Att stressa...

...är inte så kul. Då ska man såklart hitta grejer som man gärna behöver men man hittar dem inte. Jag är en tidsoptimist, det är jag väl medveten om. Men ändå..! Plus..som sagt när AIK spelar står Skellefteå stilla. När de spelar ja, men inte innan. Då är det tvärtom, bilköerna är ja - LÅNGA. Det upskattar man inte om man ska dit, fast inte just dit. Mittemot ska jag, till campingen för att träna. Vi måste komma ihåg att anpassa vår tid till hockeyn. Är det hockey måste man åka en stund tidigare än vanligt då det inte är långa.

Men nu till en rooolig sak. När jag kom hem hade jag fått två brev med posten. Ett av dem var ett lönebesked och det andra var: En bunt framkallade bilder från sommaren!! Drygt hundra bilder har jag framkallat och nu kom de:D:D Jag hittade igen erbjudandet om att få framkalla 100 bilder gratis så jag behövde bara betala drygt 30 kronor - som fått! Så på torsdag vet jag vad jag ska göra!:)

Jag ska bättra mig med framkallning av bilder, det blir sjukt snyggt inget tu tal om saken! Varför jag man det inte ofare, jag ska bättra mig. Och det är så kul att få hålla bilderna i handen, det blir faktiskt en helt annan grej än att titta på dem på datorn.

Idol ikv..var verkligen Mariette så bra? Visst gjorde hon ett övetygande framträdande men jag tyckte det var mycket falsksång. Har inte någon riktig favorit än.. Nicklas tycker jag var himla bra på sin audition iaf. Men jag tycker ialla fall det är väldigt roligt att det är så många norrlänningar med:)


Ha´re


Stugsista

Igår var vi i stugan och gjorde vintern. Känns alltid lite sorgligt och packa ihop, tömma, stänga av och allt vad det kan vara. Det bli så tomt. Och det känns så länge kvar till nästa gång, nästa sommar. Väldigt blåsigt var det också! Men som tur var inte speciellt kallt. Fina färger vare, hösten är vacker.

Man kunde också roa sig med annat...

     
  



The winner takes it all

Då var helgens jobb klart. En innebandy match har jag varit på. Det, innebandy, är verkligen en tuff sport. Det är inga fisiga närkamper där inte! Det smäller på ordentligt. Skulle då vilja säga att det nog är en tuffare sport än hockey för där har de ju en massa skydd. Nä, innebandy och även handboll är två sporter där man inte får vara rädd att ta stryk.

Det är inte ofta jag lyssnar på Abba. Men det har jag nu gjort då jag har suttit och skrivit jobbet. Vissa låtar är rätt bra! Det är ganska häftigt med Abba. De är ett av de där ruskigt stora banden som kommer finnas hela tiden. Det var ändå på 70-talet de slog igenom och ifjol var de väl nästan större än någonsin i samband med att Mamma-Mia filmen kom och sådär. Och däremellan har folk alltid lyssnat på dem, i alla åldrar. När jag var i typ 9-års åldern mimade jag till Abba och det är folk både före och efter mig som har gjort det också.

 

ABBA


Den har jag:)


Trevlig kväll!

Finns det egentligen något som heter bara plättar?

Nu ska jag ta upp ett ämne som jag tror aldrig kommer lösas. Alla kommer aldrig påstå samma sak. Vad heter vad egetligen. Pankaka/plättar. Det enda vi vet är att smeten är densamma, right? Mjölk, mjöl, ägg och smör är väl ingredienserna i alltihop..?
Jag påstår ialla fall att det egentligen inte finns någon form av denna maträtt som heter bara plättar. Det som jag möjligen anser kan heta bara plättar är de som man gör i en plättlagg, alltså en stekpanna med sex/sju runda formar i.

Mina 'sayings' om dessa maträtter
Småplättar - görs i en stekpanna med sex/sju runda formar.
Tunna pankakor - görs i en vanlig stekpanna. (Ska för övrigt helst stekas i en gamal hederlig gjutjärnspanna och inte en i tefflon tycker jag, det blir godare och frasigare.)
Ugnspankaka - görs i långpanna i ugnen.


