GQ





Jag gick i ett kvarter idag,
som en gång var hela min värld ja,
allting var ju enklare då,
men ingenting kan bli var det var, neheeeej

Man ser tiden är förbi, snart är det för sent,
livet går fort och det är svårt att hänga med,
men vi kanske kommer se en juldag i lund
kanske ölen kommer ta oss på det djupa en stund
kanske fortfarande kommer försvinna i din blick
drömma om den framtid som vi aldrig fick
och vi kanske skriker bakom musiken
och trotts alla rast platserna i livet kommer vi fram till att vi trivs
Hur polätten föll om vi kanske lämnas barhänt parallelt genom snön
som ändå blåser bort efter ett halvt andetag
och du säger att det är uppenbart
att det lilla var du och jag
så förlåt om jag bara säger tjena när vi syns
slipper kännas vid svidande förr i tider
kanske var vår historia en fjärill på nål
vacker att titta på men vingar som inte slår

Jag gick i ett kvarter idag
som en gång var min hela värld Ja
Allting var ju enklare då
Men ingenting kan bli var det var, neehej

Igår gick jag på mammas gata
Vissa dagar kan jag sakna
Tryggheten från gammla dagar
men det finns ingen som kan få dom tillbaka
Igår gick jag på mammas gata
Vissa dagar kan jag sakna
Tryggheten från gamla dagar men det finns ingen som kan få dom tillbaka
Ibland vill jag återvända
Men det- finns ett litet dilemma
Det känns som skorna börjar klämma
Jag har fått växtvärk jag måste lämna
Hey Hey
Staden känns för liten
Du och jag börja om det känns för tidigt
Eller för sent hur den än blir de,
kommer alltid vara en del av mitt liv ye

Jag gick i ett kvarter idag
som en gång var min hela värld Ja
Allting var ju enklare då ååhåå
Men ingenting kan bli var det var, neehej

Man är tillbaka på mammas gata
Bland fotbollsmålen ungdomsgården
Ungdomsåren det är då det slår en
Hur vi gick där och väntade vad skulle hända
Tiden kom och gick och man känner sig allt för hemma
Allt för hemma aldrig bländad av
storstadens ljus dom är alltid tända nu
Har vi flyttat spridits för vinden
födda på nytt och vi slog igen grinden
Ibland på tunn is, okända vatten,
du vet hur jag älskar hur vi rusade igenom natten
I en okänd taxi,i en okänd stad
som mange med tiss en okänd lag
om att vi måste vidare aldrig klara
Alltid på jakt och det fattas bara
en liten pusselbit och vi springer
Du släpper tyglarna men minns alltid vägen

Jag gick i ett kvarter idag
som en gång var min hela värld Ja
Allting var ju enklare då, åååhå
Men ingenting kan bli var det var, neehej


By: Promoe ft Timbuktu Supreme Andreas Grega

C ya !

Jag tar en liten paus i pluggandet. I morgon är det måndag och en ny vecka inleds. Och det kommer bli en fruktelig vecka! Många lektioner, uppgifter att göra klart och lämna in, bok att läsa ut, och ze grande finale: tenta i språkhitsoria på lördag, vilket innebär pluggande i kubik inför den. Vi hörs på söndag hörni .. !

Musik kan jag ha ibland då jag pluggar, ibland blir jag bara distraherad av den och koncentrerar mig på en bra låt istället för vad som står i boken. Men nu har jag ingen vidare värst fantasi vad gäller ny musik, är lite less på den nuvarande spellistan så nu är det bara en tidsfråga innan jag på allvar övergår till julspellistan. Så, ge mig något lyssningstips. Vad som helst, det behöver inte vara pluggvänligt för det.


Bon soir!

Det blir en filmkväll ikväll. Igår hyrde jag ett gäng franska filmer, det vart mycket fransk-film-prat på skolan här i veckan och då blev jag så peppad på att se på fransk film, iaf film där de pratar franska:P Så ikväll ska jag se ett par av dem. Och göra dip, har t o m slagit till med att köpa en paprika, enbart till dip. Det är grejer det.

På tal om att vara peppad. Träffade Jennifer idag och vi kom att prata en hel del om slalom-pepp. Taggish.com! Nu är det snart mars (!?! det var ju nyss snart februari) och vårvintern kommer på allvar. Hur gött är det inte då? O hur gött är det inte bara att kasta sig ner för backen i fullfart och göra stora, runda schalomvängar. I sol, i 3-4 minus, i god vänners lag, med varm choklad i pausen. Å alltså, Bygd: nu.



