November 2009s sista dag

I morgon är det december. Tiden går ruskigt fort. Helt otroligt. Och mörkt är det. När jag steg upp i morse var det mörkt tyckte jag (det hade ljusnat men var ändå mörkt, satt säga). Och redan klockan två var det i princip kolmörkt ute igen. Världen är svart-vit var och varannan dag nuförtiden med detta väder. Jag hoppas att det kommer lite snö snart så det bli lite ljusare. Första advent var det alltså igår och första december i morgon. Jag har dock inte rätt advents/december-feeling, det skulle nog också underlätta om det kom lite snö. Julbordet igår var förensten väldigt gott! Behöver inte äta några översrivet stora måltider den här veckan om man säger så..

Julkalender. En tradition så man måste ju se hur den verkar. Pierre Lindstedt är ju med så den har potential;) Men jag tänker se min favvo iallafall. Jag kör med ett Greveholmavsnitt för säkerhetens skull. Och eftersom jag är en nörd av den julkalendern tänker jag dela med mig av den också. Väljer ut några gobitar ur varje avsnitt och skickar med ett klipp ibland, och lägger ut på bloggen.

Hängde med Helena idag. Hon gjorde affärer i damsugare. Det roliga med den hon köpte  var att det följde med en skiva som man kunde spela medans man städade. Ganska värt egentligen:)!

Är dålig på att ta med bilder i inläggen nu för tiden. Ska bättra mig. Håll ut!:]


Godkväll!

Grekisk pyttipanna

Är gott. Gott till middag igår och gott till lunch idag.
Yes Box, massa musik under gårdagskvällen. Band på E4. Bra.
Funderar..ska jag ta en sväng o träna nu..Om jag hinner.. jo typ. Om jag göre omg. Haha.
Mallan ska komma och hämta nå grejjor. O sen bäre av till Solus-vikus där vi ska äta julbord med famme! Det ska bli trevligt. Har ju som sagt aldrig varit o ätit julbord ute sådär förut. Har inga speciella förväntningar. Men kul skare bli.





Trevlig advent!

Ang. pepparkakskrydda

Har hunnit med mkt idag. Och än är inte dagen slut! Har inte provsmakat min pepparkaka än, kan säga som så att smeten var iaf god, hoppas också att kakan också är det. Jag tror det är gott att det är lingon i, lite syrligt sådär. Sen blire alltså station88888888. Dancing on the river.. lala  (hmm..varifrån kommer det, jag trore är nåt påhittat av nån.. eller va hahahah:P). Kan också säga som BF, Dance little lady dance.

Nu har jag forskat i ämnet. Det finns en kryddpåse med "pepparkakskryddor", allt-i-ett.

Problem solved.


(intresseklubben antecknar (??) hahah)


Trevlig helg!


Dags för dans

Ikväll ska jag och mina sköna lila byxor gå på dansföreställning på Nordanå. Josse, som är back in town, skulle då också dit. Det ska bli mycket skoj. Det är, Torsdag 26.11 kl 19.00 | The Last Battle med Beef Noodles | "Bounce" | 60 kr | biljetter se nedan | Nordanåteatern"Crouching Tiger" möter "Bounce".
Det ska bli väldigt roligt att se, jag hoppas och tror att det kommer bli bra. Jag längtar. Mer dans blir det också i morgon. Station blir det då. Och då ska de inte få säga att det är fullt så vi inte kommer in än en gång, då blir jag arg. Jag och Frida har bestämt att vi ska gå dit i god tid så det inte kommer inträffa igen.

Gårdagens vila var över idag, har vart ute och sprungit distans. Var ändå skönt. Nu har jag letat recept på något adventsinspirerande att baka. Har tänkt baka i morgon. Det bli nog mjuk lingonpepparkaka. Det lät smarrigt och inte så himla avancerat faktiskt. Men jag undrar, "pepparkakskrydda".. finns det rent av en speciell krydda som heter så, annars tänker jag mig att pepparkakskrydda är de olika kryddorna man blandar ihop som gör den speciella pepparkakssmaken. Måste åka och inhandla lite saker imorgon, bland annat det, då ska jag minsann undersöka hur det ligger till.

