu är det gjort och det är verkligen blandade känslor och som sagt så har jag inte riktigt förstått det än och det kommer troligtvis ta ett tag innan jag gör det på riktigt.

Vi började dagen med champagnefrukost i kvartersgården i närheten av mig. Mycket frukt och äcklig champagne, det var trevligt. Jag och Camilla var och handlade i onsdags massa meloner, persikor, jordgubbar mm, flera kassar. Vi skickade runt allas mössor och alla skrev sina namn i dem. Vi skrev även vår "roll" i klassen som alla utsågs till på Fridas klassfest.

Efter champagnefrukosten gick vi till skolan där vi skulle bli fotograferade, både av skolfotografen och av SVT. När det var gjort samlades vi i vårt gamla F51 där vi fick betygen. Vi fortsatte med att dekorera klart skrindan utanför skolan med ballonger och hänga upp skyltarna som vi gjorde hos Eve i onsdags. Klockrena skyltar för övrigt: "20..21? Hur många är vi?", "00:00 Tequilatime!" och såklart "SKMJ". Skrindan blev riktigt fabuolus! Vi åkte en sväng runt stan innan vi åkte till kyrkan. Avslutningen var alltså i St. Olof och när den var slut var det bara att gå ut ur kyrkan och försöka hitta igen sin familj/sin skylt. Det var hur mycket folk som helst!

Vi åkte skrindan mot torget och ett extra varv runt Kanalgatan sjungandes och skrikandes, synd att det inte blev längre skrindåkning tycker jag det var kul! Upp på torgscenen och kolla ut över publikhavet och dra igång sången. Cred till Sandra för jobbet med sången

Mot hemmet och ta emot gästerna. Jag hann sova en halvtimme innan de kom vilket var rätt skönt. Mottagningen blev mycket lyckad. Tack alla som kom! Åt mat och tårta i flera omgångar och kunde åka iväg mot klassfesten hos Hägg och Hällström mätt och belåten. Klassfesten blev igen lyckad och trevlig. Sedan station där vi dansade loss och vissa följde upp skyltens mening med tequilatime 00:00. När station var slut chillade vi på max ett tag och sedan började folk droppa av. Avslutade dagen med "efterfest" på Fridas gata i solen.

En lång och mycket rolig studentdag hade jag. Tack för en bra dag SKMJ3 !!!




Jag är optimist. Vädret kan man prata om i evigheter.

Väder, väder, väder....alltid detta väder. Kollade in på SMHIs hemsida och kunde bre på ett smajl. Den prognosen visade ett HELT OKEJ väder på torsdag!
Balders vädersida visade också ok väder, men då stod det också kanske regn, vilket dirket gör mig orolig.
Men jag väljer att tro på SMHIs prognos samt SVT och TV4 igår. Det ändras ju hela tiden, men jag är optimist idetta fall, det kommer bli bra väder. punkt.



Tjoho det bli smörgåstårta till lunch! Bror får sommarlov nu så därför ska det firas med go'lunch/sommarlovslunch-smarre smarr!

En go' sång med lovley Mando !! 
/> ps. Tack för hjälpen Camilla 

Fordons 4life

Bännbollsturnering idag.

De tappra var:

Sandra, Sussi, Angelica K (skymd), Jennifer, Amanda, Camilla, Josse, Elin, Maria, Angelica H


norran.se

Vi vanne en match, yey!:D
Det bli mkt studentsnack nu. Men det är ju once in a lifetime! Tröttheten börjar visa sig efter dessa veckor, men än är det inte slut än:) Idag inhandlade jag de sista sakerna och klänningen håller på att läggas upp. Det artar sig. Nu är det bara att ta vara på de sista roliga dagarna samt be till vädergudarna på sol och uppehåll. Såg idag att det skulle bli varmt på torsdag, inte molnfritt, men rätt varmt, jag tycker det bådar rätt gott. I afton har det kommit några droppar, men jag hoppas verkligen att det gjort sitt och drar bort. Tänk att man är så beroende av vädret ändå, särskilt en vecka som denna, men egentligen alltid, humöret ändras ju beroende på vad det är för väder. Nu ska jag göra ett städningstag och sedan åka till Ainas och äta glass med klasskamraterna. *Käre gode gud, gör så att det är bra väder på torsdag.*

(All we are saying is) Give Peace a Change



(bild:flickr.com)

Grattis södervänner!!!

