Kollektiv-familjen <3


Mixmatch

Språkmäsigt är det många delar i hjärnan igång samtidigt och allt i en enda blandning nuförtiden. Det är stundtals frustrerande men ofta väldigt fashinerande också. Igår spelade vi Alfapet, svenskar och norrmän, på norska och svenska samtidigt. 



En gång, och en gång bara.. Den sista arbetsveckan i barnehagen har startat och på fredag ska jag säga hade till mina barn och kollegor. Ledsamt, väldigt ledsamt. Sedan åker jag nästa vecka till Skellefteå och startar jobbet på Nordanå och får förhoppningsvis lite sommarkänslor i mig. Det ska bli härligt att träffa familj och vänner, traska i skogen, åka till Avan, cykla, äta farmors mat och slökolla på tv.....
Kommer sakna Oslo och kära VVK-familjen mycket!! Tänk att det blev så bra. Det är jag lycklig för. 

Heldig-gris

Ha! Jag fick gå hem i en ljus midsommaraftonsnatt ialla fall.
Och idag köpte jag ett par coola jeans, nästan akkurat som såna jag drömt om, på UFF som kommer bli mina nya favoritbyxor.
Nu är dessutom solen framme. 
Life's good.
 
 

Utsikt!








Senast förra veckan upptäckte jag hur fantastiskt utsikten egentligen är från vår kära grann-park. Går man bara tillräckligt högt upp så ser man ut över hela Oslo! St Hanshaugen ftw.

Midsommar 2012

Har jag firat. Svenskarna styrde midsommarfest på jobbet, vår avdelning. Sveriges 17 maj. Under dagen igår plockade vi blommor med barnen och efter jobbet klädde vi stången, höll jag på att säga, men vad säger man egentligen? - vi dekorerade ialla fall en fin liten midsommarsstång med blad och blomster och en svensk och en norsk flagga. Fint blev det och det var ju inte annat än att man fick lite hemlängtan! och stug-längtan. Och idag så dansade vi, med färgglada blomsterkransar av silkepapir i håret, till mångkulturella toner; dragspel, afrikanskt trummande och sjöng svenska, norksa och svorska sånger. Sedan åt vi glass och jordgubbar på lekeplassen. Härligt. Ett fint midsommarfirande. Sedan det inte är så mycket till midsommar i Norge är jag väldigt nöjd med dagens fest som mitt firandet av det hela. 

Att cykla i den ljusa, grönskande sommarnatten och äta sill- och jordgubbstårta, det får jag helt enkelt spara till juli. 


Regntunga skyar, i Oslo

Meehn.. I Skellefteå verkar vädret vara bra ialla fall. Kul att det är det nånstans, men det är ju inte annat att man blir lite deppad och avundsjuk..



Det får gärna komma tillbaka till Oslo. Mer än gärna.

Uke 24

Pang-bom-krach. Helgen kom och helgen gick. Satan i gatan vad fortdet gick. Nåja, trevlig var den och det ska trots allt bli kul att jobba imorgon ändå faktiskt. För mer stressigt denna kommande vecka än vad det varit den gågna blir den nog inte. 

Annars har veckan bjudit på lite smått och gott, 

Sverige-Ukraina bevittnade vi på storbildsskärm vid Aker Fästning. Där var det god stämning och det hejades och sjöngs både om guldgrävande i USA och eufori, ända till slutsignalen då bitterheten tog över.

Äntligen kunde jag återse Elixia efter sjukdomstiden, ett kärt återseende och skönt att känna svetten i pannan och musklerna ansträngas. 

Jag har mistat och fått igen sommerfuglen min. Mitt älskade halsband. 

Varit gudabenådandes trött vid köksbordet en vanlig vardagskväll mitt i veckan. 

Ätit god tapas, pratat, skrattat, och tittat lite fotboll med trevliga kollegor. Dock ingen euforisk EM-glädje denna gången heller, tack och godnatt. Pyttsan. 

Haft besök av en glad och trevlig sydkoreanska på genomresa genom europa. 

Haft otroligt tur och god tajming och fick därmed lyssna på fantastiska ord från Nobels fredspristagare, år 1991. Och se kronprinsen. 

Fått Hultsfred- och grillfestrapporter. Och längtat lite efter Avan. 

Traskat genom vårt kära Lökka och inspirerats av kultur, konst, mode, kreativitet, skräp, färger och snygga människor.


Heja Sverige friskt humör !

Nä nu är jag riktigt taggad! Fotboll, fotboll, fotboll! Ukraina - Sverige. EM. Vilken match. Nu kör vi!!

Gamla Kimpa kirrar biffen.


The Strokes.



Har den senaste dryga månaden lyssnat grymt mycket på The Strokes. Blivit helt Strokeifierad. 
Melodierna. Gitarrslingorna...
Dom är ju ba såå braa.
That's fact. 



