Here comes the sun, it's alright

Det har varit ett fabulöst väder denna helg och därmed har de flesta av dess timmar spenderats utomhus. Idag var temperaturen hög och solstrålarna brännande heta. Sommarvibbar indeed. Jag och Mallan köpte med oss frukost från Baker H på andra sidan gatan och gick upp till parken och placerade oss vid en vägg i lä. Där åt vi våra bröd och bullar och drack kaffe i take-away-mugg. Nästan tre och en halv timme senare (f ö är det suveränt att ha parken så nära hem, bara att springa hem då man behöver på toa, fylla vattenflaska eller hämta något att läsa) tyckte vi att det nog var dags att röra på sig litegrann. Vi gick till Kiwi vid Rignes P och stannade på tillbakavägen till på en gräsmatta vid Alexander Kiellans Plass och spisade en Go Morgen youghurt vanilj. 

Efter denna sollapande dag kan jag konstatera att den första brännan för året är ett faktum. Och självklart en Elin-bränna. Vem trodde annat? Det är väl min uppgift i livet att få de värsta solstrecken efter kläderna, dessutom blir jag ju nå så djävulst röd när solen legat på så det blir så tydligt. Måste lära mig (tidig!?). Men är det något som jag förmodligen aldrig kommer bli vuxen om är det att smörja mig tillräckligt med solskyddsfaktor (eller smörja mig överhuvudtaget). De där rödbrända axlarna har vi sett nog av. Varför var det brorsan och inte jag som de där bra bli-brun generna?





Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke

Jag fick lite lust att gå i mina röda sandaletter. Jag har inte kunnat använda dom på riktigt än, men då kan man passa på att gå i dom inomhus, gå in skorna liksom. Som Sally. Hon är ju en stjärna, Sally. 


"Om män skulle gå omkring i såna här styltor (högklackat) skulle kullersten varit förbjudet"

"Tiden går så fort så när man ligger i koma"

Sally Santesson.

Under sea we are free, you're a coward

Idag samlades 40 000 människor på Youngstorget i Oslo i protest mot han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och för att ta tillbaka deras sång. En gigantisk folkmassasamlades för att sjunga och lägga rosor. Så fint och ett sådan stark och vackert initiativ tycker jag. 
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/rettssaken/artikkel.php?artid=10050163

Jag har personligen inte varit så nära allt detta, men jag lider verkligen med de som varit och förstås fortfarande är det. Det har liksom slagit mig ordentligt på senaste tiden då jag sett rosor som människor placerat vid händelseplatsen och förhör är i full gång. Det känns på något vis overkligt, men det är allt så fruktansvärt. Det är rakt igenom obehgaligt.

Kjaerlighet.

Högstadie-soundtrack

Det tycks alltid sluta med att musiken drar sig tillbaka mot 90-tals-hitsen. Men idag kom vi in på spåret "högstadiet" och en efter en plockades låtarna fram ur minnet och bilderna från Sörböleskolan, gröna laget, bänkarna, syslöjden, mp3-spelare, Klutmarksbacken, fotbollsträning, planlöst cyklande et c, började speclas upp på näthinnan. Det var tider det.. eller nja.. kanske inte. Men nostalgisk blir man ju! Jag inser att jag hade någon liten rockigare period i musiklyssnande där tror jag. 









The Reason. Åå vad jag älskade den låten! 



Gamla 9A. Helt otroligt att det är sex år sedan. Tiden går fort!

Madrid


Plaza Mayor med många uteserveringar.


Parque del Retiro var grön och skön.


Det coolaste huset i Madrid tyckte jag. Kan dock inte säga vilket det är..


Chillar med broccolisarna.


Franskt i Spanien. Coolt att få chokladen till den varma chokladen i en liten kanna på sidan av att själv hälla i mjölken. 


Starbucks. Så har även jag vart där. Det var kul att man fick sitt namn på muggen. Men vad är hypen egentligen?


Mitt i Madrid.


Ljuva 60-tal!


På lördagskvällen spelades El Classico. Jag hade en liten smyg-Barca-outfit som jag walked the streets of Madrid in. Hehe. Matchen kollade vi på på en tapas-bar i Alcalá. Spanjorerna blev galna då Real gjorde mål. Kanske det var tur att de vann..den här gången kan jag ta det.

Alcalá de Henares

Men tjenare! 
Madridresan var väldigt trevlig! Och kul att träffa HH igen, för längesedan sist alltså! Spansk danskurs, glass, tapas & El Classico i Alcalá. Traskande runt Madrid-town och vi såg i princip allt, åtminstone på utsidan, fika, strosa lite mer, fika .. turistande helt i min smak! 60-tals caféet måste bara nämnas, helt fantastikst och inspirerande! Äh, lika bra att jag lägger upp lite bilder nu när jag har redigerat och allt. 













