Midsommar

Reunion med vvk. Så kul! Och så himla roligt att det blev av! idéen som föddes i somras roddes i hamn. Vi har skrattat en hel massa och midsommarfirandet i Avan blev långt och minnesvärt. Bastu och bad. Mojito. Dansing. Sillunch. Blomplockning. Kransar. Grillmiddag. Kaffe o tårta. Och grillning i natten på stranden. Midsommaroutfiten gick i oöm och casual chic stil. Men ska sägas att till midsommarlunchen åkte klänningarna på! 

Smått från wb


Lycklig av sommarljuset

Och det blir inte mörkare än såhär, det blir inte det. 
Jag hade nog saknat ljuset, det norrländska sommarljuset med ljusa nätter, mer än vad jag kunnat tro. När man är uppväxt med är det förstås en sälvklarhet och när man inte har det saknar man det. Jag var så genomlycklig då första kvällen hemma gick mot natt himlen fortfarande var blå och molnen vita och mörkret aldrig kom. Och det blir inte mörkare. Följande kvällar njöt jag också av det, hela veckan gjorde jag det. Det är bara så himla fantastiskt och gör mig så genomvarm av lycka. Norrland, Västerbotten, är sommarens bästa ställe att vistas på. Nerå, jag är inte lokalpatriotisk, inte då..! Men ljusa sommarnätter, det är bara så ... fantastiskt!
 
Älvsbackabron, Skellefteå, ca kl 00.30.
 
Det var en hemskt rolig vecka hemma, och fort som attan, för fort, var den förbi. Jag har träffat finisar till vänner och familjemedlemmar. Firat en suveränt rolig midsommar och sjungit i bilen hela vägen från Skellefteå till Småland. Jag tror det får bli en smärre bildbomb. 
 
Så var vi tillbaka på ruta ett igen. Det var bara att packa upp och nu packar jag ner. Fattar inte riktigt att det nu är dags för resan. Hips vips så var det dags. Imorgon kommer Ette och Mallan till Götet och vi samlar oss för att på fredag morgon flyga till Paris och strosa några timmar innan tåget till good ol' Montpellier avgår. Sedan plockar vi upp Sofia i Nice och så är det stek i värmen och upptäcksfärd på reivieran och över Italienska gränsen i två veckor. Men fett med najs da! det lär väl komma upp en och annan bild på instagram http://instagram.com/elinmariajo , eller på http://crelin.tumblr.com/ om jag får till den appen. 
À LA PROCHAINE! HASTA LUEGO! ARRIVEDERCI! SNAKKES! C YA! HEJHEJ!

Semesterupptakt

Att packa är inte min favoritsysselsättning. "Jag lägger med den där också sedan får det vara bra." Lite så blir det. Men nu har jag ju en del kläder redan dit jag ska så krise kommer det inte att bli, blir det det så handlar det i så fall om att jag inte gillar hur det ser ut. Något att ha på mig har jag iaf. Så snart konsidererar jag min packning färdig, för det slutgiltiga kan jag inte lägga ner förän imorgonbitti. Imorgonbitti ja, upp i ottan är det som gäller. Landvetter - Arlanda - Falmark. Skellefteå yes, im on my way! Familj, vänner, midsommar, Nordanå, Kvisten, Tjärn, natur, Avan, Vitberget, elju, Norran, frukost på framsidan, sommar, ljus och grönska - jag längtar efter er och vi ses nu!
 
Men vilken bra vecka detta varit då. Allt från tapasmåndag till fika till Mando-spelning och Gullspångstur med släkt, god mat och utflykt på schlätta. Väldigt roligt och trevligt!
 
 
Dessutom är nu också allt klart till europa-resan vilket känns otroligt bra och skönt och lättande. En bonusdag i Paris får vi spendera, men det kan man ju leva med hihi. Nu är det bara att längta och fundera ut vad man ska lägga ner i den packningen. 
 
En lugn arbetsdag idag och ja jösses, nu har jag faktiskt semester! Skål på den.
 
Nu är det sommar! Nu ÄR det sommar.

Hey Macklemore!

Ändå en go förmiddag. Har varit på personalmöte, sedan på SJ, känt pepp för europaresan och köpt en filmrulle till pappas analoga Nikon som jag ska ge mig på då jag kommer hem. Ja, det är bara .. mindre än fem dagar kvar. Tjoho! Och imorgon ger jag mig också iväg på en liten tur, fast lite kortare. Till andra sidan Vänern och Gullspång! Ska bli väldigt trevligt. 
 
Igår fick jag en otrevlig och oroväckande stickning i halsen. När jag vaknade var den fortfarande kvar så jag fick till mitt förtret ställa in combat-passet som jag sett fram emot idag. Men jag ska inte göra något som kan riskera i att bli sjuk. Jag kan inte bli sjuk till måndag. Jag kan bara inte. Så idag ska jag ta det stillsamt, dricka massa vatten och te och farfars förkyldningskur - honungsvatten, och varmt ska det va! - och ladda upp inför kvällen och något fantstiskt trevligt - MANDO DIAO på Liseberg!!! 
 
En vårbild(-er). Men gårdagen såg sådan ut. Hagafika och Slottsskogenflanerande. Och vad hände!?-första äkta fikan på flera veckor. Det är inte mig likt. 
 

Vimplar

 
 
 
Måst ba visa. Äntligen har jag mitt vimpelspel! Har tänkt länge att jag ska göra ett, och nu hänger det uppe. Snyggt och enkelt!

Sommar på Sommarvädersgatan

Sommarvädersgatan har verkligen gjort namn för sig idag. Jag har suttit här utanför huset i solen och läst Nesbö och verkligen njutit av solskenet och den blå himmlen. Äntligen lite färg på kroppen också. Men faktiskt och lyckligtvis ingen klassisk Elin-bränna. Fast en sak kan jag så säga; brännbollsturneringen 2006. Första gradens brännskada, mina axlar har men sedan dess, de tål ingenting
 
 
2 veckor. 

RSS 2.0