A major shampoo-explosion ... !

I sann Ross-anda så hade jag en "Major shampoo-explosion" i kväll. Eller så jätte-major var det kanske inte, men nästan. Var och handlade (bland annat shampo och balsam) och då jag skulle plocka upp varorna från korgen och lägga på bandet så hade shampoflaskan öppnats litegranna, och när jag skulle stänga korken gleggade det över. Inte så trevligt. Shampoo-explotion-emergency var det, ja.

Det kan komma att låta extremt waijnigt detta.. Men jag menar inte att klaga. Bara konstaterar. Att, jag har gjort bättre träningsdagar än igår afton. Jag hade, och har fortfarande lite, fruktansvärd träningsverk efter Malmstråket och även ett fett skavsår på ena hälen och ett mindre skavsår på den andra. Och jag bestämde mig för att gå på gympa. Upp till bevis. Jag tror att det bästa sättet att få bort träningsverken är att träna. Det var lite kämpigt när man skulle hoppa och kasta med benen.. Men ah, det gick. Och idag har jag cyklat för att trampa igång benen. Hoppas att träningsverken ska fada ut, inte improve. Måste komma ihåg att stretcha bättre.. Det är bra med gruppass, att de avslutas med stretching. Jag har aldrig varit bra på att komma ihåg att stretcha. Men har inte riktigt fått träningsverk direkt ofta heller, därför att jag tränade samma muskler hela tiden.

Kan inte riktigt tro att det är onsdag imorgon. Då har ju som halva veckan gått. Fort vare gjort. I morgon är vi lektionsfria, men jag ska stiga upp i tid för att baka bröd, damsuga och sedan sticka till bibblan och plugga efter lunch.

Å vart så sugen på att skriva på franska. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva och det börjar verkligen bli tajm för att gå o lägga sig, speciellt om jag ska upp o baka bröd i morgon.. Det får bli en annan dag.

Auf Wiedersen (blev det istället) !


Bussplus

Norrlandskusten har visst nya bussar. Lite kul. Bland annat:

Hippare utsida
Trådlös internetuppkoppling, inte bara för affärsklass
Trepunktsbälte på alla platser
Trappan direkt till vänster
Större tv:ar
Inget expressbusstillägg !!!

Ganska trevligt att åka genom det norrländska vinterlandskapet.

Le weEk-eNd

Helgen börjar lida mot sitt slut så smått. Snart, inte riktigt än. Den har ändå kännts lång, och också varit rätt lång rent i antalet dagar. Hoppade på bussen mot Skellefteå direkt efter skolan i torsdag då vi slutade vid lunch. Fick mig två trevliga överraskningar då bussen på två stället vände om mot E4 igen efter att ha släppt av passagerare vid två busshållplatser, jag var inställd på att den skulle fortsätta in i byarna, men det gjorde den inte. Toppen. Jag överraskade övriga familjen med min hemkomst, hade sagt att jag skulle komma på fredagen. Surprise. Henkade med pappa på hockey, Skellefteå AIK - Modo och fick se AIK vinna. I fredags tränade jag bodypump med Matilda på Friskvårds, hade aldrig provat det förut, och jag tipsar - det frambringar träningsverk dirr hihi. Sedan åt vi lunch i stada. Har varit peppad på att prova på att göra cheescake ett tag, jag har aldrig gjort det förut, och det blev nu av i fredags då jag och Ehtel gjorde en. Den blev väl helt ok, men tar sig med tiden. Skulle tippa att den smakar väldigt bra till efterrätt idag. Övning ger färdighet heter det ju, det behöver ju inte bli perfekt första gången. Lite rassel i sparbössan har jag fått då lördagen innehöll jobb i det vackra och kyliga vintervädret. Solen värmde, kanske blev jag ändå lite, lite solbränd också. Middag hos farmor blir man också glad av. Helgen har dessutom innehållit en hel del prat om vädret. Är ganska säker på att det inte bara varit så i min närhet ... Är ganska säker på att det har pratats extremt mycket väder i hela riket de senaste dagarna! Men funderingar och köldpart, hur man ska klä sig och vilken valla som kommer passa har det också betydigt, därför att idag var det dags för Malmstråket. Temperaturen blev varmare, och loppet kördes. Till och med i lite snöfall. Jag åkte 2.5 mil och det kändes bra. Fick in ett bra flyt i åkningen, dock de sista fem kilometrarna..de var riktigt slitiga. Och skönt var det att gå i mål. Och få sig en skidtävlingshamburgare och tagga ner i ssk-sofffan som är en fara för mosiga skidåkare, den är typ den mjukaste soffan i världshistorien. För övrigt så fick jag skavsår, typ mitt livs första skavsår. Så kan det gå. Happ, då får man väl se ett nytt fall lösas av Wallander i kväll. Eller är det något annat "roligt" på tv som man kan schlappa till. Får nog ta och göra några grammatikuppgifter först kanske.. I morgon förmiddag tar jag bussen tillbaka mot Umeå. Känns betydligt trevligare att åka buss då det är ljust nu. Jeje, en god helg har jag haft. Hoppas detsamma för dig. Tjingeling!

