Trötter!



Ååååååaaaaarrrrggghhhhh!! Det här är helt sjukt alltså, så fruktansvärt trött jag är!!! Skulle kunna gå och lägga mig nu. Och piggare blir man inte av allt plugg. Får klunka kaffemugg efter kaffemugg.. Dock med hidious kaffe. Man borde kanske satsa lite pengar när man ska köpa kaffe för det är ju faktiskt skillnad på smak. ICAs nescaffe, inte helt okej alltså.

Det är väldigt kallt ute. Hoppas inte det blir för kallt i helgen så tävlingen på klubben blir inställd! Det får den inte bli.


De snurrar i min skalle

De här låtarna går på repeat och har fastnat i min hjärna. Från den ena dagen till den andra, från soluppgång till solnedgång, från uppstigning till läggdags.. Ah, ni fattar..




Septembers version av Petters låt i pogrammet Så mycket bättre. För det första gillar jag programmet, det blev faktiskt mycket bra och den här versionen är ju helt enkelt en ny hit, en låt man kunde tänka sig på dansgolven. Och ja, så blev det. Denna dansade vi bland annat till ute i helgen. Och dessutom, typ alla versioner som Petter har gjort i det här programmet är ju typ hits, de låter som de kan finnas med på en skiva med honom. Och andra bra låttolkningar har också levererats. Det kommer bergis bli en Så mycket bättre-skiva, säkert i julhandeln.



Mest troligt för att den var med i idol ifredags... Typiskt, varför ska låtar få mer uppmärksamhet bara för att de är någon som sjunger den i Idol...!! Det gillar jag inte riktigt. Men det tyvärr samtidigt svårt att undvika.

Corridorparty




Nu är det helg igen och den går fort, igen.

I fredags var jag bara hemma och tog det lugnt. Städade korridoren, köket o tv rummet och kollade på tv med några andra i korridoren, det blev ändå en trevlig kväll. Alla fick en fin namnlapp och en teckning som visar vad man läser för utbildning, på sin dörr:) Dessutom såg jag också Dirty Dancing. Den e ju bra!

Lördag. Det blev en väldigt bra lördag. Dagen gick i ett.
Cyklade ner och gick på stan och åt lunch med Jennifer sen cyklade jag hem och åt en mycket glammig lördagsmiddag - havregrynsgröt - sen kastade jag mig på cykeln och trampade tillbaka till stan för att gå på bio! Såg Harry Potter med Jennifer och Per. Jag tyckte filmen var bra och jag tycker breaket inför nästa film blev bra. Så nu äre bara att vänta på att det ska bli vår eller sommar eller när nu nästa film kommer ut då..;) Är rätt taggad på att läsa om boken, och de andra böckerna som jag inte har läst.

Efter bion cyklade jag tillbaka hem igen och gjorde mig klar för party. Det var korridorfest här. Och sen gick jag, Bolivia och Tor, och Tors kompis, till Corona. Det var skoj att dansa loss! Jag har faktiskt längtat efter att bara gå ut o dansa. The gäng - jullovet - ut o dansa!!!?

Idag är det söndag och det är första advent. Kanske jag skulle skaffa mig en stjärna att ha i fönstret ändå.. Det känns som att jag skulle vilja ha det. Lite julmys ialla fall. Jag hade tänkt åka på stan och kika en sväng på hur skyltsöndagen går till här i Umeå. Men det hoppar jag över. Ska åka till Sanna och plugga grammatik. Det behövs. Tentan är om mindre än en vecka nu.. Iiih! U know where to find me this week, people.

Men första advent alltså. Jösses Amalia vad tiden går fort alltså! Det är ju bara ... mindre än en månad kvar till jul! Hur som helst, första advent ja, och det ska jag fira med en lussebulle! Det har jag bestämt. Trots att det får bli köpes. Jag hoppas då att det finns. Och så är det ju final i Ensam Mamma Söker i kväll, det får ju inte missas! haha.


utdrag the show must go on

The Show Must Go On - Queen

Den här låten kräver ett eget inlägg.
Kanske en av världens bästa låtar.
Mäktig.
Tänker man på bakgrunden, ännu mäktigare. Och känslosammare.
Freddie Mecury som vet att han snart kommer att dö, men the show must go on ändå.



