i-landsönskningar

Och dessutom...

Jag skulle vilja vinna 1 miljon, eller kanske inte en miljon, 10 000 skulle bli bra, som jag var tvungen att använda på skor o kläder. Så det så.


Twinkle Twinkle Little Star

Jag längtar efter att ha en riktig egen lägenhet. Med ett eget kök och ett mysigt vardagsrum. Där man får bestämma tapeter och färger och inredningspyrlar o sånt kul. Mamma är idag på IKEA och ska köpa lite grejer till mig. Nu har jag inte så enhetliga färger här om man säger så... Det är det som ska redas lite bot på. Försöker komprimera färgsklan..!

Igår besökte Ehel Umebume. Vi gick på stan och mötte upp med Jennifer också. Det var trevligt! Sen så såg vi "I rymden finns inga känslor", jag har sett fram emot att se den och det var en riktigt härlig film!

Det är nog bara att inse att jag nog får stå över volleybollen idag med. Förkyldningen är som den är. Inte ok. Man blir som lite som en zombi när man är sjuk och orken inte är på topp. Å, känns så typiskt att bli sjuk när jag just äntligen skaffat mig kort på IKSU. Det är väl alla nya baciller som man ska resistensiera sig emot.

Åsså vill jag gå ut o njuta av vädret. Det är ganska vackert idag, helt okej. Jag längtar efter en dag i backen och en dag i stugan, på isen, i snödriva, framför korvgrillarelden.



Mehehen blir man nå sugen på vårvintern eller ... ?


Bilder från förr är alltid bilder från för ... And that - we like.

Det blev ingen afro idag. Fick nog lite vuxenpoäng då jag beslutade att det nog var klokast att skippa det pga halsont, som numera har utvecklats lite mot förkyldning. Men det kändes booring. Jaja, jag ska ladda upp inför volleybollen på söndag. Och i morgon! För då kommer Ette och visiterar Ume. Det blir skoj!

Har kollat på gamla bilder från förr och man hittar lite gobitar här o där måste jag säga! En del är lite för farliga att publicera i officiella sammanhang...



Men denna kan jag faktiskt förmå mig att bjuda på.. Den är från sommaren 2008 tror jag. Jag och brorsan kör "rövkrok" i Gullspång.


Elin Ruth Sigvardsson...

...Fick accompagnera (haha oj väldigt frensk, fransk/svensk, stavning!! har just använt ordet i texten jag skulle skriva) eftermiddagens pluggande. Har inte lyssnat på hennes musik så noga tidigare, men det är bra!


What to do?

Åsså var det helg igen. Ja, detta känns helt sjukt egentligen, denna vecka och förra veckan hade vi bara två lektioner så det blir världens långhelger. Nästa lektion har jag inte förän på tisdag. Men då är det dubbla, och det gäller alla tre dar vi går nästa vecka. Så det blir lite mer lektionstid då, men detta kräver mer hemjobb, i guess.

Jag har ju då äntligen skaffat mig ett IKSU-kort så nu blir det många pass. Men typiskt nog så har jag fått ont i halsen! Jag hoppas inte det blommar ut till en förkyldning. Men vilar idag. I morgon tänkte jag gå på afro. I tisdags fick jag äntligenprova Zumba, har velat prova det länge, det körde det på Friskvårds hemma nåt tag men då hann jag inte. Det var roligt, men jag måste träna mer på att shake that ass.. Och senare på tisdagskvällen blev det beachvolleyboll med flera från korridoren.

Je pense à partir en France, à Nice pour étudier quelque chose, ou partir en France pour visiter des différents lieus et des villes. Je veux sentir l'atmosphère de la France. Et, qu'est-ce qu'on va faire cet automne?

Alors, bonne soirée!

Trevlig kväll!

Azzå det här håller inte!!!

Jag håller, som ni kanske har märkt, på att längta ihjäl mig till sommaren!!!

Det är inte det att jag är less på vintern, för jag har inga såna känslor. Och snart kommer ju en av de bästa tiderna på året - vårvinter med saaaaagolikt vackra dagar, med snö och sol.



