996 -> 889

Nu har jag för första gången sedan jag köpte den, tömt min lilla kamera. Det behövdes kan jag säga. 996 bilder fanns där. Jag fick ner det till 889 sedan jag rensat grovt en gång. Hela året so far fanns där. Från januari till juni 2010. Sen kanske jag gör en slags bildbomd med bilder från olika händelser under året.

I morgon åker jag och Frida till Borlänge och Peace & Love. Jag ska se Mando Diaooooo! Wihiii.
Packning nurå, det gäller att packa till existensminimum.

Vi ses!


       

Haha har just laddad in nästan niohundra bilder på datorn, så väljer jag en i arkviet, från förra sommaren!


Ro utan åror

Som bekant är jag ju ingen bokslukare av rang. Antalet böcker jag läser på ett år är lätträknade. Men att läsa en bok och verklien vara inne i den, gillar jag. Nu har jag faktiskt några böker som jag vill läsa. Har börjat på en av Arto Paasilinna i stugan och idag började med en som heter Ro utan åror. Vi har en dokumentär inspelad på ett gammalt VHS-band som jag kom in på för ett tag sedan. Den handlar om en som har varit nyhets-ankare på SVT och har/hade ALS. Det är ingen må-bra-bok eller film om man säger så, men väldigt intressant. Boken är skriven på ett sätt som jag gillar.
Med korta meningar och "uppradningar".

tillexempel
så här
typ.

Sedan vill jag nog läsa Michael Jacksons biografi Moonwalk. Och så måste jag ju läsa Ett stråk av rött som jag har försökt komma igång med flera gånger. Kanske blir en bättring med läsningen trots allt.


Man ska inte ropa hej förän man kommit över bäcken... 
:P


Midsommarblomster

Hade en mycket trevlig midsommarafton. Blev mycket ätning. Först lunch i stugan med klassisk midsommarmat, bla silltårta och gravad lax som jag riktigt längtat efter! Sedan blev det jordgubbstårta till efterrätt/fika. Mums! Efter det drog jag och grabbarna tillbaka till stan. Jag gjorde potatisgratäng och fixade lite innan Frida och hennes kompis, Sussi och Ethel kom. Vi grillade middag och åt mycket och länge. Sedan dukade vi bort från huvudrätten och plockade fram efterrätten:  Jordgubbar och rabarber+hallonpaj och glass. Mums! Vi kanske hade ätit färdigt vid halv tio-tio, bra att dra ut på den goda maten länge haha. Sedan kom Jennifer efter att hon slutat jobba och sedan även också Anja och Viktor. Det blev en mycket trevlig kväll. God mat, bra musik och trevligt sällskap. Som grädde på moset var ju vädret! Soligt och varmt hela dagen, och man kunde sitta ute ganska så länge, sen kom myggen som en invasion.

Kanske jag borde göra nåt slags midsommarlöfte, att lägga in mer bilder..


Som en långhelg mitt i veckan

Hej o hå, nu var det ett tag sedan sist.. Vad har hänt i världen sedan dess då? Vi gör en uppdatering.

I fredags åt jag grillat hemma här ute vid flaggstången. Det var vår årliga grillfest på gården, en mycket trevlig tradition. Typ en av sommarens höjdpunkter då man var mindre, det spelas vuxna mot barnen i bränboll, sjungs och gillas i kubik. Efter middagen åkte jag ialla fall iväg till Anja där det var trevligt värre med gänget. Sedan for vi en sväng på Calles.

