Hysteri var ordet. Hysteri.

Centrala Oslo är knökfullt med småtjejer. Det blir förseningar i trafiken och vägar blockeras. Vissa svimmar, de flesta skriker. Orsaken? Justin Bieber. Justin Bieber-hysteri. Han håller gratiskonsert vid operataket fakiskt just i detta nu.

När jag åkte från jobbet förklarade busschauffören när vi närmade oss att "Den här turen kommer att ta längre tid än normalt. Det är 15 000 tjejer som väntar på att en 18-åring ska sjunga några sånger senare ikväll och de blockerar vägen". Då vi kommit framåt cirka tjugo meter i bilkön, på tio minuter, insåg han faktum och erbjöd passagerarna att stiga av. Det gjorde jag och gick resterande väg till Jerbanetorget, genom Oslo S där det kryllade av folk, varav många i yngre tonåren med J målat på ena kinden och B på den andra. Kunde inte låta bli att le lite för mig själv. Hysteri var ordet. Galet. 



Vem kunde tro att jag skulle skriva ett helt inlägg om Justin Bieber??? Det roliga i kråksången och hela meningen med detta var busschaufförens kommentar. Det var rätt komiskt. Speciellt då han hade något av en oförstående och ironisk ton i rösten. Ärligt, I don't blame him.

Theese shoes are made for walking


Diamonds are a girl's best friend, näst efter shoes i så fall skulle jag säga. Vem gillar inte skor? Och i VVK kan vi erbjuda allt från gummistövlar till vinterkängor till gympaskor till ballerina till converse till kilklackar till höga klackar. Och som om detta inte vore nog, det finns fler par skor i huset som inte finns med på denna bilden. När man ser det här känns det inte som att skorna jag önskar just nu är helt nödvändiga...Fast tänka kan man alltid. Och de är faktiskt billiga.. Förutom springskor, men det behöver jag faktiskt verkligen. Sådeså. Oh gosh, jag har sko-abstinens. Eeetheel! Saaaraaah! ........ Ba så ni vet så skyller jag detta lite på er också. Och tackar er lite också. För skor kan man inte ha får många av, ikke sant?! heh.

Surprise, surprise

Yees, jag har funnit min "festival" i år: den gamla vetranen i Piteå, PDOL. Timbuktu & Damn!, The Hives, The Soundtrack of Our Life, Movits!, Krunegård. Får nog nästan ta till ett kraftutryck som "Kan inte bli annat än succé". Fast, okej, Trästock kommer alltid vara min favoritfestival no mather what ;) 


26 maj - parkdagen

Oslo - parkhängsstaden. Lördagen den 26 maj 2012 kan skrivas till historien som parkdagen med stort P (so far iaf). På förmiddagen sprang jag intervaller i, och trappor i närheten av, parken. Vi snackar St Hanshaugen alltså, parken alldeles här brevid. Sedan blev det solning och chillande på en filt på gräset, vilket resulterade i rödbrända knäveck och baksida ben och rygg. Duktig var jag åtmistone att smörja ansikte och axlar med solkräm, som jag valigtvis bränner så. De klarade sig gott ialla fall. Det var faktiskt riktigt skönt med en heldag att bara slappa och lapa sol. På kvällen avslutades parkdagen med grillning i densamma. Chön dag. 

Idag förflyttades parkhänget till stentrappan utanför vår lägenhet. Där åt jag lite lunch och njöt av vädret. Sedan åkte vi till en badplats en liten bit söder om stan. Där var det massa folk och ett drama utspelade sig. Doppde fötterna i den kalla Oslofjorden (inte badbart enligt mina mått..) och sedan vi hoppat av bussen i stan igen gick vi förbi Max och köpte med oss hamburgare och åt den i Kronprins Håkon och Mette-Marits trädgård. En kvällspromenad och sedan trapphäng i värmen avslutade denna dag.