Nu ska jag titta på Project Runway, går mot ännu en final. Dags att se vilka som får visa sina kollektioner @ Bryant Prak denna gång. Men är rätt säker på att jag kommer ihåg vem det är som vinner;P Den 6 december börjar äntligen en ny säsong! Även fast jag skarpt gillar att de visar repriser av de gamla säsongerna nu!:) Just ja, göra köttfärslimpa måste jag också göra.. inte lika skoj.

Hade!

En utflykt till!

Igår bar det av mot hm...nordvästligare (?) breddgrader. Till Arvidsjaur! Jag, Matilda och Malin packade in oss i Mattans bil på morgonen och drog. Vi åkte genom regn och smö och dimma och närmade oss ett vinterland långt i från Skellhells dystra väderlek. Det var ruskigt mycket snö over there och jättevackert med allt det vita på träden osv. Men varför Arvidsjaur då? Jo eftersom det inte finns en endaste ynka millimeter snö här hemma åkte vi dit över dagen för att åka skidor. Det är nämligen tävling där på lördag och vi kollade igenom spåret och fick ett pass skidor i benen innan tävling. Och speciellt ett skatepass, hade inte vart så kul att det första skatepasset var tävlingen. Fast nu låter det som jag ska tävla, det ska jag inte, och inte Malin heller, Matilda är det som ska tävla. Jag tyckte det känndes lite Bambi på hal is med skateskidorna på, lite ovan och väldigt spänt i fötterna. Så jag är ganska så glad att jag inte ska tävla. Men härligt att åka var det.

De hade fina spår i A-jaur och som ni förstått vi det här laget, ingen brist på snö. Efter skidpasset skyndade vi oss att duscha och byta om och åka förbi Statoil och ta en korv till typ lunch, sedan åkte vi till Dollarstore. Det var en trevlig butik med många olika och billiga saker. Man hade kunnat gå en lång stund där. Jag köpte ett gäng ringar och lite annat smått och gott. Efter det packade vi in oss i bilen igen och åkte hemåt i mörkret. Väl hemma blev det middag och sedan vidare till nästa träningspass, AIKgympa. Kanske lite väl ambitiöst kändes det när man kom dit, men det gick bra ändå. Idag är det iaf vilodag.


Ha en bra dag!

Rekommenderas varmt - Lanthandeln

Idag har jag ätit säsongens första lussebulle! Jag skulle framkalla några bilder, samt åkte förbi pappas jobb och skrev ut några. Jag henkade även till lanthandeln på fika. Det var väldigt längesedan jag var in där, men å vad det är mysigt och stämningsfullt. Det är verkligen gammaldags och det är inte gjort "modern gammaldags" utan det är verkligen gammaldags! Det hänger ris och bröd i taket, golven är gamla och det är trångt och myyysigt. Extra mysigt är det på vintern och när det är såhär mörkt ute. De hade satt fram adventsljusstakar och hade andra ljus. Jag fikade alltså en lussebulle, mmm:) lukten är minst lika god som smaken. Alltså, man borde hänga mer på Nordanås lanthandel, mysigt och lugnt, billigt och gott fika. Trevligt. Området i sig är ju också trevligt. Rekommenderas.

Här är ett litet smakprov på vad jag syr just nu iallafall. Kommer bli ett linne med dragkedja i ryggen. Kan nog bli helt ok när det blir klart, men just nu är det lite kristiska moment med sömmar och passform o dyl så det ska mamma hjälpa mig med. Får väl lägga upp någon bild på det jag har knåpat på tidigare, sen en del färdigt, annat inte färdigt än.. :P

       Och en annan bild. Det var så häftig och fin himmel över kvarterets tak i förmiddags;)


Måste bara... :]

"LITE GLÖGG?"