Kvällsmat ohyeah

Klockan är 22.45 och köttbullsoset ligger tätt i köket. Det är lite så vi jobbar här i kollektivet på Schwensens Gt. 

Reselektyren jag köpte blev en bok på franska. Kände att jag behövde nåt att läsa för att hålla franskan à jour. Jag började läsa lite igår och efter de tre första meningarna tänkte jag "HAHAH alltså vad tänkte jag egentligen? Trodde jag att jag skulle fatta?" Men så fortsatte jag och efter ett par sidor till blev jag istället överraskad att jag faktiskt hängde med så bra, så än får jag inte ge upp! 

Nämen, dags att slagga. Sista arbetsdagen den här veckan imorgon ;)

Nattda!

Dansa - Pausa

Denna helgen går nog till historien som en av de allra snabbaste! Det bara har sagt shwisch så var den förbi (nä, inte riktigt än då). Kanske hade det att göra med att jag hade senvakt i fredags vilket var ett tag sedan sist tyckte jag. Så jag hann hem en liten stund sedan åkte vi en stund till öppningen av en ny restaurang/bar/café. Under gårdagen så startade jag med träning, sedan en liten tur till stan för att införskaffa någon reselektyr att läsa på flyget. Sedan visade det sig att Gabban var i stan med en vän och det blev en spontan sammanstrålning, trevligt! På kvällningen/natten massa dans som fortsatte även idag med ett Zumba-pass. 

Ska börja se över lite packning till onsdag tror jag, för då drar jag till Spaniaaa! Fick en snabb paniktanke då jag skulle checka in nu, om jag hade kvar passet hemma i Skellefteå. Lyckligtvis hittade jag det. 


Jag vill ha såna shorts som Baby haar. Och göra svanhopp med Johnnyboy.

Un regard en arrière

Det är precis ett år sedan jag kom till Frankrike och Montpellier. Vid den här tiden ifjol hade jag precis startat min andra skolvecka av åtta och en resa och upplevelse som skulle komma att bli en oförglömig en. 

Jag minns så väl den första och den sista veckan på vistelsen. Den första kändes så lång, så lång. Den var spännande och rolig och det var så många nya intryck som skulle smältas och franskan och engelskan blev mina förstaspråk, lite omställningar helt enkelt. Att man hade känt klasskamraterna i endast ett par dagar kändes obegripligt, i och med att vi alla var i samma situation föll det sig väldigt lätt att lära känna dem och bara efter några dagar var det som att vi hade varit vänner länge.

Den sista veckan på vistelsen var en känslomässig berg-och-dal-bana. Det blev många "sista" och hemfärdsdagen kom allt närmare och närmare. Nya känslor bubblade upp och tanken på att åka hem till Sverige igen innebar blandade känslor. Den sista kvällen med gänget blev en blandning av skratt och gråt och de allra sista dygnen..jag har tror jag aldrig varit med om någon liknande känsla; det var liksom bara kroppen Elin som fysiskt gick omkring medan huvudet och tankarna var någon helt annanstans. Det hela var mycket märkligt. När jag satt på bussen till flygplatsen kändes det som en film då staden som jag lärt känna och tycka om lämnades på längre och längre avstånd bakom. 

Under vistelsen var jag med om massa roligt i stort och smått. Allt från att vandra omkring på de smala gatorna i staden till att besöka mindre städer runt omkring Montpellier, dricka café au lait på uteserveringarna, dansa sig svettig på Cargo, läsa gratistidningar, äta sig less på små fruktyoughurtar, vardagslyxa sig med baguetter och croissanter, cykla till stranden, träffa härliga människor från alla världens hörn, prova lokala viner hos Claude, njuta av sol och värme .....

Jag är så glad att jag fattade beslutet att åka på denna resa och studera det franska språket i Frankrike. För det första var det för språkets skull enormt utvecklande. Jag "tvingades" att prata franska och de som jag umgicks mest med, vi pratade franska med varandra även på fritiden vilket jag tycker var fantasktiskt bra. Då det blev svårigheter tog vi ju bara till engelska och det gjorde ju att man utvecklade sin engelska också. Svenskan blev helt enkelt tredjespråk. (Något som jag hade tänkt göra som jag ångrar att jag inte gjorde, är att jag skulle skrivit ett inlägg med precis de orden och språkliga upplägg som jag hade i huvudet just då. Man märker det lite i vissa inlägg jag skrev då, men det kunde varit mer, det hade vart en sån salig blandning av svenska, engelska och franska. Det hade varit så roligt att läsa en sådan text nu.) Men nog så viktigt så var det väldigt utvecklande personligen; jag åkte själv och bodde i ett annat land. Jag blev mer självständig, säker på mig själv och intresset för att resa och upptäcka andra länder, städer, kulturer och levnadesvanor väcktes starkt till liv. På högstadiet eller till och med i gymnasiet trodde jag aldrig att jag skulle vara den som åkte på språkresa eller utomlands för att bo. Men se vad som kan hända, man ska aldrig säga aldrig och inte rata någonting som man inte har gett en chans. 

