Djupa samtal ..

Det sitter två killar nere i källaren och spelar tv-spel.
Det är lite småintressant att höra konversationerna..

"Dynamithund?!"

"Nu går vi.."

"A nu går vi.."

"Kom här.."

"Bakom dig!"

"Aj!"


Helgens bravader

Jaasi, då var det söndag och långhelgen lider mot sitt slut. Den har dock gått väldigt fort så så lång känns det inte riktigt som att den varit. Men bra har den iaf vart. På fredag tränade jag och så var det middag på stan med jobbet sedan gick vi till en pub där musiken först var förvånansvärt bra, sedan katastrofal. Och ett slagsmål fick vi bevittna. Nåja, det var en väldigt trevlig kväll.

Igår, efter ett gemensamt och effektivt städryck i köket, åkte vi till Frognerseteren för att åka kälke. Det var verkligen superkul! Gött med lite fart och fälkt och frisk luft. Man blir nog aldrig för gammal för en dag i pulkabacken inte! Vi fortsatte på det effektiva spåret och styrde upp en tacomiddag som satte otroligt bra efter kälkåkandet, sedan blev det lite partande och en minnesvärd utgång.. Kälkåkandet visar sig även idag då man känner sig något mör och har en del träningsverk.

Jag har slått nytt långsovarrekord idag. Det känns inte bra. Jag tänker inte säga hur länge jag sov, men ljust var det fortfarande ute! Så jag passade på att få lite dagsljus och tog mig en långpromenad. Jag har bakat och ätit pizza och nu ska vi samla oss för att se film.

Som sagt, en trevlig helg och jag känner mig redo för en ny vecka med arbete, träning och annat skoj. 

Charging batteries

Var tvunget att inta sofflläge. Så trött, hade nog somnat i tallriken annars och det går ju icket ann. Snart ska jag sätta igång med middagen, får bli nåt korv-exotiskt. Sedan drar jag till Elexia. Har tagit med vinterkläderna från dagis så nu är jag redo för vilken vinteraktivitet det nu än blir i helgen. Och så liite sovmorgon imorgon. God helg folkens!



Onsdagslyx

Efter att varit utelåst för andra gången denna vecka, lagade jag, när jag kommit in, klyftpotatis och stekt lax. Sedan tog jag en promenad runt området, duschade och gjorde mig en latte och tog en liten tårtbit från resterna av bursdagskaken. Kan man göra så, på en onsdag? Jag firar, för imorgon får jag helg. Där kom det upp en bra sak med att vara vikarie ialla fall, man behöver inte vara med på planeringsdag och får därför fri! Deilit. Vi får istället gå direkt på festilgeheterna, vi ska ha personalfest och gå ut och äta på byen på fredag. Det blir nog trevligt. Jag har aldrig vart på personalfest tidigare ens. Så slutar halv fyra imorgon och sedan helg! Då ska jag fira det med att gå o träna. Nu får det vara nok, nu går jag och tränar i morgon i vilket fall som helst. Det var en seg förkyldning det hära men nu är det "bara" rethosta så jag ska göra ett försök, man behöver ju inte köra skiten ur sig det första man gör lixom.. 

Har börjat pimpa mina kartonger med tidiningsurklipp, därför gick jag på vägen hem enkom in på Platekompaniet i Oslo City för att hämta ett par gratistidningar ha-ha. Men det blir faktiskt ganska bra och en rolig touch i vardagen. 

Hade!



Framåtblickar

Är längtansfull och inspirerad, men också lite deppad för jag måste vänta på att göra allt det jag är inspirerad till att göra. 

Det som ligger närmast i tiden som jag ser fram emot är att få installera mig i ett eget rum i kollektivet. Den 1 februari kommer vi bli fem i huset vilket betyder att alla får var sitt rum. Jag ska piffa och puffa till det så det blir skikkeli koseligt. Jag har börjat fundera på hur jag ska ha det men det är så svårt innan allt är flyttat och möblat och städat klart, när det blir det är det lättare och jag kan sätta det i verkstad. Plus så är jag så fruktansvärt less på att ha mina kläder på/i resväskan! Jag vill packa upp dom och ställa bort väskan där jag inte ser den (det är tur att den är snygg!), då den står framme känns det fortfarande som att man lever i den och inte har flyttat till ett ställe för att stanna där i flera, flera månader. Konstigt nog så riktigt längtar jag efter att vi ska göra en ordentlig storstädning nere i källaren. Det kommer bli så bra, det är jag säker på! 