Walking in sunshine

Frekvent uppdaterande hos Johansson, yes. Nåja, det som främst är på tapeten i dessa dagar är värmeböljan som dragit in. Äntligen kom sommarvärmen. Jag tycker faktiskt det var på tiden, det är/var ju ändå mitten av maj. Temperaturen ligger runt 25an. Minst! Veckan har varit ljuvlig, och svettig, och det ser dessutom ut som att detta här skall stanna länge. Hurra! Jag är väldigt glad att jag har det jobbet som jag har så man får vara ute om dagarna! Egentligen vad än det är för väder, men speciellt dagar som dessa. Idag koste vi oss ute på tur och hade det riktigt trevligt och barna skötte sig alla väldigt fint. Koseligt. Med sol och värme följer också en hel del parkhäng och grilloset ligger tät runt St Hanshaugen. 

Nu kan man säga att fotbollssäsongen har dragit igång för min del. Igår var jag och Mallan på toppmatch i Tippeligan. Vålerenga tog emot Rosenborg på Ullevål Stadion. 0-0 blev det. Det var inte någon riktig höjdarmatch men det var kul att vara på plats. Och i vilken stad eller del av världen man kommer är supportrar och deras hejaramsor desamma, oavsett sport. Nu börjar jag se fram emot EM. Heja heja!

Jag avrundar denna kvällen med ett eller två avsnitt av någon serie. Sedan får vi se hvordan det går att sova med huvudet mot en ny vägg. Pga diverse elekriska åtgärdanden och annat skit så har jag idag möblerat om litegranna och flyttat sängen till andra sidan rummet. Kanske vaknar jag av dagsljuset imorgon då jag har förnstret rätt ovan huvudet. Men det blev rättså koseligt må eg si så det ska nog gå bra detta. Så nog ska jag sova gott, och så får jag lön imorgon wihoo det var en trevlig surpris! Brukar egentligen få in den på kontot den 28e men antar att den kom tidigare för pingsthelgen, katching. 



Söndagshäng i Birkelunden. Festivalkänsla där 'ass. Blev som nästan sugen på festival i sommar ialla fall där. Fast nä. Ändå inte. Meeen lite småavis är jag ändå på littlebrother som snart drar på Hutlsfred - bästa line upen i sommar! Kul att det börja hända saker kring Trästock-släpp. So far, quite good.




Heja Vålerenga.

17 Mai i Oslo






Ja vi elsker ....

Då haver vi feiret den norska nationaldagen. Tjuvstartade den 16 med massa folk hos oss, sedan var det bara rise and shine och finkläderna på på torsdagsmorgonen den 17e. Så fick jag uppleva 17 maj-firandet i Norge och Oslo, det var roligt och faschinerande och framförallt hade jag väldigt trevligt!!

Malin och Ida imponeras över frukostbordet.
Dagen började med champagnefrukost hos fransmännen.
Solen kom fram och vi flyttade ut. Maten också. 
Vi drog ner till byen.
Tittade på paraden och de kungliga heterna som vinkade från slottsbalkongen. 
Sarah vinkade också.
Elin och Dina också. 
Strosade nedover på Karl Johan, beundrade folket och flaggorna. 
Avrundade dagen med parkhäng, pölsegrillning..
..och kubb, i Sofienbergparken.




















Don't let them closer to this secret..that I may love you

Måndag. Tisdag imorgon och sedan onsdag. Yes. Och, dag före helgdag är sex timmars arbetsdag och för en gångs skull är jag den som kan skatta mig lycklig, med tidigvakt innebär detta att jag slutar halv två. Men sköönt da! Ville bara berätta det. Det går bra nu kompis det går bra nu. Sedan har jag börjat laga Oslo-playlists som jag kan lyssna på då det tryter. Och en hel med bara godis för öronen och huvvet, mys i hjärnan helt enkelt. 




Uppbyggnad

Om några dagar inleds firningen av något som jag verkligen ser fram emot att uppleva här i Norge och framförallt i Oslo, hovedbyen - Norges nationaldag, eller i folkmun: 17 mai. Det ska verkligen bli intressant att uppleva. Fönsterskyltningar med flaggor och banderoller i rött, vitt och blått, sånger skall inövas, flaggor skall göras och planer skall läggas upp och efter allt jag hört och uppfattat är mina förväntningar på dagen relativt höga, kan inte vara annat. Samtidigt kan jag inte förvänta mig något då jag aldrig har upplevt det förut och jag är bara spänd och längtansfull för vad som än komma skall. 

