Jul är kul!

Nu kanske...snart...nästa vecka...fast tillhelgen borde det ändå...då! Kanske tillslut det riktiga lugnet före stormen börjar dra sig till gömmorna. Nästa vecka kommer den blivande julklappslönen för Sveriges alla arbetare och då kommer komersen och konsumentsamhället verkligen sättas till sin spets. Julklappar ska inhandlas till mammor och pappor, far- och morföräldrar, barn och barnbarn, syskon, kusiner, pojkvänner och flickvänner. Pengar är inte längre något problem, pengar flödar och kort går varma. Kläder, parfymer, kokböcker, deckarromaner, träningskläder, raggsockar, skivor, iPads och smartphones, presentkort, porslin och stekpannor, bäddset, termosar, skidor och innebandyklubbor och ..... ja, gud vet allt. 
 
Det är egentligen ett ganska absurt beteende vi människor har, detta med julhysterin. Man ska hinna med så himla mycket saker. Det ska hinnas med att köpas och paketeras julklappar, hemmet ska städas och pyntas och någonstans däremellan ska man hinna ha adventsmys, klä-granen-mys och julbaksmys. Allt ackompagnerat av tio olika versioner av Jingle Bells. 
 
Tänk egentligen om man inte var så stressad, då kanske december skulle bli en sådan lugn och mysig tid som man vart år tänker att det ska bli. Fast å andra sidan, så hör ändå denna stess liksom till, hur dumt det än egentligen är. Okej nu är december ändå alltid mysigt men visst vore det mycket trevligare om man kunde ha det trevligt och mysigt de tre inledande veckorna av julmånaden också, inte bara den sista. Jag själv tänker att den 23 december i år vill jag för en gångs skull slippa att hysteri-hinna-shoppa-de-sista-julklapparna och stress-slå-in-julklapparna vilket jag egentligen varje år ser fram emot att göra i lugn och ro och göra ovanligt fina paket. Om en och en halv vecka är det december och första advent. Tiden går fort. Men det ska bli kul med december och det ska bli roligt att jobba i julhandeln. Om en dryg månad är det julafton. Tiden går fort. Jag längtar dit. Men det är mycket roligt som händer innan dess också. 
 
Kom ihåg att njuta av härliga december nu! God Jul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0