Namnsdag

Namnsdag idag jupp. Brukar aldrig fira det nå märkvärdigt. Det blir en cykeltur till Bersan och äta glass ikväll. Idag lunchade jag med Frida på Waynes.

Har cachat in en hel del vuxenpoäng på senare dagar. Fick mail från Skidklubbens orförande att jag var kallad till styrelsemöte och idag kom det ett brev i posten om pension! Samt att jag fått lön i dagarna, känns alltid lite vuxet att få in lönen på kontot.

Orienteringen blev ett riktigt långt träningspass, jag och morsan var ute en och en halv timme. Men jag måste ta tillbaka lite av det som jag skrev sist om att en vanlig ojggingtur är mentalt nedbrytande.. Jag tycker det är tråkigt att vara ute och springa, och framförallt innan man har kommit sig ut. Men när man har kommit in i flåset kan det vara som terapi. Jag tycker att träning i allmänhet funkar som terapi.

Sim-VM går nu, det är lite skoj att kolla på tycker jag. Simmästerskap är en typisk sommarlovsgrej att se på tv, har alltid varit, OS, VM, EM.

Det finns hopp för kiorran!

Det finns hopp om blå kiosken. Det var en där och målade igår så jag var tvungen att sticka in huvet, skrämde typ slag på honom därinne.., och fråga vad det var på G. Möjligheterna finns att den kommer reopen s'at säga. Håll alla tummar ni har. Hoppet är det sista som överger en, heter det va?

Hade tänkt göra en längre uppdate, minns dock inte på vad.. Blev att kolla runt på bloggar istället. Samt göra en telefonundersökning, var roligare än vad jag trodde. Har annars väldigt svårt för telefonförsäljare. Ska iaf ut och springa nu, eller orientera!:O Jag tror det kommer bli kul. Det är bra för då har man mål att springa mot inte lika metalt nedbrytande som en vanlig joggingtur. Min träningsmängd är inte vad den borde vara. Måste verkligen bättra mig n-u. Men lite nya idéer gör alltid susen. Som orientering tillexempel. Och igår när jag gick en liten prom härrunt så gick jag förbi tennisbanan vid skogs och då kände jag lite inspiration att spela tennis. Inte för att jag kan, men det är typ kul och om man lär sig blir det nog ruskigt bra träning, så det blir nog det nån dag. Fler tips välkomna;) Sedan kan man sätta sig med mjölk och en kaka till So you think you can dace.

Trevlig kväll!

Timbuk2

Vilken kille! Bra show. Dans, glädje, värme, bra musik, cool stil. Underbart, bra jobbat Jason D.

Kolhydratuppladdning-socker och vatten. Bara några minuter kvar. Börjar bli lite trångt. Alla taggade. Det ska bli dans och glädje. Där kommer Damn. De börjar spela. Där kommer han. Där är Timbuk. Nu börar det. Känn pepp pepp pepp.

Det var trångt och det var varmt, det var svettigt. Men det var framförallt värmande musik, dansant folk, det var stämning, det var konsert. Man var omgiven av idioter men också väldigt shysta människor. Timbuktu, och Damn, glänste. Det var en bra kväll.

Imorgon är det tillbaka till verkligeheten men tills dess ska jag fotsätta att glida på Timbuk-vågen, eller föresten jag surfar på den lite längre än så också, det är inte var dag man är på konsert med Timbuktu så det kan man nog njuta av ett bra tag till.

"Jag vill bara dansa"
            "Det kommer ordna sig, det gör det alltid"
                          "Om jag tappar fästet och trillar ner ska jag klättra upp igen"
                                                                                           

Alltid skojigt med bilder

Alltid kul att titta igenom gamla bilder. Eller bilder över huvudtaget, de behöver inte ens vara gamla.
Här är en från Paris förra året. En rolig resa!
 

184 kilometer i timmen

Timbuktu börjar närma sig. Har hämtat biljetten idag och för att på ett typiskt skellefteå-måls-sätt utrycka mig: guuud ändåå vad längtar. Och nu när Florence Valentin var så bra på trästock har jag nåt mer att se fram emot också. Plus att igår hörde jag Timbuktus radioprogram på P3 och jag kan bara påstå att jag längtar ännu mera!