"KOM IGEN DUMMA GREVE DANSA, KOM IGEN DUMMA GREVE DANSA, DANSA TILLS DU BLIR DEG, DANSA TILLS DU BLIR DEG´, DIN DUMMA DUMMA GREVE"

"SWEET HOME ALABAMA"

"AAH HON HAR JU BYGGT IHOP RÅBÅTEN!
 RÅBÅTEN VADDÅ?"

"MEN JEAN SA JU..
 JAN? VEM E JAN?"

"LEIF, DU HAR ETT HÅL I HANDEN!
 ECTOPLASMA, DET STOD I BOKEN. DET ÄR SNOR, FRÅN SPÖKEN.
 SPÖKSNOR?!"

"VARFÖR SPRINGER DU OMKRING MED EN BORDSDUK PÅ HUVET?"

"HAWAIISKJORTA? SKA DU HA HAWAIISKJORTA MITT I VINTERN?"

"KOLLA, TEQUILA SUNRISE!"



Kommentera om du har fler!!!:D
... se fram emot december, då blir det fler och mer ... ;) :]

Till Umeå ba sådär typ

Blev en tur till Umeå idag. Lillebror styrde upp. Han skulle köpa en vinterjacka, likaså mor. Så jag, bror och mor åkte till stoorUme i helgen då det blev att jag jobbade på söndag(imorgon:P) Jag hade väl inget speciellt direkt som jag skulle köpa, men det är ju alltid kul att åka på en liten shoppingutflykt. Fast jag letade faktiskt efter nåt svart fin att ha på benen, typ en kjol, byxor, leggins osv.. Jag híttade mig ett par byxleggings iallefall på Gina T där det var massa folk, kö till provrummen och kö till kassan uäh. Sen köpte jag mig ett par härlig byxor. Och färgen var, okej håll i er nu, LILA. Hahahahehe. Min lila period försätter acclerera. Men jag gillar lila;) Lila chinos hur som haver, och de var billiga:)

Ikväll blire att se Kommisarie Lynley hos Helena. Deckarna förtsätter ändå fast det är inte sommar, det är ju bra:) Morden i Midsomer både på TV8 och TV3. Även fast jag tycker det blir extra bra på sommaren, för det är då man absolut ska se "Midsomer Murders". Dock slutar det väl aldrig gå deckare. Repriser är det väl hela tiden. Poirot, Morse, Foyles War osvosv.


Hade!

Trevlig helg








Mixtrat lite i photoshop.
Lite rörigt men lite kul haha
Trevlig helg alltså:)


Novemberonsdag

Spänd vänstervad av lite träningsverk. Känner lite efter tantgympan igår på träningen. Supertantgympa kanske man borde kalla det, för det är många stålgummor och stålgubbar där. Träningen är jobbig. Det är imponerande. Kul och jobbigt, bra träning.

Idag har jag vart på stan med Fridaw. Vi testade "det nya stället" Coasters, som öppnat i gamla Kåffe in. De hade bra mat. Trevligt. Jag köpte mig ett par ljusa jeans. Och en hitsbok så nu kan jag klinka nya låtar på pianot. Kanske mor går in med en sposring där eftersom hon sa att jag skulle köpa en.. hihi:)

Och vädret fortsätter vara tråkigt. Verkligen tråkigt. Det känns som om världen är svart-vit när det är såhär mulet och duggregn. Typ regn som är mindre än duggregn fast man bli blöt ändå. Snön är välkommen tillbaka.


Trevlig kväll:)


Syningen igång igen, och det går bra!

..So far, so good iallafall!;) Syverkstan är igång igen. Idag har jag påbörjat en ny topp/linne. Det blir rött med guldskimrande mönster. Tyget är jättefint. Hoppas bara jag lyckas med resultatet. Denna gång följer jag ett mönster från en klänning, så jag måste förlänga överdelen så det blir till ett linne och slutar där (inte någon kjol). Och än så länge har det gått jättebra, jag är nöjd med hur det ser ut nu om jag får säga det själv. Det ska bli intressant att se hur det ser ut när jag sätter ihop fram och bakstycket. Men det känns bra också för jag förstår mönstret! Den andra toppen jag gjorde skulle jag följa ett mönster, men det var rena grekiskan jag fattade ingenting (och det var ändå på svenska). Det här mönstret fattar jag myyycket bättre och det är på engeska! Det känns iaf bra.

