Nu är det ändå vår

Bilderna blir inte så glamourösa, men nu får man väl ändå säga att det är vår.
Om inte, så är den ialla fall starkt på ingång!





Packningen är igång. Jag är lite nervös för hur allt ska rymmas/om det kommer att rymmas..

Na na nah!










Vi ses !

Jag har just ringt ett samtal på engelska. Det är inte var dag man gör det måste jag säga. Vet inte ens om det har hänt förut. Men det gick bra. Det är kul att prata engelska.

Nu har jag alltså lämnat Pedagogränd. Det känns tråkigt och konstigt. Jättekonstigt att tänka sig att mitt rum nu står helt tomt och tyst och mörkt. Har sagt hej då till kurskamraterna och till korrevännerna, vilket också kändes konstigt. Eller inte sagt hej då, jag tycker det känns mycket bättre att säga vi ses!

Idag är det prick en vecka kvar tills jag åker! Helt otroligt, jag kan inte riktigt tro det. Men det ska bli roligt. Tjaa, så vid den här tiden om en vecka så sitter jag på planet och har just lyft från Falmark (!) och är påväg mot Barcelona. Japp, u heard me; Barcelona. Ska flyga dit och sedan ta tåg till Montpellier. Det är det som just nu är det coolaste med allt typ. Att jag kan åka från Skellefteå! Värt. Känns också ganska coolt att kunna säga att "nä, jag ska inte till Barcelona inte, jag ska vidare till Frankrike" haha. Bra där Ryan Air att börja flyga Skellefteå-Barcelona.

Ikväll blir en rolig kväll, då är det dags att ta på sig dansskorna. För då spelar Movits på Mollys. Kommer bli superbraaa! Blir roligt att gå ut i Skellefteå också faktiskt. Det var inte igår kan man lugnt säga.

Nämen det känns rätt kul att ha en vecka här hemma innan jag åker tycker jag. Har en del roliga saker att se fram emot och några saker att fixa sådär innan en resa. Som det ska vara antar jag. Imorgon ska jag nog åka till Piteå och heja på mina klubbkamrater i SM-staffetten. Och så hoppas jag att jag får igen kommentarerna på uppsatsen så jag hinner korra den innan jag åker och förhoppningsvis kamma in nå mer högskolepoäng. Skulle sitta fint.

Kanske ska ta mig en promenix runt Tärn nu då. Eller efter lunch får det bli. Har inte kunnat träna i veckan då den mystiska sjukdomen kom på besök. Haha asså lite småkul, men då jag kände natten mot måndag att wow, jag har feber, så var det första jag tänkte men åååå nu kan jag inte gå till IKSU!. Hade tänkt mjölka ur det sista och verkligen använda kortet tills sista svettdroppen innan jag åkte. I helgen var det danceweekend där med massa roliga pass, bl a ett med 90-tals hits, ett Michael Jackson-pass och ett långt afropass. Hade vart väldigt kul att gå på de.


vi ses igen!

Chockbokning

Sätter kaffet i halsen: Bob Dylan till sommarens Peace & Love!

Helt otroligt, Bob Dylan, legenden Bob Dylan. Tycka vad man vill men, helt sjukt stort är det. Bob Dylan till Peace & Love, i Borlänge. Helt otroligt.

(Dessutom, Bob Dylan, legenden Bob Dylan, som min mammas kompis en gång i tiden nobbade däri Californien)

Jaara!

Sänd.
Wihoo då var uppsatsen inskickad. Känns skönt. Känns också skönt att vara klar nu och inte klockan tio/elva ikväll. Bra där Elin.

Hoppas piggna till lite, har feber tror jag, till kvällen för då vankas det korre-fika! Jag, Emelie och Bolivia bakade hela eftermiddagen igår. Vitchokladkladdkaka med glasyr och en vanlig kladdkaka med lite dumle nedgömd i smeten. Smarrigt värre. Alla har fått hålla sig till i kväll.

Ja, sen måste man ju bara säga att det var roligt att det blir AIK och Luleå som möts i semifinalen. Å, vilket party! (Ännu mer party hade det väl varit om det var i finalen de möttes;), but still!)


Ta på dig dansskorna

Jag vill bara dansa!

Efter lite caféhäng på lördagkväll blev det dansfilm, där några bekanta ansikten från SYTYCD medverkade, bl a den härliga Twitch. Iaf, så himla inspirerande och glädjespridande och ja.. allt, att se dansare som verkligen kan sin grej dansa, och framförallt att se dem njuta av det och bli lyckliga av att dansa.





Jag vill å va bra på o dansa.

Igår började jag iaf dagen med att dansa. Kl 10 var jag på afro, kul sätt att börja dagen på.