Om någon annan säger exempelvis såhär tolkar jag det på detta vis:
Plättar - Småplättar (görs i en stekpanna med sex/sju runda formar)
Pankaka - Tunna pankakor (görs i en vanlig stekpanna) eller ugnspankaka (görs i långpanna i ugnen)
Tjockpankaka - Ugnspankaka (görs i långpanna i ugnen)


Småplättar med jordgubbar och mjölk! Vad än det heter så är det
ialla fall oerhört gott tycker jag. Och det är jag nog trots allt inte
ensam om att tycka:)

Blomster med supermegapowers

Har nu filtrerat de bilder som jag vill framkalla ännu en gång så det är inte lika många. Såg att man kunde framkalla 100 bilder gratis, men nu ser jag det ingen stans så det blir nog bara att peja. Men skitsamma det blir inte så himla dyrt ändå och jag framkalla nästan aldrig några bilder så.. Det blir kuuul.

En bild på en blomma. Men inte vilken blomma som helst skulle jag vilja säga. Det har typ superkrafter. Jag fick den då jag tog studenten (juni) av familjen Homplump och den håller sig fortfarande (september)! Ibland ser den vissen ut men skenet bedrar. Ger man den vatten tar det bara någon minut så ser det pigg ut igen, det är nästan så man kan se hur den rätar ut bladen igen. Fantstiskt. Ska börja att ha bara såna här blommor.



fabulous :)


När AIK spelar står Skellefteå stilla

Otroligt att de visar AIKs match på tv. Måste väl kika lite. Heja lite extra på talangen från gården också kanske. Inför tredje perioden nu, 3-1 till FBK. Mamma glad då. Jag och hon gick till obs nyss, härligt med frisk luft. Var inte många själar där, varken inne eller på parkeringen. Inte speciellt mycket bilar ute heller. Kan det ha något att göra med att AIKs match visas i tv (i en kanal som de flesta har)..? Plus också härligt att det blev en chokladkaka 70% med tillbaka i kassen. Väldigt godissugen är jag, måste jag säga. Snart är det väl också det härliga programmet Svenska Hollywoodfruar. Alltså vad jag skrattade förra gången! Det är ju helt sjukt, programmet! Och hon som tog med sina söner till skjutbanan för att lära sig hantera ett vapen, som typ kvalitetstid med baren, OMG! Sjukt.. Det blir ju intressant att se om Anna Anka kommer med några uttalanden också. Hon var verkligen veckans snackis under veckan som gick, om broskätandet osv. Ja, herregud ändå!

De sa att 12% röstade i kyrkovalet. Kan det stämma? Jag glömde totalt bort att rösta plus att jag inte hade tid. Fattade nada om det där valet. Men samtidigt tycker jag att man ska rösta, har man inte gjort det kan man inte säga nåt.

Redan nostalgisk

Åååhh!!!!
Jag är nu äntligen i full färd med att välja ut bilder från sommaren som jag ska framkalla. Har tittat igenom alla bilder från studentveckorna och jag säger bara åååååååååå!!! Jag blir helt galen, jag vill göra om dom, alltihopa! Hur kul som helst! Man blir helt lycklig av att titta på dem. Att stå där med vitklänningen, mössan, plakatet och allt och bara skrika att vi har tagit studenten ut över hela skellhell. Grymt!
:D:D:D
Ni som har det kvar har verkligen något att se fram emot och lev under de veckorna ta vara på dem, för de är bara så roliga.

          

11-06-2009


Dagens agenda

Lite smått och gott ska jag göra idag. En del saker roligare än andra.

