Skottdagen

Coolt att det är skottdagen idag. Ändå spännande för de som föds idag. 

Vill så gärna se Project Runway men det vill inte coorperate med mig någon gång då jag ska starta ett avsnitt! Imorgon är det torsdag. Då är det bara en vecka kvar till mor och far kommer på besök till Oslo, det ska bli trevligt. 



Sheldon Cooper o/co lockar ialla fall alltid fram skratt.

Hei dere !


bild fra Malin

Den gågna helgen var inlindad i en vårbommul. Vädret var fantastiskt fint och solen värmde! Mysiga fikastunder, vacker promenad på Bygdöya (saknar skog!) och Harry Potter minimaraton (=sista filmens båda delar direkt efter varandra). Riktigt skönt. Igår morse föll det dock stora blöta snöflingor men de låg inte kvar speciellt länge. Veckan har börjat, och fortsätter åtminstone imorgon också, med sena arbetsdagar. Nåja, lön har jag iaf fått nu. Tack för det! Äntligen. Eftersom jag alltså har senvakt imorgon också, men det är bara bra eftersom vi har personalmöte direkt efteråt!, så ska jag faktiskt ta och titta på ett Big Bang-avsnitt innan jag somnar.

Kos på dere.

Fint.


Hiv O'hoi !

I natt kommer jag att sova väldigt gott. Arbetsdagen har gått i ett, det har varit karneval i barnehagen. Barnen, och de vuxna, har varit utklädda och det har vart disco, pölsefest och gelé till dessert. I församlingen av hittade vi djur, pirater, prinsessor, Pippi Långstrump, en jordgubbe, bilförare, en kock, en brandman, Spiderman, en indian, en clown ........... 

Igår blev det också en lång dag. Började jobba 7.30 och var hemma vid tio på kvällen. Under den tiden spenderade jag alla timmar utom ca 1½, då jag snäppte till banken på Majorstuen, på jobbet. Jag slutade mitt pass klockan tre men skulle vara tillbaka fem för ryddekveld. Vi städade och blåste ballonger och pyntade för dagens karneval, och fick fylla på energidepåerna med brasiliansk mat. Mot slutet var väl så att säga trötthetsgränsen ganska långt passerad och övertröttheten slagit in. Har f ö insett att övertröthet är ju väldigt underskattad egentligen, allting blir ju så himla roligt då och man skrattar så tårarna rinner. Trots att städning inte direkt är av största underhållningsvärde var det faktiskt en trevlig kväll. När jag kom hem hann jag just så pass se över sjörövaroutfiten innan jag ramlade i säng. Sedan ringde väckaren och det var dags att bege sig tillbaka till den karnevalpyntade barnehagen. 

Måste ju dela med mig låten som jag var dag får höra och som jag var dag går omkring och nynnar på. Typ norgebarnens themesong. Flinka är de på att sjunga med ialla fall!



Nu är det alltså helg igen och tiden fortsätter att gå fort. Våren har snart kommit och imorgon ska den avnjutas med en tur ner till byen. Ikväll blir det en fika på Lökka. Penicilinkuren är nu officiellt över, gött. Gleder meg til Zumbapass på söndag. 

God kveld folkens
&
God helg

Positiva energier

Och så var den här! Vårvintern. Fast den finns kanske inte i Oslo, eller någon annanstans söder om norrland? Men någon övergångsperiod från vinter till vår måste det ju vara, även om den bara vara ett par dagar. Så i det fallet så har det idag varit vårvinter idag. Våren är påväg. Solen har skinit starkt på en klarblå himmel och teperaturen har legat över nollan. All lös snö i lekplatsen på barnehagen hade försvunnit så kvar är en packad snömatta, något halt men överkomligt. Riktigt härligt var det att vara ute på eftermiddagen. Från lekrummet ser man att södersluttningarna vid kyrkan mitt emot, på andra sidan järnvägen, börjar vara fläckiga. Våren är påväg, det är bara en tidsfråga. Visst, man ska inte "ropa hej", men förhoppningsfull och förväntansfull kan man gott vara. Dessutom var det ljust ute då jag steg upp i morse och det bringar ju bara positiv energi. Tulpanerna i köket ger också positiv energi. Och mer fägglatt; jag var så sugen på grönsaker och frukt så gårdagens handling blev väldigt färggrann, blev glad av att plocka upp den ur korgen/kassen. Det blir nog vegetariska veckan det här. 

Med gemensamma krafter har jag och Sarah fixat semlor i afton, det är ju faktiskt fettisdag idag, och gott smakade de! Sedan kom Ida hem glad i hågen och hade skaffat sig ett husdjur till sin glasskål: fisken Doris. Så nu har vi en ny medlem i kolletivet. 