Men asså ändå. Sommaren
Jag längtar
till
att ha på mig sommarkläder
lätta, färgglada kläder
gå barfota
min jeansjacka
sandaler
glass
cykla till Bersan
L3
bada
stugan
havet
P&L i 30 graders värme och sol
mina solbrillor
Trä
att det aldrig blir mörkt
alla är hemma
sommarjobb
äta frukost ute
klippa naglarna i blomrabatten
läsa i skuggan
bli solbränd

ÅÅÅÅAAAAARRRRGHGHGHIIIIIII

Jag döööör vad jag längtar!!

Men jag måste sluta.
Ett steg i taget
Först min älskade vinter
och min otroligt älskade vackra vårvinter (och då kan jag ju börja använda solbrillorna - ah, ett steg på vägen;P) med schalom och korvgrillning. He är så naaaajs!!!!

Okej nu ska jag bespara er utbrotten och tjatet och gå och äta middag. Jag tror jag slår till och tar en korvstroganoffmatlåda, då blir det också lite mer plats i mitt frysfack, Tjingeling!


Le weekend avec plain des bons plats

En vecka har åter tagit sin början. Henkade Helena och Lisa och pluggade i bibblan på förmiddan, sen åt vi i Lindell och så for jag och Hellan på stan och fikade på ... vad hette fiket ?? Schmäk? Det var typ näst intill helt omöjligt att utskilja namnet på skylten. Vi har startat, under hösten, en investigation av Umeås caféutbud!;D
Lägg på minnet, det är bra att folk kommer ihåg vad mitt café ska heta, och kan läsa det på långt (och nära) håll på skylten.


Helgen som gått var en mycket trevlig helg. I fredags åkte jag till Nydalahöjd där jag och Sanna lagade suuuupergod bouillabaise med craime fraiche, vitt vin och vitlöksbröd. Sen bjöds det på mycket god födelsedagstårta med blåbär och marräng, och så lite vanlijsglass med chokladkross och chokladsås sen på det. Goooott! Men alltså bouillabaisen, den gick inte av för hackor den ska ni veta!

I lördags fick jag besök från Skelltown. Mallan kom hit och hälsade på och vi gjorde en heldag på stan. Fika på NK, affärsstrosning, megagod middag på Bishops Arms och så bio, Love and other drugs, med megaschyyyygga Jake Gyllenhaal! Sen gick vi hem till Peddan och kollade på sista säsongen av Vänner. Trevligt!

Igår afton var det en speciell kväll. Jag cyklade till Gnejs, först spelade vi lite spel och fikade, Helena, Jennifer, Sebastian och jag, sen kl. 21.00 startade den heliga timmen (1,5 timmen). Morden i Midsomer. Men det var som sagt en helig och speciell stund för det var ju nämligen Barnabys sista fall!! Buhuu. Hur ska man nu klara sig, Moden i Midsomer kommer inte vara Morden i Midsomer utan Tom Barnaby!
Ohlalala... Qu'est qu'on va faire???

Après j'ai mangé le dîner je vais aller à IKSU!!


Jag har faktiskt tagit lite bilder med min mobil den senaste tiden, men eftersom jag inte har någon grej att he in dem i datorn med här, så får man hålla till godo med en annan bild. Känns stället igen?


When you loose someting you can't replace ... Lights will guide you home

http://www.youtube.com/watch?v=pY9b6jgbNyc


Den här låten ...

Det bränner under ögonlocken
Tårkanalerna tätnar
Ögonen svämmar över

Det finns ingen annan låt som får mig att vilja gråta så mycket som denna.

Varje gång, varje gång.


http://www.youtube.com/watch?v=yhkg4bVJEZc
- Läs vissa av kommentarerna till detta klippet.
Jag dör litegranna.


http://www.youtube.com/watch?v=xnguqsMQmg4
- Jag blir så rörd. Starka känslor som förmedlas genom dans.


Som sagt, varje gång.
Varje gång.


I miss you.

Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaka




Jag var ute på Bjuröklubb och jag tittade på stranden







Helt perverst alltså!