Powerfull.

musikej 2010-02-21

utdrag musikminnen

Musikminnen från 2009

Idag är det den sista dagen i år 2010s första månad. År 2010s januari. Tiden går alltid så himla fort nuförtiden och det känns inte riktigt som att det är 2010 helt än. År 2009 ligger fortfarande färskt i minnet och därför tänkte jag att det kunde vara på sin plats att minnas musikhändelser från fjolåret, innan det känns för sent..

Jag kommer ihåg

Årets sommarplåga, Svennebanan med Promoe. Jag kommer ihåg första gången jag hörde den. Det var den 11/6. För den dagen var en speciell dag, den dagen tog jag studenten! Vi åkte på vår skrinda genom vårt kära Skellhell och brölade sånger och informerade alla om att vi har tagit studenten och fy fan vad vi är bra! Men andra härliga dängor också, bland annat var det då några som började tralla på Svennebanan, svennebanan, svennebanan....  Lite senare på sommaren, i slutet av juli, åkte vi ett gäng till vår grannstad i norr - Piteå, på PDOL (=Piteå Dansar Och Ler). Den dagen vi var där var det sjukt bra artister så vi sprang mest emellan alla vi ville se. Promoe var en av artisterna och såklart körde de ju Svennebanan i slutskedet av framträdandet. Det var proppat med folk och trång och varmt men det var sjukt bra stämmning. Alla hoppade och sjöng med, ända längst bak i folkhavet. Stämning.

Spotify. Ändå en bra uppfinning! Under 2009 var det otaliga debatter om nedladdningsfrågan. Jag tycker spotify är superbra, man kan hitta det mesta där (dock inte The Beatles) och det är så enkelt att hitta sin favvolåt. Toppen för det.

Förståss minns jag Michael Jacksons död. Jag var på väg till jobbet och stod och väntade vi ett övergångsställ när jag hörde det, lyssnade på radio i mobilen. VA?! var min reaktion. Oväntat. Jag var/är inget hysteriskt fan av MJ och lyssnade inte allt för mycket på honom men gillade hans musik, och han har liksom alltid funnits i kändis/artistvärlden. Tyvärr måste jag erkänna att jag har börjat lyssna på honom mer sedan han gick bort. Bra att jag har börjat lyssna mer på hans musik för den är ju bra och han har skrivit många kloka texter, men tyvärr att jag har utökat lyssnandet sedan han död, liksom att det blev ju så himla uppmärksammat och då kommer man på att hans musik är ju faktiskt bra. Varför är det så? (med andra liknande händelser också).

Trästockfestivalen är ju alltid en höjdpunkt på sommaren. Helt fantastiskt bra är Trästock. Det är underbar stämning och man hittar alltid nåt bra band/artist man gillar och som man kanske inte ens visst fanns innan. (2009 såg ca 10 000 Michael Whie spela på fredagskvällen och ca 6000 såg när Veronica Maggio uppträdde på lördagen, det säger sig självt.) Längtar redan till nästa upplaga. På 2009års Trästock upptäckte jag speciellt Florence Valentin. Hade hört talas om de, tidigare men inte direkt lyssnat på dem tidigare. De skulle också till PDOL så jag tänkte att på Trästock skulle jag lyssna in mig på dem så kanske jag hade nåt mer att se  fram emot på PDOL. Och det fick jag. De var superbra och det underbara vädret gjorde det inte sämre. Så i Piteå fick jag se dem igen, men jag tycker att spelningen på Trästock var betydligt bättre, även fast jag rörde Love Antells hand på spelningen i Piteå.

Markus Krunegård gav ut två album på samma dag i oktober 2009. Har faktiskt sett honom live. På Nocks i Skell. I december 2008. Det var bra. Krunegård är ingen storfavorit hos mig, men absolut helt ok! Av de två låtarna man hör allt som oftast nuförtiden, Hollywoos Hills och Hela livet är ett disco, tycker jag Hela livet är ett disco är vassare.