Måste se Bounce Live då jag kommer hem.

Och vad jag ska dansa till Movits på fredag.


Sol i sinnet

Det känns så fel att hänga inomhus, vid datorn, och tvn, en dag som denna. Jag skäms. Det skulle ha känts bättre som solen sken in genom fönstret, men nähäpp bor man på skuggsidan så blir det inget med det. Men jaja. Plikten kallar. Skall skriva lite mer på los uppsatsos. Och dessutom så har jag redan varit ute idag! Så jag är inte utan frisk luft och sol, nejnej var så säker på det. Så härligt äre! Såna här dagar ångrar jag att jag inte har skidorna här i Umeå, perfekt skidväder. Kollar lite på världscupavslutningarna i längd och skidskytte för att kompensera.

Jag längtar efter att åka till stugan och åka på isen och grilla korv och skotta upp lite snö till ett ryggstöd, rulla ut liggunderlaget, skjuta upp mössan från pannan och njuta av den värmande vår(-vinter)solen. Åh, vad det är härligt. En av sakerna jag älskar mest med Norrland.

Dock blir jag också lite lessen då det är sådant här vårvinterväder också. Då tänker jag på farfar, ute i solen och har redan vid denna tidpunkt blivit brun som en pepparkaka i ansiktet. Njuter av vädret och tar sig en grillad falukorv med senap och ketcup på och en klunk kokhet varm choklad "varmt ska det vara".

Takdropp, klarblå himmel, skinande sol.
Aaah så häääärliiit!
Hört det förut? Jag vet, men jag tror inte att jag kan prata för mycket om våren och vårvintern. Plus att det troligtvis är för att jag tror att våren ska komma fortare ju mer jag pratar om den och längtar efter den ...


Efterlängtat

Måste bara ...
Imorgon vid lunch är det äntligen dags för något som vi/jag väntat på, artistsläpp till årets Trästock !!! Wiihooo! Hoppas på några fina o bra. Nåt litet extra sådär som de hintat om eftersom det är 20-års jubileum.

Spänningen stiger ...


Det är kul när det är roligt!

Nu är vi i full färd med att skriva den andra uppsatsen. Den riktiga uppsatsen. Den här känns betydligt lättare och roligare att skriva än den förra, som var en banal övning. Jag har börjat på min och har redan kommit upp i 524 ord (av 700-1000). Det känns väldigt positivt och roligt och motiverande. Förra gången hade jag vekrligen inga idéer på hur och vad jag skulle skriva. Var inte speciellt nöjd med hur det blev heller. Men det blev något ialla fall. Nu känns det bättre. Det är grejer kvar att göra; utveckla argumenten, strukturera upp det hela och sen översätta hela tjottaballongen. Jag skriver först på svenska och översätter sedan, tycker det är lättare så. Det skulle kännas wonderbart att bli klar typ i morgon och sedan kunna lägga mycket krut på att göra en bra och nogrann översättning till måndag då den (första utkastet) ska in. Det är kul när det går bra, det är kul där det är roligt helt enkelt!

Om en timme ska jag befinna mig i Aten för att dansa afro. Asså Aten i IKSU, en sal. Och direkt etterpå core. Det blir bra. Sedan är jag redo för att fortsätta skrivandet, förhoppningsvis väldigt effektivt, under kvällen.

Ah, är detta min dator? Ja har bytt skrivbordsbild. Det senaste typ 1-1½ året har jag haft en bild på Adam och Oliver - mammas tjocksockar;), men nu har jag bytt till en annan, sommarinspirerande bild som lite motivation att "snart är det vår och sommar, håll ut". Det är helt ovant, får en liten chock varje gång jag startar datorn nu.

Om en vecka flyttar jag från Umeå (?!). OMG.


snart


Oldschool baby!

Testet gjort. Now there's no turning back. No regrets. Nothing to do .. but wait.
Lite obehagligt att bli avbruten sådär helt plötsligt. Lite coolt att jag just satt punkt i en mening. Tidtagningen tickade på, som körkortsteroriprovet. Som högskoleprovet. Förutom att man varken kan bli godkänd eller underkänd. Och det känns ju bra. Nu har jag gjort mitt och kan bara bocka av det från att-göra-listan. Wait and se.

Det är kul att vi får lyssna på någon fransk sång då och då på skolis. Speciellt au rap! Dock kommer jag aldrig att kunna ta fransk rap/hiphop på allvar. Men det är också det som är lite utav tjusningen för mig med den musiken. Det låter löjligt och töntigt, så löjligt och så töntigt att det bara blir bra!