Je dis bon nuit!

Hej hej hallå! Den här dagen har gått i ett, verkligen! Hade lektion på förmiddagen, sedan åt jag lunch och satte mig i bibblan och gjorde översättningsuppgiften till i morgon. Sedan mötte jag upp med Helena och vi cyklade ner på stan, i iskylan och snöfallet som gav stickningar på nästbenet nedför Svingen, och gick på café. Testpatrullen grillade ännu ett av Umeås caféer. Detta lilla café som vi testade på idag fick ett helt okej betyg. Jag tog en äppelkaka med vaniljsås och nån typ espresso med choklad i. När jag kom hem var det bara att äta middag och sedan sticka till IKSU för att köra core och sedan bodyballance. En riktig styrketräningsträningskväll! Så hem o duscha o kolla lite på datorn. Nu måste jag verkligen gå o ta mig något att fika, jag håller på att hungra ihjäl!

Det blir weekendresa norrut denna helg, det ska faktiskt bli roligt! Hoppas även att det är bra väder och speciellt sol, särskillt på söndag, för då blir det Malmstråket! Har utmanat mig sjäv att åka från Åliden i år vilket betyder 25 km. Har inte alls många mil skidåkning i benen i år, men efter den senaste tidens träning på IKSU så har jag iaf fått upp flåset och muskulaturen. Hoppas jag!

Nämen allvarigt, fika var det. Sedan lägger jag mig. Är ganska så slut nu! Dessutom har jag tvättid imorgonbitti klockan sju! Och jag som tycker det är görsvårt att vakna 8-8.30 på morgnarna ...

Solen skiner idag också!

Nu är jag på banan. Online. Vaknade tidigt trots att jag somnade sent, inte jättekul.. Snart blir det gympa med Rilli. Asså jag blir så fruktansvärt glad av sånt här finvär! Vill bara va uuuuuuuteee! (O så sitter jag här vid datoren...inte ok..) Tog en promenad förut, ingen powergång eller så utan bara helt lugnt strosande och njöt av solskenet. Nå så jäävulst sköönt!(:O:D). Direkt jag kom tillbaka och klev in genom dörren blev jag såhär "mnåååh...:S". Har inte fönstret mot solen heller, det har dremot de som bor på andra sidan av korridoren. Dem har de bra det. Allt kan man inte få, men vi har vackrare utsikt tycker jag nog. Men nu får man leta fram solglajorna tror jag nästan.

Henkade med Sanna på stan igår. Jag köpte en till blomma. O så åt vi på Max. Jag var så sjukt hungrig och det var så sjukt längesedan jag åt hamburgare och det var så sjukt gott! På kvällen for vi ut på NH. Allt som allt en väldigt rolig kväll!

Det märks att det börjar bli ljusare ute. Vid fem-tiden är det just så pass mörkt. Det känns faktiskt helt ok.

 

En lila skjorta med vita stjärnor fastnade på näthinnan

En iaktagelse: kollade lite på Mauro & Pluras kök. Markus Krunegård var gäst och jag gör en iaktagelse, "den där skjurtan han har ... hade han inte den på sig då han spelade på Trästock i sommras? Jag känner igen den". Varför jag nu gör det vet jag inte, men lite karraktäristisk var den, lila med stjärnor på, det satte sig i minnet. Var tror du Ethel, stämmer det?




En todos oredigerad bild som jag gillar från hans spelning på Trä i somras.

Jag älskar att jag har en iPod som rymmer så många låtar att man gör nya låt- och artistupptäckter i sin egen iPod

Satt i bibblan och läste Indiana ända tills klockan blev halv sex. L'amuor en le 1900ème siécle. Inte för att jag hann så fruktansvärt mycket ändå men. Jag bestämde att jag skulle läsa till sid. 100 och då gjorde jag det. Period.