Denna vecka har varit lite utav en one of a kind. Trötthet, träning, tårar, uppgivenhet, övertid, kunskaper, solsken, tjejsnack, russbuss, blåbärsdricka, promenader, skratt, kladdkaka, sommarjobb, Trästocksläpp, turdag. 

Kanskje du ikkje fins lenger, kanskje det e håp


Allt och inget sådär

En intensiv helg har passerat. Den kickstartade med ett spinningpass på fredageftermiddagen sedan var det bara att äta middag och göra sig klar för inflyttningsfest hos Magnus och Caroline. De hade fått det fint och det var en riktigt trevlig afton! Festligheterna fortsatte på lördagen då vi efter ett skrattfylld parti Med Andra Ord, gick till en skön klubb där Sarahs kompis firade födelsedag och spelade och sjöng James Brown inspirierande funk. Fett me najs. Vi drog vidare, dessvärre efter fotvrickande. Grabbarna och jag åkte ovärt mycket trikk och DEN mest ovärda taxiresan i mannaminne. Lite minglande, lite kylslagen hemgång. 

Långa nätter och korta dar. Avrundade med tacos och filmmyhyys nedtrycka i en soffa. Over all, en lång, intensiv och väldigt roligt helg. Har dessutom skrattat väldigt mycket. Och klämt in parkhäng och glassätning och lite mer spelspelande.

Samt fått första Shit-jag-kommer-sakna-Oslo-punchen i magen. 

Och knutit ihop säcken med att inleda veckan med ett spinningpass. 


Hök-röven

Idag var det +23 grader på Järnbanetorget då jag var på hemväg från jobbet. Så det hanns med lite parkhäng idag också. Men jag tror jag fått solsting; jag tog en stödmacka medans jag lagade middag, skulle städa undan efter mig och var på väg att lägga brunosten i mikron. Dessutom trodde jag att jag glömt iPoden på Elixia och ringde dit för att höra. Det svarade inte, och tur var väl det visade det sig, för iPoden låg så fint mitt på köksbordet. Klämmigt. Solsting ja..plus ett styrkepass på kvällskvisten så nu är jag övertrött också. Tid att sova. Orkar inte borsta tänderna, orkar inte byta om. Bäär miig! Tur att jag har senvakt imorgon.
Nattda folkens! :):):)


Sköna maj välkommen

Maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne. Då var det maj. Då blir träden grönare, solen högre och himmlen blåare. Typ. Det är lite som att jag aldrig kommer släppa skollivet på något vis, känsla av att skolavslutningen och sommarlovet kommer närmare samt cykla utan jacka tillhör också maj månad. Man blir på något vis lite gladare, lite mer hoppfull (hoppfylld?) och lite mer förväntansfull. Sommaren kommer närmare och närmare. 

Igår lagade vi tacosmiddag, därefter drack vi vin, babblade och spelade spel, så ett ändå stilla litet valborgsfirande blev det, som de svenskar vi är. Annars gör det mig inte ett dugg att missa valborg, jag tycker det är den mest överskattade av "högtider" (det är inte ens en högtid!). Nåja, vi hade de iaf trevligt.

Det kommer bli en märklig vecka detta. Tänk att man jobbade igår? och så fri dag på det, en tisdag, och så startar vi om imorgon onsdag igen och då kommer det väl säkert kännas som att det varit en megakort vecka då fredag sedan kommer. Men det har iallafall inte varit helt fel att vara ledig idag! Det har varit en mycket fin dag som bjudit på parkhäng, fotboll och korvgrillning i sommarvädret. Jeansjackan fick se Oslo för första gången idag, och benen solen där under fotbollsmatchandet. 

Men att hosta, det är jag less på att göra. Annars är allt bara bra! 
Varma vårkramar på er

RSS 2.0