-äpplen
-tvätta skor
-ny blomjord
-bilder till hemsida
-sy kjol
-träffa famme på stan
-träning


Du, ha en bra dag!:)

Mycket matprat idag

Har idag var och lämnat in en lönerapport och vart en sväng på stan. Köpte nu då ett par jeansleggins. Hade nu lite beslutsångest över vilka jag skulle ta av de två jag valde mellan. Ett par var skönare och det andra hade lite snyggare färg. Denna gången blev det de skönare med den mörkare färgen. Ska fundera på om jag ska köpa de andra i framtiden. Plus att jag invigde mina nya skor idag, det var trevligt:D Ikväll blir det lite extra jobb som har möjligheter till att bli lite stressande, meen jag har iaf en stratige på hur jag ska undvika det. I söndags var kanske den dagen jag har gjort mest på väldigt länge på jobbet. Började efter att varit och hjälpt till på Vitbergsdagen, vid tre och skrev nästan oavbrutet till elva kändes det som. Funderade på hur många människor jag pratade med under den dagen. Quite många blev det:). Jag var så inne i arbetet och lite orolig att jag skulle behöva stressa senare på kvällen och sket i att äta middag.. Ett äpple och en apelsin fick det bli. Var konstigt nog inte så hungrig, men när jag kom hem där vid drygt halv ett på natten, åt jag en extra stadig kvällsmat. Gött.

Ska sticka till obs och inhandla lite matsaker. Ska göra middag idag. Funderade på lasagne, men det kanske bli för komplicerat..sån där bechamellsås eller vad det heter är väl ett riskmoment. Att koka saker med mjölk i på spisen kräver 100% koncentration. Ögonen måste vara fästa på kastrullen hela tiden, blundar man eller tittar bort har det kokat över på två röda sekunder. Det kan bli spaghetti och köttfärssås istället. Det är gott. En av mina favoriträtter måste jag säga. Träffade Josse på stan och blev lite inspirerad av hennes lunch..sill och potatis. Jag addade lite bacon till min lunch också. Det var ett bra tips, visste att jag skulle äta bacon men inte vad jag skulle ha till så det blev perfa med sill och potäter till. Smarrigt.

Igår körde vi igång träningen igen. Det var riktigt skoj faktiskt. Det blev gamla klassiker som stolpstafetter och små styrkeövningar á la Anders. Det var kul och jobbigt. Tillhör du en av de som blir tomat i ansiktet efter ett träningspass? Det gör jag, tyvärr. Lillasystern till en i vår träningsgrupp sa till mig när vi hade kommit tillbaka och satt och tog igen oss med det vanliga saft och pepparkakor: "Varför är du så röd?".  ... Ha-ha-ha punkt. 



matprat..kul ord.


Fortsatt trevlig dag!

Jag vet att min mamma vet att jag hatar sniglar.

Hon säger till mig
- Gå ut och och plocka upp äpplena. Du kan ju göra det innan det blir så mörkt, så du ser sniglarna tänkte jag.
- Du kan ju ta det här pappret och torka bort snigarna.


Typ nån slags hint med att nämna sniglar i varje mening..?hah Jag tycker inte om sniglar.
Med små, lätta nypor plockade jag in äpplena men jag tänker ta resten i morgon då gräset inte hjälper till att skymma, så man ser sniglarna ännu sämre.

iiihhh


Är man A-torpare så är man

Idag var jag inne på Anderstorpsskolan. Det var faktiskt lite speciellt att gå in i gamla skolan och känna Anderstorpsskolanlukten. Det är faktiskt en speciell lukt där måste jag erkänna. Jag drog till och med lite på smilbanden när jag gick där i korridoren och i biblan. Tänk ändå att man slutat skolan. Ingen obligatorisk skola. Helt otroligt.

En annan rolig sak med Anderstorp är att IFK har gått obesegrade genom division 6. Då de blev klara för femman för ett par veckor sedan blev det  firarscener utan dess like. Champagnen flödade och det jublades och applåderades ordentligt. Igår spelade de sista matchen och den beskådades av 140 personer. Tyvärr kunde jag själv inte se den. Jag tycker det är så fachinerande att det är långt över hundra åsådare på en match i division 6. Jättekul! Hoppas de börjar spela endel matcher på Fäbo! Älska Fäbo.

Oj, det var en tjock en!

