Jeg klarte det!

 
Nu är den färdig! Min första egenstickade tröja. Jag klarade det! Det var en bra nybörjarmodell att starta med och räta maskor i princpi hela tiden och då gick det rätt fort också, vilket gav en glad överraskning att bli färdig med projektet fortare än jag hade förväntat mig. Bortsett från fästningen på ena ärmen så känner jag mig faktiskt nöjd med resultatet. Så, då är det bara att höja ribban. Tanden är blodad. Mitt mål är att någon gång (i livet!) sticka en lusekofta. Mönsterstickning...jösses alltså. Men där är vi inte än, ett steg i taget, ett steg i taget.

Köttbullar och kanelbulle

Igår var jag till IKEA för att skaffa lite nödvändigt ont till det nya boendet. Jag tycker ju om att åka till IKEA. Men det är inte en piece of cake. Nej, nej. IKEA-syndromet är inte diagnostiserat för intet, vi är flera som upplevt detta trumatiska tillstånd. Så för att motverka att detta skulle inträffa under detta besök tog jag besöket i restaurangen först av allt, magen ropade dessutom efter mat så inga tvivel var det. 
 
Förundrad och fashinerad kan man ju bli. Lunch och fika för ynka 40 kronor. Köttbullar och potatis, kaffe och bulle för förtio riksdaler. Det är ju nästan oförskämt billigt. Gott är det dessutom också. 
 
IKEA har sin stil och sitt upplägg och det har väl ändå sin charm. Man vet var man är och man vet vad man får, oavsett om det är i Gävle, Montpellier eller Oslo som man besöker varuhuset. Ett av deras vinnande koncept antar jag. Tittar man på den här bilden så är det otroligt svårt att avgöra var man i världen befinner sig, till och med utsikten över kundparkeringen från restaurangfönstret är desamma (fast hur olika kan parkeringsplatser egentligen se ut), det skulle kunna vara VILKET SOM HELST av varuhusen i koncernen.
 
Haparanda? Örebro? Oslo? Göteborg? ....
 
Man har egentligen besökt ett och annat IKEA-varuhus genom åren.. Vare sig det är för shopping eller för proviantstopp. 
 
Detta besök gick smärtfritt och faktiskt riktigt bra, och jag mådde bra helt igenom. Jag tog vad jag behövde, varken mer eller mindre, och hade tid att blicka över och ta in inspiration och idéer för kommande besök. Ja, det blir inom kort ytterligare ett för mindre nödvändigt ont på handlingslistan. 
 
 
 

Nämensåatteeh

Idag har hjärnan varit på en annan plats. Jag kom precis på att jag hade ju bokat tvättid i afton, från kl. åtta. Fort upp och sätta igång maskinerna så en omgång hinner jag med. Men hela dagen har jag varit i någon slags dimma och inte riktigt helt med. Det handlade om nattsömnen. Jag sov inte helt toppen, nästan för hårt tror jag, och drömde mycket och konstigt. Vaknade och kände mig trött, yr och smärre mörbultat, nästan onykter då jag steg upp. 
 
Så jag hoppas det nu har blivit rätt i bokningen så jag inte hamnar på fel ställe när sommarens äventyr närmar sig. Yep, europa vi är på g. Sees. 
 

Söndagsväder

Snacka om grått och trist väder idag! Man skulle kunna chillat under täcket hela långa dagen. Men lite frisk luft var det gott, och behövligt, att få. Hade detta varit på Schwensens Gt. hade vi allihopa legat på rad i Sarahs stora säng och kollat på en lagom o-djup film starring Aston Kutcher, Jake Gyllenhaal, Ryan Gossling eller nån annan hunk-skådis. En sådan dag är det idag. 
 
I alla fall, så gick jag en lång prommenad vid Göteborgs mindre snygga delar men ändå charmiga. Skabbsnyggt. Jag gillar det. Vid havskanten vid båtar, Järntorget, Linnégatan upp. I dimma och snö-blandat regn. Grått, grått, grått. Jag kunde ju ha kommit på att gå andra hållet så jag inte fick allt mot mig heela vägen. Men äh, det var ganska uppfriskande! 
 
Igår blev det efter jobb och en liten tur på gymmet, gourmet-middag med småbrorsorna på Sjömans. Faktiskt väldigt mumsigt med köttbullar och makaroner - och sås. Marängswiss till efterrätt och sedan åkte vi vidare mot mingel och dans. 
 
mysigt..

Helg.

Helg. Ja, helg, som i ledig lördag och söndag. Det känns faktiskt fantastiskt bra då jag har jobbat en vecka i sträck. Den, helgen, har hittils varit mycket trevlig. Igår blev det vin och spel @ Klippan och sedan gick jag Tuva o Tora till Clooneys för lite dansing. Skoj skoj! Idag var morbror med vänner i Götet på båtmässa så då blev det sammanstrålning, titta på båtar och äta fiskbuffé. Trevligt, trevligt!
 
En lugnsam ((??) just made that up) kväll i soffan har jag. Litt sliten efter gårdagen så med te och naturgodis, m-m-m, hänger jag nu med Plura o/co. Imorgon ska jag fortsätta helgmysa. Frukostmys med lite skidåkning och så hoppas verkligen att det blir en dag med fint väder för då ska jag gå en lång promenad vid det västkustska blå med schön music i lurarna. Gött. Det blir hemskt lite frisk luft nuförtiden, det är inte bra, så lite d-vitamin och dagsljus skulle göra fint. 
 
det skulle lite sommar också göra. 

Fredagsmys js.

Då man där innan sextiden är så trött att man håller på att börja gråta men nästan en och en halv timme jobb är kvar. Känner att näe faen jag orkar bara inte laga mat idag. Det får faktiskt bli junkfood lovely hamburgare och, åh vad gott - pommes!, ja det får det faktiskt bli idag. Slutar. Och inser att börsen har jag glömt hemma så ingen hamburgare blir det ikväll för jag pallar då jävlarimej inte att gå ut igen när jag kommer hem. Men kycklingen som jag glömt lägga på tining blir det inte något av till middag denna dag. Då blir det ju middag i natt. Nä, det får bli fredagsmys-glamour-maten-works-in-every-occation no.1, havregrynsgröt. Jävla fredagsmysmat det alltså.

RSS 2.0