I vimmlet

Har suttit på café i timmar och snackat idag. Mycket trevligt. Dessutom fick jag mig en haircut under den tiden också! Jag, Frida, Anja och Ethel var på Waynes och efter ett par timmar skulle jag klippa mig på Torsten, alltså typ tio steg därifrån, och när jag var klar satt de fortfarande kvar vid bordet så då joinade jag dem igen och så blev det en timmes häng till. Haha, värt!;) Kom som en Elin och lämnade som en annan. Typ. 




Krogvimmelbild ...
Haha nu även jag.

Yes, nu mjusictajm.

Juldagar 2010

Hej hallå. Up and awake. Redan ... !! Vi skulle egentligen ha träningsdag men den blev inställd/uppskjuten pga de 20 minusgraderna som dagen bjöd på. Och istället för att gå o lägga sig i sin sköna säng och somna om några timmar till, åt jag frukost, tog en dusch och klädde på mig. Så är redan klar för denna tisdag. Har dessutom betalat hyran. Pluspoäng. Eller ska inte till så mycket pluspoäng egentligen, för det skulle bara göras.

Men sedan sist har julaftonen, juldagen, och annandagen fortlöpt och ett par dagar till också. Julaftonen firade vi hos farmor i Kåge. En peacefull julafton med massa mat och fika och spelspelande o så. Mysigt. Och fina julklappar fick jag också. Jag, mor och far tog en promead och på tillbakavägen fick vi syn på en tjock rök, som det kom lågor ur! Det brann i ett hus på norra sidan älven! Huuuuga, stackare, mitt på självaste julafton! Juldagen var som juldagen ska vara. Schlappning, en promenad, leka lite med sina julklappar, spela nåt spel och ha lite tråkigt. Annandag jul bjöd också på lite slappning, en promenad och sedan party. Blev utgång på station 8. Dock mest ynglingar där.. Men det blev en trevlig kväll och roligt att träffa folket!!


Foto: Etheeel

Igår hängde jag lite med Helena på dagen och på kvällingen var det mer spelkväll, på hög nivå. Pappas kompis Martin kom hit och då blir det Järgersro. Denns gång seriöst och alla lopp. Lite deppad blev jag då min enda startmöjlighet till det sista, och största, loppet - Pollux, blev sjuk och fick startförbud! Inte ens lite skojigt. Men jag kom tvåa totalt ändå, hehe. Det göttaste av allt var nästan att jag inte hade några skulder alls när totalsumman skulle räknas ut.

Eftersom det nu inte blev någon träningsdag, väntar bara en, och åter en sak: plugg. Jag ska plugga. Har börjat stressa upp mig litegranna för det. Har inte haft tid och dagarna har varit rätt så fyllda av roliga saker. Och då är det lätt att böckerna inte kommer fram. Men nu så. Sen kanske man skulle ta sig en runda på stan. Eller orkar man, jag är inte något vidare stort fan av melandagsresa. Men kanske jag skulle införskaffa en extern hårddrisk. Och en eltandborste ... ? Var hos tandläkaren förra veckan och tänderna var fina, ska bara göra lite noggrannare, typ tandtråd osv. Ska göra som i Greveholm - flourskölja! Hmm..jamen, nämen man kanske ska ge sig ut i myllret, kaoset. Åsså behöver jag verkliiigen en klippning. Ska ringa till frissan, men skäms typ för att gå dit. Mitt hår e så sjuuuukt risigt nu.

Jeje, så kan det gå. Och kanske det blir lite mer film idag. Skulle ju se mycket film i jul. Får väl se Rädda Willy 2 idag.. Märkte (igår då jag kollade lite på ettan;P) att den där pajken, Jesse, är väldigt lik min tremenning Johan! Och i morrn blir det häng med The gäng och lite konsertbesök. Och snart är det ett nytt år:O. Och nyårsafton, vad händer då egentligen?

Trevlig dag!


GOD JUL !



  

Bon noël

Hittade bilder på snön från några dagar före julafton i fjol, då man tyckte att det hade kommit mycket snö då. HAHAHAHAHA säger jag bara!!! Nu är det väl ungefär så mycket snö som det kom i mellandagarna ifjol. MINST.