Någon gång vill jag åka tillbaka till Montpellier. Det är en fantastisk stad, lagom stor med fantastiskt klimat och mycket saker att hitta på att göra, människorna är vänliga och det är en skön blandning av folk. Jag vill se hur allt ser ut igen, om det är sig likt och åka de nya tram-linjerna. Men ska jag åka dit igen måste jag nog åka med en annan sorts inställning för det kommer ju inte alls vara samma sak som sist, det är ju helt naturligt. 














Joyeuses Pâques !

Har varit på ett riktigt styrkepass i afton. Det var bra. Men jag är fortfarande inte van med vikter och framförallt viktsänger, det gör mig lite nervös. Men skulle man köra detta, eller liknande, pass fler gånger och kontinuerligt skulle det helt klart vara riktigt bra träning som ger resultat. Får utmana mig att gå på det igen. Nu känns det i benen (ja, faktiskt är det benen jag känner mest i nu) och träningsverk kan jag nog väna mig, det är grejt. Får lösa upp den med lite moves imorgon på Zumba. Jag fick sån längtan av att träna på Vitberget, Byberget, cykelvägen till Bersan, till och med att sprätta i gropen i Solbacken. 

Jag är lite besviken att jag kommer att missa juni månad hemma, den är ju egentligen bäst; ljust och fint 24/7, och cykla hem mitt i natten och det är fortfarande ljust. Åh. 

Påskafton blev en trevlig afton med prat, spel och välldans god mat! Och fina målade har vi i påskriset (även med videkissar!) i föntstret som jag plockade häromdagen. Och AIK, eller förlåt, Skellefteå, har gått till SM-final, det går ju som inte att missa. Kul ijallefall. 

Så himlans gött att påsken inte är över än och man får vara ledig även imorgon måndag! 



Kos

Glad Påsk !









Gratulerer med dagen världens bästa farmor !

Det märks verkligen att det är påskledigt och helgdagar/långhelg, i Oslo nu. Det är SÅ stilla och lugnt, knappt några människor, det är nästan så att det ekar mellan gatorna. I förmiddags gick jag en lång promenad genom stan och det var inte många människor jag stötte på. Och kallt och blåsigt var det, men riktigt härligt att traska faktiskt. I morgon kanske det är lite mer folk i rörelse då det är mer affärer o dyl som är öppet. 

Men idag, most importantly; grattis till min härliga bästaste farmor som fyller år!! Kram på dig!




Dimma ...

Då har vi kickat igång en ny vecka. Påsk-vecka, och eftersom även Skärtorsdagen är röd dag i Norge så får jag i princip påsklov. Har bara två arbetsdagar kvar alltså.. Galet. Är nå så djuriskt trött nu och har vart det ända sedan mitt på dagen, vet inte riktigt varför. 

Har hamnat i något slags hemlängtansmood, fast ändå inte hemlängtan hemlängtan. Jag längtar efter Scheleftesommar, och gröna träd, varma vindar och ljusa nätter. Och inte att förglömma, längtar jag efter en cykel - att cykla!! Åh, sommar. Men sedan då? Då ska det bära av fort som attan. Men det evigt återkommande frågan kvarstår fortfarande. Jag hatar att fatta beslut. Kan jag bara komma till insikt och bestämma mig?! Eller kan någon göra det åt mig tack. Vart ska det bära hän? Det är ju inte direkt så att ju mer jag tjatar och skapar smärre panik inombords, ju snabbare kommer beslutet. Inte stressa, ta det som det kommer men vänta inte för länge. 



Syskonweekend

I helgen har vi alltså haft syskonweekend i Oslo. Petter och Johan har vart på besök och det har varit väldigt roligt. Vi har vandrat på stan, fikat, sett semi-hockey oc ätit middag på Olearey's, gått på tur i skogen, myyyst, skrattat, sjungit, skrikit, babblat, åkt kollektivtrafik, ätit boller, lagat mat, lyssnat på musik och så vidare.. 

Förstås har det blitt en hel del Schelefte-snack. Vi har verkligen stått upp för hemstaden. Hockeyklackmodet har liksom varit något slags tema.. 

Med andra ord ... en helg med massa tull och löjligheter. Jätteroligt alltså!!

Tre låtar från helgen får det bli...........






RSS 2.0