Vidare så längtar jag, som jag nämde igår, efter en egen lägenhet! En liten en som är både mysig och med gott utrymme. Jag vill bestämma hur den ska se ut, ha en egen soffa att kasta sig i efter en lång dag, sträcka sig efter tvdosan och en stor tekopp från soffbordet, dansa loss och sjunga högt i vardagsrummet, gå ut i solen efter en trevlig frukost, bjuda mina vänner på middagar, laga mat och baka bullar och bröd ...

Vääh, är klockan mycket?!? Galet vad tiden går fort alltså, det var ju typ nyss jag kom hem från jobbet. Ja, lite sent blev det allt då jag var utelåst ett tag.. Men sen då; man äter middag, kollar datoren, kollar lite till och sen är det ju kväll! Tråkigt. Därför känns det också väldigt gött att komma igång o träna igen, då gör man ju något vettigt om kvällarna också. Hinner med lite mer saker på nåt vis. Och ska pyssla lite också. Klippa och klistra. Göra fula boxar fina(-re åtmistone). Sånt liker ju jag. Och så vill jag sy, men det får jag verkligen vänta med, har varken tyg, tråd eller symaskin. Fast just det!, virka kan jag ju göra! Och redigera bilder också, det vill jag, det är roligt. Och välja ut foton som jag ska framkalla och hänga upp på mitt blivande rum, det vet jag iaf att jag ska göra. 

Åh, lyssnar på gamla härliga låtar! Release Me till exempel, den är ju så fin! Och Umeå-inspirerade låtar! Nämen, gusis, nu håller jag på att få fyrkantiga ögon, igen... Inte okej. Men nu när man har intenet är det som att man kompenserar för höstens icke-brukande av nät. Men kände för att skriva massa, bara för att skriva lixom. Nä nu får jag nog ärligt talat ge upp här vid datorn och stoppa med att äta mariekex och läsa ur Radhusdisco eller klippa lite i nån tidning istället.. Nattda :)


Favvo


Norge-maskoten

Say hello to my little friend ... 


Endelig en bursdagskake!

Änteliigen ska det spisas bursdagskake! Jag håller på att baka tårta, den är nu på svalning. Det kan komma att bli en spännande tårta för den blev väldigt tunn och jag hade räknat med att göra två lager men det kommer inte alls att gå så nu kanske det blir ett lager med 2-3 fyllningar i. Nåja, det ska ju lix blandas i magen och täcker man allt med grädde syns det ju inte. Smaken kommer det inte att bli nåt fel på tror jag. Gott ska det iaf bli och äntligen ska jag få äta min efterlängtade födelsedagstårta.

Tidigare idag blev jag med Ida samt Sarahs föräldrar för att se Sarahs kickboxningskamp. Det var kul att se på en sådan tävling utan att göra det i jobbsyfte. Jag har aldrig varit på en sådan tävling förut utan att jobba så det var roligt och för Sarah gick det bra, hon fick sig en guldmedalj så henne kan vi också fira med lite tårta.

Igår var det näst intill snöstorm här i Oslo. Yvigt och mycket snöfall. Trots det promenerade jag till Lökka där jag bl a kikade in i en väldigt trevlig vintage-affär och sedan fortsatte jag att gå ner till stan där jag inhandlade ett element och en egen te-kopp från Indiska. Jag blev väldigt inspirerad av min tur där jag gick in i små butiker där jag överöstes av idéer av olika slag för att pyssla och sy. Jag började även längta efter våren och att få ha sommarkläder på sig. Och efter att ha en egen lägenhet! Jag ska ha massa kuliga saker och mycket Indiska-prylar och porslin därifrån. På aftonen var jag med Carro och Tarina på en röd-beklädd bar och drack kaffe.

Jo! ett till stort och fett ÄNTLIGEN kan jag slänga in också. ÄNTLIGEN ska jag börja träna!!! Jag gläder mig nå så fruktansvärt alltså, gud vad jag längtat. Träningen har, tyvärr, inte blivit så stor prioritet under hösten då man skulle lära känna en ny stad, ett nytt jobb, söka jobb.. etc etc. Det är, för mig personligen, egentligen inte en giltig orsak till utebliven träning för en sån lång period därför jag vill verkligen hålla igång, men gjort är gjort och nu känner jag verkligen att jag behöver träningen, kroppen är inte lika stark som den varit förut. Ialla fall så var Frida och jag i fredags på Elexia och fick en rundvandring. (Jag inser att jag aldrig kommer kunna jämföra något träningscenter med IKSU - det står i en klass för sig! världsklass.) Hade inte räknat med att jag skulle bli medlem där och då men till det erbjudande som vi fick vore det idiotiskt att tacka nej. Så medlemmar blev vi och nu är det bara att börja träna igen, DET känns fett med bra!


