Myyyyyyyyyyyyyys

Med syskonweekend i Oschlo, april -12.

Jag tänker så hårt, jag tror att du hör mig

Har lekt hemmafru. Hela kvällen har jag städat och bakat bullar. Jag tror jag blev lite inspirerad av den gamla miljön jag har arbetat i idag, jag var nämligen i Lanthandeln idag. Kuligt var det! Det är verkligen så mysigt där, tänk att jag får turen att arbeta där då. Bland alla miljontals prylar, karameller i strutar och papperspåsar. 
 
Jomen så jag har känt mig som en 50-talsfru i afton då jag plockat undan, diskat, damsugat, skurat, rensat och bakat, knådat, penslat och gräddat. Kompat med att lyssna på ett av årets Trästock-upptäckter Little Marbles samt Go' Morgen-playlisten. Har haft huset för mig själv i dryga veckan men imorgon kommer mor och far hem från södern, kul för dem att mötas av ett rent hushåll. Tänk vilken snäll dotter de har då;) 

Kjaerlighed <3

 
Idag tänker jag på Oslo. 

Bästa spelningen Trästock-11

Favorit i repris, kanske Maskinen?
Imorgon blire Trää.

Upcoming albums

 

En sommardag

Sitter på altanen i kvällssolen med en kopp kaffe och lite chokladbitar. Dejligt. Till kvällsmat skall jag smaka av dagens brödskörd, jag har bakat bagels, med inspiration från Baker Hansen.

Plus!, i väntan på att degen skulle jäsa SOLADE jag!! Sist, och enda gången tidigare, var i slutet av maj.... Det blev (är) en riktigt fin sommardag idag. Haleluliah.

Rosenblad, Rosenblad, kom gör mitt hjärta glad

Plötsligt händer det! Efter mycket snack under en lång lång tid, blev det tillslut, med en hjälpande spark i baken från Susanna, verkstad. Jag har färgat håret! En mörkare nyans syns nu på håret mitt. Det är ju faktiskt första gången jag färgar så lite tid att getting-use-to har det varit, men nu känner jag mig nöjd med resultatet! 
 
Var i veckan på årets sommarteater, "Tre Kärlekar", och det var riktigt trevligt! Jag blev helt uppslukad och riktigt duktiga var skådespelarna också! Sämre blev det inte då solen också tittade fram och "live-scenografin" gjorde sig gott tillrätta när älven och de grönskande björkarna i bakgrunden bidrog med ändå mer känsla. Jag har sagt det förut och säger det igen, man (jag iaf) borde gå oftare på teater. Tack för det familjen O! 
 
Jag kommer kunna sammanfatta sommaren i Skellefteå med ett ord - Nordanå. På det vackra området i stan kan jag skatta mig lycklig över att få arbeta på, gå på teaterbesök, träna, festivalhänga och helt enkelt inspireras av. 
 
Några dagar i Avan har jag äntligen fått avverka också. Årets första dopp har jag gjort! och "midsommar del 2" har vi firat med en riktig midsommarlunch. Silltårta, gravad lax, jordgubbar.. aah gott. 
 
Ibland blir jag lite trött på mig själv. Igår rensade jag massa kläder och allt som oftast suckade jag och ojade över att jag inte gjort mig av med mer kläder de tidigare gångerna jag har gått igenom garderoben. Men nu var jag iaf någorlunda skoningslös och kan konstatera en kasse med släng-kläder och en kasse med kläder till 2hand
 
Till middag väntar en familjen Johansson/Arvidsson-klassiker; fläskfilé m rotsaker i ugn. Sedan cyklar jag och min nya färgglada sjal till våra vänner. Nya bron is the shit by the way. Och vädret är en berg-och-dahl-bana. Då vet ni. Snakkes folkens! 

Ljust, grönt och platt

In Skelltown. Måste bara säga att jag faktiskt hade en riktigt lyckad resdag;
- Jag klarade viktgränserna på båda bagageväskorna och handbagaget.
- Landningen i Stockholm var perfekt, heja piloten, plus att flygtiden var bara 45 min.
- Jag hade planerat att äta på Max på Arlanda och när vi landade var jag så hungrig att jag styrde stegen snabbt och bestämt mot inrikesterminalen, genom säkerhetskontrollen och in på Max. Kände mig som en tvättäkta norrlänning då jag tillsammans med ett gäng norrbottenssoldater visste precis vad det är som gäller - Max hamburgare, norrländskt ska det vara. 
- I väntan på planet blev det värsta reunionen då jag träffade både Adam, Viktor och Fridaa!
- Flygturen till Skellefteå gick oväntat snabbt och då vi landat möttes jag av finfint väder, och mamma och pappa! 
 
Det känns lite märkligt att vara tillbaka i Skellefteå. Första intrycket var att det är ljust, grönt och platt. Älska ljuset! Ena stunden känns det inte som jag varit borta speciellt länge, andra stunden som att det var väldigt längesedan jag var här sist. Mina hela tre semesterdagar är över och idag gjorde jag första arbetsdagen i Boliden. Och så fick jag äntligen träffa farmor. 

Ha det!

 
 
 
 
Det blev trots allt en fantastisk sista kväll i Oslo, spontana upptåg och massa skratt. Vi åt middag på stan och spontanturistade i rask takt där vi blev offer för en otrolig fotograf (fashionphotograper??) och avslutade med svårslagen utsikt över hele byen. Det känns inte som farväl, men det tåls att sägas igen; tänk att det blev så bra. 

Botanisk Hage

Äntligen blev vädret fin och jag fick till min tur till Oslos botaniska hage. Fint att gå runt bland blomstrene i alla former och färger. Kände mig som en Project Runway-deltagare i the garden challenge där jag gick runt med min kamera och inspirerades. 
 
 
 
 

Last supper ...


RSS 2.0