You make me laugh, you make me shiver

Man slutar ju aldrig förvånas hur man kan försvinna i minnenas brunn när man kommer in på gamla bilder. Det är ju bara kul. Och vad man kan minnas, från övergriprande hela eventet eller specifika små detaljer som inträffade just den gången i det sammanhanget. Och vilka känslor det kan inbringa. Glädje, sorg och nostalgi är bara ett fåtal. 
 
Helgen blev en full jobbhelg. Riktigt härligt var det med en promenad till detsamma i morse. Dessutom fick jag nya synviklar på/från Göteborg och sånt är ju roligt. Imorgon ska jag kick-starta morgonen/dagen med att få rätt på den där deklarationsskiten NO & SV. Sen är den ur världen och det kan ju inte kännas bättre. För då är det bara skojigheter som väntar då Sussi kommer på besök!
 
Till kvällsmat ska jag kosa till det med surdegsbröd och ost som jag slog till på i butiken. GOTT. Och kanske ett avsnitt av något trevlig från SVTs öppna arkiv. Kolla in där, det finns massa gammalt roligt att titta på. Allt från Fem Myror till Rederiet till Grynet till Sommartorpet till Hyland osv osv osv... Sedan hoppas jag att jag ikväll kan somna i någon deacent time. Har ett flertal gånger denna vecka verkligen INTE kunnat somna. Det. är. så. drygt. 
 
 
Det senaste stickprojektet som jag (äntligen!) blev klar med tidigare i veckan. Ironiskt nog tog det mycket längre tid att göra den här halsduken än tröjan. Men det var inte lika hög prioritet och luften föll inte på lika ofta denna gången. Detta är Quick-Knit som vi har på jobbet. Det blir rätt snyggt och ser proffsigt ut när man "stickar" med det tycker jag. Det påminner lite om fingervirkning fast här använder man en krok och en "ram".
 
God kveld folkens och snart är det maj.

Bienvenue l'été

Jag längar till att spatsera gatorna i sydeuropa. Dricka café au lait i Frankrike. Äta pizza och glass i Italien. Slappa i skuggan under ett träd. Och så vidare.  

 
Åh gah, förra veckan kom det in sånadär "döva" tiggare i butiken och skulle ragga namnskrifter och pengar. Då kände jag hur irritationen växte i mig. Jag blir så förbannad på sånt. Det var den där killen i Montpellier. Han som gjorde bort sig och avslöjade sig att han minsann inte alls var döv. Så arg jag var på honom och sedan dess känner jag bara hur det bubblar i mig då jag ser såna lurendrejare. Jag gillar inte hur de låtsas vara döva och ska lura folk på pengar! Jag blir så arg för de som verkligen är dövas skull. De där pajasarna förstör bara. Bara. Aaargh!

Booooooost!!


Guld-Skellefteå

Det är inte utan att man skulle vilja vara hemma i Skellet nu. Staden kokar. Vilken jävla stämning. Helt sjukt. Historiskt, ja.

FinalfeberN

Idag var första vårvarma dagen, vantar behövdes egentligen ej. Nu vänder det. Hoppas jag, för jag har inte "ropat hej" ännu. Såg väder på tv i morse och det var en dag som visade upp emot 7-8 grader och jag tänkte för mig själv Oj, härligt, det är ju riktigt mycket ju! Fast vid närmare eftertanke så är det väl egentligen inte speiellt mycket, inte för att vara mitten av april. Nåja, våren kommer någon gång den också och sommaren med och en puff i rätt riktning fick vi ialla fall idag. Men hur som helt så om det inte regnar i morgon, vilket det gjort i eftermiddag och kanske nu med?, så ska jag då inviga mina drömskor som jag köpte i Stockholm - vinröda converse, modell låga. 
 
Har man den ringaste koppling till Scheläftä eller Lulä så ligger finalfebern ständigt som en påminnelse. Jag tycker det är väldigt roligt att det blev Skellefteå och Luleå i final, rent ur en norrländsk synpunkt. Mitt norrländska hjärta dunkar lite extra starkt. Kollade gårdagens match med grabbarna på Lindholmen och det var en match som verkligen tog musten ur oss alla. Lite mat och dryck och en halv film senare så var det tunga ögonlock. 
 
Och ja, avslutningsvis, så då var det gjort, anmälan till uni skickad. Bara att vänta då. Riktigt taggad på plugg till hösten ialla fall. 

Hemmakär

Då sitter jag i Göteborg igen, kanske dags för en uppdatering då. Lämnade Skellhell mitt på dagen (det går ju egentligen fort ju! - eller det kan gå fort- lyfte från Falmark 12.55, landade på Landvetter 15.50. Värt!) och i morgon är det dags för jobb igen.
 
När jag summerar denna ledigheten hemma gör jag det som väldigt glad, nöjd och harmonisk. Det enda som vi kunde skippat var förkylningen, men den dissade jag ialla fall för skidor skulle jag bara åka. Vädret har varit fantastiskt vackert, solsken och blå skyar. Och skidor har jag åkt, med start direkt på första dagens förmiddag då jag och mor tog fika med oss och åkte på A-torp/Tjärn och en annan dag blev det en tur till stugan och skidande på isen och grillning av diverse tilltugg.
 
Ett antal födelsedagsbarn har firats. Middag har avnjutits på både Coasters och på fancy Bryggargatan. Vilken matupplevelse det var där, på Bryggargatan, en bra present för fina famme. Jag tycker det är ganska coolt ändå att någon vågat satsa på en sådan typ av restaurang i Skellefteå. Bra och modigt.
 
Lyssnat på pappa och hans kvartett spela på jazzcafé, varit på dagsutflykt till Luleå med buss genom en vacker norrlandskust, jobbat med Indesign, dansat all night long i bästa dansgolvskvällen ever när vi dansade till svetten fulkomligt rann och slutade inte för det. Coolade av mig med en promenad och att beskåda IFKs match i kylan på Norrvalla
 
Så bra, så bra och så himla kul att träffa alla fina vänner och familj! Jag har bara upplevt det braiga med hemstaden, vilket får en att inse att den faktiskt också är det, bra. Det är väl så det ska vara med sin hemstad, lite hatkärlek. Men hemma är alltid hemma och så ska det vara. 
 

RSS 2.0