Grattis till mina vänner och släktingar i söder som tar studenten idag!!





sthlmsvän som är student idag!

Västerbottensnytt

Inslag om ungdomars syn på arbetslivet i VBnytt ikv. SKMJ3 är en av klasserna som är med i undersökningen och "serien".

svt.se/vasterbottensnytt

Uppdaterad inför söndagens val, det var på tiden..

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och börjat söka lite fakta om EU-valet på söndag. Och jag har nog bestämt mig för vad jag kommer rösta på. Det känns bra att få ett "genrep" inför nästa års regeringsval. Då vet man förhoppningsvis mer hur man gör och så kan man förhoppningsvis lite mer om allt i politisk väg. Jag har egentligen aldrig varit så egnagerad i politik, men nu vill jag rösta när jag får, även fast jag inte vet så mycket som jag vill och kanske borde/behöver göra (?). Äh, bara man vet varför man röstar på det man gör..

Såg musiks vårkonsert i går, fint och bra blandning. Ledig dag idag. Gött. Fika med Fridav, blir kul. I morgon veta betyg i SvB vilket kommer bli mycket spännande allt kan hända känns det som. Minibrännbollsturnering ikväll kommer nog bli sköj, och i morgon klassfest igen hoppas det blir lika kul som i tisdags i Ragg det blev lyckat. baraenveckakvarnu.
i ragg
SKMJ3


Dagens outfit!!!

En dag som denna måste man ju bara lägga upp en dagens outfit.



Lila.

H2O

Vatten, vatten, bara vanligt vatten.




Tjäna pengar till klubben ikväll. Vägstädning av E4 mellan Skellefteå och Byske. Hej iPod, du blir min goda vän under dessa timmar. Ska även fundera ut min superman-outfit inför morgondagen helt lila är mitt tema. Kan bli skoj men jag kommer inte se klok ut! haha. Men de här sista veckorna i skolan då hör det väl till. 
Telefonförsäljare förstör min dag (ursäkta den negativa stämning jag troligtvis skapar nu). Alltså de senaste typ två veckorna har det ringt säkert fem stycken från "uppdrag av Telia" på en tid då dem de söker inte är hemma. Fråga: kan de ens tänka logiskt? -om de vill ha tag på en förälder varför ringer de två-tre på en vardagseftermiddag? just precis mina föräldrar är på jobbet då och tänka sig, jag vill inte prata med teliadudsen en enda gång till. Kan de inte tänka ett steg längre och ringa vid en annan tidpunkt och tjata om det nu ska vara så nödvändigt, för känner jag mor och far rätt, kommer de ändå att tacka nej. Jag undrade vad saken gällde och han från telia berättade sitt erbjudande och undrade om de var intresserade av att spara pengar. Det tror jag nog att de är, men är nöjda med bredband och abonemang och allt vad det var, det som redan finns, sa jag. Så svarar han igen att det måste de själva bekräfta och sedan "Ja då får du ha det så kul då idag". VAVAVAVAVA lägg av teliadude, jag är inte fem år. Han vart störd på mig och jag blev störd på han. Vädret är iallafall bra idag med även om det inte är lika varmt som igår. Är det sol blir man glad. Igår var det ju verkligen en härlig sommardag, varmt soligt och varma vindar. Var på jobb i Avan/Munkviken för att skriva om en orienteringstävling och jag säger bara tack att vi har AC i bilen:)

peace !


RSS 2.0