Gott slut på ett fantastiskt 2011

Hade tänk göra någon slags summering över detta fantastiska år för att jag ska kunna påminnas om att jag faktiskt har haft ett helt suveränt år! Men något som jag inte har blivit under detta år, är mindre tidsoptimistisk. Så denna summeringen får vänta några timmar, nu är det dags att göra sig redo för att fira in 2012. 

Men kort sagt, 2011 har varit troligtvis mitt bästa år hittils! Det har varit roligt, spännande och utvecklande. Jag har så många glada minnen att tänka tillbaka på från året som gått. Jag hoppas att nästa år blir minst lika bra. Och jag vet redan nu att jag har roliga saker att se fram emot.


Jag önskar alla nära och kära världen över ett gott slut och ett gott nytt år!

GOTT NYTT ÅR - HAPPY NEW YEAR - BONNE ANNÉE !!!


Decemberdetaljer

Det senaste dygnet har innehållit flera små och stora härliga moments. Jag har åkt skidor på Vitberget, lyssnat på livemusik och fått Trästock-feeling på Mullberget, ätit crème brûlée till dessert hemma på gq, cyklat (trots att det stundtals var moddigt njöt jag!), och upprepat fjolårets 4 timmars långfika med gänget på Waynes och dessutom turistat i vår egna stad. 

Det är inte nödvändigtvis de stora sakerna som gör det. De goa detaljerna sätter krydda på tillvaron. 

Och hör på detta; jag ger mig vidare ut i cybervärlden och bloggvärlden. Jag ska försöka mig på mikrobloggeriet och Twitter. Små funderingar och iaktagelser. Kan nog passa mig, bara jag får kläm på hur allt fungerar..vi ger det ett försök så får vi se vad som sker;) elinmariajo, där finner ni mig. 

Ska nog ta med mig kameran och dokumentera det sagolika/-nande vinterlandskapet. Men först lite mer bildspelsredigering. 

Spanien: skype snart !!?!

Gott slut!

God fortsättning

Julen är härlig. Lugn och varm som den ska. Gårdagskvällens hemvändargalej var riktigt roligt. Många bekanta ansikten, kramar, leenden, skratt, danssteg. Roligaste utgången på väldigt länge. Och framförallt så kul att träffa tjejjorna igen! Långfika coming up. God fortsättning.


GOD JUL !

Dan före dopparedan. Helt otroligt. Kan egentligen inte fatta att det är jul. Önskade att julkänslorna var större. Men dagen är lång, o ja denna dag kommer bli aslång.

Jag o far har kirrat (lokalproducerad) julgran
Tryffelsmeten är kokad och står för stelning i kylskåpet sedan skall de rullas
Den sista julklappen ska fixas och byggas ihop
Alla julklappar ska få omslagspapper
En sista snabbis till stan
Julgranen skall kläs
Julhälsningar skall utdelas
Det skall rimmas och uppesittarkvällas
Dagen är lång och julkänslorna kommer ialla fall inte bli mindre efter denna dagen. I morgon är det julafton och jag ska börja den relativt tidigt - i skidspåret. Som jag längtat.

GOD JUL allemsamman!


GOD JUl MINA VÄNNER - MERRY CHRISTMAS MY FRIENDS - JOYEUX NOËL MES AMIS !!!

Back to black

Då var jag på plats; schlappar i soffan HEMMA i Skellefteåååå!!!

Efter nissefest och grötätning har jag fått jullov från jobbet och ätit middag med "surpris" på Karl Johan. Flyttstädning och väskbärning färdig, fick åka med Josse till Gardemoen och flygresorna fick som smort. Så landade jag på Falmark och kan insupa den Västerbottniska luften. Kul att det är ett program, Kalla Fakta dessutom, om Oslo på tv då man just åkt därifrån. Tokiga svenskar. Galna norrmän.

Jaja, julen närmar sig. Fatta att det är julafton på lördag!? Vi seees!


1 vecka...

