Mitt på stan

Det är tisdag. Varför är det slut på So you think you can dance?


Hej Hans, hur var det i Provence?

Ett inlägg enkomt för rubriken. Den roligaste filmrepliken på länge. Hahaha!


En målbrottsbetraktelse

Sedan jag skrev sist har det hänt saker i vårt avlånga land. Valet blev ju som bekant en kata-fakking-strof! Att SD kom i riksdagen...jag vet inte riktigt vad man ska säga. Det är bara så hemskt och tragiskt och upprörande och pinsamt! Fy och fasen för dom! Och tänk om det blir omval? Jag hoppas i så fall att folk tar sitt förnuft till fånga och röstar om och röstar rätt - dvs inte på SD. Nu lämnar vi dem. De är egentligen inte ens värda att bli omnämnda.

Jag har gjort min första riktiga tenta. I går var det närmare bestämt. Den gick väl ok, var egentligen inte så svår, men jag tyckte vissa frågor var konstigt formulerade så jag fattade inte vad de ville att man skulle svara. En grej kollade jag i boken efteråt vad som menades med och då var det ju superenkelt! Känns som att jag kan mer än vad jag visade på provet. Jag tyckte att jag hade pluggat rätt mycket, men jag skulle helt enkelt ha pluggat mer, så är det. Men nu har jag lärt mig hur en tenta kan vara upplagd, hur mycket det omfattar och hur det funkar.

Natten mot onsdag fick jag någon akutförkyldning och i torsdags var jag inte på topp om man säger så. Det var heller kanske inte den optimala tentauppladdningen. Jag fick liksom plugga i etapper: plugga-vila-plugga-vila-plugga-vila.. Menmen. Man kan då tro att jag hamnat i målbrottet. Rösten åker bergochdahlbana, om ens det. Krax och hest. (hest?-säger man så? hes i vaddå presens? nää.. detta borde jag veta..;) Haha på torsdag kväll var det lite spelkväll på Gnejs, bl a Alias och jag skulle förklara ordet "jag" - det visade sig att jag lärt mig något i språkvetenskapen iaf då min förklaring blev: "1:a person singular"!)


Jamen just det ja. Det blir väl mest troligt en väldigt lugn helg det här, lite kurering och vila o så. Idag ska jag fika med Malin det blir trevligt. Börjar också komma på vad jag ska famkalla för biler, iaf från sommaren. Sakta med säkert går det frammåt. Och jag har provat att göra ett fotoalbum på Facebook faktiskt, och där kan man se bilder från sommaren. Många festivalbilder blir det. Men ni må ha en trevlig dag och helg. Heidåiåiåiå (läses med målbrotts-/Tarzanuttal).




Valdagen 2010, 19 september

Då var det gjort. Rösten är lagd, nu får vi snart veta vilka som vinner valet denna gång. Får Alliansen fortsätta eller tar De Röd-Gröna över. Det kommer nog bli en spännande upplösning på denna dag, denna valdag.

Det har varit en fin dag. Sprang runt Tjärn och det börjar vara väldigt vackert ute med alla höstfärger! Jag har bestämt för mig själv att jag ska springa den rundan åt minstone en gång varje gång jag är hemma.

Det blev inte att jag gjorde bilderna någon natt den här gången heller, men det var nära! Det blev att jag kikade lite på bilderna som är i min(a) kamer(or) idag lite och då blev jag peppad. Så snart blir det nog av i alla fall. Jag kan säga att jag vill ha sommar iaf.. Längtar tillbaka till Peace & Love. Men, hur som haver, det blev ändå lite annat gjort. Jag gjorde val-test på både DN och SvD:s hemsida. Och idag har jag omsynkroniserat min iPod till min och mammas dator och ominstallerat iTunes samt lagt in nya låtar. Tyvärr försvann ju alla låtar som var på iPoden för att jag kopplade den till en ny dator, men aja, det var nödvändigt. Har inte lagt in/tömt iPoden på flera år. Så nu är det ny och något sånär fräsch musik inlagt. Men det ska bli ny och fräsch musik också. Nu kommer bussresorna till Umeå gå som en dans! Men det märkligaste inträffade..jag vet att jag inte har speciellt många låtar alls på denna dator, men så sökte jag en bara föra att se om den möjligtvis fanns på datorn, och ja det gjorde den. Så sökte jag på fler och det kom fram jättemånga! Jag förstår inte var de kom ifrån!:O Men jag klagar inte på det.

