Men Tjeena!

Tar igen mig i soffan med kaffe och naturgodischokladbitar. Gjort första dagen på nya jobbet så massa nytt att ta in och lära sig men det har varit väldigt roligt.

Fett najs Osloweekend med Mallan blev det också. Gamla Elixia fick sig ett besök. Ätit godarns mat både ute och hemlagad med Pluras Kök-häng som matlagningskompanjoner. Motion och frisk luft i Nordmarka/Frognerseteren/Holmenkollen, riktigt härligt. Trevlig kveld rundt typ hele byen; Magnus, nej Markus!, Krunegårdspelning på John Dee, babbla på Café Sør och dansing på Løkka. Bland mycket annat.

 


This goes with a bottle of Israel's finest!

Vi har passerat gränsen, inklusive tullen. Det var första gången jag var med om tull-check. Men inget tull i min väska inte! Ha-ha-ha...

För att plocka upp tråden om samtaaaalet jag väntade på, nä det är inte schysst att bara lämna det öppet sådär utan en tillstymmelse till förklaring om va det handlar om, så handlade det om jobb. Kanske inget oväntat ändå, och inget allvarligare än så. Men jag kan säga som så att jag kommer kunna slappna av och ha en fett bra tripp i väster. Pop the bottle, jag fick jobbet!! Det kör igång direkt så på måndag förmiddag kliver jag in på Panduro Hobby, utan att vara kund. Känns kul!

Åja, nå da vi har passeret grensen til Norge er det bare å bytte til å snakke norsk, eller svorsk .... Neeei, jeg veit ikke, jeg trur jeg skal hålle meg til å bare snakke svensk nå! Men jeg syns det er morsomt o prøve nye språk og man laerer gennom å prøve sellom man ikke gjører det riktig! Det skal i hvert fall bli hyggeligt o høre norsk fra mennsker på byen.

Kos dere masse i helgen!
GOD HELG FOLKENS!


Call me maybe?!

Idag är det kallt i Götet, typ första dagen. Jag har utforskat nya delar av staden, en naturvänlig och utsiktsdel på Hisingen och en del av gamla Göteborg där fika-safari blir aktuellt.

Men kylan satte sig riktigt i kroppen. Jag ska dricka te och läsa litegrann. Sen Project Runway och laga middag. Jag skulle lätt kunna göra en supertidig kväll. Kan gå o lägga mig efter middan. Fast okej, efter Hollywoodvillfruarprogrammet. (Jevlit djupt och intellektuellt program det där alltså. Dom kan ju bara inte misslyckas med att få tittare till kvällens program med den där tarilern, drama, drama!) Jag vill bara att det ska bli imorgon så jag får det där samtaaalet!! Om jag nu kommer kunna somna nångång idag heller, igår låg jag vaken i timtal, jag kunde helt enkelt inte somna!


En måndag

Gusis, segt internet så det förslår. men internet iallafall - på datorn. Man ska nog inte i det hele tatt försöka och uppdatera sitt iTunes på ett publikt nätverk.. Det gick inte hela vägen idag. Jag har iallafall kunnat boka mig en bussbiljett till Oslo. Jeppsi, blir en Osloweekend till helgen. Hälsa på Mallan som snart flyttar därifrån ju! Det är ju så nära till Oslot nu, så praktiskt att bara sätta sig på bussen ett par timmar så är man framme sen. Tänk, ett år sedan vi frös, åkte tunnelbana till Ryen och kollade på Så mycket bättre på Ekeberg. Mycket har hänt sedan dess och samtidigt som det känns väldigt längesedan var det ändå ganska så nyss, tiden har gått så himla fort! 
 
Igårkväll satt jag och ritade lite. Det är ju faktiskt roligt och jag tror att det går att bättra på kunskaperna, som allt annat är det bara att öva, öva, öva. 
Jag har numera ordnat upp en liten få-utlopp-för-kreativiteten-sida där jag kan göra något litet av foton jag har plåtat, redigerat som annars bara ligger i datorn. Jag kan säga att det finns mer än ett foto som bara ligger i nån mapp och vilar sig. Jag behöver rensa, men ofta när jag går igenom dem är det många av fotona som jag tänker att de någon gång kan komma till användning. Jag kan också på den här sidan lägga upp bilder, videor, musik osv jag blir inspirerad över och sånt som gör mig glad. Och skriva, strunt och poesi (om jag nu gjorde det, skrev poesi alltså. Nä, det överlåter jag till andra)
 
Kika in om ni känner för det: crelin.tumblr.com
 
Annars har språvagnen börjat gå hela vägen igen sedan de fixat med spåren, så ingen mer ersättningsbuss att byta till. Det är ju lite soft. Och så har jag börjat läsa En Dag, so far so good!

Winderwonderland

Åh, blev lite carryed away av vinter och Vitbergetlängtan. Därför; 
 
 
 
 
 
 
 

Gå in och vänd matchen. - Okej.

Nästan så jag längtar efter lite snö och kyla. Nydragna spår på Vitberget. Skog där granarna blivit täckta och hänger tungt av snön. Åh. Här ute stormar det så man nästan lättar från marken. Då passar Elin på att gå till frissan. Lämpligt val. Fast det var bara för att klippa luggen så nu är den framme igen, yes. 
 