Dundercupentider på Atorp.
Dundercupen 2007 (?) :



Julklapparna är typ inhandlade klart i princip. Granen är klädd. I morgon äre dan-före-dopparendan. Då blir pyssel, klappinslagning, rimning, smaka på skinkan, koka lite knäck och kanske lite pepparkaksbak. Jaa vilka traditioner julen bringar. Har gjort en röd hårsnodd idag. En julig en.

Julbak 1



               





Äntligen har jag fått baka och göra lite julgodis, jag hade ju längtat så efter det. Gjorde en väldigt trevlig handling i lördags, mycket choklad och socker och grädde o sånt nyttigt..;) Biskvier, fudge och för första gången nånsin har jag gjort cupcakes, christmascupcakes (med pepparkakssmak) blev det.

Och det fortsätter snöa. Oavbrutet. Den nya jultraditionen. Extremt snöande.
O vissa har inte ens fått jullov än... hehe

Åh, jag ska gå runt Tjärn! Det var längesen.


Nu är det jullov på rikt

Back in Skellefteåtown och det känns roligt. Det ska bli så skönt att sova i min riktiga och mjuka, härliga säng i natt!:)
Det kändes ändå lite speciellt att säga hej då till grannarna. Kul att ha grannar att säga hej då till också. Alla åker åt sina håll och sammanstrålar nästa år. GOD JUL på er.
Efter massa busskaos och massa resenärer och passerat två olyckor efter E4:an så kom vi fram. Sen har en pizza landat i min mage, som jag längtat. I helgen ska jag baka och göra julgodis.
Hah, hittade lite goa bilder på min brorsas dator som jag har tagit i höst. Lite bakning och lite vinterbilder.
Tänk om man skulle se på På Spåret ikv!?:O
Trevlig helg!!

Julhandlen

Går in i en affär
"Christmas is here ... "
ut, in i en annan,
"I dreaming of a white christmas ... "
ut, in i en annan,
"All I want for christmas ... "
ut, in i en annan,
"Julen är här ... "
ut, in i en annan,
"Christmas ... "
ut, in i en annan,
"Rockin around the christmastree ... "
ut, in i en annan,
"Tralala christmas ... "


I morgon åker jag till Skellefteå. Det ska faktiskt bli gött. Egentligen skulle jag kunna åka nu, eller när jag vill. Hade kunna åkt under helgen om jag hade velat det. Men jag ville faktiskt vara i Umeå den här veckan då jag äntligen fick en lägenhet och då jag inte vet hur länge jag kommer blir kvar. O om jag stannar längre här så blir det roligare att komma hem. Och nu känns det roligt. Det är ändå bra gjort av de som har en lång resa för att kunna åka hem och inte alls har den möjlligeheten att snäppa hem då de vill, de unnar jag verkligen lov och hemresan.

De fanns inte Din Sko i stan. Så jag ska cykla till Strömpilen och prova skockerna. Det känns lite dåligt att tänka på om jag ska köpa skor till mig själv, eller vad som helst till mig själv, då de hela tiden pratar om att samla in pengar till barn över hela världen som säljs som varor brevid mig. Då är ett par skor till mig som en fis i rymden. Men jag ska önska låtar. Låtar skall önskas.


Ny idol

Som alla vet så är jag ju lite av ett fan av Mando Diao ... ;) Dock är jag inte säker på att de är jordens mest sympatiska varelser, ibland kan de verka lite dryga. Men det får man ta. I alla fall, Gustaf har ju två bröder som också håller på med musik, en av dem är Carl Norén. Han har just spelat i glashuset och sitter nu och snackar med programledarna och hänger i Musikhjälpen. Och det jag vill komma till .. - nu är jag nog också ett litet fan av Carl Norén. Och mest för han som person. Verkar värsta skön! och med humor. Kuligt, heja Carl!

Sitter också och kollar efter klänningar. Har hittat en i en annons i tidningen City här i Umeå för ett tag sen, men har inte hittat den i affären. Ska göra en seriös på-stan-dag på onsdag och kika mer efter den. (Samt julklappar!!!) Dessutom vill jag ha flera skor. Bland annat ett par coola pumps som är typ täckta av velour. Röda eller mörkblå. Röda var mycket snygga, men det känns som de blå är mer lättanvändna. Aja, om jag är lite waljd så kanske jag köper ett par ... :O ;) Ah, de ärsnyggare irl än på bild.