I slutet av oktober var jag och mor på jazzfestivalen i Umeå. Vi åkte dit då far och bror åkte till London på fotbollsresa med några andra fäder+söner. Det var mycket att se och vi utnyttjade verkligen våra jazzpass ordentligt. Lyssnade på många olika stilar, mycket att digga fanns det. Bäst var Fristad, Thus Owls och Blood sweat and tears.

Förståss minns jag en av de musikaliska höjdpunkterna från mitt 2009. Något jag peppat för månader i förväg. Att se Timbuktu, Jason Diakité, live. Även detta på PDOL. (PDOL höll hög klass detta år tycker jag, eller musikmässigt gör det väldigt ofta det. Skellefteå - se och lär av Piteå). Det var för denna liveakt vi skulle åka till Piteå in the first place. Jag visste att det skulle bli trångt, visste att det skulle vara varmt, visste att man skulle få sticka ut armbågarna. Men oj vad det var värt det för att stå långt fram. Och några brevid var faktiskt ruskigt snälla. Timbuktu och Damn! ägde. Vilken stämning, vilken musik. Så bra, så bra.


Finns säkert mer att säga om musikåret 2009 (som jag inte kommer på just nu, får väl återkomma om det är nåt viktigt jag har glömt), men nu får det räcka för tillfället. Jag hoppas verkligen 2010 kommer att bjuda på många musikaliska minnen och framförallt nya upptäckter.

Vad minns du av ditt musikår 2009? Berätta!


musikej 2010-01-31

utdrag intro och amber

Intro ...

Är det ett bra intro på en låt blir man peppad att höra fortsättningen.

Här är några låtar som har ett riktigt bra intro.

1. Black or white - Michael Jackson. Den bekanta gitarrslingan är verkligen härlig. Den kan man vekligen digga till. Skulle nästan påstå att det är den som gör låten.

2. Don't bring flowers after I'm dead - Erik Hassle. Också ett skönt intro. Början är det bästa i den här låten.

3. Fear no darkness, promised child - Timo Räisenen. Jepp, hör man introt vet man precis vilken låt det är.






musikej 2010-02-01


Lokalmusik i riksradion

Idag fick jag höra en rolig överraskning då jag lyssnade på programmet "Christer" i P3. Tyckte det lät som en låt som började och då slog det mig...är inte det här Amber Oak?? Jovisst var det det. De finns tydligen med i P3s spellista. Kul! Kul för dem och kul för Skelleftemusiken. Lyssna efter dem, de är riktigt bra!

musikej 2010-02-01

utdrag åhnej inte den låten

Tyvärr ganska bra!

En del låtar är bara tråkiga. Det är något som fattas..
"Nää.. inte den här igen!"
Men nä.. Då jag väl kommer in i låten så.. nä alltså den blir aldrigt dålig. Den är ju faktiskt väldigt bra egentligen.
Tyvärr ganska bra helt enkelt.


Let it be - Paul McCartney (The Beatles)


Kan bli tråkig av sin enkelhet. Men nä.. Det är ju enkelheten och känslan i låten som gör den så bra!



Hallelujah - (org.)Leonard Cohen


Hur många versioner och covers är egentligen denna gjord i? Den måste nästan vara den mest spelade låten de 3-4 senaste åren! Visst känns den uttjatad tycker jag, men nä..den blir aldrig riktigt dålig! Den är ju så fin och bra och känslorna väller fram.

musikej 2010-02-05

utdrag 90-tals nostalgi

Tjej- & killbandsgenerationen

Nostalgi. Nostalgimusik. Varje generation har den, det är jag helt övertygad om.
Det här kan man skriva spaltmeter om. Så fort man kommer på det ena, kommer också det andra. "Och det..!", "Och den låten..! haha!" osv osv osv..
För oss nittiotalister..

