I Umeå.

Så har jag landat i Umeå.
Igår blev det en lugn dag. Jag och Helena cyklade till den nya tågstationen Umeå Östra för att se Amanda Jensen spela och så fick vi fika. Sen checkade vi in var Humanisthuset låg och sen blev det middagslagning.

Idag var det så dags för den första skoldagen. Regestrering. Lite nervöst. Det gick ändå hyffsat ok att hitta till klassrummet. Det var inte alls något glammigt klassrum ska jag säga. Kändes lite som ett skyddsrum. Hade hoppats på lite ljusa med många fönster.. Lite mer som F51;) Vi som var på regestreringen idag var inte speciellt många, tror det var typ 11 st.

Det var mycket information att ta in. Men jag tror det kommer att bli bra när kursen drar igång på allvar. På onsdag har vi den första lektionen. Imorgon är det bara ett informationsmöte för alla språkstudenter. Sedan ska jag ta en tur på stan. Ska nog kika på en väska och måste köpa en kursbok. Aah alltså det känns ändå lite som att "alla kommer vara så bra". Men jag ska ge den i att lära mig. Jag vill lära mig. Bara det kommer igång och man kommer in i flowet hoppas jag det blir bra.

Vi har suttit ute på balkongen och njutit av det fina vädret, det är faktiskt sol och jättevackert, dock lite kyligt. Sedan gjorde vi raggmunkar till middag! Nu är Jennifer på nollning och jag och Helena ska nog ta en springtur på ett spår här vid Carlshem. Det blir som ett litet kollektivboende här just nu, ganska kul!:)

Tjingeling.


Tillbaka till skolbänken

PACKAR.
Förberedelser. Hämta bil. Leta grejer. Packa väskan.
Packkväll.
Nu är det mesta packat. Tror jag.
Det känns som typ på 50-talet då barnen packade väskan och tog tåget bort för att gå skola eller bo på något internat hos en sur gubbe som slår.
Men nä, det ska jag inte.
I morgon åker jag mot Umeå för att på måndag börja skolan igen.
Eftersom det inte har blivit klart med lägenhet för mig, och jag har snälla vänner får jag bo hos Helena o/co på Carlshem!
Och till hon, och dem, vill jag säga 1000 tack för det!!!!!

Det känns ändå roligt att börja skolan igen.
Faktiskt.
Och det känns bra med en lugn start. Första veckan verkar mest vara info och en välkomstdag och så, lektionerna börjar ordentligt nästa vecka. Och Pang dirr på med ett diagnistiskt prov, wich makes me quiiite nervous! Gissar att det är för att checka hur man ligger till.

Näpp.
Blir ändå ganska tidig uppstining i morgon.
Godnatt:)


Trängas under ett parraplyy på Trästock

Då man lyssnar på Hästpojkens spelning på ett regnigt Nordanå. Sommar 2010.
Härligt gung: Hästpojken - Ett bättre djur. Hittade inget klipp, men lyssna:)

Man kanske får ta sig tillbaka till Nordis i helgen då det vankas fest där ännu en gång. Matfesten. 
Nordanå är bra. 24/7.


Har stött på den här låten ett par gånger den här veckan.



Och där sjunger Håkan riktigt bra ju! Men det där med att Håkan Hellström inte kan sjunga... Visst han är ingen awesome sångare, men han sjunger på sitt sätt. Ingen kan sjunga som Håkan Hellström. Jag minns bara när EMD-Erik sjöng "Känn ingen sorg för mig i GBG" i idol - det var inte okej. Och den Erik kan sjunga, men inte som Håkan Hellström.
Iaf, i den här låten låter Håkan också litegranna som Moneybrother. 


Regntunga skyar

Helt klart. Oj vad det regnar idag.
Det känns som en dag för bakning.
Eller kanske skulle se något Morden i Midsomer-avsnitt från sommaren. Eller fixa någon snyggare outfit på bloggen. Fast det blir så mycket skärmgloning.

Hade tänkt dra en runda och leta porslin, men jag har ingen bil och det är för blött för att cykla runt och leta eller köra moppe. Får nog bli i morgon istället. Vi får la se hur vädret ter sig.

