That time of the year

Verkar ju som att det finns potential att bli en riktigt trevlig festival i år också. Älska att Moneybrother ska komma, det tyckte jag var väldigt roligt. Lyssna på låten Don't Stop till exempel. Mkt bra. Likaså Positive Vibrations. Och förstås they are building walls arounbd us (om den nu heter/stavas så..?).

Har gjort en grundlig dammsugning av mitt rum i eftermiddag. Det behövdes verkligen. Skulle i princip inte önska min värsta fiende att bo i mitt rum, så dammigt var det ungefär. Inte okej!

That time of the year..
är det nu då jag kan möta mina grannar cykla till fotbollsträning på grus då jag tar mina skidor och är på väg till skidträningen. Men idag körde vi den sista ("obligatoriska") skidträningen för denna säsong. Jag brukar vara så himla less på allt vad skidåkning heter i april, men i år har jag faktiskt inte varit det. Men nu känns det som att det börjar vara ambitiöst att åka skidor, hoppa mellan kala fläckar och leta snö.

Nu spelar Kimpas Lyon i Champions League på tv. Men dock sitter han, Kim, på bänken. Så då var det inte riktigt lika intressant. Haha. Imorgon ska jag se min första fotbollsmatch för i år (live).

  

Artistschläpp

Wihoo som vi väntat. Imorgon verkar det vara dags för det första artistsläppet till Trästock 2010!
Vilka hoppas man på..?

Fristad.
De lokala, men de kommer förståss.
Såg att nån önskat Johnossi - bra förslag! Det hoppas jag med.

Vilka kan man tänka sig kommer..?
Glesbygd'n ?
Fever Ray ?

E-type..?
HAHAHA eller så int.

Återstår att se i morgon alltså.

Och förutom artisterna och musiken hoppas jag mycket på att det fortsätter med kaffebaren som fanns förra sommaren. Det var en superbra idé!

Är typ lite sugen på att köpa vita eller mörkblå låga converse.. perhaps..


Stockholm.

Helgen i Stockholm blev kortare än planerat pga askmolnet. Men bra!
Fredag resdag. Resan med buss och tåg gick väldigt bra. Hittade på/från centralen också;)
Stan och shopping med Josse på lördagen. Blev en del inköp. Tunnelbana är kul.
Lördag kväll. Tvärbana. Djurågrdare. Globen. Ingång. Köpa program. Affisch. T-shirt. Leta rätt på rätt läktare. Inte det lättaste. Rött strömmande ljus. Fick i det närmaste höjdskräck när jag satt mig tillrätta. Det börjar. Det är bra. Paus. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är bara så bra. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0 - nu börjar det igen! Fantastiskt. Jepp. Vilken bra föreställning. Och ja...jag fällde några tårar. Mest för att det var så bra, för att de är så bra. Men det är också jättesorgligt att de ska sluta.
Söndag. Hemdag. Fint väder. Köpte en bok på Arlanda - Slumdog Millionaire. Har varit/är sugen på att se filmen. Nu blev det boken. So far, veerry good. Träffade Londonborna vid gaten också! Flyg hem. Ganska, ganska så skönt. Tänk om askmolnet hade ställt till med buss och tågresa på hemvägen också. Då hade jag inte varit lika nöjd. Det hade kännts betydligt jobbigare än att måste åka buss ner. Men behövde jag inte det. 

KUL HELG!!:D

Alldeles, alldeles .. underbart!

Vad ska jag säga?! Bounce! Helt underbart! Är bara så glad att jag fick se föreställningen igår. Bara helt amazing awesome! Helt fantastiskt.

TACK!

Joe Jobe
Fredrik "Benke" Rydman
Ambra Succi
David Dalmo
Jennie Widegren
Filmon Michaels
Alvaro Aguilera



Som sagt.
Helt fantastiskt.







Magiskt.


Nåå...då väntar låång resdag imorgon då...