     Sprce Girls
                  Backstreetboys

            Five
Hansons

Freestyler
       ffre ffffre ffrestyla wakkamakkafone
    Brittney Spears

N'sync

   Mmbop  
          Waaaanebeee
Friendship never ends
Hey Macarena!

                          Ricky Martin
Markoolio
      Eminem
O baby, baby how was i suppose to know?!
             Nic Carter
CHristiNa AguiLera

Everybody jääääh
    rock your body jääääh
I show you what it's all about
Sometimes
     Du e så yä yä wow wow



OSVOSVOSVOSVOSVOSVOSV
detta var bara en bråkdel
som sagt spaltmeter kan man skriva!!!

musikej 2010-02-17


utdrag svensk musik

Uppsving för svensk musik?!

Jag tänkte på det.. alltså har inte svensk musik blivit betydligt bättre den senaste tiden, de senaste åren. Eller inte nödvändigtvis bättre, men mer. Mer synligt. Många svenska artister har förståss varit med länge och tja, varit bra länge om man så säger. Eller är det så att jag personligen har börjat gilla svensk musik mer nu än jag gjort tidigare? Kanske är någon blandning, för om man exempelvis lyssnar på radio, visst spelas det massor av svenska artisters låtar, mer än nånsin? Och nya låtar och förmågor kommer fram.

Jag tycker Jonatan Johanssons "Aldrig ensam" blir bättre och bättre för varje gång jag hör den.
Miss Li har jag börjat gilla.
Som sagt, Oskar Linnros's "Ack Sundbyberg".
Veronica Maggio.
Laleh.
Salem Al Fakir.
Johnossi
Fever Ray

Och som alltid Mando Diao
  och Håkan Hellström, de går alltid.

Detta^ är väl mest från min musiksmak.. men det finns verkligen fler svenska artister, nya som gamla som det spelas myycket av nuförtiden, och i brett omfång av stilar, hip-hop, techno, elektromusik, pop, rock och allt vad det kan vara.

Det är ju bra ju!


Två tips att hålla utkik efter:
Fristad. Ett gäng från Umeå (tror jag..:P?) lite jazz-rock-pop-soul.. äh, avgör själva:P Men bra är dom.
Amber Oak. Ja ni vet Skelleftebandet.

musikej 2010-02-22


utdrag festivalsommar

Ska ta bort min sk musikblogg som jag försökte med där ett tag.
Men endel grejer vill jag ha så publicerar dem på denna ist så det finns lagrat nånstans.
En del saker kanske lite ... ja..
Men det får vi leva med. 

Festivalsommar

Lervälling. Tältcamping med skrikande grannar och unken tältlukt och fuktig sovsäck. Coverseskor, tupperat hår, svartsminkade ögon. Gräsmattor. Packa bilen eller ta tåget eller bussen. Till småstaden som under drygt tre dagar ökar i befolkningsmängd med hundrafemtio procent. Solglasögonen är på. Julisolen ligger på.

Tagga. Armbandet knäpps fast och kommer hänga runt handleden som en idenifiering de kommande dagarna, och lär sitta kvar i flera månader sedan också. Som ett uppvisande och minne. Jag var där.
Välkommen in. Nu kör vi!

Musiken dånar ur högtalarna. Den ökar och ökar. Svettiga artister, galna åskådare. Säkerhetsstängsel. Bandelroller och flaggor vajar över publikhavet. Släpp loss. Plugga in de gula skumgummipropparna, tänk sunt: öronen ska hålla i flera dagar, vill helst komma härifrån utan diagnos tinnitus och här ska det njutas av örongodis, nya och gamla favoriter. Släpp loss och häng med. Publikhavet gungar, upp och ner hoppar det. Jag med. Kom igen det är konsert, släpp loss och digga med. Konserterna avöser varandra, (inklusive extranummer!), svettiga artister lämnar scenen. Osvettiga artister kommer in på scenen, och lämnar drygt en timme senare scenen - svettiga. Så går kvällen. Musik, musik, lera, skrikande fans... Solen går ner och det bär av mot campingen, festivalcampingen. Kryper in i tälet och i ner i en fuktig sovsäck försker man få lite sömn, några timmar i alla fall. Utanför efterfestar några skrikande campinggrannar med kall korvgröt och ljummen lättöl. Försöker somna, en timme går, snälla var liite tystare!!, en och en halv timme går..nästan två.. nä, nu får det vara nog! Hit med en sked korvgröt och en ljummen öl! Här blir det ingen sömn, det är ett som är säkert. Nu har jag försökt, kan lika gärna powernapa sen.