Penicilinkuren som jag blev ordinerad för hostan börjar så snart lida mot sitt slut och det känns att den verkligen hjälper: roligt! Nu hostar jag inte längre och kan snart gå för fullt träningsmässigt. Bra! Med dessa vårvibbar kan jag snart, inte riktigt ännu men snart, sätta mina vår-träningsplaner i verket: skaffa ett hopprep samt springa i trappor på Bislett Stadion. Klem. 



We'll meet again ...



Jason Timbuktu Diakité ska spela på Blå i Oslo i mars. JAG SKA DIT. Det finns liksom inga tvivel om det. Sedan att pengarna går till något bra, och jag hoppas att det blir asskönt dansande som sist på Blå trots att det annonseras om en "intim spelning", gör ju saken inte sämre. Gleder meg. 

Jag har haft en aslugn helg, med lite stros, film- och Big Bangtittande samt en tur med kaffe och boller ute i marka. Det var faktiskt inte helt fel tvärtom - ganska behövligt. Igår var det riktigt tråkigt väder ute. Grått och regn. Idag stundtals riktigt vacker med både sol och blå himmel. Med att det regade litegrann gjorde/gör inte så mycket. Fortsätter det så här så kommer nog våren snart. 

Men utan kamera känner jag mig som en gitarr utan strängar. 

Och!, jag har ätit äkta fransk chokladfondant lagad av en äkta fransman. De'ni. 

Nu tror jag det är dags att sussa.
Klem

Vårinspiration

Det börjar så smått vara lite vårkänslor i luften. Min sedvanliga vårvinter-abstinens står nog bara bakom hörnet och väntar på att bli släppt fram i ljuset, jag känner det. Bara vänta. Ljuset börjar återkomma och det känns extra bra att det ljusnar tidigt på morgonen. Nu är det hyfsat ljust från 7.30 till 17.30 ungefär, och det går ganska fort i förändringarna. Dessutom har det varit soligt och fint ett par dagar, igår var det riktigt vår-aktigt med dropp från taken till och med. Jag längtar efter att klä mig vår- och sommarkläder! Jag köpte en kavaj, vanlig svart, i Göteborg som jag har använt flitigt. Det är ju ett bra plagg, jag ska nog köpa mig någon till till våren också, en glad en. En kavaj i fin grönfärg med en tjäck blommig topp under, vore inte det vårintpirerande? Och röda sandaletter, som jag redan har provat en gång, det ska jag unna mig då jag fått lön. Nog för att jag egentligen borde spara vart enda korvöre som jag kan vid detta laget. Just nu, eller de senaste veckorna, har det inte varit speciellt roande alls att vara en månad efter med lönen - får januarilönen i februari. Och sedan då, jag längtar efter min jeansjacka och träskosandalerna, och ballerinaskor...




Samtal och middag om sommaren. Snart ses vi hörrni!


Bon soir !



Det har har bara blitt så att det varit mycket Paris den senaste tiden. Igår blev vi med Sarah till en störtskön bar där hon skulle träffa sina jobbarkompisar, som är fransmän. Det var riktigt trevlig att få höra franska och snacka lite, både franska och engelska. Dessutom var DJ'n fransk och spelade fransk rap. En plus, i afton hyrde vi "Midnight in Paris" men gav upp efter ett tag, riktigt tråkig var den, och övergick till filmen om Cornelis istället. Bättre det, även om det inte är en solskenshistoria, men intressant och mycket bra musik.

Igår blev jag ledsen. Som jag berättat tidigare har ju min kamera blitt knäpp. Igår var jag till en kamerabutik o Nikonservice i stan där det konstaterades att det är ett dött case. Förvisso, visst kan jag reparera den men det skulle kosta nästan lika mycket som att köpa en helt ny. Det var väl inte ett helt oväntat besked men likväl ett tråkigt ett. Jag blev inte precis arg, men ledsen, riktigt genuint ledsen inombords. Min älskade lilla Nikon som jag varit så nöjd och glad med och haft så mycket användning av, dessutom i jobbet. Sannerligen en bra affär. Tack för allt. 

Idag är det faktiskt Mors dag i Norge, så gratulerer till mamma min.
Nä, nu är det kwälla. Tidigvakt i morgon, för hela huset. Jag får stänga och låsa, trots att jag har mitt tidigaste pass är jag den som börjar jag senast; 7.30. 

Bon nuit mes amis, et fait des bons rêves.

Norrland <3


Stilla og rolig

Kände mig som ett vrak och en äkta Svennejobbare i Norge på affären då jag lade min First Price-pizza på bandet. Blev så trött och sliten och kände på bussen hem att näe idag får det bli fryspizza. Ska inte röra mig från huset ikväll bara kasta mig på soffan och ta det piano. Annars ska jag ha en trevlig helg och har en hel lista på trevligherer som jag ska ägna mig åt, allt från pyssel till Zumba.