Pling. SMS. Från SAS - flyget inställt.
Typiskt.
Då blir det en lång resdag i morgon istället för en kort. Buss till Sundsvall och tåg därifrån till Stockholm. Vet ju hur det funkar nu så det ska väl gå bra. Det känns bara tråkigt att jag inte kan få en låång shoppingdag i Stockholm imorgon som jag längtat så efter. Men jag hinner väl iaf shoppa lite på lördag. Då blir det POWERSHOPPING. Har ganska många grejer jag vill köpa. Och jag vann ju faktiskt en tusing som jag kan spendera;)

Det känns såklart mest surt att det inte blir flyg. Men man kan ju faktiskt se någora (två) positiva saker i det också.

O Att jag fick meddelande redan ikv och inte behöver vänta in i sista röda seken.
O Att jag inte behöver stiga upp lika tidigt som det var tänkt så då behöver jag inte känna mig så stressad att jag måste skynda mig att somna. Nu går bussen stax före åtta=två timmar senare.

Nu måste jag verkligen packa det sista. Sen gå och lägga mig.
I vilket fall som helst så bär det av mot Stockholm imorgon.

Trevlig kväll, veckoslut och helg!

Blommigt



Det blev över en hel del tyg då jag gjorde en tunika (som är klar, ska bara sy dit fickor) så då gjorde jag en liten pås-väska. Lite somrig sådär..

Sprättat fram en tröja



Sprätta, säprätta, sprätta, klipp, klipp, sy sy.
Så har man fått sig en andig tröja.
Omvandling. (..är det ett ord..?haha)

 


Ericsson Globe 24 april 2010 - The Last Bounce

Nu börjar jag typ bli lite nervös. Nyss såg det ju ut som att det skulle gå att flyga imorgon, men nu. Jag vet inte. Det kunde bli så att Falmark öppnar imorgon. Jag håller tummarna. Vill bara att det ska komma en god rapport nu. Det känns lite synd att åka buss för då går hela dagen åt. Jag som verkligen längtade efter att shoppa loss i storstaden hela långa dagen i morgon. Det hinns väl ändå. Men inte lika mycket. Aja, nu är det ju inte klart än vad som händer. Det får vi se i morgon. Bitti. Eller natt. Blir i vilket fall som helst en mycket tidig morgon. Nu ska jag bara packa. Sen måste jag väl hinna se "Bounce Live" för att tagga upp. Åh, det ska bli så kuuul. Fast däremot är det ju inte så roligt att det är Bounces sista föreställning. Sista chansen att se dom. Fäller säkert en tår på slutet. Men lycklig kommer jag också att vara. För det kommer va så bra! Globen - here I come!


http://www.youtube.com/watch?v=Uox_mRzSLyg <<<<<<<<<<<<<<<

  
  ^^^^^^^^^^^^^

Conclution

Tjabba tjena! Vulkanaskan fortsätter att härja över Europa. Nu verkar det dra lite norrut igen.. Alltså snälla please att det går att flyga på fredag!! Pleeease. Kan iaf vindarna blåsa åt söder iaf, då borde ju luftrummet vara flygbart här i norra norr..:) Det här kommer vara så kul att gå tillbaka och läsa om ett längre tag. Ett vulkanutbrott! Och det är ju verkligen världens nyhet just nu, det påverkar så många och så mycket. Titta på den här länken, det är SAS flygstatus. Man fattar att det påverkar många när det går så här många flyg jämt.. Helt otroligt. CO2-mängden alltså...

http://x.flysas.net/ash/info.html
Klubb trästock på Nocks i lördags var bra. Det är kul att det är någon gång man kan gå ut och lyssna på MUSIK. Inte trubadur. Inte Lemontree. Det var en lördagkväll för ett tag sedan då jag och Malin skulle gå ut och se om vi kunde hitta någonstans de spelade musik. Tillslut blev det Calles....!! Vad säger det om Skellefteås musikutbud...?? inte mkt. Skellefteå, som egentligen är en bra musikstad. Men denna gången blev det bra. Och ett drama fick vi t o m rycka in i på vägen dit! Som en förfest till Trästock. Nu är det bara att tagga dit.
Söndag cyklade jag och Helena en cykeltur. L3 mot sctaan. 2.5 mil cykling. Tandemcykel faktiskt. Det gick som hejsan! Fort var det gjort. Vi hann ju inte ens bli trötta. Kanske att det hade nångting att göra med att han klarade punkan i år..inte vet jag..