Vi har fått en prins i vårt rike, Daniel - Prins Daniel. Ja, jag tittade på (ganska mycket faktiskt...) av bröllopsdagen och det var fint. Btfärden, eller varför inte hela kortegen skulle jag inte tacka nej till att åka på. Herrejösses vad båten glimmade, guld och bling-bling alltså! Men Viktoria och Daniel, eller förlåt, just det, Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel verkar verkligen vara kära, och det är ju bra! Jag hoppas verkligen inte Daniel behöver säga "Kronprinsessan" till Viktoria längre, det är ju bara tragiskt omdet ska behöva vara så. Det är väl säkert mest i offentliga sammanhang har behöver/behövt göra det, men ändå, de är ju ett par sedan länge! Jag tycker det är ganska fachinerande med dessa kungligheter på något vis, att det kan vara så uråldrigt än, men också lite intressant är det. Och många fina klänningar!
Kolla in här på SVTs bröllopsblogg...!:http://www.detkungligabrollopet.nu/brollopsbloggen/

                      
                        (bild fr. svt.se)



Jag och Frida har bokat klart biljetter till Borlänge och Peace & Love. Ska bli roligt! Mando Diao, here i come!!

Igår såg jag filmen Slumdog Milionaire. Jag måste säga att jag tycker helt klart boken var bättre. Men å andra sidan går de knappt jämföra för de var så olika, han hette ju inte ens samma sak i boken och i filmen. Men kul med en annorlunda film och jag tycker verkligen var en snygg film, ljuset, färgerna, filmningen o så.

Fotbolls-VM är i full gång, men jag måste verkligen börjar sätta mig in i turneringen mer alltså. Jag ser i princip lite av varje match, men ingen hel. Inte bra. Vill ändå se Brasilien, Spanien, Argentina och Holland spela. Mest snack är det ju ändå om vuvuzelorna.

Ikväll är det även So you think you can dance. Wihoo. Upptäckte förra veckan av en verklig slump att det hade börjat. Jag bara blippade förbi på tvn och såg att det var, och programmet hade precis börjat, lucky me.

I afton har jag varit på den första gemensamma barmarksträningen på skidklubben. Det var väldigt roligt. Väldigt jobbigt, men väldigt roligt!

Det var väl den uppdateringen. Det blir inte så mycket av dem då jag nu har börjat jobba och då ändå sitter vid datorn i stort sett hela arbetsdagen, då känns det inte så skoj att fortsätta att skärmglo resten av dagen.
Jag är nu ledig imorgon, på torsdag och på fredag (midsommarafton). Det känns väldigt kul och härligt, som en långhelg mitt i veckan. Ska jobba lördag-söndag och det känns faktiskt ganska kul det med. För första gången på väldigt länge har jag faktiskt planer för midsommar. Ah, inte helt välplanerade än men, det är ju verkligen i tidigaste laget nu för vårt gäng om vi skulle ha bestämt det redan!;P Men det ska iaf bli mat o så med klarregänget så det blir nog bra.

Min lugg har också växt lite vilket är bra. Jag tyckte den blev lite för kort då jag klippte mig.
Det luktar skrovmål. Någon har köpt efter sin träning. Då borde jag o få äta nåt gott jag har faktiskt också tränat, och det var en jobbig träning.

Happ, nu säger jag hej för denna gång.
På återseende!


Pedantiker varnas

Har vart på fotboll på IP ikväll. Anderstorp - Rusksele 2-1.
Mum hade fika, och det blev lite över så nu får jag fika trocca och snoddas. Moeheh.

Det verkar bli någon slags tradition att vi ska ha stökigt.com här på 55:an i början av sommaren.

Sommaren 2009: renovering av badrummen, både uppe och nere, samt försälning av min säng. = what a mess! I mitt rum ställdes det in massa grejer och jag sov på en madrass på golvet omringad av grejer i oändlighet. Stökigt rum!

Sommaren 2010: Installering av fjärrvärme. = what a mess! Alla möbler skulle ställas ihop mitt i rummen så att väggarna blev fria för installeringsmännen att borra och sätta upp ledningar osv. Det är grejer, grejer, grejer överallt och man blir bara helt deppad av att se all denna röra. Har haft sängen centralt i rummet, kändes lite prinsessaktigt faktiskt att sova så haha. Men idag har jag städat mitt rum! Damsugat och skurat bort borrdamm och renoveringssmuts och ställt tillbaka alla möbler där de stod från början.

