Premiär

Har under helgen gjort en årspremiär. Mor hade köpt hem grejer att göra semlor av så jag har ätit årets första semla (eller semlor:P en igår och en idag hehe). Hemmagjorda/egengjorda tycker jag är SÅ mycket godare än de man köper. Mendelmassan förstör det hela. I "köpessemlor" är den så stark och rinnig det tycker jag inte alls är gott. Men sån mandelmassa man köper i affären är gott och då blir ju semlorna mycket godare också när man han sån i istället;)


fint bakverk de där semlorna



Jag nämnde lite snabbt tidigare att jag skulle starta upp en musikblogg. Här är adressen. Kika in och ge mig gärna "musiktips", nån bra låt man ska lyssna på, musikminnen.. tjaa.. vad du kan komma på:)
musikej.blogg.se 


Vamos a la playa

När fyra lager kläder inte riktigt räcker till, då man fortfarande är kall då. Då, nu, vill jag ha en resa. En löjligt bra och enkel charter med all inclusive så man bara kan koncentrera sig på att sola och bada, värme, sol, färgglada paraplydrinkar men framförallt en stor playa där man kan hänga dagarna i ända och sola och bada och softa i skuggan under ett parasoll. Och inte frysa.

Jag har egentligen inget emot att det är svinkallt ute, men jag hatar att frysa. Men idag kände jag då jag var ute att, "näe vad kallt det är alltså, nu vill jag vara på en varm strand". Som i Fecamp tillexempel. En riktig pärla! Det bara fanns där ute vid Atlantkusten. Detta var långt ifrån en charterresa. Men det skulle kännas härligt nu att åka på en charter med allt serverat, inga komplikationer, till en sol o bad-ställe.





Fecamp, Normandie, Frankrike, juli 2007.
Fantastique!


Snön faller igen

Ojoj nu är det uppdaterat på blogg.se minsann;O hah

Hur som haver så har jag testat min nya kamera och jag gillar den! Det är en sån som är på bild i ett tidigare inlägg.

Nu har det snöat igen. Trodde nästan att vinterns beskörda del kom i julas. Men det har ju dröjt ett bra tag innan det har kommti någon snö efter det. Så det var väl dags igen. Och skotta. Det som var så bra med snön då det kom så himla mycket var att det var pudersnö - lätt som en plätt (att skotta). Men igår var snön tung och inte lika rolig att skotta. Men det gick förståss det med. Jag promenerade till stan i snöstormen men det var nästan lite härligt. Jag gillar söstorm. Och gött var det ju att det inte var kallt, då blir det lite jobbigare.

Håller på att starta upp en till blogg (kommer fortsätta med denna) som ska kresta runt musik. Som bekant är det ju ett stort intresse hos mig. Den kommer innehålla lite olika ting, men förståss det som rör musik.


Hade!

Se, lyssna och njut. Tingsek och Timbuktu i musikhjälpen 09



Det här med touchpad

Är inte alltid vidare värst bra tycker jag. Man blir helt lost i fingrarna efter ett tag.

Var på volleybolljobb idag. På Edda. När jag väntade på hämtning var det fullt med kids i hallen. Jag drar en slutsats av att det var nåt typ av familjebad idag, eller på söndagar. En lite pojke, kanske knappt 2 år, hade typ all uppmärksamhet på sig. Han gillade glass och la sig ner på marken med huvudet i händerna när han blev besviken, men mamman kunde locka honom på bättre humör med glass, då kom han som ett skott med utsträckta armar.

I afton ska jag nog gymma en stund. Sen förshoppningsvis få rätsida på stickningen jag har tänkt börja med. Ska göra en vit mössa hade jag tänkt. Ska nog se Johan Falk också, typ, Joel Kinnaman är ju med. Och för guds skull får jag inte glömma project runway, det gjorde jag sist. Hoppas de gör nåt kul idag.

dags att skriva jobbet.
ses

Kallt och kuligt på SM

Idag har jag varit i Piteå på skid-SM. Och tittat och hejat på. Det var trevligt. Vi åkte buss med skidklubben så det var bra. De hade en mkt fin stadio på Vallsberget och man kunde följa åkarna runt sprintbanan bra. Lite broar i vägen vissa stunder men de höll sig på i princip samma ställer hela tiden så det var bra. Det är lite roligt att nu börjar det vara folk i sin egen ålder med och åker bra på "stora" SM. De har man ju hört talas om sedan länge och åkt mot flera gånger.

