Det är trevligt när solen är framme

Det var så himla vackert ute ett tag idag. Solen sken som bara den och det var blå himmel! Sedan att det dessutom var några plusgrader och snön är i prinip totalt borta, kändes väl lite märkligt - det är JANUARI!!
 
Det gick iallafall himla fint att stiga upp i mörkret i morse, himla duktigt där ass. (oh yeah!. Sarkasmen flödar ang. detta ämne.) Annars har jag haft en lugn vecka på arbetsfronten so far, men imorgon blire jobb, jobb, jobb och heela helgen ända till tisdag. Men det blir skoj.
 
Annars så dricker jag te som om det vore vatten. Ja jag dricker nog nästan mer te än vad jag dricker vatten på en dag nuförtiden. Men det är som gott är det, plus att jag har börjat gilla att ha mjölk i, då kan man på något vis dricka ändå mera. Vidare är jag igång med den andra PR All Star-säsongen och har ett helt bakstycke till min sticketröja färdigt. Ja, det ska ju bara vara ett. Framstycket är således påbörjat. Det går som hejsan. 
 
 
dagens himmel. 
 
KLEM

Morgonstund har guld i mun

Man är ganska bortskämd med sovmorgnar då jobbet inte börjar förän tio. Jobbigt att stiga upp i vintermörkret på morgnarna har jag upplevt extremt få gånger denna vinter, för mig något väldigt ovanligt. Så i morgon då vi skal infinna oss på jobbet kl. 08.00 för peronalmöte blir det spännande att gå hemifrån då klockan fortfarande är 07-nånting, då man i vanliga fall kan ställa väckaren på åtta och då ha mycket god tid att komma i ordning. Vilken utmaaaning, omg! Rise and shine people, rise and shine!
 
Men det blir också härligt för när sedan klockan är tio är man klar för hela låånga dagen eftersom jag har ledigt imorgon. Träning och därefter tänkte jag faktiskt äta lunch ute och plugga lite francais och börja planera lite pluggförberedelser. Jo, har tagit upp lite franskaläsande. Ordförrådet är inte vad det har varit om man säger så och jag vill ju fortfarande kunna prata det dära fina språket. De e bara repetion, repetion, repetion yeah aha

Ge ett leende och få ett tillbaka

Det är ofta som det är de små fina saker i vardagen som gör det egentligen, sätter lite krydda på tillvaron så att säga. Saker som man i de flesta fall inte tänker på men när de händer så kan det hjälpa en dag som annars kunnat stjälpa. Därför måste jag berätta om en sådan sak som hände mig i morse. Jag gick med raska steg ned mot hållplatsen, lite stressad påväg till jobbet. Jag ser, på ganska långt håll, att det kommer en spårvagn. Jag kan faktiskt hinna med den, tänker jag och börjar kuta. När jag närmar mig är det en kille som hoppat av vagnen som ser att jag kommer i full rusning. Han sätter foten i vagnens bakersta dörr och håller vagnen så jag hinner med. 
 
Vad glad jag kände mig då jag satte mig på vagnen och den började rulla. Tusen tack till dig du okända man! som gjorde att min dag började så fint och jag fick en positiv känsla inför den stundade (arbets)dagen. Det är precis såna saker jag menar, sådana små saker som det inte alls krävs mycket för att uträtta, men som gör så mycket. Både för personen som gör handlingen - och förhoppningsvis får ett stort leende och ett tack - och för den personen som blev hjälpt.
 

Aktare' vad fint det är i Oslo

 
De senaste veckorna har jag flera gånger kommit på mig själv med att nynna på "Mikkel Rev satt å skrev..", en sång som vi sjöng i barnehagen. Jag saknar mina barn och kollegor @ D. 
Och titt som tätt tänker jag på fina byen där borta. Jag saknar Oslo. 

Man måste dö några gånger innan man kan leva

 
Så har man blivit ytterligare ett år äldre. 23... 23!?! Uff, vad tiden går fort. Firade dagen gjorde jag med hallonpaj på jobbet som jag pyntade med sugerpasteblommor, blev bjuden på kladdkaka på Sjömans och kvällens avslutades med ett glas på Hagabion. En väldigt trivsam födelsedag blev det! (Ja tänk.. ett år sedan Slagfältet i Källaren. Förra födelsedagen spenderades hemma från jobb, sängliggandes i källar'n med magsjuka..) 
 