Ny dag. Nya konserter. Solen värmer. På med solglasögonen och de leriga conversen. Ny kväll. Ny natt med skrikande campinggrannar. Dagarna går.

Dagarna är över. Tältet packas i hop och luktar efter dessa dagar ännu mer tält. Den fuktiga sovsäcken knölas ner i påsen, måste komma ihåg att ta ur den så den inte möglar.., conversen är lerigare än någonsin. Packningen slängs in i bilen. Bilradion dras igång, bandet från föregående kvälls senaste skiva. Hemväg. Armbandet hänger fortfarande med runt handleden. Hem och vila. Om några veckor är det dags igen. Nya, och samma, uppträdanden. Nytt armband på handleden.



Detta har jag personligen aldrig varit med om, (visst har jag upplevt festivaler men inte med festivalcamping och hela köret) men så ser en festival ut i mina ögon. Klassiker. Inte så glamoröst, väldigt primitivt, men framförallt med bra musik och en trevlig upplevelse. Jag tycker inte om att sova i tält, och vill väl helst sova på nätterna.. Men jag älskar musik och på en festival kan man få se så mycket nytt och bra under en kort och intensiv period. Och stämningen. I sommar ska det nog ändå bli ett festivalbesök på annan ort. Förmodligen Borlänge. Peace and Love. Mando Diao kommer och nu vill jag verkligen se dem, jag längtar efter det! Och sen massa andra härliga preformances.

musikej 2010-03-24

Orka!

Ibland vill jag ba ha en märklig estetemoblogg.
Jag kallar dem så.

Fast samtidigt blir jag både störd och impad när jag läser dom.

Typ såhär.
På flera rader.
Men jag tycker det är lite coolt.
Och lite estetiskt.

Jag är lite estetisk.
Ibland är jag det.

Åsså avslutar man inlägget med nån abstrakt bild.
En bild som betyder allt och inget.
Man kan inte riktigt beskriva vad den föreställer. Gärna oskarp. Men ändå snygg.

Jag vill skriva roligt. Så att det är roligt och lättsamt att läsa.
Mycket innehåll på lite ord och få rader.
Får öva.
Åsså en ny design.
Fast samma blogg. Bara lite annorlunda än vad den är nu.

Det är typligen snöstormskaos i Skellefteå.
Här är det mest kallt.
Mitt rum är ett kylrum.

Maintenant - la grammaire.
Fast först middag.



tönt

Jag längtar till julen

Ja det gör jag faktiskt. Så det så.
Dock har jag ingen riktig julkänsla än, men jag läntar till julen!
Och är värsta sugen på lussebullar!
Åå lussebullar.

Men tänk alltså.
Stjärnor och ljusstakar i fönstrena.
Dofter
av ljus, nejlika, kanel, kardemumma, granbarr.
Pepparkakor.
Pepparkakshus.
Snö.

Åh ja vad jag längtar till julen.

 

Igår skrålade vi julsångar på Gnejs. Bland annat Betlehems stjärna, alltså Glöns över sjö och strand.

H: "TORUS AV RÖSTEN!!!"  (= korus av röster)

På söndag är det iaf första advent. Myspys.  


Puss and Love

Förra veckan var det ju från Peace and Love på PSL på festival. And I loooove it!

Nu ska jag se det på rikt. Hela programmet. Om och om och om igen. Och om och om och om .......


Första helgen i Umeå har passerat

I morgon är det tillbaka till skolan på riktigt. En hel skolvecka väntar. Man har blivit rätt bortskämd de senaste veckorna... Nog för att det finns alltid en bunch med plugg att göra, inte tu tal om den saken, men de tre senaste veckorna har vi bara haft två lektioner. Första var lovet och sen de två senaste veckorna har de som läser till lärare varit ute på praktik. Eller VFU kanske det heter?