Skulle fylla i en ergonomi-enkät på jobbet och ironiskt nog känner jag mig väldigt sliten i ryggen efter dagen. Det kanske inte är för intet som barnehagarna har stängt på helgerna, då behöver personalen vila ryggarna/kropparna sina.

Glad över mitt städade rum är jag. Mys-pys!

God helg folkens! (Jag gillar fredagar för då får man använda det uttrycket. Dessutom låter det mycket roligare och mer omtänksamt i Norge tycker jag. Önskar man varandra trevlig helg lika mycket och ordentligt i Sverige?)

Klem


Kose-källare

Har precis ätit en kvällsmacka och en kopp te i min fina mugg nere på mitt rum. Nu börjar det vekligen likna något! Igår städade jag och plockade upp en del kläder från väskor. Dessutom byggde jag ihop en liten IKEA-byrå och det gick överrasknade bra. Nu kan jag också få en översikt på vad jag behöver införskaffa för att rummet ska bli färdigt. Det handlar mest om förvaring. Men riktigt koseligt blir det nog tillslut! 

Tiden bara springer iväg! Imorgon är det fredag, jag kan inte förstå det. Det var ju nyss söndag! Men det blir ju gött med helg igen. Det får bli en lugn och kos-helg, det ser jag fram emot. För övrigt så trivs jag väldigt bra på jobbet! 

Är fortfarande lite orolig över min kamera. Nu kan jag snart inte leva utan en endaste kamera känner jag. Och lite redigering har jag lust på, det kan bli såna projekt ihelgen med. Då kan jag pynta rummet lite med sånt också. Svart-vita foton känner jag just nu för att göra. 



J'ai envie d'y aller







Läste en fet interior-katalog i kantinan idag då jag hade lunch. Där fanns också ett resereportage från Paris. Jag fick faktiskt lite akut lust att åka dit igen.

Vad hände med Örebro??

Jahapp. Då var det måndag igen och ännu en episk helg har passerat i Oslo. Det var kul att se skidskytte irl och till och med Blå levererade denna gång, dans till Old-school Hip-Hop var skojigt värre. Lite ångest över pengafronten har jag dock akkurat nå, bankkontot är inte sprängfyllt. Å andra sidan har jag det gott ställt på rolighestkontot. Det känns som att jag bara skriver samma saker hela tiden. Jag vill hellre delge er bilder från ditt och datt som jag kan pyssla med, men min kamera har något slags error och jag vet inte hur jag ska få den att funka igen, ungefär så mycket visst de på Expert i stan där jag var in och frågade idag, men jag hoppas att något av de tips jag fick ska vara en hjälp. (När jag ska ta en bild står det "Fel! Tryck på avtryckaren igen!" men inget händer då jag gör det, det fortsätter stå så. Någon som har någon idé?).


43 sekunder stav till stav

Lördag. Och då var det helg igen. Veckorna och tiden bara springer iväg. Idag bjuder Oslo på ett vackert väder och riktigt kallt. Alldeles strax ska Malin och jag bege oss iväg mot klassisk mark - Holmenkollen. Det är VC-tävlingar i skidskytte och idag står jaktstatren på agendan. Det ska bli väldigt skoj att se en skidskyttetävling på plats. Dessutom då det är världscup, och på Holmenkollen, klassisk skidmark. Förhoppningsvis blir man inte ruinerad av biljettpriset!! 

Fortsättningsvis ska jag STÄDA i helgen. Nu är uttflyttarna utflyttade och vi fem som är kvar är vi fem som nu ska bo här. Det ska bli snyggt, rent och städat och jag ska styra upp snyggt på rummet mitt. Det ska bli skönt! 

Kvällen bjuder på middag lagad med gemensamma krafter. Trevligt. Med lite träningsverk efter gårdagens styrkework-out skall jag nu klä på mig ett par lager så man står sig i februarikylan. Det verkar ju onekligen vara rysskyla över hela norden. Cirka 50% av statusuppdateringarna på facebook handlar om hur jäävla kallt det är ute! -24, -25, -27, -30, -34, -35. Gusis så kallt. Det är kallt ute idag .........
Ja, indeed är det det. Så koseligt da. Bara att klä sig, helt enkelt. Att det är sinnes kallt kan vara riktigt mysigt kan jag tycka, men det jag hatar är att frysa. Lager på lager principen here we come!

Trevlig dag!

Helgens soundtrack !!

har gått på r-e-p-e-a-t under helgen och början av veckan!

RSS 2.0