Jag har lyssnat på nyheter på fransk radio också inför morgondagens hörförståelselektion. Vi hade det i läxa. Men det är även bra träning. Någon som har något tips på bra fransk musik?

Nähäpp, nu blir det väl att valvaka då..!

Hade!:)


Jaja

De två senaste gångerna jag nu cyklat ifrån stan och hem har det spöregnat. Idag var det skyfall, under vägen hem. Då jag cyklade in på gården slutade det. Men klämmigt! Men ja, det är också ganska härligt med regn. Jag gillar då det spöööregnar, men man bör väl helst vara förberedd på det. Typ ha regnkläder.

Nu är det snart blå himmel istället.

Undrar om jag ska ta den där natten att välja bilder i helgen.

Nu ska jag lyssna på franska nyheter.
Sen laga mat, typ.
Ikväll blir det nog häng med the gäng.

O shit, sen är det ju val på söndag. Jag måste nog göra något slags test såhär i sista minuten. Har inte helt bestämt mig ännu..

Trevlig helg!

Så har vi förhoppningsvis en ny regering när nästa vecka startar.


Ledig dag fast ändå inte

Nu är det ju ingen idé att gå och lägga sig igen.

Eller?

Tillbaka på ruta 1




Detsomverkadeklartsomkorvspadrannutsomsandmellanfingrar.


Vilket väder, helt otroligt - vackert och soligt!

Vilken fin dag! Soligt och vackert och varmt.
Blir lite pendling i veckan. Idag har jag gjort det och det blir typ en lång dag, som känns väldigt produktiv. Jag hade visserligen bara en lektion idag, slutade 12 så jag var tillbaka i Skellefteå redan vid två. Det går egentligen ganska så fort med bussen. Hinner plugga så det är ju bra. Det är bara synd att expressbussarna inte stannar vid obs så man får gå hem från stan om man åkt med dem, men det går ju det med!

Tog en liten lov på stan, där träffade jag Malin. Jag kollade lite på skor. Tror jag hittade ett par som jag vill ha, eller ja jag vill ha dem, men som jag nog ska köpa. Sedan hade vi sällskap på hemvägen en bit. Ska nog gå en långpromenad efter middagen i det vackra. Får nog ta med mig kameran också.

Och så ska vi plocka äpplen i vår trädgård tralala.

Trevlig vecka! Njut av vädret och de fina höstfärgerna.

Prepositionsadverbial

Ah, vet inte rikigt vad jag ska skriva. Kände för att skriva bara.
Alltså näe, sommaren är typ ändå inte officiellt slut. Denna veckan har ju varit underbart fin. Middagar ute på balkongen, jajjamen. Sol sinne sol inne (vissa har en elak finne osv.. - utdrag från en viss dikt av MALLAN H hahaha ^^). Varmt och sol. Det gillar vi.

Anyways.. Och idol har dragit igång. I år igen. Den här gången har jag då inte ens hunnit med att tänka att jag inte ids följa det i år. Ovanligt.

Jag skulle vilja göra en fin design, eller fin header. Men jaa...som vanligt är det mycket snack och lite verkstad om bloggdesignen från Elin Johansson. Jaja, den dagen kanske kommer nån gång hoppas jag.

Alltså jag vet inte riktigt vad jag skriver. Ha-ha. Jag är typ överttrött. Jag ska iaf på till nq nu och lämna en nyckel. Eller två. Jag behöver nog lite frisk luft, för humhumhum jag har vart inne i humhuset hela dagen och sen åkt buss till skellilell. OMG, när jag läser det här en annan dag kommer jag att dö. Skämmas. Skratta åt mig själv. Man kan ju nästan tro att jag är på fyllan när man läser. Måste kanske gå och lägga mig.