bildfrån:kingsizemagazine.se

Det känns också kul att åka iväg på lite eftersom det annars bara är jobb hela tiden. Mitt liv är inte så varierat nuförtiden. Det är äta, jobba, sova, äta, jobba, sova osv. Meen, det funkar väl det med.. Det har blivit mycket motosport den senaste tiden, jag undrar inte lägre "vad blir det för nåt jobb idag?" utan "vad blir det för motorsport idag?". Jag är ingen expert på bilar heller, men jag lär mig ju nya saker så det är ju bra. Idag är det crosskart-SM som gäller. Måste också bara berätta om den senaste upplevelsen jag fick vara med om. I södags var det dragracing i Fällfors som stod på agendan, första gången jag var på dragracing. Jag snackade med en av tävlingsledarna och han var väldigt pratsam och hjälpsam. Lite senare vinkade han dit mig och sa att jag skulle åka med en förare. Hjälp! tänkte jag efter att man stått och sett de åka iväg i en ruskig fart efter grymma burn-outer. Så jag fick skriva på licenspapper och hela köret. Jag vet inte riktigt om jag tänkte igenom allt innan jag bestämde mig för att åka, och ja, - jag var nervös. Fick åka med en kille från Dorotea i en grön bil och låna skyddskläder och en hjälm från tävlingsledarens dotter som hade kört klart för dagen. Bilen brummade grymt mycket bara när man slog igång den. Vi körde fram mot startlinjen och gjorde en burn-out. Sedan bar det iväg. Oooiiiiiiiiii! Det gick bara gryyymt fort! Det var en kittlande och nästan instängd känsla i hela kroppen. Jag tror inte jag fattade hur fort det egentligen gick. Men fort gick det: 400 meter på 11.74 sekunder - quiite snabbt. Vi passerade målet på 184 km/h. Hade hört att det skulle vara värre än frittfall och jag är ingen karusell-lover! Men det var en upplevelse kan jag tala om och jag är ändå nöjd att jag tog chansen och gjorde det.

BTW!!

Nu har jag äntligen en ny säng! Idag ska den monteras så jag kommer nu äntligen kunna sova i en riktig, normal säng. De senaste veckorna ha jag sovit på golvet och i min bäddsoffa. Soffan har en tendens att börja gnissla efter att man sovit några nätter i den och det är inte det skojigaste, man vaknar typ när man vänder på sig.

Igår blev det då ätligen dags för trästock. Såg lite Noice, John ME, Chicagojazzen, International Noice Conspiracy (blev det rätt?). Ikväll blir det då alltså jobb och sedan ska jag skynda mig till Nordis och möta upp med Frida och Jennifer för att se bl a Amber Oak. I morgon kan jag helt lugnt se vad jag vill hela dagen haha. Dock kommer man typ bo på Norandå om man ska hinna med allt, aja det kan det vara värt!

Ha en trevlig dag!

Nittiotalist

90-talet
För cirkus två veckor sedan röjde jag och mamma i mitt rum och slängde massa saker. I en dammig tidskriftssamlare stående högst uppe på bokhyllan hittar jag en bunt affischer som jag hade rivit ut ur mina KP-tidningar för ett X-antal år sedan. De flesta affischerna föreställde artister som var poppis under 90-talets andra hälft och början av 2000-talet. En efter en, studerade jag affischerna och det kändes som om hela låg-och mellanstadietiden passerade i revy. För när jag hör de typiska 90-tals hitsen kommer jag direkt att tänka på fritids, Tallens fritids där jag gick, närmare bestämt. I Tallens musikrum hängde precis likadana affischer som fanns i tidskriftssamlaren i min bokhylla. Det var Offspring, Emilia, Martin och Westlife m fl. och i cd-spelaren diggade Magnus Uggla, Ricky Martin och smurfhits. Smurfhits ja, var här om dagen hos Helena som hade hittat igen sina gamla smurfhisskivor som vi bara var tvugna att lyssna på! Om jag minns rätt hade hon #2 och #3 och där fanns det bästa av det bästa. Hansons med Mmbop - behöver jag säga mer?! Vissa 90-tals dängor är så typiska smurfhitslåtar. Lemontree är en sådan, (har ockå en speciell låt som jag verkligen förknippar med smurfhits men jag kommer inte ihåg vilken det är! När jag hör den riktiga versionen tänker jag alltid smurfhits..Måste komma på vilken det är!) "Alla smurfars paradis" är också en klassiker.

Har vi blivit så gamla att vi blir nostalgiska av att lyssna på låtar från 90-talet/början av 2000 ?! Ja, jag tror det är den hemska sanningen, man blir nostalgisk, eller iaf jag blir nostalgisk. Av någon anledning har flera kvällar och förfester med "klarregänget" fått 90-tals tema under kvällens gång då några gamla(?) klassisker har spelats, alla brister ut i ett gemensamt "Åååh!" och sedan är det kört, resten av kvällens musik följer temat om man så säger. Det börjar med en och sedan kommer man på fler och fler "Åh den här!", "HAHAHA guuud den häär låten!?!" osv, osv.