Skatteverket, vad jag saknat dig...

Helt otroligt och äntligen har jag idag varit på Skatteverket! Tjihoo! Och som om det inte vore nog bestämde jag mig för att vara effektiv och passa på att göra mer viktigt när allt för en gångs skull hade öppet då jag kunde gå dit, och då tog jag trikken till Majors och gick på banken och beställde ett nytt och oskadat bankkort samt öppnade ett sparkonto. Bra där. Och fick både åka trikk och vara på Majors vilket var längesedan sist jag gjorde.

Jag har säkert sagt det förut men säger det igen, att det går över mitt förstånd varför statliga institutioner som banken och skatteverket kan ha öppettider som 9-15 på vardagar, ja de har inte alls öppet på helger över huvudtaget. Majoriteten har väl ett 8-17-ish jobb och när skall de hinna med att göra såna, får man ändå säga, viktiga ärenden? Det borde vara en rätt i ett demokratiskt samhälle att inte behöva ta ledigt från jobbet för att göra såna ärenden.

Nu är det iaf avklarat för mig och det känns GÖTT!


Än det ena ...

Så var magsjukan väck. Härligt! Är till och med chokladsugen, det är väl iaf ett friskhetstecken om något?!
Men...
Då kommer en akut förkyldning direkt på. Igår kväll hostade jag och det började rinna lite ur näsan..jada idag är jag värsta förkyld. Orka lixom. Jag tycker det kan räcka med en sjukdom åt gången! Jag var tillbaka på jobbet idag och visst går det, om än det är jobbigt att behöva snyta sig allt som oftast. Med tanke på förkyldningen, var det väl inte världens absolut klokaste beslut att gå hem från barnehagen. Jag gjorde sällskap med två kollegor och skulle ta bussen från stan, men efter det väldiga snöfall som kom mitt på dagen idag var busstrafiken ett smärre kaos och det var lika bra att fortsätta gå hela vägenhem, och jag blev inte passerad av en enda buss 37 - som jag skulle åkt. Så det var väl som hugget som stucket, bättre iaf att gå och inte stå still och frysa på en busshållplats. Dessutom är frisk luft ju alltid bra, och något jag längtat efter de senaste dagarna. 

Blev äntligen en skypedate med Spanien igår, väldigt kul!! Lever och mås gör det helt klart, det gillar vi. Och besök ska man få, dessutom då 5-milen körs i Holmenkollen, så passande! 

Nog finns det ljusglimtar alltid. Värre kunde man ha det! 

Ta hand om er

Grattis ...

Vilket sätt att fira födelsedagen, i sängen med det värsta jag vet: magsjuka. Det blir iaf bättre och det finns de som har det värre. 22 år idag...uuää, vill inte bli äldre alltså! nu får det vara nog hehe. Och jag som hade tänkt baka tårta och så skulle vi ha lite firning ikväll men det får vi ta en annan dag då. Trevligt och gott att vi åt tårta igår iaf!:)

Helgen i Göteborg, eller närmare bestämt i Åsa, var i vilket fall som helst väldigt trevlig! Man har blitt bortskämd med väldigt god och hemlagad mat och sovit gott. I lördags åkte vi in till Göteborg och gjorde stan, flera rea-fynd blev det. På väg till bussen i går stannade vi på ICA Maxi för att handla mat att ta med till dyr-Norge. Så både magen och väskan var fylld med mat.

De gånger jag har åkt tillbaka till Sverige från Norge, har jag varje gång känt att 'Näe alltså, Sverige är ändå Sverige'. Jag vill bo i Sverige. Bara att se de blå vägskyltarna och första allt vad som sägs runt om en känns tryggt och lugnande. Självklart trivs jag bra i Oslo, men då jag kommer bosätta mig någonstans, och nästa gång jag flyttar någonstans, kommer det bli i Sverige, utan tvekan. Dessutom vill jag ju börja plugga snart. Vad och var det nu kan bli...Göteborg? Örebro? Stockholm? Umeå? Uppsala? ...... vem vet?

Grattis på födelsedagen, Happy birthday, Joyeux anniversaire, Gratulerer med dagen, till mig ;) 







On the road again ...

