En torsdag i maj

Har gått och haft ont i knäet idag, vilket berodde på en väldigt underlig situation som inträffade i morse då jag skulle släppa in Dorran (katt). När jag hade öppnat dörren, halkade jag liksom till med ena foten och tappade fästet så jag "föll ner" med ena foten från bron och slog det andra knäet i dörren...! Katten blev vettskrämd och jag fick fruktansvärt ont i knäet.  Haha jaa.. jag vet inte hur det lyckades riktigt..:P Men inte så jättetrevligt var det. Var på friskvårds i eftermiddags och då kände jag då i princip mer i det andra knäet, så värdsliga problem har jag.

Det är verkligen vackert väder ute nu. Solen skiner och det är ju så grönt, så grönt ute. Jag har återfått mitt fotointresse efter en period då det svalnat litegrann, men nu är det ju så vackert ute så då kommer inspirationen tillbaka. I alla fall tänker jag att jag kanske ska gå ut och knäppa några bilder. Fast jag vet i och för sig inte riktigt på vad..det känns som att jag fotat varenda vinkel och vrå här runtomkring. Jaja, nåt ska jag väl kunna klämma fram. Häggarna har ju börjat blomma! Sedan måste jag träna lite .. Jag har fått ett uppdrag att fota Malin och Viktor inför balen. Det ska bli roligt!

Jag har tänkt på en sak. Att man kan inte säga att man känner en kändis utan att det låter skrytsamt. Jag menar, man är ju glad och stolt över att någon man känner har lyckats. Även om det innebär att man blir känd på kuppen eller inte.

Ah, nu får jag nog bege mig ut ändå. Jag blir helt glad av sånt här väder. Ikväll blir det lite häng med Ben och Jerry tror jag minsann hahaha. Så var det ju Eurovisionschlagerfestivalen också..men nä...tack jag tror jag klarar mig. Det räckte med någon sekund häromdan, jisses vad en del kan sjunga falskt alltså!

Föresten, nu får ni se upp på vägarna där ute gott folk, nu blir det åka av. Idag går nämligen min prövotid ut. Har haft körkort i två år idag. Värt. Tiden går fort.


Blommönstrat



Den blommiga tunikan. Nu med fickor, det blev bättre så.
Av tyget som blev över gjorde jag, som sagt, en väsk/påse.

Pärlor i öronen


Kinainspirerat. Rött, gult o glansigt

En gammal en som jag gjorde i höstas. Den är lite svåranvänd (och svårfotad) men jag gillat tycget jättemycket. Dragkedja i ryggen.








Spontant

Ibland kan man ju tro att jag är galen! Igår hade jag varit på en träff/möte och kom hem strax efter tio på kvällen. Jag kände att "jag skulle typ kunna fara ut och springa nu". Så, jag knytte på mig springskorna och tog en liten springrunda vid halv elva en måndagkväll! Eller runda.. intervaller. Lite regningt ute men friskt. Detta kan man göra nu när det är ljust på kvällarna. Och det är bra.

Det kommer en bilduppdatering i pyssel- och syningskategorin ovan med nya och gamla kreationer.

Vi har ju ganska vackra utsikter här nu. De håller på att lägga fjärrvärme så alla gräsmattor har blivit uppgrävda så det är jordigt värre.



Yes lax och potatis till middag!! wiehoo

700 tecken räcker inte så långt

Äntligen helg! Så kan jag säga att jag kände 00.30 i fredags då jag slutade veckans sista pass. Visst har det också varit roligt att jobba men onsdag-fredag var jag också på Dixie 8-12, genom praktiken, och fick se vad de gjorde där så det blev ganskalånga dagar, vaknade vis sju och somnade vid ett på natten. Därför kan jag säga att det var skönt att det blev helg och jag fick sovmorgon!

Igår var vi i stugan. Krattning odyl stod på schemat. Det hände dock en hemskandes sak i veckan. Det brann där! Hela båthuset är borta och bastun svart. Sedan var jag på en rolig 20-årsfest och firade Susanna.

Idag har jag gjort ett par örhängen, vart på IFK Anderstorp - Myckle (4-2) och sedan skrivit. Nu ska jag äta och sedan cykla upp till klubben på möte. Man skulle ju hunnit/hinna ta en springrunda idag också.. kan man göra det sen(t) ikväll.. kanske det kanske. Får la se.

Onsdag. Jag längtar till helgen.