Denna fick vi lyssna på idag:


O denna slagdängan i höstas:


Helt amazing va? hehe


Den här har vi dock inte lyssnat på på skoan, som väl e. Dock inför party.. Det är Stromae, ni vet han med Alors on danse. Lite popig o så, mellon fastnar gärna på hjärnan. Lite party, mais attention!, observera: texten är INTE specielt party!

Tisdagsshopping

Jag är redo för våren!

Efter skolan idag cyklade jag ner till stan en liten sväng. Har hittat en jacka på Monki som jag kikat på och nu slog jag till. (Tänkte lite att nu när jag ska sälja min biljett till Umeå Open så kan jag köparen;) ) Blir bra i de varma vår- och sommarvindarna. Eller i vår- och sommarsolstrålarna!

Jag brukar inte ha så jättestor koll på klädkollekioner i affärerna et c men nu måste jag bara slå ett slag för The Pants Collection som finns på H&M nu. Där är hur fina kläder som helst! Och dessutom billiga. Jag skulle gärna vilja ha hela kollektionen i min garderob, mkt fint. Har köpt två klänningar från den iaf;)

Så med en ny vårjacka och två blommiga klänningar är jag redo att möta våren, i Montpellier och i Skellefteå/Umeå.

Har dessutom nu städat då jag kom hem. (Vem städar egentligen på en tisdagseftermiddag?) Var ganska nödvändigt att dammsuga under sängen kan jag meddela för den som känner att den vill ta del av den informationen. Plus bytt sängkläder. Jag unnar mig lite trevligt leverne såhär inför den sista veckan i Umeå.

Tisdagsshopping och tisdagsstädning.


Aiaiaa

Äntligen har jag fått åka slalom. Lite snö och blåst stoppade inte Elin och Jennifer från en dag i backen i fredags. Kul som attan var det.

Sov i princip hela bussresan tillbaka till Umeå idag. Något som gör mig lite nervös är att nästa gång jag åker till Skellefteå från Umeå är det för gott. Då flyttar jag från Umeå. Det känns lite sorgligt. Men det som däremot känns väldigt roligt är ju då att jag åker till MONTPELLIER, FRANKRIKE, i två månader och läser franska. Peppad. Peppat-nervöst. Och när jag återvänder till Sverige igen efter det, då är det ju dessutom bara början av sommaren här, så förhoppningsvis får jag en ovanligt lång sommar!


iiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!iiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!iiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!iiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!



Yaaay!! puss

Nu kan jag vara lugn,

MANDO DIAO
TIMBUKTU
HÅKAN HELLSTRÖM

spelar på Peace & Love 2011 !!!

Dessutom typ Oskar L o Daniel A-R, Maskinen, o Kings of Leon då
Hipp hurra det kommer bli bra !

Färgglad

En riktig vår-vinterdag idag!
Det var inte bara motionen som satte färg på ansiktet. Ha!
Löv solen.
Beach -11. Jorå.

Work it, make it, do it, makes us harder, better, faster, stronger

klychigt ordbajsande. ämnet: är kvinnor mindre intelligenta än män? vilket ämne egentligen. känns ännu konstigare att skriva om det på internationella kvinnodagen (som var igår). man blir en storradikal feminist. komponerar med elektronikinspirerad musik och tänker tillbaka litegranna på den 24 april 2010. 





har fått luggen klippt hos Salong Rullstensgatan idag!
i morgon åker jag med sportlovsfirarna mor und bror till Skellefteå.



I need you to hurry up now
cause I can't wait much longer


Direkt från ub

Har hängt med Robban i ub hela förmiddagen. Tvingade mig att stiga upp åtta för att försöka vara på bibblan vid nio. Så har suttit och slått i ordboken efter uttryck med coup sedan typ halv tio. Äntligen klart. Men om man tänker efter är det ganska coolt att ett enda litet ord på fyra bokstäver kan få så himla många betydelser!

coup d'aile - vingslag
coup de chapeau - välkomna ngn
coup de peigne - snabb omstylning
avoir un coup dans l'aile - vara full
coupe de bol - ha chansen

Bara ett axplock av ord och uttryck, expressions, med coup !