Ja, då var jag på the road again. På bussen. Det var längesedan jag åkte sån här riktig buss, långtåkarbuss. Det känns som att jag åker på E4 någonstans mellan Skellefteå och Sundsvall. Men vi har för dryga timmen sedan lämnat Oslo Bussterminal och styr kosan mot Malmö via Göteborg. Snart är vi nog vid landsgränsen. Jag fick en fin bild från fönstret över la meeer och Oslofjorden, den miljön var som en blandning av fjällen och Vänern. Dessutom skulle man kunna tro att det är typ mars idag (eller någon vårdag där vi nu befinner oss för här då ingen snö) för solen skiner, det är varmt och lite vitt på backen.

Det är ju trevligt med internet på bussen. Annars är det största nöjet att äta sin massäck. Idag bestod den av bröd, apelsinjuice, god-morgen yoghurt samt ett par Marie-kex och en liten påse chilinötter. Nötterna är lite lätt beroendeframkallande, fingrarna dras till påsen hela tiden..

Försöker få in p3 på webradio men det vill buffra så mycket. Har saknat p3 känner jag! Kan iaf läsa ur Morgans bok istället.

Hade gött


Knäckebröd med herrgårdsost

Jaa.. var för en stund ensam hemma i huset, blir nog det snart igen. Funderar lite på att kanske ta med mig kameran och gå en tur mot Lökka, eller kanske kolla lite Big Bang, eller ringa en vän. Först av allt ska jag iaf packa ihop lite prylar för helgen. Ut på tur - aldrig sur. Nästan alla i huset skulle i väg så då blev det också att jag henkar Malin till Göteborg/Åsa. Det ska bli trevligt! Jag ser verkligen fram emot att bara i all sin enkelhet traska runt och se på staden, det var verkligen så längesedan jag var i Göteborg sist. Det är nog bra rea-tider nu kan jag tro så jag hoppas kunna göra några fina fynd, nån fin födelsedagspressent till mig själv om inte annat hehe, samt en del matinköp så som herrgårdsost! Blir en trevlig helg och har fått lite hotell- och god matindikationer. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för vad jag ska ta för väska... behöver inte mycket saker med mig, det är ju bara över helgen, men det är plats för matvarorna på tillbakavägen so jag behöver. Nåja, världsliga problemer egentligen! 

Veckan har gått riktigt fort, kan inte riktigt tro att det redan är fredag imorgon. Jag trivs i vart fall väldigt bra på dagis(et). 



Har swichat lite bilder med Mallan så det kan nu dyka upp lite bilder från hösten i Oslo. Ovan var det en dag i jobbsökarsvängen nära Nationaltheatret. 

God kveld allesamman!

Soppåseåkning i St Hanshaugen

Måndagar brukar ju alltid vara måndagar och det brukar ju kanske inte direkt betyda de mest positiva och motiverande känslorna. Men idag har varit en bra dag, en bra måndag. Det var roligt att komma till jobbet och det var en rolig arbetsdag. På aftonen blev det soppåseåkning i St Hanshaugen-parken här alldeles intill. Äntligen har det kommit snö till Oslo och det var skönt att känna lite fartvindar i pulkabacken, snöskvätt i ansiktet och bara få lite frisk luft förstås. 

Sängarna har också leverats idag, men att börja montera de nu känns lite väl optimistisk. Jag som hade glatt mig att slippa luftmadrassen och få sova i en riktig säng i natt, men det får vänta. Då blir det väl ändå skönare med en riktig säng i morgon. 




Worldpeace.




Att vara på IKEA tar ju typ musten ur en, åtminstone i efterhand. Men säng och en mini-byrå är inhandlad och kommer med hemleverans på måndag. IKEA "chartrar" bussar som man kan åka gratis med ut till varuhusen, det är ju både praktiskt och bra för miljön, men när man åker från IKEA tillbaka till stan är det väldigt tydligt att det är ett konumerande sammhälle vi lever i. Bussen är proppfull - både av folk och av grejor. Är det verkligen nödvändigt att köpa sådär mycket saker? troligtvis inte. Med säkerthet inte. 

Jag gjorde en Norge-kontra-Sverige-analys igår. På dagis sjöngs "En sockerbagare..." och när textraden "Har du pengar kan du få, har du ikke så får du gå"(något sånt) kom, tänkte jag för mig sälv, hur går det i den svenska texten? Jo, "Är du snäller så kan du få, men är du stygger så får du gå". Analysen, den där textraden speglar lite de två länderna på något vis, åteminstone vad vissa saker anbefaller, moral kontra pengar; Sverige kontra Norge.


Filmafton

Då var det fredagkväll och helg. Det kändes bra att börja med en kort vecka så man kommer in i rutinerna igen men samtidigt inte behöver verka som en sovande zombie en hel vecka. Nya och mer krafter på måndag. 