Men helgen har varit bra. Rätt lugn och trivsam. I fredags åkte jag, efter en lång omväg till cykeltur - hamnade vid Nydalasjöns cykelväg - till min klasskompis Sanna på Nydalahöjd. Vi såg idol och tänkte sedan åka vidare till nån slags pub, troja, på Berghem. Men det vi satsade på en chillkväll i stället och såg på Masjävlar med några andra från hennes korridor.

Igår blev det en tur till stan ju. Köpte lite saker som jag behövde, men glömde mitt presentkort på blommor, som typ var anledningen för att jag skulle åka på stan in the first place. Aja.. Får bli en annan gång. Och på aftonen jobbade jag faktiskt, här i Umeå! Jag blev Norrans representant på västerbottens fotbollsgala.

Idag promenerade jag och Helena ner till stan. (Dock hade inte blomaffären öppen idag..) Det var riktigt härligt. Känner att spirorna behöver rastas lite. Blir inte så mycket träning som jag önskar nuförtiden. Sen har jag läst på ännu en ny franskabok som vi ska prata om i veckan och gjort annat plugg. Gjorde korvstroganoff till middag plus så att det räckte till matlådor. Student.com. Fast matlådor är bra i alla lägen!

Och är man inte lite kocko så säg..! Har ju inte kunnat få igång tv-kanalerna här i rummet för antennsladden har inte passat. Men nyss hittade jag lösningen! Jag hade bara sett ett vägguttag för antennkablen, ett gammalt uråldrigt. Men plötsligt såg jag ett annat uttag, som jag nog har sett förut men inte tänkt på att det var till tvn, för det satt på samma plats som internetuttaget fast bara några centimeter ovanför...!!! Så ja nu har jag tv! Tjiho. Dock måste jag väl betala tv-licensen då.. Heh. Så nu kan jag kolla på skidvärldscupen. Synd bara att det är ett tag kvar till nästa tävling. Och Ensamm Mamma Söker skulle jag ju också se ikv. Så det var lite too late att hitta kanalerna. Men bättre sent än aldrig. Och nu ska jag titta på det programmet på datorn istället.

Känns helt ok att inte behöva stiga upp halv sju i morgon för att ta bussen till Umeå.

Nu tar vi nya tag för en ny vecka. Alla tiders.



fin utsmyckning i umestad

Welcome to my crib

Lite bilder på mitt ruhuum.. Har fått i ordning lite fint ialla fall. Men det skulle inte sitta fel med någonting på väggarna, det ekar för mycket fortfarande tycker jag. Och göra toan betydligt roligare. Och så jag jag skaffa mig någon/några blommor.














Världscuppremiär idag juh!

Åh fasiken! Nu är jag lite deppad att jag inte har tv. Det är världscuppremiär från Gällivare idag!

Nä, nu måste jag skynda mig, ska äta lite och så sticka ner på stan och inhandla vissa nödvändigheter.

TTYL

Direkt från Pedagoggränd

Nu startar livet på Pedagoggränd, Ålidhem, Umeå.

Äntligen har allt blivit klart och i natt sover jag första natten här. Blir lite spännande.
Men jösses vilken presocess det har varit med flyttningen! Hitan o ditan. Klart o inte klart. Ingenting. Ingenting. Allting. Vänta. Vänta. Inflytt.

Har fått ny färg på väggarna och nytt golv så nu luktar det lite måla här men det är snyggt. Helena hjälpte mig att möblera i eftermiddag så nu är det iaf lite ordnat här. Och jag har just varit och handlat lite middagsmat som jag snart ska börja med. Och i afton ska jag inviga min supersöta gröna mini-vattenkokare som jag fick av pappa.