I går kväll fastnade jag, igen, då jag skulle försöka skriva på vår lilla uppsats. Jag hittade massa gamla arbeten som vi gjorde under gymnasiet. Läste bland annat PROJKETRAPPORTEN! Helt otroligt vad mycket arbete man la ner på projektarbetet. Men jag tyckte faktiskt att det var väldigt roligt att göra PA. Jag hittade också ett reportage som vi gjorde på engelska Camebridge. Vi skulle skriva om en resa vi hade "upplevt", typ en drömresa. Mina resa var en road-trip genom USA. Detta utdrag skrattade jag gott åt!:


My next stop was Wisconsin. Something interesting about Wisconsin is that many Scandinavians were immigrated to the state by the end of the 19th century and the beginning of the 20th. So there are place-names as Norway, Scandinavia and Stockholm. As I was driving I finally was met by the sign “Point Place”. As I am a fan of the American sitcom That 70’s Show, I had planned to go to Wisconsin where the show takes place. Point Place is a fictive suburban to the town Green bay and isn’t a big place so it wasn’t hard for me to find a place to say over. I got a room at a nice hostel. When I had dropped of my luggage I decided to go for a walk and stretch my legs after all the driving. I hadn’t been walking for a long time when I saw a gathering of people. As I got closer I saw what it was and I couldn’t believe my eyes. It was the crew from That 70’s. I went nearer and saw “Eric” and “Kelso” talking to each other. The time went on and I watched them working with the production. Suddenly I felt a hand on my shoulder. I turned round and got a scream in my face: “BURNED”. Ha-ha it was actually “Michael Kelso”/Aston Kutcher standing there, screaming in my face. I got to talk to all the crew and they were all really nice. I got to see the basement and sit in Forman’s famous car. You can guess I was happy, and still am.


Vi skulle bevisa att vi vekrligen hade varit med om det också, så jag har t o m bildbevis! :



HAHAHA! Grymt ambitiöst photoshopande också!


Diciplin ...

Nämen alltså helt seriöst och allvarligt.
Uppsatsen. (övn.)
Det kommer blir långa dagar och långa nätter detta.

Det är tomt i skallen. To-mt-omt-omt-omt-omt-om-o-o .....


Vårrus och lyckorus

Jag lever! Helvetesveckan är avklarad. Det blev verkligen "Vi hörs på söndag", jag trodde inte riktigt att det skulle bli så bakstavligt talat faktiskt. Men tiden har varit fullspäckad hela tiden.
Vakna-skola-hem-plugga.
Jag har inte haft tid över till något egentligen. Plugg, plugg, plugg. Men det har gått det med.
Fast en livemusikupplevelse har jag faktiskt varit med om. I torsdagskväll så var jag och Helena på Jazz i Studion, Folkets Hus och såg Fristad. Det var mycket bra!

Vädret har ju varit helt underbart för det mesta denna veckan. Det börjar bli vår! Asfalten smälter fram och solen värmer och skiner. Jag blir så lycklig och sprudlande glad då.

Här om dagen drabbades jag nog att ett lyckorus. Tog en promenad i solskenet och de många plusgraderna, och njöt av det vackra vädret, att pluggandet gick bra .. ja, livet och det, men sen när jag kom tillbaka hem igen så blev jag helt plötsligt svettigt och så började ena handen skaka jättemycket och jag blev kallsvettig, fick lägga mig på sängen och vila lite, blev helt matt. Det måste ju ha varit något slags lyckorus!

Igår morse var det då dags att göra B-kursens första tenta, språkhistoria. Det kändes ändå rätt så bra tycker jag. Det var inte ett jättejättesvårt prov. Efter det var det dags för testpartrullen att grilla ett nytt café i Umestan och sedan så for jag och handlade lite middagsgrejer och så for jag till Sanna och vi lagade tacogratäng och sen blev det utgång. En bra tentafirning blev det.

I afton har jag äntligen varit och tränat. Inte ens det har hunnits med under veckan heller. Och för att fira denna veckas slut ännu lite mer så har jag gjort en kladdkaka. Det tyckte jag att jag var värd.

En tuff men ändå trots allt, väldigt bra vecka. Men nu är det bara att ta nya tag. Vad blev det ...  24 timmars ledighet? En uppsats ska skrivas, grammatikboken ska granskas. Det är bara på't igen. Men jag är glad, för våren är på väg!


I really really want to dance



http://www.youtube.com/watch?v=8nh931yRQIM

Mina valentines får tagga upp mig.

Den här låten var med på gympapasset jag var på igår. Har inte varit så himla förtjust i den här Mando-låten (om man jämför med andra, det är ju ändå Mando), men då jag hörde den igår dåna ur högtalarna så kände jag ändå, "nämen den här är ju ändå bra!". Och Björn Dixgård sjunger som en gud.

Nä, här får man inte hänga längre. Har nu avverkat kvällen med tentaplugg. Timmarna går. Nu väntar sista rycket i boken. Dagarna går i ett. Det är bara att bita i. Och solen tittade fram ett litet tag idag med, då blir jag lycklig. Igår satt vi ute i solen och pluggade ett tag!!

RSS 2.0