Nu ska äta middag och sedan åka och jobba! Det känns rätt kul att jobba men inte så värst kul att cykla dit. Om inte dagens regn har smält bort all is på vägarna kommer det vara grymt halt, och blött vilket dera. Det känns nästan värdare att gå, fast jag vill inte gå hem i natt när jag slutat.. Jag tar nog cykeln i allafall och cyklar varsamt.


Tjing!


Nyheter idag ...

Söndagen började med upprörande nyheter. Jag blir arg.

Sverigedemokraterna rekordhögt resultat :(

En allsvensk fotbolsspelare misstänks för våldtäkt  :(


Lite roligare blev det senare då många skidåkare gjorde bra ifrån sig i Bruksvallarna. Och kul att André Myhrer ledde i slalom efter första åket i världscupen, men missade tyvärr i andra.

Alltså kommer SD in i riksdagen efter nästa val då.... vet jag inte vad jag gör!!

 

Nu ska jag baka.


Lovley BouncE

Börjat kolla på biljetter och drömma mig bort till deras sista föreställning. DIT SKA JAG! Jag ska stå där/sitta/ligga what ever, jag ska vara där. Inget annat gäller. De är värda att hyllas till dess sista danssteg. Och längre. Lite kul, jag såg att Calle som var med i Floor Filler (kom tvåa i andra säsongen) hade kommit med då de haft auditions. Han är duktig.

Är typ peppad på å baka. Kan bli det i afton. Ja, så får det bli. Och så måste ja nog se Bounce Live. Det var väldigt längesedan sist. Jag blev rätt peppad nu.. av någon anledning..^^ hahah.



Gomidda:)

Galakväll

Fattar inte riktigt att jag har hunnit flänga runt i skell idag och ändå nu har massa tid över.. Började med jobb på Edda. Grappling typ en underrubrik till MMA. Det var de iaf snälla och hjälpsamma, som jag hade förutspått sedan tidigare möten. Sedan åkte jag hem och skrev lite sen till Nordanå för en kort dansuppvisning. På väghem svängde jag in på caféet då jag hade vägarna förbi. Nu är det dags för mat. Fast inte så mycket för mig, jag ska bara äta lite "stödmat" för jag ska på gala och äta trerätters! Minsann det är inte varje dag. Jag blev inviterad till västerbottens fotbollsgala så det ska bli lite spännande att gå på. Hoppas det bli trevligt. Synd bara att det skulle krocka då det blev lazerdome med klassen. Nicklas och Petter kollar på Lost, de ska se alla avsnitt alla säsongen.. Det var bra innan det spårade, typ där i andra/tredje säsongen. Det är det avsnittet bl a då Sawyer får glasögon haha det är kul. Annars var min favorit i serien Charlie (spelas av Dominic Monaghan).


en sån hunk haha!

(bild: http://marywritesromance.blogspot.com/2006_09_01_archive.html&usg)



"you know that gala.." (Rachel Green)


Trevlig helg alla!


Fredagseftermiddagar

Jag gillar fredageftermiddagar. Det är en av den bästa tiden på veckan. Det är skön stämning då, ett speciellt ljus  på något vis, man äter en senare middag och kan slappna av och se fram emot helgen. På äkta Skelleftemål: sköönt. Jag tycker det börjar kännas lite att det börjar gåmor decemnber och adventstider. Det gillas. Första advent ska jag göra något som jag aldrig gjort förut. Äta julbord på restaurang. Som de gör i Sunes Jul haha. Det ska bli trevliigt.