Imorgon blir nog en ordna och fixa-dag. Och städdag. Ska ta en tur till ICA Maxi Strömpilen (lr Strömprien som jag säger;))och handla ordentligt, och städa! Jag kommer säkert verka som värsta städomanen för mina grannar.. Meen, det är typ en del att skrubba. Damsuga o skura o blablabla.. Igår städade jag toan och uäh!, då kände jag mig som de i Ung och bortskämd som vägrade städa toaletterna.

Dock har jag ingen fungerande tv. Eller snarare tv-antenn-kabel. Det ska jag också försöka fixa. Tv vill jag ha. Är ändå mer en "tv-tjej" än en "dator-tjej". Men hursom, det får nog bli på lördag. Då blir det en dag på stan. Överkast, gardiner och cykellås ska fixas. Nämen det blir nog bra detta.

Och en sak till, äntligen är facktextpresentationen överstökad. Måste bara säga det. Och måste bara säga att det känns SÅ skönt! Kan nu lägga det bakom mig, och starta upp gramatikpluggandet på allvar. Ser inte fram emot den tentan! Klarar jag den, första gången, ska jag fira med champagne!


Centre Pompidou

Ska hålla en presentation om Centre Pompidou på torsdag... iiih. Vi ska berätta om det vi har läst om i våra facktextböcker.






Foto: Anna L. / Vendela N.


Zlatan Ibrahimovic

Zlatan har visst gått och blivit värsta mysbubben på senare tid.


"Det var nog inte så många som trott det här när man provtränade för MFF som tolvåring. Sjutton år senare håller man fem guldbollar i handen, och två där hemma som jag hoppas ligger och sover."
Naaaw, pappa Zlatan :)

Snöpremiär!

Haa! Idag har jag gjort min skidpremiär får säsongen!
Åkte milspåret på Vitberget. Det var mycket fina spår och he gick fint.
Första gången är ju alltid första gången, men faktiskt denna gång så kändes det väldigt bra och jättebra fäste hade jag. Får väl räkna med lite träningverk i morgon, men äh, så skare va.
Det var väldigt roligt ialla fall!

 


Svart marsipan

Kände att jag hade lust att skriva ett blogginlägg så här på kvällskvisten, då man är lite melankolisk eller sådär. Eller inte melankolisk, jag är på gott humör, men lite nervarvad. Typ emo eller snarare typ esteto. Min lärare tyckte att saxofon är melankoliskt, det tyckte inte jag.

Jag har precis kommit hem från jobbet, jepp, jag har jobbat, ett kvällspass! En del drog på after work. Jag kände att jag och min fett-lugg och hakfinne inte riktigt var i full form för utgång. Jag cyklade hem i det vackra, vackra vinterlandskapet. Det går inte beskriva hur vackert det är! Snön ligger fortfarande kvar på träden, den har nog frusigt fast där och det är såå fiint! Det är sån skillnad när snön ligger kvar på grenarna och när den har ramlat till marken. Jag skulle kunna gå ut med kameran nu och fota allt det vackra, men jag tror inte att bilderna skulle göra verkligheten rättvisa. Kanske då det är ljust ute, men det är också en speciell charm då det är mörkt ute och gatulyktorna lyser upp träden.

På den korta vägen hem från jobbet hinner man iakta så mycket. Speciellt då man jobbat kväll och cyklar hem klockan halv ett på natten. Jag skulle kunna skriva en bok om alla tankar och intryck genom min cykelväg hem från jobbet. Idag var det då en lugn fredagskväll. Man skulle nästan kunna tro att det var söndagkväll eller nåt. Inte märktes då att det var galej på g.

I förmiddags schnäppte jag till Umeå. Inte för att ha leketion, nej, för att hämta nyckeln till mitt ruuuum! Det verkade helt ok och utsikten från fönstret var bra. Dessutom skulle jag få nytt golv och ny färg på väggarna. Kvartersvärden föjde mig och visade korridoren och då han såg hur det såg ut i rummet ansåg han att det behövdes målas om akut. Så, de ska göra de på måndag redan, hurra vad bra! Nytt o freecht. På stuberten.