Emil Jönsson tog en väntad seger i herrklassen och av damerna vann hemmaåkaren Magdalena Pajala. Det var roligt att uppleva. Publiken hejade förståss på henne de kom i extas då hon gick om Charlotte Kalla på upploppet: Publiken hade varit bra och hejat mycket i alla heat men nu var det ju final med flera hemmahopp. När åkarna kom in på stadion började det jublas och hejas på riktigt ordentligt, när de sedan gjorde svängen till upploppsrakan ledde Charlotte Kalla. Men Magdalena Pajala gick ut i eget spår och börja staka om Kalla och då ökade publikens redan höga rop. Publiken var i extas. Hemmaseger till Piteå Elit.

Det är kul med tävlingar live. Ska bli trevligt då det är SM tävlingar på vår hemmaplan, 26-28 mars. Kom o se vettja! Förhoppningsvis har det svenska skidlandslaget tagit ett par OS-medlajer, då blir det ännu roligare.

Det stod några grabbar i 10-års åldern bakom oss och de hade fått höra att de synts i tv så de var lite glada över det. O så pitemålet då. Hörde att en av de grabbarna sa nånting med (På pitemål) "På schiid-äsäm, vi äär ba såå braa." Jag får väl ta och se nu då om man syntes i tv också;) haha
Det brukar bli fina bilder från skidtävlingar tycker jag. Det är fin miljö med snön o så och så är oftast tävlingsdräkterna väldigt färgglada. Här är två bilder jag tog från dagen.



Britta Norgren (5), Magdalena Pajala, Lina Andersson (3).


Emil Jönsson (1) och fd klubbkamrat Markus Ottosson (6) i täten.

Kameradilemman

Jag har tänkt köpa en vanlig kompakt digitalkamera. Känner att jag vill ha en som man kan lätt bära med sig på såna tillfällen då det inte lämpar sig att kånka med systemkameran. Systemen älskar jag men den är ju lite klumpig till vissa ställen och jag vill ju heller inte att den ska gå sönder. Så jag ska köpa mig en behändigare. En billig och enkel. En billig och bra och jag tror jag har bestämt mig för vilken. Men om den är för bra, tänk om jag börjar använda den mer är systemen, det var väl inte riktigt tanken. Haha i-landsproblem. Jag tror detta kommer bli ett bra val. Har funderat ett bra tag och vart och tittat flera gånger. Så nu gör jag nog slag i saken och ska nog sticka och köpa den efter lunch.


Det kan bli den. ^

Ska visa ett fynd jag gjorde i veckan sen. Då kan jag ju fota det med nykameran.

Tjing!

Nu ska det stickas, JS!


     

Fick en hel kasse garn plus olika sorters stickor i födelsedagspresent. Mössor och halsdukar framförallt, men kanske också ett och annat vant- och sockpar. Mammas kompis och hennes dotter har varit här några dar och det har varit en riktig verkstad här i huset. Snart har jag gjort en ny "krage", inte korvig denna gång:) Det är roligt med tjocka stickor, det räntar bra då!:D


Café Älvy, Campus

Imorse åt jag typ frukost på Campus. WTF?! tänker ni kanske då? Men så här blev det. Jag skulle gå dit till deras syogrejs och hämta kataloger från olika högskolor+universitet. Ska försöka börja att komma på vad som jag kan tänkas vilja plugga, gärna till hösten. Jag åt en tallrik yoghurt innan jag gick dit, men när jag kom skulle de inte öppna för än en knapp timme senare. Jag gick en liten sväng och sen tänkte jag att jag lika gärna kan vänta i cafeét tills det öppnar. Så jag tog mig en macka och en kopp kaffe med mjök (=har blivit mkt av det de senaste dagarna) och satte mig där. Kollade ut över älven och staan och så. Det gick fint att vänta då. Kom fram till att Skellefteå är ändå en ganska så fin stad. Som jag sagt tidigare: Tack att älven och havet finns! Vad skulle Skell vara utan vattnet?! Kollade också på en Europa-karta som jag hittade och kände suget av att resa runt i Europa. Italien, Tyskland, Kroatien, Franska rivieran, Barcelona, England.. Riktigt nice. (Nice att åka till Nice höhö..moget!) Aja, sedan gick jag då till studievägledningen när de öppnat och fick med mig en bunt papper och kataloger med mig hem. Väskan vägde lite.. Är sugen på att börja plugga nu. Men jag vet inte vad. Jag önskar att jag visste.

Det snöar idag. Det var ju faktiskt ganska längesedan sist. Men jag tycker det är härligt nu. Det är gött att det kommer några flingor, men det behöver inte komma drivvis.

Japp, P3-guld ikv -> guld! :);)

Hade!

Gala, gala, galor

Januari. Runt min födelsedag. Då är det tid för galor.
Nu ska det tas emot priser, underhållas, minglas, nomineras, tacktalas och fällas lyckotårar.

Nu är det en hektisk tid för alla musiker, idrottare, filmmänniskor. Och alla andra för den delen också. Alla som ska titta.
I fredags gick Grammisgalan, dock visades den inte på tv.
Ikväll är det idrottsgalan.
Imorgon P3-Guldgalan.
Om en veka prick är det Guldbaggegalan.