Skulle också kunna sitta på ett café. Men det kan jag ju göra jämt. Som jag kanske påpekat ett antal gånger föut.
Men pyssla, det skulle jag också kunna göra.
Jag köpte fina pärlor förra veckan. Typ ljuslila i glas.
Och pärlor i trä. Men dom är nog at Josses place.
Pysselkväll nån?

Och svaaaaraaa i teeeellllefonen människa!

Vi hörs!



Skynda, skynda!

Going back to the 90's (/early 2000's).
Idag startade Frångarna på fortet.
Haha trevligt. Och med Agneta och Gunde - som det ska vara.
Alltså ändå, det skulle vara kul att vara där på Fort Boyard (?) och tävla i de olika rumen och äventyren.

Den totala flashbacken skulle dock varit fullbordad om det hade varit med sourcream&onion-chips och coca cola på soffbordet. Började gilla cola sent, men till Fångarna hade jag börjat gilla det. Kombinationen luktar Fångarna, fredagkväll, myskväll.

Haha ja just det, myskväll.

Tv 4 verkar ha startat upp gamla godingar igen. De firar tydligen jubileumsår, har nog kanske med det att göra. Fångarna på fortet, Time Out och typ Stadskampen (fast det heter väl typ postkodkampen nu? Jag har dock inte sett nåt avsnitt men det verkar liknande). Alla 90'tals ungar jublar och minns.


Surrealistiskt

Skulle besöka gratisfestivalen Musikens Makt i Luleå.
Vi åkte till Luleå.
Vi hängde i Luleå.
Sedan tog musikens makt oss till Valvträsk.
Där spelade The Establishment, Zacke, Movits, The New Man och Timbuktu & Tingsek.
Valvträsk (!?)

Jag har träffat Jason "Timbuktu" Diakite.

Jag dör lite.

Men vilken sjuk händelse.
Är det en dröm?
Ett skämt?
Eller verkligen verklighet?

Valvträsk...?!

Fika är bra

Mycket trevlig fika med hela gänget som är hemma idag. Man skulle egentligen kunna bo på ett café. Det är därför jag ska starta ett nån gång. Bara sitta och snacka i timmar, dricka en kopp kaffe eller te och läsa en bok, äta gudomliga bakverk och inta atmosfären. 

Jag och mor var ute och orienterade i afton. 2 timmar var vi ute. Sedan cyklade vi hem igen innan vi träffade på mr Bjöhöörn. Och här om dagen tränade jag och Matilda på Vitberget och då blev det också 2 timmar orientering. Det är faktiskt kul! Orientering, vid denna tid. Jag känner igen det. Skrev om det för ett år sedan. Orientering och So you think you can dance.



LEDIG.

Igår gjorde jag min sista arbetsdag. Min sista arbetsdag på sommarjobbet. Min sista dag på Norran på väldigt länge, kanske till och med 4-ever, vem vet?! Det känns skönt att vara ledig nu, det känns också lite konstigt om jag gjort min sista dag på Norran.

Fick jobba hela helgen medan resten av familjen var söderut på olika håll. Det kändes väl inte så jobbigt att jobba men det kändes väldigt jobbigt, tråkigt, att jag inte kunde följa med! Ville också åka träffa all släkt och vänner där! Vara i Gullspång och Kvänum! Och på Way out west i Göteborg! Och dessutom var det så längesen jag var i Gulle och Kvän nu. Buhuu!

Men nu är jag ialla fall ledig två veckor, sen börjar skolan. Och vad ska jag göra till dess ... ? - ingenting! Eller jo, det kommer nog bli mycket att göra med flytt och så och fixa saker inför skolstarten och sånt. Men däremellan ska jag ta det lugnt och göra roliga saker. Jag vill åka till IKEA också;).

Det börjar kännas på lukten ute nu att det är sensommar och snart slut på sommaren, det luktar som att skolan börjar om snart. En vemodig lukt. Lite ångestfylld och ledsamt tom för man vet att det är så länge kvar tills det blir sommar igen. Den här sommaren har verkligen flugit förbi, oj vad fort det har gått alltså. Men bra har den varit ändå. Jag längtar redan till nästa. Nej, men nu blev det lite för tragiskt här, inte är sommaren slut ÄN! Spring ut och njut!