                       Pumps               Pumps

Vårlyckan



                           

Blev som inspirerad att ta hand om några bilder och redigera litegranna. Jag tycker verkligen det syns att det är vår/försommar på dessa bilder, på färgerna. Känner vårlyckan lite... Men nu är det ju snart jul. Och jullycka.


Från arkivet



Hittade massa vårbilder. Bland annat från denna dag då jag och Malin spontanfor på en minifestival en måndagkväll på försommaren!


Jag vill bara dansa

Åh längtar efter att göra julgodis. Och pepparkakshus.
Och i jul ska jag se mycket film har jag bestämt. Får göra en lista på vilka jag bör se. Inglorious Basterds toppar. Den här helgen har blivit startskottet för det typ. I fredags The Holiday och igår Footloose. Alltså ändå, jag tycker man borde dansa som i till exemptel Footloose, på typ Station och liknande, alltså uteställen idag. Fatta hur kul det skulle vara!!?! Det är ju dans!! ;D

Tror faktiskt att jag ska se Morden i Midsomer ikv. Ett helt avsnitt. Och sticka färdigt min stora sjal, bara några varv kvar.

I morgon startar Musikhjälpen wihoo! Och min kompis ska ju vara med;)  :



Japp, jag kommer att följa det - slaaaviskt:) Kommer bergis bli som förra året att jag typ påste gå på Musikhjälpenavvänjning sen.. haha men det äre värt! Dessutom är ju faktiskt Jason Diakité en av programledarna och Tingsek är en av de gästande artisterna. Hoppas på ännu ett härligt framträdande av de två vännerna!

Och så är det lucia i morgon! - Den enda dagen på året då jag frivilligt stiger upp 6.30 på morgonen. (Eller när det nu börjar..) Traditioner är till för att följas;)

Jullov

Idag kl. 9.00 var startade den sista tentaskrivningen i kursen Franska A för oss. Realia. Det var mest skrivning och en massa fakta. Det kändes helt okej, som att jag inte kunde gjort något bättre ialla fall. Nu är det gjort och det är ju gött. Det var alltså avslutandet av kursen. Så nu är det jullov. Jag kan inte riktigt fatta det.

Vi hade tentagenomgång av grammatiken igår och ja..det känns som att jag fick en indikation på hur det har gått. Hade hoppats att vi skulle få tillbaka tentorna till genomgången men den får vi nog i slutet av nästa vecka. Jag tänker mig att jag ska börja plugga lite smått redan till veckan trots att jag inte vet hur det har gått. Men jag kan tänka mig... Däremot borde jag klara realian kännd det som. Bara att bänta och se. MEN! en väldigt glad överraskning fick jag igår då jag loggade in på studera.nu. Jag fick VG i momentet Muntlig Framställning!!! Trots min blackout på presentationen. Åå det blev jag så glad över!!

Ett långt jullov inleds alltså nu. Och det med festligheter. För ska jag och Helena snart besöka IKSU för ett träningspass och sedan blir det nobelmiddag på Gnejs. Ja, för det är ju faktiskt Nobeldagen idag. Jag tycker det är rätt roligt att kolla på Nobelfesten, när det äter och se vad de har för klänningar. Flott asså. Och efter tentan så gick klassen, nästan alla, till Lindellhallen och åt lunch/fikade. Det kändes som ett bra avslut. Man fick sätta sig ner och pusta ut efter tentan och säga hej då. Inte bara att alla gick åt skilda vägar efter provet. Känns lite tråkigt att jag kanske inte ens kommer att träffa endel igen. Och att risken/möjligheten finns att jag haft mina sista lektioner, pluggtimmar och traskat genom korridorerna på Umeå Universitet. Meen, man vet inte. Man ska aldrig säga aldrig. Något som jag lärt mig under terminen är att man kan aldrig säga alltid då det gäller språk. Så fast tvärtom nudå.



Om jag ska sammanfatta min första termin av universitetsstudier då. Sett överlag har det varit jätteroligt. Jag är mycket nöjd. Då jag fick se att jag blivit antagen till franska A i somras var jag lite skeptisk, det var inte det som stod högst upp på min önskelista vid just det tillfället, men jag tänkte ändå ge det ett försök och make it work. Och det är jag glad för att jag gjorde. Jag har lärt mig otroligt mycket! Nu kan jag förstå och prata någorlunda bra franska. Jag ser hur man kan bygga meningar, transkribera ... Min utvecklingskurva i franskan har gått uppåt efter att min ko har idisslat mer (som vår lärare Barbro menar) så kommer nog kunskaperna sätta sig mer.