Det blir mycket träning nu för tiden. Det tycker jag är roligt. Och speciellt när jag bara har typ två minuter till IKSU och man har ett kort som räcker länge så man inte behöver tänka och välja ut vad man ska gå på för pass. Man kan testa allt. Men idag har jag en vilodag. I morgon ska jag prova på core. Och så ska jag gymma inom en snar framtid, känner att jag behöver bygga på mina armmuskler. Eller egentligen alla muskler. Sedan jag flyttade till Umeå har jag tappat en del i vikt och jag tror att det är mycket av muskler som ingått där aswell..

Till frukost idag gjorde jag varm choklad. Inte Oboy, varm choklad. Jag har funderat på hur de gör varm choklad på caféer och den jag gjorde i morse blev faktiskt väldigt bra och rätt så lik cafévarmchoklad i smaken. Mums.

 


Nydalasjön








Makeover at Peddan

Igår var det mor och far som kom o hälsade på i Umebume. Mamma var på IKEA förra helgen och då passade hon på att köpa lite grejer till mitt rum. Det har som inte varit så enhetliga färger o så, men nu är det det och jag blev väldigt nöjd med den lilla makeovern vi gjorde. Nya gardiner, nya kuddar, mattor, stolöverdrag ... Nu är det lugnt i hjärnan och schnyggt i rummet, jihoo!

Vi tog även en tur på stan samt åt på indisk restaurang till middag, mycket gott! Har kollat nu på SM på tv och skymtade några kända ansikten. Det är kul att se de man har med och mot, åkt i samma klass som och andra bekantingar som man känner igen från tävlingarna, att de nu åker SM o andra stora tävlingar, en del även världscupen. Jag saknar ändå skidtävlingsatmosfären ibland! Ska nog åka med och heja på någon mer tävling snart, typ Frankeloppet, ett av mina favvolopp! Och så är jag lite sugen att åka Malmstråket, typ från Varu.

Så här ser rummet mitt ut nu iaf. Ungefär såhär vare innan.



                                            




Nyfiken i en strut

Ett missat samtal. Ett nummer jag inte känner igen. Vem kan det vara? Vad vill den personen mig? Hitta.se, skriver in numret - enter - pirrigt, vem är det som ringt? - ingen som har det numret? Eniro då? Skriver in numret - enter - pirrigt, vem är det som ringt? - ingen som har det numret.

Mnååå vem är det som har ringt?? Vad ville den personen mig? Jag kan ju inte ringa upp nu, ett par timmar efteråt...!? Tänk om det har hänt något? Eller tänk om jag har vunnit på lotteri? Tänk om jag har vunnit 10 000 kronor?, som jag måste använda på skor och kläder..!

Har kastat med armarna i afrodansen. Schläppt loss till trummrytmerna.

Å varför ska resultatsidan lagga sönder när jag ska kolla hur det gått för Matilda i dagens SM-dubbeljakt?? Det måste börjar funka, jag vill veta. På lördag ska hon och Anton krossa i sprinten och på söndag i distansen! Och jag ska heja som en galning framför tvn, för det visas i Vinterstudion, se på det!!

Och nu tänkte jag faktiskt snart kolla på Landskapen, kikade lite på det härom dagen och blir man nå avundsjuk på Frida som får bo där? I Åre! Och jobba mitt i backen! Och få åka där! Ja, det blir man!


Run to the sunset. Aim for the future.

Sitter och har lite matkoma efter att ha lagat, min favoriträtt, spaghetti o köttfärssås till middag. Lyssnar på Amber OakSpotify och äter lite low-quality-glass som jag inhandlade då jag var på Konsum idag.

Det var inte i går som jag åt glass. Det blev en 2 liters-låda med jordgubb-vanilj-chokladglass. Hade tänkt köpa min favvo - vaniljglass med chokladkross, men jag såg att den kostade lika mycket som den där 2L-glassen, då slog jag till med det, nästa gång blire favvisen. Så då vet ni allt om mina glassinköp idag då, det var ju roligt för er! Eller.. Jaja, i vilket fall som helst så är glass gott. Desutom, för att berätta mer om handligen idag, så köpte jag grejer att göra kladdkaka, det ska jag göra till helgen. Mumma.

Sen då...? Montpellier? Nice? Paris? Oslo? Stockholm? Örebro? Vad vet man?

 


RSS 2.0