Jag känner att det är så aktiv uppdatering på den här bloggen... eller så inte. Men har inte så himla mycket roligt att dela med mig av. I veckan är det fullt upp med arbete så det är inte så mycket tid. Eller tid har jag väl kanske, men när det är så här fint väder har jag inte så jättestor lust att sitta vid datorn när jag redan gör det hela kvällen på Norris. (säger jag och vad är det jag gör just nu?-dator:S). Men snart strax ska jag äta middag.
Det är helt otroligt vad fort det har blivit grön ute! Bladen är på träden är på stor G och gräsmattorna är gröna. Det är helt fantastiskt vad fort det har gått alltså! I torsdags eller fredags då det regnade, sedan dess har det kommit. Det är nästan så man ser hur den gröna nyansen utomhus blir starkare och starkare. Härligt. Och vilket underbart väder det är också, hurra!
Och sen älven då. I söndags när jag cyklade över Viktoriabron tänkte jag på hur vattennivån var, då tyckte jag den var riktigt låg. När jag cyklade över bron igen, dagen efter, tyckte jag att vattennivån var väldigt hög och fattade sedan att den hade svämmat över så hela strandpromenaden på norra sidan låg under vatten.

Efter ...


Jag var på sminkkurs igår. Blev mejkad och fick lära mig en del bra saker.
När jag fyllde år så fick jag ett presentkort på en sån kurs på Make up store så då var jag där igår. Fick med mig lite grejor hem, lite grejor. Men det som var bra tyckte både jag och hon som sminkade mig, var att hon använde sig av så få produkter. Det var praktiskt och så blev det inte så svårt att välja vad jag skulle få ta med mig hem.

Före vadå?

före ...

Panikrubrik

I dagens DN verkade det som att vädret skulle bli toppen till veckan. 15-20 grader, och på tisdag 20-25. Vad härligt om det här dina vädret håller i sig lite till! Idag blir en lång arbetsdag, med start kl 12. Till veckan ska jag jobba på tha newspaper på kvällarna.

Vad tyst det är i ett tomt hus. Alla är på brors fotbollsmatch på Guldvallen.


Snart kissar jag på mig.
Ha en trevlig dag.
Ses!
:)


Efter regn kommer ... gröna gräsmattor!

Vad fort det blir grönt nu på våren så det kommer lite regn!
Jag minns detta inlägget. Det var förra kristihim. Och då grillade grillade vi på baksidan med gänget.
Jag minns också en kommentar (/kommentaren) på det här inlägget. Om igelkottar. För er som inte vet det så är jag inte speciellt förtjust i igelkottar över huvudtaget. (Okej, lite söta ansikten har dem.)Men de är äckliga! Kanske har det lite att göra med att ett år så hade vi ett igelkottebo i rabarberna på framsidan där de hade fått ungar och allt. Det tyckte jag kanske var lite sött då, men i efterhand, mest bara äckligt. Och när igelkottarna är helt orädda och i princip tama och bara kilar närmare en..obehagligt...! Hua.

Idag hörde jag hur det prasslade i en häck när jag gick förbi, jag ryckte till lite och tittade bakåt för att se vad det var. Vad är det?? om inte en igelkotte. Årets första. Det kanske är så att efter regn kommer igelkottarna fram iallafall...?

Kristihimmelsfärds - sommarkänslor

I går var vi i stugan och jag säger bara en sak: 21.0. 21.0 grader. Tjugoen grader varmt! Helt otroligt. Och ute i stugan också. Det brukar alltid vara ett par grader kyligare där än på E4 eller i stan tillexempel. Men nä, nu var det varmt där ute ändå, och det är ju vid havet. Det var som mest 21.0 grader utomhus då jag tittade på termometern, tyvärr hann jag inte med att ta bevis på det, men jag lovar att tempen visade det! Jag premiär tog på mig shorts. Och jag premiär la mig i hängmattan. Härliga tider! Tanken passerade hjärnan att jag skulle bada, men nä.. så himla lockande känndes det ändå inte faktiskt. Trots att mitt tidigaste bad-rekord är den 29 april (2007), det kanske man inte kan tro om badkrukan Elin!? Men så är det faktiskt.

Idag har det ju faktiskt inte heller varit så pjåkigt väder. Regn förstås, också åska. Men det behövdes nog det med.

Fatta att det bara är fredag än! Hur härligt är inte det. Har dock lördag idag. Och hade lördag igår. Men i morgon är det lördag på riktigt. Lördag hela veckan.


OBServera också att det är varmare ute än inne. Man vill gå ut för att man fryser.

Krisithimmelfärds - vårkänslor

Jag måste bara säga att det verkligen är så HALLELUJAH MOMENT att det är ljust ute! Det är så skönt att det blir mörkt så sent nu, våren är i full gång och snart är väl sommaren på väg också;)
Jag har mina motsägerser..typ.. Men precis när det börjar ljusna på kvällarna mot slutet av vintern gillar jag inte att det är ljust tidigt på aftonen. Men när det gått ett par veckor så är det så himla härligt, då vill jag bara att det ska vara ljust hela natten. Sommarnätter.