Spontanidrotten lever på GQ. Alla som pratar om att den har försvunnit-kom hit!!! Den är i allra högsta grad levande. Och har ALLTID varit det här. Sommar som vinter, höst som vår, morgon som kväll, natt som dag. I afton var det ett 20-tal grabbar ute och spelade bandy. Det är kul att se.



Vulkanutbrott

Oj vad det har strulats till med flygtrafiken pga av vulkanutbrottet på Island. Jag hoppas det är över nästa vecka. För om prick en vecka är jag i Stockholm. Ska flyga dit fredag morgon och då vill jag gärna att luften ska vara flygbar. Men samtidigt i allt detta tragiska tycker jag det är lite coolt med det här vulkanutbrottet. Det känns inte precis som år 2010. Vi påverkas av ett vulkanutbrott på Island. Fatta egentligen.. Tragikomiskt. Men jag hoppas inte det blir värre, alltså rent ur hälsoprespektiv. Flygtrafiken må vara en problem, men inte i närheten så stort som ett hälsoproblem. Och undrar hur mycket miljön påverkas. Det är ju bra att det inte släpps ut koldioxid från planen, men hur påverkas den av askan, det bli varmt och glaciärer börjar smälta.. Vad är att föredra?

Igår åkte vi milspåret på träningen och när vi kom höst upp på Nöppelberget sken solen och vädret och utsikten var gudomigt vacker. Ljuset var jättestarkt, skogen kändes ovanligt grön och himmlen ovanligt blå. En kamera skulle man haft med sig. 


                              

Det var en gång en gång och den var grusad

I dag har jag gått en lång prommenad runt Tjärn och det var otroligt härligt! Det fina vädret gjorde sitt till den goa svängen också. I höstas och tidigare i vintras promenerade jag väldigt mycket. Men sedan avtog det lite med promenaderna när skidsäsongen och den träningen upptogs på allvar. Så det var ett tag sedan jag verkligen gick en promenad (lite längre). Så nu blir det att fortsätta med det med.


här kommer ett par fina vårbilder läggas in snart...håll till godo:)

Alla skor i skohyllan

Ibland har man alla hästar hemma ialla fall. Eller alla hästar i stallet om man så vil höhö. Men jag har, som jag kanske nämnt, haft borta mina springskor. Och ihärdigt tjatat på min bror att han ska leta fram dem eftersom jag var övertygad om att det var han som hade städat bort dom för en tid sedan. Då vi fick välja tre par skor att ha kvar inne i hallen, resten skulle ut i frådet. Men efter att jag sökt på det stället han menade att de skulle finnas, samt att han själv tillslut gick ut och letade ordentligt men inte hittade dem började jag inse att det nog inte var han som städat bort dom trots allt... Hade jag glömt dom på Friskvårds kanske..? Nja.. Eller!, kanske på Campus efter den där gången då jag provade dansen..!? En smilleblixt. Idag på lunchen cyklade jag iaf dit och kollade. Grävde i "kvarglömt" och jo! Om inte längst ner i lådan låg det ett par vita och ljusblå Adidas löparskor! Mina! Wiie, de är återfunna.

Det är ju så gött när man hittat igen sånt som varit borta. Senast min älskade lila mössa. Jag trodde för ett tag att jag hade lämnat kvar den i huset i Hudiksvall, men den var bara kvar i Henrikssons bil! En annan gång hade jag borta min iPod jättelänge. Letade och letade och var arg, arg och lessen. Tillslut fann jag den, såklart av en slump, i en ficka i min fleecejacka långt in i garderoben..! Först är man så arg och besviken för att sakerna är borta, sedan blir man så lycklig när de kommer tillbaka.

Skornas återkomst har gjorts, så nu får jag knyta på mig dom och ge mig ut en runda.

Hade! 

Nu är det vår!


     


Jag har varit ute i solen hela dagen! Har cyklat till Bergsbyn med Helena och ätit årets första mjukglass. Jag älskar växelljudet då cykeln rullar. Det luktar vår. Solen är varm. Det är vår nu, kompis det är vår nu. And I like it.