Har säkert missat någon.
Själv ser jag mycker fram emot P3-guld.
Och de andra också.
Jag tycker det är roligt att titta på galor.
Man kan ju hoppas att man får gå på nån fancy gala nån gång.
Var ju iofs på en i höstas, men den var inte jättefancy direkt. 
Hoppas det bli många lyckliga och värda vinnare.
Hög Kleerup, Peter Settman kysser Charlotte Kalla, Håkan Hellströms reaktion. Vad blir snackisarna denna gång?
Vem blir kung och drottning och kammar hem storvinsterna.


Grattis allihopa

Idag fyller jag år! 20 bast (!?). OMG. Grattis till mig haha. Och till Sara K som också fyller år idag. Och Frida A som fyller år imorgon! Grattis till oss alla;)

Har varit bra en bra födelsedag so far och fint födelsedagsfirande. Igår trevligt kalas och idag trevlig uppvaktning med många fina presenter från familjen och farmor.

Hade skrivit ett inlägg igår men då laggade det och kunde inte publiceras. Aja.

Ha en fortsatt trevlig helg allihop!

Lunchtips

Aöhh! Jag är fett mätt! Har precis ätit en stor portion hemmagjord pytt-i-panna. Det är gott. Och mycket enkelt att göra. Man tager vad man haver.

Exempelvis, detta hade jag i:

Uppstekt potaits
Köttbullar
Korv

Rödbetor och gurkbitar(färsk) till


Det är som sagt en mycket enkel rätt. Och jag tycker det är en somrig rätt. Man kan lätt ha med den till stranden eller göra den en sommardag då man inte har lust att ägna så himla mycket tid till att laga mat.

Nu ska jag fortsätta med protokollskrivande.
Ikv blire kanske revansh i Drängs fast i skate inte klassiskt denna gång.

Hade i det fin-vädre, solen skiner ju t o m litegrann i dag!


O det ska jag se!:D




Om jag längtar? JA.

i tid och rum

Vad gör jag? Jag har kollat på kort tidigare idag (alltså gamla kort som man håller i händerna, inte digitala). Då har det en tendens att bli så att man inte riktigt fattar var man är eller vad klockan är. Man försvinner helt in i bilderna och minnen. Det är nästan lite läskigt men samtidigt väldigt roligt. Man blir väldigt nostalgiskt och känslosam.

Nu har jag hängt vid datorn en stund. Jag vet inte hur länge jag har suttit här, men jag sätter mig in i saker.. som när jag tittar på bilder. Vad är klockan?! Jag kan lika gärna ha suttit här en timme som tre. Men det är inte lika länge som jag tror att det är.

Sen ska jag ut o träna. Nu kan man göra det. Det är inte ohäsosamt kallt ute. Igår gick temperaturen ner från ca -23 till ca -8 på några timmar helt galet egentligen.  Nu är det rosa himmel. Det känns lite jobbigt att träna. Men det gäller väl bara att komma sig iväg så.. "Tänk positivt", "tänk på hårbandet"...

Det är skoj att köra bil på kvällen då det är mörkt och gatulampporna lyser. På landsvägen är det kolmörkt och man får köra med helljuset på. Sedan kommer man till ett upplyst ställe och det blir mysigt med gatulamporna och ljusen från husen. Åsså lyssnar man på radion. Det är riktigt härligt. Jag hängde med Susanna och Jennifer igår hemma hos Sussi "på landet". Det var trevligt. Och trevligt att köra bil dit.

Till middag ska jag göra tacos. Det ska bli så gott. Jag kommer inte ihåg senast jag åt det, längesen vare.

Kylan biter kvar

Jag har stickat en halsduk som kanske lämpar sig till detta kyliga väder då. Fast den vill hela tiden korva sig så det inte bli så tjock som jag vill att den ska vara. Men det är en utan ändar som man kan vira tre varv runt halsen så den är rätt varm iaf. Hoppas kylan dämpar sig lite snart. Det är ju inte så vanligt att det är så här kallt många dagar i rad. jag vill åka slalom.

I går gick ju "Ett öga rött" på tv. Äntligen fick jag se den också. Har länge viljat både läsa boken och se filmen. Så nu har jag sett den;) Jag tyckte den var riktigt bra. Den var rolig och intressant också på köpet. På tal om att läsa.. Jag är ju som bekant inte bokslukare. Antalet böcker per år jag läser är lätträknade.. Så i veckan då jag och mor var på stan överraskade jag mig själv (och andra?!:P) att köpa en bok! Det var en om Lynley, hag tror dett hette "Ett stråk av rött" eller liknande, av Elizabeth George. Funderade på att köpa en Morden i Midsomer, men den tyckte jag var lite dyr.. Och den jag hittade var "Written in blood", det är det läskigaste Morden i Midsomeravsnittet jag nånsin sett! Speciellt slutet.. se det..;) Så jag ska väl ta och börja läsa den snart då. Jag läste ju sista Harry Potterboken i höstas och det var ju en läsupplevelse! Den boken slukade jag verkligen. Längtar till filmen kommer. Hoppas den här Lynleydeckaren blir bra också!