... Den sjunde Harry Potter-boken alltså. Visste typ inte ens vad den sista boken hette förän jag skulle leta en bild på den (till föregående inlägg). Men nu vet jag, det heter Harry Potter och dödsrelikerna. Jag hade antagit att vi hade boken hemma, men senare blev jag en smula osäker om det verkligen stämde. Kollade i bror min's bokhylla och tyckte mig inte se den. Men jo visst, där var den ju. Jag hade föreställt med den en aning tunnare, men den stod ju där och tock var den. Kanske jag ska börja läsa den idag då. Dagens planer blev ju inget av så nu har jag inget på agendan. Ja, ska förståss göra helt klart mitt cv-dvs hitta en till referens, för visst bör man ha två sägs det. Jag måste säga att då jag skrivit det personliga brevet och cv:t känndes det som en lättande och glädjande känsla i maggen. Ett steg vidare.

F.ö tror jag att jag ska sy en kjol. Jag har en bit tyg sedan vi var superhjältar på skolan som jag skall avända. Det är lila och velour/plysch (vad är det man säger..?). Har läst att det är en trend i höst minsann hihi.



Vacker väder-ut o lev

Jobba jobba joobba!

Nu ska jag verkligen göra det här som jag nu ett tag har tänkt göra. Eller tänkt.. jo det har jag verkligen också gjort men mankan ocks säga att jag har behövt göra det ett tag. Hur som helst så ska jag skriva mitt CV OCH personligt brev. Har gjort en kladd och nu ska jag skriva det och göra det lite vackrare i computadoren. Det är det personliga brevet som jag har bävat för. Jag vet inte riktigt hur man ska skriva innehållet. Jag får lite skääry vibbar när jag hör ordent personligt brev. Det får mig att tänka på cover letter och engelska B, skmj vet:S^^, då vi skulle göra ett brev och cv på engelska och sedan ha jobbintervju med vår lärare och den där intervjun tyckte jag inte om. Så nu är jag nervös om  jag kommer ska göra en intervju, redan nu-jag har inte ens någon intervju att gå på, vad kommer jag då vara när jag har det?Hur gör man? Vad säger man? Aja, den dagen den sorgen. Ska iaf söka söka söka jobb nu. Sedan inom ett snar framtid ska jag vä dra mig till arbetsförmedlingen också och se vad de kan göra där. Jag skäms för att jag ite har satt mig in i allt vad man bör göra och kunna med bidrag, ansökningar och allt vad det heter, jag vet inte mycket om det, det är nästa pinsamt. Jajaja jag ska ta en sak i taget och se possitivt på allt. Jag ska verkligen jobba för att få ett arbete. Det vill jag.

I går följde jag med Helena och såg Harry Potter (och Halvblodsprinsen) på bio. Jag tyckte den var riktigt bra. Har läst typ halva boken. Kom av mig och började aldrig om igen:/. Men nu ska jag äntligen börja läsa den sista. Jag vet att jag är seg med Harry P, men har aldrig varit besatt av böckerna/filmerna/allt annat. Men jag har läst typ ettans bok och sett filmerna. Några filmer, typ tvåan o trean, har jag set bitvis då och då, så om man lappar ihop delarna jag sett har jag sett hela. (det är inte de enda filmerna jag har gjort så med.. sagan om de två tornen är ett annat bra exempel på det haha). Om jag börjar läsa den sista boken hinner jag väl läsa klart den innan filmen kommer, eller filmerna. Och komma av mig några gånger och börja om igen. För nu är jag verkligen sugen på att läsa boken och få veta upplösningen! Avslöja inte något för mig!! ;D

Den här sjukdomen var då den segaste på länge! Jag är på bättringsvägen helt klart, men det går inte speciellt fort att bli frisk tycker jag. Det var ändå i onsdags jag blev sjuk. Jag har alltså varit det i fem dagar, sex om man räknar med idag. Analysen av den här sjukdomen: Jag blev fort sjuk och långsamt frisk.






Ha en bra dag och håll dig frisk!