Till våren då ... ? Ja, vad som händer då är fortfarande inte alls skrivet i sten. Jag har blivit antagen till franska B. Kanske jag går det. Men jag är inne på att faktiskt åka till Frankrike och läsa någon kurs i en månad eller två. Men det vill jag göra mot vårkanten för då är det vackrare och trevligare klimat. Men då blir det ju som en lucka fram tills dess från mitten av januari (då egentligen höstterminen slutar). Jag fortsätter gärna att plugga. Jag ska forska i om jag kan läsa bara något moment av franska B eller om det finns någon annan bra kurs på typ 7.5 poäng som man kan söka i efterhand. I franskan är det inte jättestor konkurrens om platserna så där är det nog inge större problem att komma in. Tja, vi får se vad som händer. Trivs väldigt bra i Umeå, på UMU, i korridoren osv så jag stannar gärna.



Det känns konstigt att inte behöva tänka på att "ikväll är det plugg som gäller". Faktiskt väldigt konstigt. Ingen deadline att passa, någon inlämning, provtillfälle, presentation att göra eller bok som ska läsas ut. Kanske jag kommer att vilja plugga av ren vilja. Om jag känner så ska jag ta vara på den känslan och verkligen göra det. För jag tror nog att man aldrig kan lära sig för mycket och träna för mycket då det gäller språk. Jag har fortfarande en hel del kvar att lära mig för att prata flytande. Men va, jullov, ett långt jullov, nu? Det har jag inte förstått än.

Den här terminen har gått så grymmarns fort! Trots flyttstrul, leverne i en kappsäck, pendling och tillslut efter  massa om och en lång och utdragen process har jag äntligen ett eget boende i Umeå. Och det ska jag njuta av nu. Ser fram emot julen. Att träffa alla, umgås, få höra vad alla vänner varit med om för äventyr under hösten, äta julgodis och mat, vara ute i skogen runt gq, åka skidor, åka slalom, dansa, osv osv osv.

Vilket monsterinlägg. Men hade så mycket att skriva om, för en gångs skull. Ska kasta mig på sängen och se lite Project Runway och njuta av känslan av jullov. Eller det det börjar i och för sig vara dags att byta om för träning. Hoppas vi får plats på passet. Skulle bli bra med lite jymping till musik. Känns som att jag skulle kunna släppa loss ordentligt! Har en sprudlande possitiv känsla i kroppen. Och nu är det snart julafton!


Hej SO-prov

Lite så på presentationen



Jag kunde den ju U-T-A-N-T-I-L-L då jag vaknade och innan jag gick till skolan. Lämnade mina anteckningar på bänken då jag gick fram till tavlan. Skrev upp de "okända" orden och började prata. Men sen, hjärnsläpp! Var tvungen att hämta papprerna och lägga de brevid mig på katedern, men sen gick det bra. Då kunde jag utantill, de bara låg där bredvid mig och skickade in informationen. Men åh, det kändes rätt jobbigt att blackouta. Aja, räddade upp situationen ganska bra iaf tror jag. Jajajajaja nu äre gjort. Det med.

Och efter lektionen gick jag till le laboratior och enregistrerade mina phrases. Så nu är det också gjort. Det med.

Som jag sa, sista kursveckan. På torsdag har vi tentagenomgång! Hoppas vi får igen dem rättade då. Shirre jag vill veeta. Och på morgonen ska jag prata om min uttalsinläsning och kanske resumén. Det börjar runda av. Nu är det "bara" realiatentan kvar på fredag så nu sitter jag med det plugget. Det är rätt mycket men det känns rätt lätt att plugga till det då det är ren fakta. Så det känns kul. Det är som ett gamalt hederligt SO-prov. Hej Rune G.

Det var ju fortfarande lite mörkt vid 9-tiden i morse. Det är jag inte beredd på. Man lär sig egentligen aldrig. Trots att jag alltid har levt med norrlandsvintern och mörkret, snön, kylan (som jag visserligen tycker om!) men det är ändå alltid som en överraskning när mörkret och kylan kommer. Man lär sig aldrig.