Och språkvetenskapen sätter sig på näthinnan. Jag drömmer om adverbial och predikatsfyllnad. När jag ska somnar kommer det upp ord framför mig om ordklasser och satsdelar.

För att jämna ut innehållet i det här pinsamma inlägget något så postar jag en seriös bild (dock oredigerad). Den är från stugan och jag tog den förra sommaren.




Hej o hå!
Trevlig helg.

Sakta men säkert går det framåt

Hey! I'm alive. Den här veckan går fort. Idag är det onsdag, imorgon torsdag. Sen är det bara fredag kvar och sen är det helg igen. In case you havn't noticed..;) Det blir en rolig helg. Då vaknas kalaseee. Och inte vilket kalas som helst, Frida fyller 20! aaand: hippietema! Hur kul? (ahaha HAAATAR dessa uttryck, Hur kul?, Hur bra? Hur snygga?...!!!). Så jag försöker komma på någon bra outfit, tips är mkt välkomna!! I morgon börjar jag inte förän kl. 13 så då tar jag mig en tur till Ume-stad. Grattis iaf till 20 åringarna - Anja i måndags och Frida på lördag!

Det går sakta men säkert framåt. På lägenhetsfronten och fattandet i språkvetenskpen...:P Snart har jag nog ändå ett eget place!

Jaa det får bli en rapport för denna gången. Det vankas brännbollsspel!

Peace&Love!


Jag tror ändå jag ska köra med twiggies;)

Helg då

Back in Skellefteåhåå.
Internatbarnet är tillbaka i sitt trygga hem.

Första skolveckan är avklarad. Men man kan kanske inte kalla det för skolvecka..? Har endast haft två riktiga lektioner.. Annars var det upprop och infomöte och välkomstmässa. Där spelade för övrigt Väärt, som jag såg på Trästock. Lite trallvänligt sådär:)

Jahapp, då får man ställa sig till studenternas skara. Och börja plugga. Leta böcker, repetera, anteckna. Jag är tillbaka i skolans värd. Och det är rätt kul ändå! Vi är en lite grupp, de verkar snälla och duktiga på språk. Och tre Skelleftebor är vi i gruppen.

Studenthelg. Och sen packar internatbarnet väskan och åker iväg igen. Skola på veckan, åka hem på helgen. I alla fall än. Då jag inte har en egen lägenhet än. Det blir nog kanske lite pendling också. Men jag kan inte tacka Helena och Jennifer nog för logementet!!:)

I guess det är värsta happeningen i stan nu då Allstar öppnar/-t? Orka...

Och så har backpackrarna återvänt hem också! Det ska bli väldigt roligt att höra om Frida och Camillas resa genom europe!

Jehupp, jamen då är det väl bara att sätta igång då. Mot bibblan och blocken.



hehe bilden har inget med inlägget att göra.. Känner du att du längtar efter vintern?;)


student@UMU

Så var det igång på allvar. Idag hade vi den första riktiga lektionen. Språkvetenskap. Och lucky me, det var ju lingvistik. Det hade jag ju också sökt in till så nu får jag ju läsa (lite) det ändå. Och det var även bra att starta med detta för då fick självförtroendet en lite knuff framåt. För jag fattar. Däremot...det är inte på franska...:P hahah. Vi presenterade oss på franska och det gick bra. Men denna kurs är mest på svenska för att vi först ska lära oss hur det ligger till med språkvetenskapen, (ordklasser osv) så vi har koll på det på svenska först innan vi lär oss det på franska. I guess. Aldrig har väl svensk grammatik varit så roligt. Jag tror banne mig inte det. Nästa vecka börjar de fransktalande kurserna också. Jag tror den här självförtroendeboosten är behövlig nu, för där kommer det bergis sjunka som en sten.. Men, man vet inte förän man har provat. Det ska bli spännande iaf.

Det var kul att vara i plugget. Det slog mig på riktigt under lektionen att jag går verkligen skolan igen. Jag går på universitet.

Nu är det igång och det är bara att lägga näsan i böckerna.

I Umeå skiner solen och värmer idag!

RSS 2.0