Lördagen bjöd på lite party också; beskådade P3-guldgalan live i Scandinavium. Kul att se vad som skedde bakom kamerorna. Typ uppvärmning med bl a Kodjo och se Maskinen och Norli&KKV köra nåt typ av förkrök på plats mellan prisutdelningarna. Många bra artister som uppträdde dessutom. Kul att höra något från Johnossi igen, det lät som dom, och lovande. Gnucci o/co tyckte jag var riktigt bra, en ny upptäckt för mig. Och sen Timbuktu&Damn! förstås. Linnea Henriksson fick trevlig förstärkning av Timo R och så imponerade hon med att hoppa så i sina heels. Jag worked it också i heels, inte lika höga och smala men. Nya, som fick bli min födelsedagspresent till mig själv. 
 
Födelsedagsfirandet forsatte igår afton då jag bjöd till tårtkalas. Trevligt var det med. Det är trevligt med födelsedagar, men nu kan vi hoppa över denna biten med att bli äldre. 
 
Jag har utmanat mig själv på stickfronten och börjat sticka en tröja. I butiken är julfärgerna utbytta mot en mer vår/vintrig nyans och många nyheter skall packas upp. Jag är igång med träningen på rikt och det känns bara bra och kul. Zumba igår, jag gillar ju det. Dock utan "Do the dinosaur walk" eller dans-tant denna gång. 

Motiverad

Första arbetsveckan tillbaka i Göteborg blev en rivstart. Jag var ledig i fredags. Då spankulerade jag omkring på stan. Eller spankulerade och spankulerade, jag var ganska fokuserad faktiskt. Köpte mig en ny te-kopp till min Indiska-te-muggar-samling så i den har jag nu druckit stora mängder te de senaste kvällarna. Jag shoppade också loss på Stadium; träningskläder, och en underställströja för typ förti spänn, värt! Såklart klämde jag in en fika också, på stället som inte heter Brogrillen. Men det känns bara bra att jag fick jobba mycket i veckan! Jag trivs med det. Däremot är det en helt annan atmosfär än det var innan jul. Jag skulle få vara med om en omställning, och det är jag. 
 
I afton gjorde jag en promme en bit längs vattnet. Det var rätt skönt. Jag fattar inte vad som har hänt med mitt promenerande!? Det har trappats ner nåt enormt, inte okej. Men imorgon ska jag med lätta steg ta mig till Sportlife och fixa mig ett medlemskap. Det ska bli så himla kul och skönt och härligt att börja träna ordentligt igen, kunna ta pass och bygga upp musklerna. Åh, vad jag gläder mig, jag är så sjuukt taggad och peppad!! Inspirerad och motiverad.
 
Jag har nu jobbat med forskande i utbildningsdjungeln. Har letat och läst om olika utbildningar som jag kan tänkas kunna söka och förbereda mig inför att söka. Det är skoj och jag längtar nästan redan efter att börja skolan till hösten. Det är lika bra att jag börjar hålla tummarna redan nu att jag kommer i på en utbildning som jag ska trivas med. 
 
Nämen lite te då och ett Project Runway (all-star) avsnitt nu. Så ser jag gladeligen fram emot morgondagens träningsdag. 
 
KLEM
 

Jullov

Jag har haft en helt underbar juleferie hemma i Skellefteå!
 
 
Jag hann först av allt med att träffa två bruds i Umeå. På väg från flygplatsen blev det dessutom en spontan gemensam taxiresa med ett gäng okända norrlänningar och massa bagage. Fantastiskt bra. Och hur glad blev jag inte över vintervärlden jag kom till?! Mycket glad. 
 
Jul, jul, jul. Mat, mat, mat. Mys, mys, mys. 
Hänga med fina faaaamiljen. 
 
Träffa fina vänner och babbla och babbla ännu mera och skratta och babbla lite till och så skrata ännu mera.
 
Feber och vila.
Spela spel.
Åka skidor på Vitberget.
Gå runt Tjärn.
 
Färga hår.
Dra ut visdomstand. 
Heja på fotboll.
 
Göra en check på Listan. Var jag inte en ordentilgt söderbrutta innan, så är jag det ialla fall nu. Jag har nämligen ätit på Krysset, det tog bara nästan 23 år, men nu är det iaf gjort. För att göra det riktigt ordentligt, nu när jag väl gjorde det, så fick det bli ett Buremål. 
 
Åka bil, bil, bil, lyssna på musik, musik, och lite mystisk musik, och komma fram till mysiga stugan och Kittelfjäll. Åka skidor, spela spel, basta, dansa, skratta, laga mat och fira nyår. 

Kittelfjäll

 
Nyårshelg i Kittelfjäll. Skönt gäng, skidåkning, skidåkning, skidåkning, och lite bräda. Basta, spela spel, laga mat, vara trött o mör, skratta, laga mat, babbla, fira nyår, dansa, babbla, sjunga. Riktigt skoj! Tack och gott nytt år, Ticklemountain. 

RSS 2.0