Idag har jag gått en långpromenad det var härligt. Lyssnade på P3 och fick höra en rolig sak: De ska köra ett nytt musikhjälpen, då de var inlåsta i flera dagar och spelade musik för att tjäna in pengar till radiohjälpen, och Jason Diakité (aka Timbuktu) ska vara en av programledarna:) Något att se fram emot.
Hade inte heller tänkt på det för än de sa det på radion, det är ju fredag den trettonde idag. Än så länge har jag klarat mig från oturligheter.. peppar peppar..

På tal om julkalendrar (där med sunes jul..:P). Som endel vet så är jag ett stort fan av Mysteriet på Greveholm. Ääälskar den kalendern! Men kanske jag har mött någon överman.. i en julkalendergrupp på facebook hadfe någon kommenterat att den ville gifta sig på Greveholmslottet. Kanske att ta i men tjaa varför inte egentligen.. haha. Jaasi så långt har jag inte gått än. Många hade komenterat underbara citat från filmen, man bara skrattar så underbara repliker de hade ibland.

"...SOM EN RÄKMACKA MED MARMELAD"
"....NU ÄR DET BRA, NU ÄR DE DÅLIGT, NU ÄR DET BRA, NU ÄR DET DÅLIGT...NUU ÄR DET BRA....."
"JAG TROR DET KALLAS DATTÅR.."
"Lillan: JAG ÄR INGEN PLUGGHÄST, JAG ÄR ETT OUPPTÄCKT GENI!
 Ivar: ÄNNU VÄRRE!"

bara några godbitar, finns mååånga mer att hämta. Jaa.. som sagt grymt bra;D


Nu börjar jag hungra efter middag
Trevlig helg
/Greveholmnörden Elin


Veckans album



Revolver-The Beatles.

Side A: Taxman, Elanor Rigby, I'm only sleeping, Love to you, Here there and everywhere, Yellow submarine, She said she said. Side B: Good day sunshine, And your bird can sing, For no one, Dr. Robert, I want to tell you, Got to get ypu iinto my life, Tomorrow never knows.

En tjäck topp

"En tjäck topp", som mormor skulle sagt. Turkos, grön, blått, brunt.. Lite flygit. Ett sidenband. Breda axelband. Tjaaa så blev det!


      


Snöpremiär

Nu är den riktiga säsongen igång. Igår hade vi träningspremiör på snö. Roligt att åka skidor men mindre skoj med typ 5% fäste. Som tur var var spåret väldigt platt så man kunde staka nästan hela tiden. En slinga på ca 1.5 km hade skrapats ihop, och då menar jag verkligen skrapat ihop. På vissa ställen var det väldigt optimistiskt ihopskrapat, då det på sidan av spåret var en blandning av lite asfalt, gräs och blankis. Men man ska ju vara optimistiskt och det var kul att de hade gjort ett spår som man fick åka skidor.

En sak jag tänkte på.. Så fort det blir snö och vi ska gå från barmarks- till skidträning börjar man klä på sig mycket mer. Skulle vi hade vanlig barmarksträning med löpning igår hade jag inte haft lika mycket kläder som jag nu hade nu då det blev skidåkning. Mysko egentligen, man tänker typ att det obligatoriskt är kallare för att man ska åka skidor. Kylan kommer kanske påtagligare underifrån då man åker på snöunderlag, men inte kan det väl bara bero på det?!

Nu ska jag fortsätta i min syverkstad .. :P haha
Ha en bra dag!
 

   
Trotsade den ca -20 gradiga kylan denna vinterdag.. En härlig runda är det ^.


"Hej mitt vinterland..."

Oj vad det snöat, naaiis:) Det blir vackert i stada.
Idag har jag vart o sett min käre far spela på jazzcafét. Det var bra. Och jag vann på lotteri!! Jag som aldrig vinner! En exklusiv cd var priset, den verkar vara bra. Inget spring och speja i korridorerna med kusinerna Holmström idag. Det börjar ju faktiskt vara ett tag sedan och cafét har bytt plats åtskilliga gånger sedan dess. Vad kan det vara.. typ 10 år sedan..? old days.. haha
Igår blev det idol med Jensa Carro Frida och Krille. Och oooooommmmggggg vad Erik var bra! Helt amazing måste jag säga!

http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1313192


nu nq :) (typ rim ändå..)


hade!

