Kallt och kuligt på SM

Idag har jag varit i Piteå på skid-SM. Och tittat och hejat på. Det var trevligt. Vi åkte buss med skidklubben så det var bra. De hade en mkt fin stadio på Vallsberget och man kunde följa åkarna runt sprintbanan bra. Lite broar i vägen vissa stunder men de höll sig på i princip samma ställer hela tiden så det var bra. Det är lite roligt att nu börjar det vara folk i sin egen ålder med och åker bra på "stora" SM. De har man ju hört talas om sedan länge och åkt mot flera gånger.

Emil Jönsson tog en väntad seger i herrklassen och av damerna vann hemmaåkaren Magdalena Pajala. Det var roligt att uppleva. Publiken hejade förståss på henne de kom i extas då hon gick om Charlotte Kalla på upploppet: Publiken hade varit bra och hejat mycket i alla heat men nu var det ju final med flera hemmahopp. När åkarna kom in på stadion började det jublas och hejas på riktigt ordentligt, när de sedan gjorde svängen till upploppsrakan ledde Charlotte Kalla. Men Magdalena Pajala gick ut i eget spår och börja staka om Kalla och då ökade publikens redan höga rop. Publiken var i extas. Hemmaseger till Piteå Elit.

Det är kul med tävlingar live. Ska bli trevligt då det är SM tävlingar på vår hemmaplan, 26-28 mars. Kom o se vettja! Förhoppningsvis har det svenska skidlandslaget tagit ett par OS-medlajer, då blir det ännu roligare.

Det stod några grabbar i 10-års åldern bakom oss och de hade fått höra att de synts i tv så de var lite glada över det. O så pitemålet då. Hörde att en av de grabbarna sa nånting med (På pitemål) "På schiid-äsäm, vi äär ba såå braa." Jag får väl ta och se nu då om man syntes i tv också;) haha
Det brukar bli fina bilder från skidtävlingar tycker jag. Det är fin miljö med snön o så och så är oftast tävlingsdräkterna väldigt färgglada. Här är två bilder jag tog från dagen.



Britta Norgren (5), Magdalena Pajala, Lina Andersson (3).


Emil Jönsson (1) och fd klubbkamrat Markus Ottosson (6) i täten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0