Jag vill aldrig nånsin att det ska bli morgon

Äntligen!
Igår väntade jag för gäves på posten.
Men idag kom leveransen från cdon.
3 skivor med 3 sommarfavoriter.

En sak i taget - Andreas Grega
Blood Panic - Moneybrother
Känn ingen sorg för mig i Göteborg - Håkan Hellström


Idag är det tisdag och jag ska åka på träningen, se Morden i Midsomer och So you think you can dance. Jag ska njuta. För att det är tisdag och jag är ledig.


Dansterapi

Idag gråter jag mest till danser från So you think you can dance.

Season 7, Travis Wall copreograph. Dansers Robert & Alison.
Season 6, Tyce Diorio coreograph. Dansers Ade & Melissa.
Season 3, Mia Michaels coreograph. Dansers Niel & Lacey.
Season 6, Mia Michaels coreograph. Dansers Koupono & Kyla.

Lite gråter jag också för att alla andra gråter. Då kan jag inte hålla mig heller. Men det är så fint och bra. Och musiken gör så mycket. Jag slutar aldrig förvånas att dans kan frambringa så mycket känslor. Inga ord, bara uttryck, rörelser och musik.

Sen är ju Mia Michaels och Travis Walls koreografier alltid så speciella och "påverkande" vare sig det är glatt, ledsamt, imponerande... a, allt.


Robert & Alisons dans i programmet i tisdags. Hela, inför + dansen + domarbedömning: http://www.youtube.com/watch?v=xnguqsMQmg4&feature=related


There's something about a great piece of art. When the right dansers comes together with the right coreographer with the right piece of music at the right time to the right piece and something magical happens.





Musikterapi


Kalas

Hej hej hallå.
Igår var en trevlig dag. Det vankades bröllop i Renfors. Helenas grannar där gifte sig. Helena och jag var serveringspersonal. Det var mycket att tänka på men också roligt. Framplock, bortplock, servering, diskning, skjutsning. God mat, tårta, dans, korvgrillning, vackert väder. Bröllopsfesten var i deras ladugård som var jättefint renoverad och inredd. Som taget ur en inredningskatalog, kan lova att man blev inspirerad.
En erfarenhet rikare som jag kan använda mig av den dag jag öppnar ett café:)

I fredags på jobbet var det fredagsmys för vi som jobbade kväll. Alla hade tagit med sig något till ett "buffébord" som skulle kunna skådats på ett kalas. Det var kakor, vinerbröd, chokladpinnar, jordgubbar och godis. Inte att leka med alltså. Ganska bra firning av långhelg för mig. Nu är jag ledig till på fredag.





Nya steg

Igår tittade jag på en lägenhet. Iiihh, spännande!
Kändes ändå lite konstigt. Att jag ska titta på en lägenhet, för att jag ska flytta, som jag ska bo i själv. Det är mindre än en månad kvar till skolan börjar. Då får man sätta sig vid skolbänken igen, och det känns faktiskt ganska kul. Det känns roligt att göra en sak koncentrerat, att bara få koncentrera sig på en sak. Ett ämne i taget och bara plugga, så när jag inte pluggar är jag ledig. Nog för att det kommer bli just mycket pluggande, men ändå.

Det känns ändå bra med Umeå nu. Det känns som att det blir en ny stad när man kommer att studera och bo där. Man kommer upptäcka staden bättre och nya saker med andra ögon. Och så är det en del jag kan hälsa på och ha middagsträffar med :)

Skummade lite på schemat i förrgår och det verkade som att det skulle vara ett diagnostiskt prov redan efter några lektioner. Det är väl säkert för att se vart man ligger till, men ändååå åå alla kommer vara så bra!

Det är fint väder idag. Hoppas det är varmt också. Jag funderar på att leta fram mina gamla inlines, men jag har en bestämt känsla av att de kommer vara väldigt små. Får prova. Känner att jag skulle vilja ta en tur, det var så himla längesedan jag åkte och nya cykelvägen mot Bersan passar passar perfa att åka på.

RSS 2.0