Nu är det över!

Japp. Ett dagsverke avklarat.
NOG LÄS KVA ELF ORD DKT.
Fy.
Men nu är det klart.
Typ ändå ganska fort vare gjort.

Det känns nästan som valborg right now. Bara lite mindre vitt. Annars så. Grilla? Marsmallows? Lite äpplen kanske?






mohaha

Salt efter behag

Hej hallå. Dagens väderdatering: regn.

Lunchade med mor och bror på obs idag, det var trevligt;) Men jag åt världens saltaste grillbiff! Just då tyckte jag inte det var så märkvärdigt salt, tog t o m lite extra. Men nån timme senare kom konsekvenskerna och chocken.  Jag är sedan dess torr i munnen och det nästan sticks. Är supertörstig och har i princip ont i halsen. Vill dricka ett hav. Saltfärgiftad? Jag kan säga som så, att jag är inte sugen på chips, jordnötter eller dylikt just denna fredagkväll!:P



sthlm sommar 2009.

Tänk att ett litet "Hej" kan göra en(s) dag

Livet känns lite bättre än sist.. Jag har fått rätsida på några av problemen och humöret känns också lite bättre.
Det luktar vår i ute och jag ska nog ge mig ut och springa. Fast just det, skorna. Dom är bortstädade. Så antingen får det väl bli skidor som jag hade tänkt, eller gym. Äh, värdsliga problem, eller det är inte ens några problem. Bara glöm att ni lest detta!:)
Jag har också fått säkrat lite jobb i sommar, det känns skönt och roligt!

Tillbaka till skolbänken.. Det låter som en film.. "Tillbaka till skolbänken", "Tillbaka till skolbnsken II". Har pluggat mer inför högskoleprovet. Igår hade jag och Frida lite pluggkväll. Jag tar emot alla lyckönskningar jag kan få, det lär behövas;) (Fast man ska väl inte "ta emot" lycka till-önskningar? Iaf inte säga tack säger man va?) Jag vill verkligen få bättre än sist! Imorgon ska jag inhandla proviant för den långa dagen. Energi lär behövas.



OBS. Personerna på bilden har ingenting med texten att göra.


Turistens klagan

Jag blir tokig. js. Nu lägger jag ner mitt liv ett tag. Orka försöka.
Så. Då vet ni.
Nu har jag säkert missat sånt som är bra på tv ikväll också.
Och det där högskoleprovet var det också.. Kollade igenom mattedelen, eller förlåt, NOG -delen, och jösses.... Pappa?! hjääälp!. Det sägs ju att man brukar få bättre resultat andra gången, jag vill ha det. Så kom igen, jobba på.

*Tittar ut genom fönstret* och OMG!!! vad mörkt det är. Vad händer i våra länder, har de Earth Huor på A-torp idag istället? För att kompensera upp att det gatulysena var på då det var äkta Earth Hour. Nä, kanske inte de verkar vara på.. Men hjälp vad det var mökt asså?!:P

Äh, nu tar jag mig en morotskakabit istället och känner peppen sakta masa sig uppåt igen. Känner ialla fall att våren smyger sig på så smått. Hoppas jag ialla fall. Det var lite kallt idag, meen. Koom igeen, jobba på. Snart kan man cykla till Bersan och äta glass!


Grattis farmor på bemärkelsedagen!:D


Hade!

Skottpåsk

Uj uj uj, jag är så mätt! Kallsvettsmätt nästan. Farmor fyller år i morgon så vi har varit där idag och firat henne. Och då fick vi förståss en barkmiddag med påskbuffé och tårta. Har varit i stugan och skottat tak tidigare idag. Ett träningspass. När det var färdigskottat blev det varma mackor (i mackjärn på elden!!) och lite korvgrillning. Plötsligt hörs det något"forsande" ljud och jag tittar upp mot stugan. Då ser jag hur all snö som är kvar rasar ner framför huset! Sedan var det putsväck med snön på "sörsia" taket. Ena sidan blank och andra fortfarande vit.. haha, spänning i vardan.