90-tals musik är väl som andra generationers musik, ganska tydlig. Och jag tror att man med tiden märker sin generations typiska musik tydligare ju äldre man blir och ju längre tiden går. Jag tycker man tydlligt har sett exempelvis 60-och 70-talets musik och inte så mycket 80-och 90-talets musik lika tydligt, förut som jag gör nu. Boy-och girlbandsgenerationen är det vi det? Det verkar så.. Spice Girls eller Backstreet Boys - så var det.
Freestyler, Mmbop, Wannabe, Everybody, Everybody get up, Lovefool, Hit me baby one more time ........................


Ledig

Åh, äntligen ledig! Efter en nio dagar lång arbetsvecka är jag ledig några dagar och det känns skönt, som en minisemester. I söndags var det en quite lång dag, jobbade inte åtta, inte tio, utan tolv timmar, gick bra men som sagt, en ganska lång dag. Skulle egntligen vara ledig ända till söndag men ska göra ett inhopp på fredagkväll. Hoppas att det är en chill kväll så jag ka hinna se lite av Amber Oak som spelar elva på trä. "Firade" ledigheten lite med att köpa en kjol, en svart med rosor på och hög midja och så ska jag träffa några "skidisar" och grilla och kanske bada lite. Imrogon mer bada då det bär av till Avan och jag såg på yr.no att det skulle bli uppemot 25 grader imorgon, hoppas det vänder nu och blir värme igen hela helgen och hela nästa vecka.

Och....vad jag längtar, bara två dar till trästock nu. Jag har inte någon som jag har planerat jättemycket att se i år, men det är också det som är grejen med trästockfestivalen, man hittar alltid någon bra som man gillar utan att man visste det. 

Tjing!


Stressig press

Har nu fått känna på journalistikens baksida, ialla fall en av dem - stressen. Igår blev det en lite stressig kväll och jag känner att ibland orkar jag inte ha så mycket ansvar, det kan lätt bli tungt och prestationsångesten bubblar fram. Men jag är ju inte så rutti än och man kan vrkligen använda klychan (?) att lära sig av sina misstag, för det är vad jag gör. Aja shit happens och ikv tar jag nya tag, hade en dålig dag helt enkelt men det ska man väl också ha ibland..

Har ett och ett halv Morden i Midsomer-avsnitt att se, plus ett avsnitt med Montalbano, passar ju bra på dagar som denna. När man jobbar på kvällarna missar man mycket på tv. I tisdags var det typ den ultimata tv-kvällen upptäckte jag. Morden i Midsomer, So you think you can dance och massa program om Michael Jackson plus att vädret var ett riktigt tv-tittar väder då det regnade och var grått ute. Haha är man tvholist eller? börjar låta som det=inte okej va.
Men först och främst ska jag nu gå ut och ta mig en promenad till Myrorna (+lite till) och se om de har några trevligheter att bjuda på.

För övrigt är det nu bara en vecka kvar till Trästock! Men jag börjar redan ha ångest över att sommaren snart är slut, inte bra jag vill inte att den ska vara över!! Sommaren är kort. Måste ta för mig då solen skiner, dock gör den ju inte det idag.


korv eller körv ?

I har västgöta/värmlands-dialekt, säger "körv" till "korv".  W är en rolig och frågvis skrutt.

W: Varför säger du körv?
I: Jag säger körv till korv
W: Varför det?
I: För att jag har en annan dialekt
W: Vad säger du till köttfärs då?



Hahaha underbart W !!


Tjo!

Helg igen. Till veckan ska jag jobba kvällar hela veckan så det blir lite spännande. Det är rätt lugnt nu när alla fotbollsserier har uppehåll så det kommer förhoppningsvis inte vara så stressiga kvällspass och det känns bara bra eftersom jag inte jobbat kväll själv tidigare. Det blev en tur till stadsfesten trots allt igår, är inget fan av Skellefteås stadsfest. Men kvällen var trevlig ändå. Det spelade ett bra cover-band i Johanna i Parken-tältet som körde "Alla vill till himmelen" (bland annat! Deras reportoar var både bred och bra) och det fick mig att börja längta reält till att se Timbuktu, himself, i Piteå i slutet av månaden.

Jag har kommit på ett "sommarprojekt" som jag ska göra. Har ett ,typ, album med svarta sidor i som jag ska fylla med snygga sommarbilder från denna sommar. Kan bli fint tror jag.

Vet inte varför, men precis slog det mig att jag måste kolla upp vad ett band heter som vi var och kollade på med klassen på Nordanå någon gång under vårterminen (tror jag?)... De var en slagverksgrupp med inslag av teater som var sjukt duktiga! Föreställningen kunde man verkligen digga till, man var impad och kunde skratta tills tårarna rann. Vad var det dom hette?! KOMODO hette de och förställningen Kabaré Kalabalik. Kolla in, superbra, det svänger! Såg att de tydligen varit med i Talang (tv-programmet).


ruskilgt skickliga!

RSS 2.0