Ta det kallt! ..höh
ses


Promenad i Kung Bores värld

 



Promenad i dryga -25 grader.




Recept på att somna snabbt

Stiga upp 07.30

Gå o lägga sig 01.30


Idrottstrettondagsafton

Vad mycket idrott det har blivit/blir idag! Först, eller först av allt på dagen i morse var jag hos frissan. Fick fram pannluggen igen och kortade längden också. Skönt. Men sen iaf blev det fotboll i fulla lass. Sunnanåcupen. IFK A Hade utan motsåtnd den bästa klacken och bästa läktarstödet. De spelade också blend de mest underhållande men tyvärr hade de inte turen med sig och det vart inget avancemang till slutspelet i morgon. Nu ska jag iväg till Sunnanå och se hockey. Kanske t o m hockey x 2. Iaf JVM bronsmatchen. Det var tråkigt att Sverige inte gick till final men nu hoppas jag att de håller ihop och tar hem bronset det är dom värda. Och vad jag blir upprörd av den oacceptabla kritiken mot Rundblad, inte okej för fem öre! I går blev det också sport. Var och tittade på curling. JSM. Det var riktigt trevligt. Fick också höra att Skellefteå med vår granne med i laget, vann JSM guld och får spela JVM, kul!

Nu måste jag rusa!
Tjing






iaf årets första måndag

Idag kan man väl säga att det är en helt vanlig måndag. Nästan iallafall. Fast nä, kanske inte. Det väl ändå klämdag..? Jullov är det ju ändå. Kanske inte just för mig, men det känns ändå som att jag har jullov:)

För första gången i min "skidkarriär" har jag brutit ett lopp. Jag förespråkar verkligen inte att man ska bryta, man ska köra i mål om man kan tycket jag. Så detta är egentligen mot mina principer men ja, det blev så. Det kändes bra i starten men sedan tvärdog jag. Det är bara att komma igen till nästa gång. Inget jag ältar, det är redan glömt och jag blickar framåt mot revansch.

Jag ska boka mig en klipptid idag. Jag funderar på vad som är billigare, drop-in, boka tid, happy-hour, elevklippning. Har lite alternativ att välja på och jag kände den här gången att det spelar verkligen ingen roll vilket jag väljer så försöker komma på vad det är som blir billigast. Och helst snarast möjligt. Jag förstår egentligen inte hur det kan vara så fruktansvärt dyrt att klippa sig.. Det är ju mitt hår de klipper!;) Om jag var frisör skulle jag nästan tycka att det skulle vara pinsamt att ta så mycket betalt, det kan ju inte tycka att det är speicellt billigt de heller..? Aja, vill man vara fin får man väl lida pin ibland.. Eller plånboken får lida pin i detta fall. Men nice ska det bli att klippa sig iaf, det är nödvändigt just nu.

Gott Nytt År!

Nytt år. Nytt decennie. Minsann. Tiden går ju bara så fort. Nyårs blev lugn och trevlig! Om två veckor fyller jag år. Igen. 20 år!? Vill typ int, man börjar ju bli gamkärring ju! 

Och jag vad ska man säga..vitt äre ute. Och nu kallt också. Till veckan skulle det enligt txt-tv blir kallare till veckan och Norrland skulle ligga "stabilt mellan 15-25 minusgrader". Jehupp. Så kan det gå.

Tävling i morgon i Drängs. Det kommer väl säkert bli intsällt pga kylan. Det skulle vara så typiskt då de redan flyttat den en gång eftersom det då var snöbrist. Annars gillar jag den tävlingen, det är ett roligt spår.

Till veckan är det "helg" igen, trettondagsafton+trettondagen. Då är det Sunnanåcupen, dit Malin?:P, då får man väl gå dit och titta på IFK A. De ska bl a möta Skellefteå FF, det kan bli en rolig batalj. IFK har väl sina förhoppningar om supporterstöd i form av en stor klack på läktarn har jag föstått. Vet inte om jag ska vara en galen supporter precis, men stödja min moderklubb ska jag göra.

Funderar om man skulle ta sig en tur in till stan.. Men jag vet inte. Kanske går till gymmet ist. Får se.. Sen ska vi iaf till farmor och äta middag, gott!


Ha en bra dag och god fortsättning!

RSS 2.0