Om en vecka har jag vaknat upp i min säng hemma på GQ. Ätit en lussebulle, eller tre, förmodligen tatt en tur på stan, kanske Vitberget, kanske sitter man på Waynes och snackar strunt?

Ska bli skikkeli dejli å komme hjem!

Ses snart!!


På Jerbanetorget ...

... Finns det ensamma pundare som sjunger i högan sky, ensamma staplande vindögda narkomaner, ensamma tiggare som vill ha mynt i en Deli-mugg i papp. Och så finns det ensamma svenskar som söker internetconnection att snylta på.

Imorgon är lucia, den enda dagen på året då jag frivilligt stiger upp i ottan. Men traditioner är ju till för att följas. Har just sett en liten luciakoncert i byen. Men asså ont i härtat får jag då norrbaggarna har gurkmeja ist för saffran i lussebullarna. Som att det bara är färgen det handlar om.. Aj. Och inte ok nånstans.

Glad lucia då!


Värdelöst vetande

Jag längtar efter snö. Det kanske ni ar fårstått vid det här laget. Jag ska SÅ åka skidor då jag kommer hem. Har blivit "ledig" måndag-tisdag. Kommit bort i hanteringen med andra ord, men jag har ju fått jobbar varje dag sedan jag hade intervjun så det är ju bara bra. Men då man inte får jobba (hade nog tydligen fått det ändå, men som sagt, kommit bort i hanteringen) känns det lite konstigt. Man kan inte njuta som att det skulle vara en vanlig ledig dag, man bara tänker att man inte får jobba och pengarna man går miste om. Nåja, nu vet jag var jag ska jobba resten av veckan så det känns skönt och då kan jag njuta lite av "ledigheten" såhär i efterhand lite.

Tiden som bekant bara springer iväg. Men Elin Maria har imponerat - jag har kommit på vad jag ska köpa för julklappar till alla, och det är bara den sjätte december. Det är bra! Nästa lördag blir det seriös julklappsshopping i Oslo by! Taggar redan ;)

F ö åt jag igår en lussebulle. Men vette sjutton om den kan kallas lussebulle, den såg ut som en (en blek en), men den smakade inte ett dyft saffran. Gurkmeja? Hemmarjorda ska det va. Jaja, säger att jag ätit en. Sen blev det en promenad med grannarna i de röda jackorna. Vi gick ner till Utsikten (och har just lärt mig att det är utsikten därifrån som är bakgrunden i Edward Munch's Skriet) och det är verkligen en vacker syn över Oslo därifrån när det är mörkt och alla stadens lampor lyser. Flott.

Tror det får vara det för idag. Intressekluben antecknar.
Längtar till efter nyår - kommer ha internet!;D då kommer det bli roligare uppdateringar här och roligare att uppdatera.

POK

VITberget

Kanske finns det hopp ialla fall:
http://109.124.180.68/cgi-bin/guestimage.html

Sleep tight - everything's alright

Livet är som bara bra här i Oslo. Tiden springer iväg och tjugo dar till julafton har vi idag, samt andra advent. Lite mer passande adventsväder idag men fortfarande ingen snö. Synd. Men i Östersund verkar den ösa ner. Tänk att jag satt UTE på cafe och drack kaffe på första advent..inte ok.

Arbetsveckan har ännu en gång varit bra och helgen har vart lugn som en filbunke, var helt behövligt på alla måter. Igår blev det att strosa runt samt fika på Grüneörløkka. Trevligt var det. Slog nu två flugor i en smäll och har tagit mig en promenad ner till stan för att skaffa mig ett nytt norsk telefonnummer.

Har mycket att längta till nu, smått och stort. Riktigt taggad är jag te x på att Musikhjälpen ska dra igång om en vecka cirka. OCH!: Grattis och bra jobbat IFK Anderstorp som vann futsal-DM! Dans på A-torps gator i vanlig ordning då kan jag tänka mig.

Hadebra allesamman!


RSS 2.0