Jag vet inte om jag vågar visa några bilder från detta aber. Det är (nästan) skämmigt vad stökigt det kan vara! ...
Meeen... det är ju som tur är inte så året om!
Så på egen risk..... :



2009 före


2009 efter



2010 före


2010 efter

Sammanfattning. Mer kaos i mitt run 2009, men totalt sett skulle jag nog vilja påstå att det nästan har varit mer kaos i år, trots att det inte alls höll på lika länge, men ur städningsperspekttiv har det tagit mycket längre tid att städa efteråt i år.

Earthquaaake

Haha det är inte ens ett dygn sedan det var jordbävning, typ fb, norran.se o liknande helt bombat. Alla verkade ju uppdatera sin statusrad om bävningen direkt.

Såna här gånger är det väldigt kul att bo i radhus i "gårdar". Det knakar i väggarna och brummar till, det första man gör efter att man tänkt vad var det där? är att gå ut. Det tänker alla grannar också, så igår kväll var det en hel folksamling här utanför, alla kommer ut och pratar och frågar varandra vadan detta kunde ha varit och skrattar tillsammans åt att alla går ut och träffar varndra, en del i morgonrock eller pyamas till och med, vilket förstås gjorde situationen mer komisk.

Sånt är roligt. Särskillt på vår går, o i vår länga.


Som min moder sa ... alltså detta år!

- Först svinkallt och supermycket snö
- Sen askmoln
- Sen jättevarmt så det brinner
- Sen översvämmning
- Sen jordbävning

naturliga fenomen ... !


Dans i köket

Tänkte skriva ett inlägg såhär när jag lix väntar på att potatisarna kokar och datorn är igång. Gör middag middag nämligen, och dansar i köket till Jackson 5:s Shake your body (down to the ground). Jag såg en kille som såg ut som Tito Jackson på stan i veckan. Så de så.

Jag funderar på att cykla till stan och hyra film efter jag ätit. Nu har jag läst ut Slumdog Milionaire och vill se filmen. Den och den första Sex and the city filmen, såg den andra filmen på bio förra veckan troja det var, men jag har inte sett ettan. Tyckte tvåan var bra. Rolig. Föresten, jag skickar nu ut en fråga i cybervärlden till den som vet: NÄR KOMMER DEN SISTA HARRY POTTER FILMEN/-ERNA??

Annars kan jag sticka ut o motionera eller sy på en grön klänning med vita mönster.

Har lyssnat på Sgt. Peppers Lonley Hearts Club Band idag. Den här låten ska jag spela when I'm leaving home.



Det börjar ju faktiskt vara dags om ett tag. Typ ändå. Får väl se om en månad kanske, var och om jag har kommit in på någon kurs jag sökt, i Stockholm eller Umeå. Det känns ändå roligt att få sitt eget place. Jag längtar till att inreda det, man börjar ha sett en del ställen hur jag inte vill att det ska se ut hos mig. Jag och Helena ska åka på loppisar i sommar och leta roliga muggar och fat och sånt och bra och roliga och udda grejer.

I helgen (fre+lör) har jag varit på fyra olika sudentkalas och firat sex-sju olika studenter. Minst. O grattat fler. Men grattis det ska de ha, de små liven;). Har som varit nostalgisk de här dagarna runt studentdagen. Ett år sedan. Fatta kul det var.

Grattis på er alla nyblivna studenter!


Tankar dagen före det var ett år sedan jag tog stundenten

Ny frilla idag. Eller kanske rättare sagt nygammal. Har frächat upp den och det känns, det känns skönt. Tyckte kanske dock att luggen blev i kortaste laget men den växer ju som ogräs så det är nog fort åtgärdat.. Har också ätit lunch på tatung med mor o bror, det var rätt gott det ska jag säga. Köpte det sista till stundeterna som ska firas i morgon. Nu har jag en del att pyssla med, och det är ju som bekant något som jag verkligen gillar att göra!:)

Jag blev utelåst ett tag i eftermiddag, men det gick ganska bra att vara utelåst då det är sol och varmt och man kan sitta i en go badenbaden och äta Cornetto Classic (dock vill man gärna komma in fort då en misstänkt fågelavförning touchade min arm!). Bestämde mig för att cykla och chacka mig en glarre medans jag väntade. Valde och valde och tvekade ända in i kassan om jag skulle ta en Cornetto eller en Daimstrut. Varför alltid denna beslutsångest, även så om det gäller glass. Aja, gott var det och nu vet jag vad jag ska ta för någon nästa gång.