Men alltså, till det väsentliga... Tyskland-Sverige 4-4. Vilket jefla match alltså! Efter cirkus 45-50 minuter var man väl sådär måttligt in to the game, men vilken vändning!! Har inte sett på maken. Aldrig har väl så många varit så lyckliga över ett oavgjort reslutat?! Lyckoruset efter slutsignalen alltså. 16 oktober, en (VM-kval)match att minnas! 
 
Imorgon ska jag på ett möte som jag hoppas kommer bli givande. Och på fredag är det inflyttningsfest hos Tuva och Timmy. Det är väldans vad det har varit inflyttningsfirande den senaste tiden, tror jag varit på en var helg sedan slutet av september (!?). Först var det Nisse, sedan hade Ninni födelsedags/inflyttningsbjudning, grabbarna grus inflyttnings/hitflyttnings i lördags och nu Tuva o Timmy. Men trevligt är det ju! Mycket. 

EH-update

Gah! Egentligen är jag fett less på att sitta här framför skärmen. Sitter på EH och lånar wifi - igen. Och jag är så varm om fötterna vilket väldigt snart kommer ge mig såndär värmespasmer. Ja det finns. Men från barndomen, påbylsad i pulkan med yllekläder, overall och fårskinnspläd, därav lider jag lätt av panikångest när det blir för varmt, för varmt i bilen är till exempel. Åh paniiiikeeen! Nåja, det är ändå najs att sitta på café med datoren framför sig. Dock så kan timmarna gå och man liksom tappat bort sig, men man får saker gjort. Och känner sig på köpet lite sofistikerad sådär, man klickar runt och blippar på tangenterna. Man kan ju iaf låtsas som att man håller på med en viktig uppgift som snart når deadline. Hehe. Fast viktiga saker håller jag ju på med, försöker ju få ihop mitt liv typ, få ett arbete iaf och det är vikigt! 
 
Idag var det då väldigt viktigt att jag hade en bra internetuppkoppling för ikväll 24.00 stänger anmälningen för ansökan till VT13. Skulle jag söka något så var det bara att bestämma sig. Var ju på studievägledningen förra veckan och pratade lite och hämtade en katalog från GU som jag gått igenom. Inte så jättemycket på just GU var det som intresserade mig inför nästa termin, men en ansökan har jag iallafall skickat iväg. Vi gör en pröve, på kul och för att få en liten inblick i farmtiden. Typ. Vi får se vad det slutar med men nu har jag ytterligare ett alternativ vad jag kan göra efter nyår. Ideér och tankar som far runt är det iallafall ingen brist på. Och en engelsk-grammatikbok ska jag önska mig i julklapp. Haha jaa du läste rätt. Min inre språknörd har verkligen vaknat till på senare år. Är lite sugen på en engelskkurs men hittade inte något megainspirerande i den djungeln och när jag nu fick en gedigen grammatikgenomgång på UMU så kan jag nog lättare gå den autodidaktiska vägen med engelskan, plus fortsätta att titta på massor av brittiska deckare och amerikanska sitcoms. 
 
Jajaja nej herregud nu måste jag verkligen röra mig ut i friska luften igen. Sen blir det bra med Project Runway kväll. 
 
Och så måste jag bara önska mina kära kollektivvänner en fantatiskt underbart GOD TUR då de snart åker iväg på ett äventyr som heter duga! Vad himla skoj de kommer få! Kos dere masse, masse jenter, det är ni värda!
 
 

Make it work

 

Ja, nu är jag i Göteborg ialla fall. Kom sent på lördag kväll efter en mellanlandning i Gullspång och kalas/housewarming i Kvänum. Det var trevligt att hinna en tur förbi släkten och ett höstvackert Gullspång. Östen och Elisabeth hjälpte mig med flytt och att komma i ordning och det är jag otroligt glad över. Det blev inte riktigt helt som jag/vi hade tänkt då vi landade i Göteborg. Men efter en tur till Ikea känns det iallafall lite bättre. Ett litet Make it work-moment där. Ah, nu låter det nog värre än vad det är. Men det ska la ordna sig detta här också, det vet jag ju att det gör, på ett sätt eller annat. DET vet jag. Annars är det vackert i Göteborg och det är gött med kaffe eller varm choklad i jobbsökningen. Jag har också vart på Göteborgs Universitets studievägledning och hämtat info om kurser och program att läsa på. Imorgon ska jag nog gå dit igen och tala med en studievägledare, kanske jag kan komma på rätt tankar angående denna framtid som alltid ska skapa sådan uppståndelse. En till sak jag vet är att jag vill börja plugga snart, och att jag vill läsa någonting som jag tycker är roligt, det är ju alltid en början! Jag önskar att man inte skulle behöva jobba häcken av sig för att få något man önskar sig, såklart ska man jobba för att nå sina drömmar och mål då känns det ju faktiskt ännu bättre när man når dem, men lite medvind på vägen kunde man väl få ha once in a while?;)


RSS 2.0