En "ååh"-movie

En pinsamhet ska jag nu berätta om och rätta till. Jag lyckats med bedriften att inte se Dirty Dancing! fram till igår/idag (började igår, såg slutet idag). Jag vet inte i hur många år jag har sagt att jag ska se den "den här helgen"/"det här lovet"/"den här kvällen" ... Men sedan har det kommit nåt emellan i allafall. Men nu har jag äntligen gjort det, och kan rätta till min "Dirty Dancing-status" från "ähumm..nej..jag har inte sett den" till att "ja, jag har sett den!". Kanske var mina förväntningar för höga för jag trodde nog att den skulle vara bättre. Men den var ändå bra och höjde danssuget. Jag gillar gamla dansfilmklassiker, de är feel-good-movies för mig (Grease och Saturday Night Fever mfl). Jag tyckte den var för kort, det blev inte så mycket/långa dansscener som jag hade trott och hoppats på. Slutet var ändå bra, verkligen åååh när man hör introt "....I had the time of my life...".

 

++++




"Jag vill bara dansa"


"Make it work!" ~Tim Gunn~

Älskar att de kör Project Runway repriser på trean. Snart är den pågående säsongen slut och jag hoppas de fortsätter direkt med en ny. Jag bli så sjukt insiprerad av det programmet. Jag vill bara sy egna plagg och klänningar och kunna sy värsta bra. Och.. min inspiration har jag satt i bruk. De senaste dagarna har jag sytt i knappar i en kjol som jag påbörjade för åratal sedan, jag har börjat med en klänning som bara fattas att få dragkedja. Sedan var jag igår på stan och köpte mönster och tyger till ytterligare två toppar. Jag gillar verkligen att gå i tygaffärer och titta på olika fina tyger och färgglada sidenband osv:) Får se hur de här grejerna slutar vid.. någon toppdesigner är jag inte. Men det är kul.

Bildbehandlat

det har jag gjort. Jag har tömt min kamera och rensat bort en massa skräp och gamla bilder. Samt så har jag redigerat en hel del bilder. Photoshop är kul!





Idag har jag cyklat säkert 1,5 mil skulle jag tro. Hemifrån-Älvsbacka-N Tuvan-Bergsbyn-S Tuvan-Anderstorp. Provade då nya cykelsvägen på södra sidan älven mellan a-torp och bergsbydammen, visserligen är den fortfarande sand, men har trottoarkant så det är väl mest asfalteringen som fattas skulle jag tro, det kommer bli jättebra!

Allhelgonahelgen

Meeh! Jag såg precis att Fristad skulle spela/spelade på Nocks i fredags!! Åhharrrghh VARFÖR missade jag det????? Samt passerade utanför Nocks drygt en timme efter att de skulle klivit upp på scen. Hade jag upptäckt det två dagar tidigare hade jag kanske äntligen fått se en hel spelning med dem! Med tanke på hur bra de var på jazzfestivalen skulle jag gärna vilja se den ett HELT GIG nån enda freakin gååång punkt.
Nu blev kvällen trevlig ändå. Den ended up med maskerad/halloweenfest. 
Lördagen bestod av jobb, middag i Kåge och Idol med kaktillbehör. Ser fram emot en äkta idol-mys-kväll någon dag också med massa gött, nån som e på?;)
Idag har jag hängt med Helena. Vi spelade bland annat det härliga spelet "sänka djur"! heh
Jag fick också höra om deras pa-resa till Madrid. Lät helt okej!:)

     


Fick en present: superfina Beatles-knappar, tack Helena!!:D




Trevlig söndagkväll på er!

Introt till Black or White är ju bara för härligt. Dilililili dililili

RSS 2.0