En dam utanför coop haffade mig då jag skulle gå in och undrade vad klockan var. När jag kom ut igen och skulle gå till cyklen satt hon på sin rullator och väntade på hämtning, undrade om klockan hade blivit kvart i fyra. Det var den strax. Hon pratade på och var väldigt rar, hon sa också att det skulle bli ännu bättre väder imorgon än idag. Det hoppas vi på.

Igår kväll satt jag med balbilderna, många fina blev det ändå (alltså ljusmässigt osv, motivet är det inget fel på på någon av bilderna!;) )!


      



Det luktar ko-skit utanför. Vi ska äta våfflor till middag. (najs kostcirkel denna torsdag..). Om det inte vore så tråkigt skulle jag utan att tveka fara ut o springa i afton. Men nu får jag göra det ialla fall.


Balfotografering

Idag har jag vart balfotograf. Kul! Malin och Viktor skulle bli fotade. Vi var på det klassiska stället - i Bonnstan, det var verkligen många balpar som var där för att bli fotade av proffs, amatörer, anhöriga osv. Så nu har jag en hel del bilder att ta hand om.

Det blev ju ändå bra att ha balen i stadsparken istället för på folkparken. Mycket trevligare och mindre kaos, vad jag kunde märka iaf. Och så blev det ju förstås mycket vackrare bilder i den gröna omgivningen istället för betong och asfaltsomgivningen.

Har ändå fått mer sommarkänsla efter denna sommardag. Det var ändå varmt idag, lite kyligare på aftonen, men sol, vackert väder och studentbal blir sommarvibbar.



Vårfoton av mig.



Studentveckor







Ett år sedan!!!!!
Jag fattar inte, tiden har gått så fruktansvärt fort.
Nu är det 91ornas tur.
Jag vill också ta studenten.
Igen.

Liten trästock -> träpinne!

Det börjar vara yra för bröllop nu. Punkt com. I hela Sverige. Det har alltid kännts som att det dära bröllopet med Kronprinsessan och Daniel W är hon hundra år. Men det är ju faktiskt inte alls länge kvar, inte för att jag är så intresserad men. Jag har funderat på att sätta up ett porträtt av kungafamiljen på dasset i stugan, bara för att man tydligen ska ha det, som en parodi..

Varför glömmer jag altid bort vad jag ska skriva om när jag väl har börjat. Innan har jag flera saker som skulle hamna här men så glömmer jag de flesta.


Men, jag kan skriva om gårdagens spontana händelse. Upptäckte på aftonen att det skulle vara musik på Kyrkholmen. Trevligt, och vädret var ju också finfint. Jag och Malin cyklade dit och lyssnade. Väldigt bra påfund, ett lite minifestival sådär på en måndagskväll på försommaren. Roligt var också namnet - Träpinne. En liten version av Trästock - Träpinne. Fyndigt!

Det höll på att bli ytterligare en spontan konsertresa även den gågna helgen. Upptäckte att Timbuktu skulle spela på brännbollsfesten i Umeå på lördagkvällen. Jag o Frida tänkte åka iväg, men efter visst velande blev det inte så. En aning för dyrt kan man tycka att det var!

Det är kul att hitta på saker sådär spontant. Det blir nästan roligast då. Då tar man det för vad det är, det blir som det blir, man hinner inte bygga upp så höga förväntningar. Och sen tycker jag heller inte om att planera och fundera så mycket. Mer sånt. 


RSS 2.0