Jag var ute och sprang ikväll och fick ett ovanligt möte. Ett rådjur! Det stod kanske 10-20 meter i från mig totalt blixtstilla, det såg nästan ut att vara uppstoppat. Men sen rörde det lite på huvet, så livs levande var det. Inte varje dag man är med om att träffa ett rådjur. Tjärn är ju rena rama djurparken. Här om veckan såg jag en stor trana spatsera på en lägda.

I morgon är det röd dag. Ledig dag. Jag hoppas på en tur till Avan. Börjar nog bli dags för vårsysslor där skulle jag tro. Vill grilla. Marsmallows och falukorv med senap och ketchup och fanta. Har inte haft något spceciellt att passa ikv, då känns det som att jag har glömt bort något. Så kan det gå. Men skönt är det att vara ledig. Och ganska härligt med sovmorgon i morgon. Då kan man ju nästan se Lost ikv. HA-HA. Om jag får för grabbarna, de lär väl kasta ut mig om inte annat.

Verkar bli sommarvärme i helgen sägs det. Härliga tider! Då kan man ju hoppas på att få lite färg. Brännan från fjällen la sig fort, nu syns det inte nå mer. Äh, vem försöker jag lura egentligen? jag kan knappt inte ens bli brun över huvudtaget.. Har nu faktiskt köpt en jeansjacka. Hade fruktelig beslutsångest idag om jag skulle ha kvar den jag köpte förra veckan eller om jag skulle byta till en annan/en annan storlek. Och jag har funderat typ i åratal om jag vill ha en jeansjacka, har inte känts som att jag passar så bra i en.. Men nu köpte jag en. En kort modell. Jag tror jag trivs i den/kommer trivas i den. Och snart kan jag ju börja använda sandalerna. Snart. 







 

Fjällutsikter












Schteeeeeeekenjokk!

Är hemkommen från en helg i fjällen. Skidavslutning. Har aldrig varit i fjällen på vintern förut så bara det skulle ju bli roligt. När vi kom i fredags eftermiddag var det strålande sol och hur härligt som helst så for direkt ut en liten tur. Så där började brännan märkas lite. Redan efter en timmes tur. På lördagen började det med en 2,5 h skatetur. Dock inte så bra väder lördag, sedan 1,5 h klassiskt på eftermiddagen. I morse vaknade man till sooool och så bar det ut på en långtur på skateskidorna. 3,5 timme var vi ute. Och det vara bara helt jävla underbart! Ursäkta språket. Men älska fjällen. Och vädret. Man blir bara helt totalt lycklig. Åka runt i ett lugnt tempo, solen skiner, man ser oändligt med fjäll och vitt och snö och moln och bergstoppar. Vi besteg en hög topp, och roligt att åka nerför. Den här turen var det bästa med helgen. Och nu är jag ganska så röd i ansiktet i alla fall och även i ögongen vilket inte är så nice. Var under större delen av dagens tur utan solbrillor och det är nog det som payar off. Men anyways, härligt var det. Åker gärna till fjällen igen. Bilden kommer var så säker. Och den här gånger är jag verkligen seriös.

Fina utsiker





... ... ... ... ... ... ...

Lillbubben har blivit stor

Förra veckan tog lillebror körkort... Jag är inte van.

Mitt SMS till honom: Du får ta min cykel till träningen. Är den på IP? Då behöver du inte låsa.
Han svarar: Det är på Norrvalla och jag tar bilen;)



HA-HA.

MajMåndag

Hej jag lever.
April har blivit maj och våren har sjungits in. VINTERN RA... Vi sjöng den i skolkören i typ åttan tillsammans med de som då gick typ ettan och tvåan på musiklinjen på en konsert. Det var ganska häftigt för vi har en kör på kanske 70 pers och så skulle vi inleda konserten med att sjunga vintern ra. Och klämma i direkt. Publiken skulle få sig en chock. Från allting till ingenting direkt. Jag tror det blev bra. Kommer fortfarande ihåg stämman jag sjöng. Och det mesta av texten. Vårsång!

Idag känns det som att det är den första riktiga vårdagen tycker jag. Det har varit sol hela dagen och jättefin himmel. Verkligen blå, med vita puffiga moln. Dock var det lite kallt, men solen värmer och nu är det riktigt fint! Ska strax gå ut och gå.

I afton har jag bakat tigerkaka och drömtårta. Det är roligt att baka. Men idag tror jag inte att tigerkakan blev så lyckad.. Det är nästan så att jag har höjt min ålder med sådär 40-50 år i afton. Jag hade tänkt sy lite också men det hinner jag nog inte med idag. Jag hade tänkt att jag skulle
1. Baka
2. Sy
3. Promenera
Nu blir det två saker av tre och det kanske är tur det för annars kunde man ju verkligen tro att det handlade om en äldre tant.

RSS 2.0