Lyssnar på musik och pluggar realia. Det är december. Det är inte ens 20 dagar kvar till julafton.
Nu känns det helt ok!

At the club



Det var väldigt kallt idag. Många krigade i spåret. Men sen sjönk temperaturen, eller den kanske snarare steg, och det blev istället runt -9 grader, bara. Och sen då: man kommer till Umeå och det är blötsnö! Känns nästan som plusgrader. Inte riktigt klokt. Men, det är bättre med minusgrader är blötsnö.

Vet inte, är typ nervös.. För vad? Ska hålla presention imorgon, men det känns nästan lite roligt, fast lite pirrigt också. Men jag längtar nästan efter att få berätta om Fécamp och Alabasterkusten, det är så vackert där. Jag vill klara det utan fusklapp.

Jag har en stjärna i fönstret! Och fick med mig en kasse med mat, bullar och bröd. Frys(facket)en full med andra ord.

I morgon startar den sista veckan av min kurs, Franska A. Det kan jag inte förstå.


GQ calling

Nu befinner jag mig på Kvistgatan igen. Och här är till och med julgardinerna upphängda. Kul att komma till ett julstökat hus.

I morse var det alltså dags för den stora, allvarliga, creepy grammatik+vokabulärtentan! Det kändes som att det gick bättre än vad jag hade förväntat mig att det skulle göra, men samtidigt är nog risken att jag har blandad ihop ordföljd och såna saker när man skulle skriva meningar.. Jag brukar alltid sitta lång tid för att göra proven, men den här gången känndes det som att jag hade hunnit långt på kort tid. Men sedan sitter man ju och knepar och knåpar och kollar igenom och korrigerar så då blir jag bland de sista att gå ialla fall. Men det var faktiskt till och med två kvar efter jag hade gått (i vår grupp). Men vad spelar det för roll att man sitter länge? Det viktiga är ju att man gör det ordentligt och inte stressar, oavsett hur länge man sitter. Nu är det ialla fall gjort och skulle jag måsta göra en omtenta så går ju världen inte under för det.

Nu ska jag göra klart en presentation till måndag. Många presentationer blir det. Denna gång fick vi välja vad vi ska prata om, i högst fem minuter, så det är inte någon speciellt lång presentation. Jag ska ialla fall prata om Côte d'Albâtre och Fécamp, där vi var 2007. Jättefint är det där. Ni måste bara kika på bilder därifrån!



I morgon ska jag till klubben för att heja på mina klubbkamrater som tävlar och fota lite på hemmatävlingen. Kom dit tycker jag! Hamburgare och skidåkning i världsklass på natursköna witeburg. I dag kördes sprinten, i skate, och i morgon är det klassisk distans. Charlotte Kalla står också på startlinjen. Det ska bli kul att åka upp på klubben, det var ett tag sedan. Och det ska bli kul att känna skidtävlingsatmosfären. Och det ska bli kul att åka lite på Vitberget.

Nu är det middag. Ikv ska jag baka lussebullar. Sen äta det, dricka glögg och äta skumtomtar. Ja, jag gillar julfika och julmys. Det var det ju föresten också på Gnejs i förrgår. Mycket trevlig kväll med spel och loads av gott fika!

Nu börjar nedräkningen

1 december. Idag.
Nedräkningen, den årliga, har börjat. 1-24. (Eller blir det uppräkningen då?) Till julafton. Årets julkalender har startat. Dock har jag inte sett första avsnittet. Man kanske borde göra det, julkalendern är ju ändå en tradition. Fast det var flera år sedan jag följde en. Men vi vet ju att det alltid funkar med Greveholm och Sunes Jul!;)

Ska nog ändå ta och köpa mig en stjärna eller ljusstake till mitt fönster här. Lite mys- och julkänsla! På lördag ska jag baka lussebullar då jag kommer home till GQ. Och jag längtar efter pepparkakor, farmors alla julkakor, glögg...JULSTÄMNING! I morgon ska jag till Gnejs på julfika, hoppas julkänslan sprider sig i ådrorna, det bli trevligt iaf!

Just nu lyssnar jag på Mando Diao, unplugged, live. - I tysk radio! Det är riktigt bra. Gillar unpluggedversionerna av låtarna! och därför önskar jag mig den (nya) skivan i julklapp!:




RSS 2.0