Igår blev det också en tur till stugan, även då lite skottning. Men mer ploj också:P Och då var vädret super så också lite solning, så lite röd i fejjan blev jag ändå.. På kvällen blev det en tripp till Bersan föra att fira Ethel som fyllde 20!

Som om det inte var nog med skottning.. I lördags också. Då skottades altanen hemma fram. Fick gå ut genom förnstret för att kunna börja skotta. Men dörren och golvet kom fram så nu kan man gå ut genom dörren.

Det ska rent utav bli härligt att cykla iväg imorgonbitti då asfalten har smällt fram. Inget spårcyklande och frustration på morgonkvisten, underbart!


Hoppas påsken varit bra.
Trevlig kväll!

Ett steg på vägen

Nu så! Nu är det allvar. Har nu suttit med utbildningskataloger och läst och tittat och grunnat på vad jag kan tänkas vilja läsa för kurser. För jag är mest inställd på att läsa kurser, inte ett helt program nu. Jag kommer alltid in på språk, kultur, medier, åt det hållet så det är ju iaf ett steg i rätt riktning. Franska blir nog iaf ett säkert val. Sedan är jag lite sugen på musikvetenskap, nån text/medie kurs, kanske nån kurs om kultur/svenska språket liknande sak..typ SFI, kanske lingvistik. Spännande. Sedan är det ju då bara att gallra ut vad man ska anmäla sig till. Och vart. Fast man kan väl anmäla sig på flera ställen och välja sedan. Det står mellan Stockholm och Umeå just nu. Eventuellt lite Göteborg.

Jag är på g iaf..
Sedan ska jag bara plugga inför högskoleprovet också.. Det slog mig ordentligt igår att det är ju bara en vecka kvar. Jag blir så arg på mig själv att jag inte har tagit mig tid att plugga när jag har haft så gott om tid och jag har sagt till mig själv huuuur länge som helst att jag ska börja förbereda mig och plugga till högskoleprovet. Speciellt mattedelen! Om det är nån som känner för en "plugga-inför-högskoleprovet-dag" är det bara att höra av sig!:)

Idag får vi besök av delar av familjen H/Å. Synd att inte Tuva kunde följa med. Hoppas hon får roligt på sin häftiga resa! Sen kommer också farmor, vi ska fira Petter lite mer.. Han har inte blivit så firad på 18-års dagen än:P Och ikväll blir det roligt för då ska vi samlas med klassgänget! Några som kommit hem över påsken o så så det blir väldigt skoj. Får se om de nappade på mitt förslag om marängsviss;) haha . Såg min första AIK match på plats i år. Synd att det inte blev vinst.. och synd att inte Adde spelade. Men det var trevligt iaf.



Äventyr och nystart.. ?


Trygghet .. ?


Skärtorsdag

Hej hej hallå hej hallå hej hur är det läget... ?

Trots att jag idag fick vara ledig vaknade jag tidigt. Skulle i och för sig hämta min mobil som jag glömde igår, men så tidigt hade jag inte behövt stiga upp. Men det gjorde jag och det har gått utmärkt. Är dock hungrig som en varg nu. Lunchtider.

På tal om min mobil... Det var ju perfa att det är gratis mms idag. För jag har fortfarande slut pengar på mobilen. Dock kan jag ju inte ringa och skicka sms. Men det går idag. Så jag skickar mms istället för sms om det skulle vara någon som undrar ..:P

Det har vart städpartull nu på förmiddagen. Lite fin till påsk sådär. Nu fattas snart bara påskriset med fjädrar och ägg. Sedan kan man vila på gq. Är sjukt sugen på att gå o fika idag haha. Så det kanske det bli sen. Hoppas jag;) ska nog iaf ta en tur till stan tror jag. Jo, jag ska väl köpa en födelsedagspresent till famme kanske! Tänkte framkalla en bild på Anders Södergren som jag tog på SM och sätta i en ram, hennes skidfavvo haha. Får se om jag hinner. Annars får det bli nåt annat:)



Kycklingar på fönsterbrädan. Bild från förra påsken.

    
Vår discoäggpåskkärring.                  


GLAD PÅSK!


RSS 2.0