Det är kul när det är roligt

Man ska ha tråkigt ibland. Jag hör min mors ord eka någonstnas i bakhuvudet. Sånt hon brukade dra till med nån gång sådär när man som liten flickunge klagade på att man inte hade någoting att göra. Akkurat i detta nu känner jag mig som den lilla flickungen. Jag har inget att göra och i idéebanken är det torka. Känner lite, eller rättare sagt väldigt mycket, för att gå och träna men för att göra långtråkigheten något mer påfrestande låter jag mig inte göra det eftersom jag fortfarande känner av veckans sjukdom. Imorgon kanske du har lov Elin. 

Däremot har jag inte haft tråkigt hela dagen. Tvärtom, jag har haft det riktigt trevligt för jag har haft besök av morbror Östen och Elisabeth. De har varit här och hjälpt mig med lite grejer som jag tillsvidare skall förvara i Gullspång. Vi tog också en tur till Aker Brygge och beundrade båtar och fikade och promenerade genom byen. 

I fredags fick jag en smärre uppenbarelse då jag äntligen efter nästan en vecka utan smak- och luktsinne fick tillbaka sinnena lagom till att avnjuta taco-buffé på Olearey's. Jag, Sarah och Lisa after-workade, sörplade en drink och kände oss lite oinsmälta på hemgång genom Aker Brygge. Mycket trevlig kväll. Simon Och Ekarna och Step Up 2 och Glee har jag sett. Och bakat chokladbollar, DET var inte igår. 

I natt drömde jag att jag blev jätteglad över att Trästock bokat bland annat The tallest man on earth, Kaizers Orchestra och Tingsek. Man kan ju alltid hoppas att det var en sanndröm. 


Landet lagom-är-bäst





Fick lust på att måla när jag fann dessa bilder i en bortglömd mapp på skrivbordet. 

Vi befinner oss i den första riktiga sommarmånaden. Vädret fick en liten skjuts framåt under eftermiddagen, jag hoppas det fortsätter i den riktningen. Här på Schwensens märker vi av semestertiderna då Malin åkte hem på semester förra veckan och Ida åker imorgon. Det blir tommare vid köksbordet! Sedan så var det dags för sommarfest i barnehagen imorgon med grillning, sång och dans. Och på fredag inleds fotbolls-EM. Och vi har stundent-tider. Och sist men inte minst så fyller Rajji år imorgon - mången grattis min vän!!

Annars så gick det fint att jobba idag och det var kul att vara tillbaka, även om det bara var två dagar jag var hemma men det kändes som fler. Det blir fort rätt kjedligt att vara hemma och sjukanmäld. Kul att känna sig så välkommen tillbaka också.  

Av ett flertal norrmän fick jag idag höra "Gratulerer med dagen!". Först mötte mig en tanke att Vad menar de nu? - men sedan slog det mig Åja, det är Sveriges nationaldag, ja. Så var det ju. 6 juni är minsann idag. Något storslaget nationaldagsfirande blir det inte i vanliga fall och inte blir det tydligare att det är Sveriges bemärkelsedag då man inte ens befinner sig i landet. He jer olik, som farfar skulle sagt. Det är verkligen enorm skillnad på nationaldagens betydelse och firandet av det, i dessa två länder. Än en gång, Sverige och Norge är så lika men ändå så olika.

Förkylning, fest och fika ...

... och så lite Elexia. 

Där har vi namnet på min kommande Mina-Oslo-memoarer-bok. 
Eller kanske Go' Morgen Yoghurt Vanilj.

Man, jag, kan inte riktigt förstå det men nu har jag vart förkyld ännu en gång detta år. Ett flertal gånger, har snarare tappat räkningen, har jag varit förkyld och hostat och snörvlat. Dessa gånger har ändå känt mig i så pass hyfsad form att jag kunnat jobba ialla fall. Men denna gången fick jag kasta in handduken med jobbandet. I fredags hann jag just så pass innanför dörren innan jag däckade på sängen. Sov en liten stund och kunde därefter konstatera att jojomensan, här var det feber minsann (konstatera genom egen kunnighet, för jag äger dessvärre ingen febertermometer). Jag kände mig ändå lite piggare under lördagen och kunde lyckligtvis hinna med en liten sväng på stan med Sarah då det var Musikens Dag i Oslo. Men annars spenderades helgen i sakta mak och mycket vilande, läsande och serie-tittande. Orken kom inte tillbaka så jag har varit hemma från jobb både måndag och idag, men imorgon ska jag banne mig göra ett försök till att jobba! Sedan har vi ju sommarfest på torsdag. Då är det också Bislett-Games, en skymt av 100 meters-finalen hoppas jag kunna få till. 

En hel del serie-tittande har det blivit ja. Jag har startat en ny säsong av Project Runway OCH så kom jag tillslut för mig att börja tittandet av Glee också. So far so good. Rikigt underhållande är det. Och så har jag klämt ett par Vänner-avsnitt. Men idag blev det faktiskt film: Chocolat. Och ja just det, i söndags såg ju jag och Ida Killers. Jösses vad mycket skärmtittande det blitt. Men det var en lång sjukdomshistoria detta här. Kanske en nypa luft skulle göra gott. Kanske ta en sväng till butiken - och köpa en Go' Morgen Yoghurt Vanilj. 


Juniros












RSS 2.0