Om man inte förstod innehållet i det förra inlägget så kan jag berätta att idag började vi franska B kursen, och vi började direkt, pang på, med 1800-tals litteratur! Jepp vi ska lära oss om stildrag och epoker och läsa verk och utdrag av Frankrikes stora författare vid den tiden. Sen väntar även 1900-tals teater..

Det blir en spännande kurs, på flera sätt. Jag tror inte det kommer att bli helt lätt. Men jag ska jobba hårt och ge det en chans. Ska typ skriva lite, eller försöka skriva iaf, lite på franska på bloggen bara för att träna.


Utsikt från kontoret haha.


Ja tillbaka till vardagen alltså. Har gjort en välldans gos korv stroganoff till middag idag, som även blev två matlådor. Mumsi. Och igår bakade jag bröd också. Och så gjorde vi en kladdkaka för vi hade födelsedagsfika igår kväll här i korren, för jag, Emelie och Rukyie har alla fyllt år i slutet av förra veckan!

Blev så glad då jag öppnade persiennerna igår och det var SOOOL ute! Jättevackert och inte så kallt heller, så då blev det en långpromenad. Idag kom också solen fram på dagen, så då gav jag mig ut för att få lite D-vitamin idag med. Det är ju så vackert med sol på vintern. Oj så vackert.

Nu säger jag som mamma säger, det är nästan perverst mycket matprogram på tv. Jämt, på varje kanal. Helt otroligt. Men det är ju sant!

Alright. Det känns som att jag skulle skriva nåt speciellt i detta inlägget. Men det har jag i så fall glömt. Det brukar bli så..

Jag har iaf äntligen slagit till med att köpa Start. Det har vi aldrig fått äta hemma, bara på sommaren på semester i Gullspång, så det skulle bli det första jag skulle köpa då jag flyttade hemifrån, men jag glömde bort det. Så nu när jag var o storhandlade i förrgår så slog jag till! Busigt värre, men helt sjukt gott är det ju. Jag ska också investera i nytt kaffe, nu smakar det värre än någonsin. Skulle säga... att det smakar som fuse och mulltoa luktar. Rätt ner i soptunnan ska det nu gå. Och nytt te ska jag också köpa, det smakar mest beskt typ. Ah, inte gott iaf. Kräks.

Tja, nu ska jag bespara din tid på ett ovärt inlägg. Återkommer när jag har nåt som intressesmurfarna verkligen vill anteckna. Typ. O råtaggad är jag att börja träna på IKSU.
Nämen allvarligt...
Vi hörs!

Mercredi le dix-neuf janvier deux-mille-onze

Alors, aujourd'hui nous avons commencé le cours de francais B. Nous avons commencé avec le cours de litterature de 19ème siécle, nous allons lire des romans et des extracs par les grands autours francais comme Victor Hugo, Émile Zola, Chateaubriand et c. Il ne va pas être facile. Me je le vais donner une chance. J'éspère qu'il sera bien, et aussi, bien sûr, un peu amussant! Maintenant je vais regarder à mes notes et les écrire encore une fois. Et regarder sur l'internet d'info de la romantisme, la classicisme et c. Cet semestre je travaillerai dur. Peut-être je écrirai en francais dans mon blog pour me practiquer, mais je croix qu'il y a des fautes (plain de fautes, je suis sûr!), mais, comme j'ai dit; pour me practiquer..;)

Bonne soirée!


Grattis till mig, faktiskt!

Tro det eller ej (säger jag kanske mest till mig själv) men jag fyller 21 idag. 21!!!??? Man börjar ju bli gråhårig... Jag blev firad på sängen och sen så kom farmor och firade också och åt födelsedagslunch och tårta. Fick lite presenter också som jag blev väldigt nöjd över! Bl a en fotobok av/med Håkan Hellström, en Kånken, en extern hårddisk. Och så fick jag en grej som jag hade önskat mig av farmor; en liten tavla med farmor och farfars bröllposfoto!:)

Tack för alla gratulationer. Och jag tycker faktiskt det är roligt att bli gratulerad på facebook också. Det gjorde mig glad då jag loggade in och fick se gå många grattishälsningar. Opersonligt eller inte, det får man tycka vad man vill om. För mig kvittar det. Så tack för alla gratulationer, irl, telefonsamtal, sms, facebook - alltihop!


