Rollercoaster

Har denna veckan typ varit!

Idag är det första advent, svårt att tro då Oslo bjuder på sol och tio plusgrader! Var en tur på IKEA igår o handlade julpynt o sånt, med ett pepparkaksdoftande doftljus och julmusik kanske det skall infinna sig lite mer decemberfeeling här, hoppas jag. Och tiden då bara går och går, bara tre hela arbetsveckor kvar till det bär hemåt och extra gött känns det då jag verkar få komma till ett julmysigt hus:)


Værme i kylan

Befinner mig nu på något typ yoth-touristinfo som jag snappat upp idag dær man kan långa internet och dator for free. Toppen. Kænner mig lite som att jag skulle vara en backpacker ute på långresa jorden runt. Men næpp, still in Oslo by.

Nu har jag varit hær i lite drygt två månader vilket jag inte riktigt kan førstår, tiden går bara så fort! Och om en vecka ær det førsta advent och om bara lite mer æn en månad åker jag hem før julen. Koseligt. På jobbfronten går det nu bra, jag får jobba var dag och något extra bra ær att jag næsta vecka skall vara på samma dagis hela veckan, great! Dessutom ær det ett dagis dær jag varit rætt mycket den senaste tiden så jag har børjat kænna mig lite hemma dær, lært kænna barn och personal ohc de mig så det ær kul.

Kylan har kommit på allvar. Ett nytt norskt ord som jag lært mig i veckan ær rim (=frost). Vitt har det alltså varit ute, men ingen snø ænnu. I lægenheten ær det nog snart frost också, bara SÅ kallt inne! Jag får i dubbla lager och har plockat fram IKSU-møssan som jag t o m går i ibland. I helgen ær jag all alone. Malin har dratt till Gøteborg øver helgen før att umgås med slækta. Jag har handlat lite gott att kosa mig med, både till snacks, frukost och middag. Idag skall jag laga spaghetti med en sås av grædde och ædelost, det blir gott! Sedan kanske jag tar en tur till Bislett. Men jag har iaf fått lite værme nu, då jag fått mail från vænner i nær och fjærran. Så kul att høra hur alla har det, var æn de befinner sig. Kram på er.

Næmen kanske jag skulle ta en tur bara o traska runt i byen? Kanske gå upp och titta i slottsparken? Som lite turistning. En promenad i byn får bli den dagliga promenaden idag.

Hoppas ni alla mår bra!
Kram och trevlig helg

Kaffebrenneriet nu

Längesedan sist. Det är november nu. Tittar in här o tänker, det här var ju en insprirerande blogg..borde lägga in bild..satanihelvette kameran är ju gone with the wind. Aja börjar ha kommit över det.

Äntligen helg. Har jobbat bra. Skönt var det att sova ut i morse. Och kul sedan att sedan sfärers första skidtävling på tv. Änteligen. O nästa helg startar allvaret, världscuppremiär. Jag längtar att åka själv, milspåret på Vitberget!!

Nu ska jag gå o dricka en fet latte eller en varmchokladmedvispgrädde på Kaffebrenneriet. Long time no seen. Yummy.

Haha aa blev just norpad mobilen som låg på bordet framför mig av en typ 3/4-åring! Men hann med. Haha blev typ chockad!

Ok en Oslo-bild på hur jag såg ut efter jag skrivit jobbkontrakt har jag att erbjuda:


RSS 2.0