Åaaööäääaaawwwhhhh!

Jag orkar inte vara sjuk längre. Ibland kan jag tycka att det skulle vara helt okej att vara sjuk en stund och bara slippa tänka på annat. Men inte i dessa tider då man måste vara orolig ifall att man fått svininfluensan. men det tror jag faktiskt inte att jag har, för jag har inte feber, och har jag det är det precis på gränsen. Men näsan är täppt och snorig och jag har ont i halsen och öronen och är allmänt slut. Baajstråkigt. Nu vill jag inte vara sjuk längre. Gör mig frisk. I natt kunde jag bara inte sova, halsen inte ok, men framförallt hade jag så ruuuuskigt ont i öronen. Gick ner i köket och satt och lade pasiens (vet inte hur man stavar det??) vid typ halv fyra. Det blir nog inga festligheter för mig idag inte. Prutt.

För övrigt är det en bra bantningskur att vara förkyld har jag kommit fram till. Man känner inte den minsta smak på maten och då varken vill man äta, eller är sugen på att äta, plus att jag inte känner någon mättnadskänsla när jag väl har ätit. Jag plockar fram mat vid lunch tid osv och äter, mest för att det är då man brukar äta. Ja.ifs behöver ju krppen mat och näring även fast man inte känner smak. Men lite ovärt känns det. Då postar jag hellre mina matportioner till de som inte har någon mat alls. Jag "äter" då mest vatten nuförtiden.

smittpuss ;)

Kors i taket!

Elin fortsätter ut i cybervärlden, först blogg, nu också Facebook!
Va, kan ni tro det?! haha
det är iaf sant:)

Ska man vara rädd egentligen?

Det går inte att undvika pratet om Svininfluensan nuförtiden. Jag vet inte vadman ska tro..behöver man vara rädd eller? "Man behlver inte vara rädd, men man ska ha respekt" har jag hört. Jag har inte fattat allvaret i det hela tror jag, för än typ nu de senaste dagarna. Och typ igår kväll då jag kände att jag har en förkyldniing på g, och idag är jag riktigt snuvig och halsen känns tjock. Ska man oroa sig? Jag tycker jag har tvättat händerna ofta och ordentligt. Ska man nu utgå från att man har svininfluensan då man har en förkyldning? För hur vet man att det är just den influensan man har? så man inte går ut och smittar.. och till sjukhuset ska man ju tydligen inte gå längre. På tv var det en sån här smittsdkyddsexpert typ, som sa "pk inte till sjukhuset om du är sjuk", nehepp...?! hahaa. Det kanske är lite tur att man inte går i skolan nu. För på ett sådant ställe sprider sig en sjukdom fort som rackarn. Nog för att vid den här tiden på året brukar det vara mycket förkyldningar i farten.


Hittade av en slump ett roligt klipp från den härliga julkalendern Sunes Jul, med Rudolfs bästa som man kan roa sig med i oroande tider som dessa.


X-berry fields forever

Nu var det ett tag sen senast.. Under helgen har jag varit på 20-årsfest och lite matfest och vart på fotboll och skrivit. Igår blev det fika med Anja och Jennifer och Josse. Det var trevligt, man skulle lätt kunna hänga på café flera timmar, flera dagar i veckan utan problem. 

Idag har jag och farmor varit i stugan och plockat bär. Svarta vinbär och lingon var utbudet idag, det är bra att plocka de bären för det räntar så bra haha, gillar inte att plocka blåbär, det tar så lång tid! Dock fanns det typ inga lingon men vi tillslut hittade vi ett ganska bra ställe och fick i alla fall ihop några liter. Vädret var super. Härlig dag. Det var också längesedan jag var i stugan.

I kväll är det alltså final i so you think you can dance. Vem vinner då? Just ja, man kanske får veta det i morgon.. De som är kvar är ju riktigt bra alltså.

Blir nog att söka sig till gamla Vitberget för träning i morgon tror jag. Pistolskyttebacken(?)...njaa..kanske...om man är ambitiös haha.

RSS 2.0