Den senaste tiden kan väl egentligen sammanfattas i tre ord: jobb, fika och Prison Break.

Jag har jobbat kväll på Norran tisdag till fredag samt dagtid igår, lördag. Det har gått bra. I torsdags fick jag anta en utmaning: att rapportera live på norran.se från Skellefteå Kraft Arena då Skellefteå AIK mötte Frölunda. Det var lite spännande och nervöst. Stressigt ibland att hålla koll på både vad som hände på isen och på dataskärmen. Då det blir mål och hela arenan ställer sig upp och jublar blir man lite chockad. Lite spännande var det också då man såg hur läsarsiffrorna rörde sig mot 1000-strecket..! Så många som läste vad jag skrev. Men det gick ändå bra och det var roligt!


Bild av Ethel. Mellandagsfika (alltså en fika utöver den senaste veckans fikningar).


Fikamaffian har varit i full fart den senaste veckan. Jag tror det blev tre fikningar från fredag till fredag. Kitchen. Waynes. Lilla-Marie. Mycket trevligt. Fika är bra, fika vill alla ha. Och lite hej-då-sägningar blev det också. Nu åker gänget åt olika håll igen och sammanstrålar igen när marken börjar grönska.

Och så har jag blivit obsessed av Prison Break. Petter lånade första säsongen av en kompis och skulle se. Det slutade med att hela familjen blev helt tokiga i serien och började kolla. Sen var den säsongen slut och han lånade säsong två. Och ja... Men nu då? Jag kommer sakna Michael, Linc, Sucre, ja nästan till och med T-Bag, nu när jag har åkt till Umeå. Men däremot, i slutet av andra säsongen börjar det tyvärr spåra litegranna. Varför kan det inte göras en serie (som inte består av fristående avsnitt) som inte börjar barka iväg. Men kanske det var bra att det började spåra lite nu när jag inte kan se det längre..:,(
Plus att jag inte tycker att Michael och Sara ska bli/vara tillsammans!! Leave him to me i så fall.

 


I afton tog jag så bussen till Umeå och nu har jag kopplat in 10-meters internetsladden för 30 kronor på Dollarstore i Lycksele, och kan sitta i sängen och ha datorn i knät. Och samtidigt slökolla lite på tv i ögonvrån. Det är toppen det hehe. Livskvalla. I morgon blir det en lite göra-ärenden-dag, bland annat fylla på i kylskåpet. Tillbaka till vardagen.

Ha en fortsatt bra 16 januari och en trevlig vecka!

Sommar, sommar, sommar











Längtarrrrr!




Trettondagsafton

Har som inte nåt att skriva egentligen. Har surfat runt lite. Igår åkte jag till Umeå för att göra prov idag. Det var rättså tomt och tyst i korridoren. Har sedan sist haft en släng av buksjuka. Haha kul ord. Det var lite utav ett slagfält här i söndags. Både jag och brorsan var drabbade, mest han dock. Prison Break har också gått på högvarv. Hela familjen börjar fastna.. Synd var dock att JVM-grabbarna inte hade marginalerna på sin sida. Typiskt. Nu hejar vi fram er till ett brons.
Mer 60-tals pojkar. Man skulle också kunna tro att den här bilden är tagen idag, men nope. 1960 är det. Mannen på bilden är Stuart Sutcliffe, early member of The Beatles. Modsstylen returns!:)

Gott nytt år!

En trevlig nyårsafton blev det. Och inte så frukteligt kallt ute var det heller, för ovanlighetens skull. Och lite, stora, fyrverkerier fick vi se.

Fast trots att det nu har blivit ett nytt år skulle jag vilja flytta mig tillbaka i tiden och leva på 60-talet. Ganska bra!! 
Har just sett Nowhere boy.




RSS 2.0