I afton har det varit en trevlig kväll som började med att se den kändistäta New Years Eve på bio som jag tyckte var riktigt bra faktiskt. Sedan åkte vi hem och åt tacos. En liten sipp av rött vin tog mig tillbaka till Montpellier. Vi fortsatte sedan tjejfilmstemat och såg Love and Other Drugs med snygg-Jake. 

Kul var det ju förstås också att Sveriges grabbar tog JVM-guld. Gick ju som inte att undgå i cyber-facebook-världen. Undra om de hade lika stort stöd från läktarposition som IFK? 

Imorgon blir det säng-införskaffande på IKEA. Trivs bra i lägenheten och den har lyxigheter som mikro, vattenkokare och till och med konservöppnare, men en riktig säng skall inhandlas och det skall bli riktigt skönt. 

GOD HELG

Tillbaka i Oslo-town

Då var det igång igen. Första dagen tillbaka på jobbet idag, det kändes ändå roligt att  börja om att jobba igen faktiskt! Och jätteskönt är det att vara på samma ställe hela tiden. Just nu är det lite stök och bök i huset men det kommer att lösa sig eftersom. 

Resan tillbaka gick fint, trots snöstormen hemma. Den var väl som det som var den mest osäkra delen liksom, om vi skulle ta oss till flyget, men det gick då fint och inte några luftgropar. Det kändes efter morgonens äventyr lite märkligt att landa i Stockholm där det inte fanns en tillstymmelse till snöflinga på marken. Landningen i Oslo gav iaf en bättre vinterkänsla men inne i själva Oslo regnade det en massa och blåste och var väl ungefär samma väder som det var i november. Måttligt inspirerande. 

Just nu är jag så fruktansvärt trött, orkar som inte konversera och när jag ska skriva undrar jag om fingrarna trycker ned rätt tangenter ens. 

Undrar vilket lag som får det största publikstödet på årets Sunnanåcupen...? Antar att taggen är RÄTT stor på A-torp. Håller då tummarna härifrån. 


Foto: Johan L('s).


På återseende!






seees !

Tillbakablick

Kanske det var dags för den där sammanfattingen av det gågna året som jag utlovade mig själv då. När man väl börjar tänka tillbaka, inte just bara på det gågna året, ploppar det alltid fram nya minnen - små och stora, i hjärnbarken. Jag skulle kunna skriva deltajerat och därmed också spaltmeter om ditt och datt, men det får bli någon annan gång, jag försöker hålla mig kort och koncis; 

Året inleddes med studentliv i Umeå, plugg, plugg och läsning i UB, tenta, Hum-huset, korridorliv på Pedagoggränd, träning på IKSU, fikapatrullen, Gnejs, stundenthak...... En riktigt trevlig tid och en bra försmak på student-livet och jag trivdes mycket bra i Umeå.

Jag bestämde mig för att forsätta mina franskastudier i just Frankrike och den fantastiska staden Montpellier. Jag är verkligen glad att jag bestämde mig för att göra det. Jag fick lära mig franska, träffa massa härligt folk från världens alla hörn, leva i ett annat land med andra vanor..............med mera, med mera, skulle kunna hålla på i evigheter om alla stora och små upptåg där. Det var verkligen en fantastisk resa och väldigt utvecklande - både för språket och personlighetsmässigt.

Sommaren blev lång och härlig i grönskan och ljuset. Fika, badning, cykling, Peace and Love, Gullspång, stugan, jobb i Kågegården, virka, träning, Trästock, Umebesök, Piteå-stadsfest och avslutades med en rolig vecka med sol och bad på Kreta.

När hösten kom bar det i väg västerut till Norge och Oslo för att jobba. Det var lägenhetssökande och jobbsökande och trevliga sammankomster med gamla och nya vänner, serietittande och avokadoätande. I oktober gjorde jag även en tur till Stockholm där jag hälsade på vänner och var på en grym konsert med Red Hot Chili Peppers i Globen. Det har promenerats och frusits och lånats wi-fi på Mcdonald's.


Efter en efterlängtad och riktigt härlig julferie här hemma är det snart dags att återvända till Oslo och arbetet på dagis. Det blir nog bra det med och som sagt så har jag en hel del roligheter att se fram emot det kommande året också, som en och annan resetrip, vår i Oslo, mer jobbande, och ännu mera fikande. En lugn och go jul har passerat med god mat och trevliga återseenden, skidåkning, musiklyssning på livescen, fika......... Sedan en trevlig nyårsafton där det nya året firades in med god mat (är typ fortfarande mätt!), fyrverkerier över Skellefteåälven och massa dans. 



RSS 2.0