Jag har sett att de ska köra Musikhjälpen 2010. Det gillar vi. Och dessutom, som grädde på moset, ska Jason Diakité vara programledare i år igen. Det gillar vi också. Det gillar jag. 13 december kliver de in i glasburen.

Njamensi. Ska man typ se hur det gick i idol i afton. Äre värt? .. Eller kanske rent av gå o lägga sig.. Nämen jag kände för att vara uppe ett tag till! Det bjöds på tårta på redak idag. Prinsesstårata med svart marsipan. Bloggtårta. Den var suveränt god.

God natt
Natugglan Elin

Nu är vi igång igen!




                       

Ovan: snöransonen som föll under gårdagen, onsdag.
Och såhär ser det ut idag, torsdag:



And for the record, det snöar fortfarande.


På G

Trorja tralala trorja tralala trorja tralala tror ja tralalala!

Hörförståelsen
Fonetiken
Språkvetenskapen

----> G

!!!
:D

Nu har jag faktiskt 7.5 hp minsann.
Det kunde man aldrig tro.

Tjihoooo jag är glad!

Och jag gjorde slag i saken igår och beställde en ny iPod. En iPod Touch. Jag tror det blir bra. Det ska iaf bli nice med en ny iPod i vilket fall som helst, och en som rymmer mer än 2 GB. Då kan jag fylla på med flera hela album och det blir skojigt. Ska uppdatera mitt iTunes nu med en massa härlig musik!

Idag kom verkligen den nya parkasen till sin rätt, det var många minusgrader idag och jag gick till stan, det var härligt.

Ha en härlig vecka!


Danskväll

Ikväll är det också danskväll i SVT. Och det är inte vilken dans som helst. Bland annat visar de THE LAST BOUCNE!!!! Hurraaaaa vad skooj och vad jag ser fram emot det! Och då kan jag minnas tillbaka till 24 april 2010 i Globlen, Stockholm, The Last Bounce. Jag var där, jag såg det på riktigt, live, irl. Det var fantastiskt.
Och som en symbolisk handling är min dagens outfit min Bounce t-shirt som jag köpte just då, hihi.






Alla helgons dag

Nu kan jag lägga verbtentan bakom mig. Check.

Igår var vi och åt hos farmor och firade pappa litegranna, han fyllde år i lördags - grattis! - jag ska ge honom min present nu typ för jag glömde ta med den till Kåge igår. Mumsig mat som vanligt och dessutom tårta, proppmätt! Sen var vi även på kyrkogården och tände ljus. Det var vackert där med alla ljusen på gravarna.

Sedan åkte jag till Frida. Vi for på E4 och skulle se några band spela. Men när vi kom dit var det bara Stolen kvar och de var sist. Så vi missade två av tre, det var tråkigt. Det brukar vara så att man kommer dit lite efter det är meningen att det hela ska börja, men då är det typ en och en halv timme kvar tills de börjar spela och man är de enda där tillsammans med några högstadieungdomar känns det som... Men nähä inte den här gågnen, då var det minsann en punktlig början. Men jaja, vi såg Stolen och de var ju bra sen for vi tillbaka till Frida och såg vem den blev som fick lämna i diol och drack te. Sen gick jag hem, det var riktigt mysigt. Skogen var upplyst av den ljus-mulna himmlen och det snöade.





     


Idag läser jag Journal du dehors. Sen ska vi på middag hos Holmströms, det blir trevligt. Snön ligger vit på taken, och på träden och på marken. Solen skiner. Det är en vacker novemberdag. Och jag funderar på att köpa en iPod Touch...


En vacker låt

Näe shit asså, oj vad jag tycker att den här låten bara är så bra alltså!



Vilket groove. Bra Håkan!

Puss

Nu blir det en bra dag

Men jaaa!!!
JAG ÄLSKAR MÄNNISKOR SOM GÖR SAKER, FÅR NÅT ATT HÄNDA, FIXAR OCH DONAR PÅ DIREKTEN.

Tack och dagens ros till Hampus.


Nu ska jag också göra det.
Plugga in verb.
Städa.
Och läsa.


Hade gött:)

RSS 2.0